• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce napmali?

empati yapınca konu sahibi bana haklı geliyor ya.. kendi ailesi kalsa daha kabul edilebilir belki çünkü insanın kendi annesi dağınıklığına, kirine bakmaz bu yüzden çekinecek bir durum olmaz. ama eş ailesiyle iyi anlaşsalar bile ben de tedirgin olurum evde karşılarına çıkabilecek ufacık olumsuz bir durumda hakkımda ne düşünecekler diye. biraz daha saygılı şekilde açıklayarak gönül alınabilir...

Kaos sevmiyorum hele ki aile küs bi aile ortami istemem. Esim cok mutsuz oldu. Onlar da iyi insanlar maddi manevi yanimizda oluyorlar fakat kalma meselesi ileri seviye oluyor artik
Haklisiniz ama söylenen şey biraz garip olmuş. Biz evde yokken eve bir şey yaparsiniz gibi türlü türlü anlamlar cikarilabilir o cümleden. Onun yerine yeni evliyiz yalniz kalmak, aile olmayi ögrenmek, birbirimize alişmak istiyoruz. Ara ara yine gelin gibi şeyler deseniz daha iyi olurdu.

Kendi anne babanız gelse şu tavrı göstermezdiniz. Tam tersine annem babam geliyor diye mutlu olurdunuz önüne sererdiniz her şeyi. Bu iki yüzlülüğe tahammül edemiyorum
niyeyse erkek tarafı bunu kendilerine hak görüyorlar genellikle kadınların ailesi sınırları biliyorlar damat paşa hazretleri olduğu için kimse onları iki ayda bir hafta içili hafta sonulu rahatsız edemiyor ama gelinin dinlenmeye hakkı olmuyor.
Şu yazdığınız başka bir ülkede olsa içtenlikle beğenirdim ama çevremde gördüğüm kültürümzde olan oğlumun evi bizim evin uzantısıdır kafası var tabi ki kız ailesi versiyonu vardır ama daha az

Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik.

Şunu evladım dese bana bir daha kapısını önünden geçmem. Tek sizin anne babanız var dimi? 2 Ayda bir gelen insanlara şu cümleyi kurmaya utanmadınız dimi?

1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Resmen s.çmış sıvamışsınız. Bi tüyü eksik. Elbette ki gelip kalacaklar. Nasıl bi zihniniz var acaba 🙄
bence yanlarına gidip alın gönüllerini he ben olsam bi daha gelmezdim size

Problemli insanlar degiller fakat ne kadar ilerisi icin musaade edersen o kadar ileri giden sınır cizmeyen insanlar. Evin anahtarini ver şehir disindan rast gele zamanda gelip eve girerler. Bir nevi mecbur kaldik bunu demeye
Problemli oluyorlar o zaman. Tabiki haber etmeleri lazım. Ama siz de anahtar vermezsiniz zaten.

Kayınvalidemler kaldı biz evde yokken bir şey olmadı evimize. Uzun kalsınlar istemem tabiki ama o cümleyi de kuramam.

Ayrıca maddi manevi yardım da almayın böyle bir dusunceniz varsa.

niyeyse erkek tarafı bunu kendilerine hak görüyorlar genellikle kadınların ailesi sınırları biliyorlar damat paşa hazretleri olduğu için kimse onları iki ayda bir hafta içili hafta sonulu rahatsız edemiyor ama gelinin dinlenmeye hakkı olmuyor.
Şu yazdığınız başka bir ülkede olsa içtenlikle beğenirdim ama çevremde gördüğüm kültürümzde olan oğlumun evi bizim evin uzantısıdır kafası var tabi ki kız ailesi versiyonu vardır ama daha az
Valla amcamın kaynanası bir yılın yarısı amcamlarda yıllarca, köye kocasının yanına gönülsüz gidiyor. 😂 Bırakmış geline koca evi, ineği tarlayı, kendi ense yapıyor, kebap hayat.

bak iki taraflı düşünüyorum benim annem gelse ben rahatsız olmam KV gelse yine rahatsız olmam. burada rahatsızlık verdikleri bir konu yok gibi. tek bahaneleri "bizim evimizde biz yokken kalmasınlar" Bak kendi de yazmış problemli insanlar değiller diye. Neden gardını alıyor baştan. Tavrını koysun tamam ama 2 ayda bir gelen insanlara gelmeyin demek bence çok ayıp.

Eğer 2 ayda bir gelip 10-15 gün kalıyorlarsa tabi ki haklısınız. Sizin aileniz de bunu yapsa aynı tepkiyi vermelisiniz. Ama eğer gelip sadece 3-4 gün kalıyorlarsa "biz yokken evimizde durmayın" demek kırıcı olmuştur.

Ha bu arada, ben sadece iki ayrı ev ayrımı yapılamayışını doğru bulmuyorum. Yani zorunlu durumlar olmadıkça, evli bir çiftin evine gidip günlerce ya da haftalarca kalmak çok yanlış geliyor bana. Yoksa benim annem veya eşimin anne babası ben yokken de benim evimde durabilir, ne var ki bunda😊

Valla amcamın kaynanası bir yılın yarısı amcamlarda yıllarca, köye kocasının yanına gönülsüz gidiyor. 😂 Bırakmış geline koca evi, ineği tarlayı, kendi ense yapıyor, kebap hayat.
ben olmuyor demiyorum katip ama cidden çok az oluyor genellikle erkek o kadar sabırlı olmuyor kadınlara gelince çok ayıp diye tepki veriliyor

Yo hayir onların da önüne ger şeyi seriyorum geliyorlar diye mutlu oluyorum mesele sınırların asılması
Üslup diyorum çok önemli. İnsanlara söylediğiniz söz çok kaba ve aşağılayıcı. Eşiniz sizin anne babanıza bunu söylese ne tepki verirdiniz ?

bak iki taraflı düşünüyorum benim annem gelse ben rahatsız olmam KV gelse yine rahatsız olmam. burada rahatsızlık verdikleri bir konu yok gibi. tek bahaneleri "bizim evimizde biz yokken kalmasınlar" Bak kendi de yazmış problemli insanlar değiller diye. Neden gardını alıyor baştan. Tavrını koysun tamam ama 2 ayda bir gelen insanlara gelmeyin demek bence çok ayıp.
bak ben şunu açıkca söyleyim iki ayda bir kendi ailemi hafta sonu ağırlasam hafta içi istemem net söylüyorum kötü evlat mıyım tembel miyim bilmiyorum ama işten gelince de uzanmak isterim istediği kadar iyi olsun kayınaile de abartı yahu zaten gekiyorsun 1 hafta kalmak ne iki ayda bir belki bencilce geliyor başkasına ama bana çok yorucu geliyor

Öncelikle size destek çıkan aileyi ne güzel üzmüşsünüz böyle tebrik ediyorum. Kalp kırmaya ne gerek var? Benim iki tane oğlum var , 2 ayda bir evine gitsem gidince biraz fazla kalmak isterim . Evladımın eşyalarına vs de zarar vermem ki ! Ya da oğlumu mutlu eden kadının açığını aramam ki !
Bazen oğlanlar okuldayken özlüyorum, yaşlanınca da kokularını bile özlerim muhtemelen. Ömrümün son demlerinde şu dünyada benim için en kıymetli olan varlığa yakın olmayı isterdim .
Mecnun nasıl Leyla’nın mahallesinden gelen köpeği bile öpüp koklayıp seviyor ya , hah işte öyle oluyor evlatla ilgili şeyler de .

İki ayda bir biraz çok gibi geldi. Benim ruhum daralır fazla misafirden. Arayı biraz açsalar iyi olur bence.
Gelince kaç gün kalıyorlar peki?

Bencede kadın erkek çalışırken evde başkalarının kalması doğru değil
O zaman ufak da olsa maddi destek alınmamalı... O yediğin hurmalar, kışın gelir... Çalışan birey harçlık alırken sınır yok, neden veriliyor sınırımıza girmeyin denmiyor.

Back
X