• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce napmali?

Çok uzaktan mı geliyorlar. Belki 1 hafta kalmayı planlamışlardır. Akşamları da beraber olmak için.
Ayni mHallede kendi kizlari.da var. Hafrakik gelseler hile haftasonunu bizde geri zamanlari.ne kadar i s tiosaniz.kizinizde gecirin diyoruz ona gore ayarlasinlar. Hem cuma c.tesi pazar az bi zaman degil ztn

bak ben şunu açıkca söyleyim iki ayda bir kendi ailemi hafta sonu ağırlasam hafta içi istemem net söylüyorum kötü evlat mıyım tembel miyim bilmiyorum ama işten gelince de uzanmak isterim istediği kadar iyi olsun kayınaile de abartı yahu zaten gekiyorsun 1 hafta kalmak ne iki ayda bir belki bencilce geliyor başkasına ama bana çok yorucu geliyor
Konu 2 ayda bir gelmeleri degil bence. Evde yokken kalmaları. Yoksa ben de istemem 2 ayda bir gelsin uzun kalsın. Ama kurulan cümle yanlış en azından biraz da oluruna konusulurdu

bak ben şunu açıkca söyleyim iki ayda bir kendi ailemi hafta sonu ağırlasam hafta içi istemem net söylüyorum kötü evlat mıyım tembel miyim bilmiyorum ama işten gelince de uzanmak isterim istediği kadar iyi olsun kayınaile de abartı yahu zaten gekiyorsun 1 hafta kalmak ne iki ayda bir belki bencilce geliyor başkasına ama bana çok yorucu geliyor
2 ayda bir çoktur 4 5 ayda bir gelin denir. Bunu söyleme adabı bu değil işte. Onlar anne baba. Belli ki araları da kötü değil her işimi yapar diyor. "biz yokken evde olmanızdan rahatsızız" demek çok ağır. Ne yapabilirler ki evlerine?

ben olmuyor demiyorum katip ama cidden çok az oluyor genellikle erkek o kadar sabırlı olmuyor kadınlara gelince çok ayıp diye tepki veriliyor
Biz düşünürüz, insanlar yeni evli, rahat bırakalım, şehir dışı ise çok acil iş yoksa misafir olmayız bile, ama kaynana promosyon geldi amcama resmen. 😂

1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?

Bu şekilde söylediyseniz alınmaları normal. Keşke haftaiçi gelincr görüşemiyoruz haftasonu daha çok vakit geçiririz birlikte. Cuma gelin ptesi gidersiniz tatilde beraber olmuş oluruz gibi konuşsaydınız. Bir de evde ne gibi bir rahatsızlık veriyorlar?

1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Bence çok haklılar
Ben bile icerledim
Yıllarca besle kargayı evlenince el olsun,oysun gozunu

Bu şekilde söylediyseniz alınmaları normal. Keşke haftaiçi gelincr görüşemiyoruz haftasonu daha çok vakit geçiririz birlikte. Cuma gelin ptesi gidersiniz tatilde beraber olmuş oluruz gibi konuşsaydınız. Bir de evde ne gibi bir rahatsızlık veriyorlar?
Üslup herşeydir ♥️

2 ayda bir çoktur 4 5 ayda bir gelin denir. Bunu söyleme adabı bu değil işte. Onlar anne baba. Belli ki araları da kötü değil her işimi yapar diyor. "biz yokken evde olmanızdan rahatsızız" demek çok ağır. Ne yapabilirler ki evlerine?
Konu 2 ayda bir gelmeleri degil bence. Evde yokken kalmaları. Yoksa ben de istemem 2 ayda bir gelsin uzun kalsın. Ama kurulan cümle yanlış en azından biraz da oluruna konusulurdu
evet ama daha önce kayınvalideye denilmiş hafta sonu ağırlayalım diye
konu sahibinin endişesi anahtarı da alıp çat kapı gelebilme ihtimalleri ki daha bir yıllık evlilikte iki ayda br kalınıyorsa bu alıştırma bence bu zamanla artık kış tatiline gider kırıcı ama en azından durdurucu olmuş kayınvalide ciddiye almamış çünkü
mesela çok özlüyorsa çağırsalar iki ayda bir oğulları kalsa

Kaynanam her seyi yapar sag olsunn
Geçenlerde benzer bir konu vardı bir de gelin işten gelip hizmet etsin diye bekliyorlardı hicbir iş elini sürmüyordu onlar ama sizinkiler öyle de değilmiş.
Haklilik payiniz var çok uzun kalmamalari gerekir ama üslubunuz yanlış olmuş. Daha tatli bir dille söyleseniz anlayış gösterirlerdi.

Ayni mHallede kendi kizlari.da var. Hafrakik gelseler hile haftasonunu bizde geri zamanlari.ne kadar i s tiosaniz.kizinizde gecirin diyoruz ona gore ayarlasinlar. Hem cuma c.tesi pazar az bi zaman degil ztn
Sizin problem gelip kalmaları değil de, siz işteyken kalmaları sanki? Niye ki siz yokken kalınca noluyor evde🤔

konu sahibinin endişesi anahtarı da alıp çat kapı gelebilme ihtimalleri ki daha bir yıllık evlilikte iki ayda br kalınıyorsa bu alıştırma bence bu zamanla artık kış tatiline gider kırıcı ama en azından durdurucu olmuş kayınvalide ciddiye almamış çünkü
Yine diyorum bunun söyleme şekli bu değil. kim olursa olsun şu cümleye kırılır. haklıyken haksız konuma düşer

ben aileyi anlamakta güçlük çekiyorum aslında. tabii ki çocuklarını görmek, vakit geçirmek isteyebilirler ama onlar çalışırken evde yokken ne yapacaklar ki orada? mantıken onların da evde olduğu günler kalmaları lazım.

Bence siz haklisiniz. Benim ailem bir ara yurtdisindaydi sonra farkli sehirlerdeydik suan yine yurtdisindalar. Haftasonlari cumadan pazara kadar yatili kalir dönerdik, ailem de öyle sadece haftasonu kalirlar geldiklerinde zaten ailem de çalışan insanlar biliyorlar.
Uzun da kaliriz ama bu senede en çok 1-2 defadir.
Bu sene yurtdisina biz gidecegiz eşimle birlikte birazcik daha uzun kalabiliriz. Ama bu her zaman olan şey değil.

Aile icinde de birbirni anlamak lazim diye dusunuyorum. Eşimin ailesi yatili kalma meraklisidir ama ben baştan mesafe koydum acikcasi, bana gelmiyorlar. Ayni şehirde eltimde yatili kalirlar. 😂

Son düzenleme:
Anahtar verme işine sonuna kadar karşıyım. Ne münasebet ya?
Ev size göre ne demek bilmiyorum ama benim en rahat olduğum yer. Donla gezebildiğim yer yani, var mı ötesi?
Niye her an birileri anahtarla açıp girebilecek endişesi taşıyayım ki? Ben de vermem anahtarımı. İsteyene de gayet kırıcı olurum.

Biz düşünürüz, insanlar yeni evli, rahat bırakalım, şehir dışı ise çok acil iş yoksa misafir olmayız bile, ama kaynana promosyon geldi amcama resmen. 😂
çok yanlış ya gelin rahat vermiyorsa ondan yapıyordur :)
bilmiyorum ben bu konulardaki yorumlardan sonra kendimi sorgulamaya başladım bencil miyim tembel miyim kalpsiz miyim insanlarla ilişkilerim kötü merhametsiz miyim:)
çünkü bende istemem eve gidince anca yemek yeyip iki saat oturabiliyorum gün içinde kendime sadece iki saat ayırabiliyorum hafta sonu temizlik yemek alışveriş zaten bitiyor buna yaşamak denirse ben niye eşimin ailesini iki ayda bir bir hafta ağırlamalıyım ki oğullarını çok özlüyorlarsa yanlarına çağırsalar mesela

niyeyse erkek tarafı bunu kendilerine hak görüyorlar genellikle kadınların ailesi sınırları biliyorlar damat paşa hazretleri olduğu için kimse onları iki ayda bir hafta içili hafta sonulu rahatsız edemiyor ama gelinin dinlenmeye hakkı olmuyor.
Şu yazdığınız başka bir ülkede olsa içtenlikle beğenirdim ama çevremde gördüğüm kültürümzde olan oğlumun evi bizim evin uzantısıdır kafası var tabi ki kız ailesi versiyonu vardır ama daha az
Oglumuzun evi gelir kalırız diyorlar. Haklılar insan çocuğunun evine tabiki de gidecek. Ama.nisanliyken eve esya yerleşti..kayinpederim sehir disindan gelince sen evlenene kdr eşyanı acar kullanirim diyince ordan bana bi huy kaldi. Sınır bilmiyor demekki dedim

Anahtar verme işine sonuna kadar karşıyım. Ne münasebet ya?
Ev size göre ne demek bilmiyorum ama benim en rahat olduğum yer. Donla gezebildiğim yer yani, var mı ötesi?
Niye her an birileri anahtarla açıp girebilecek endişesi taşıyayım ki? Ben de vermem anahtarımı. İsteyene de gayet kırıcı olurum.
bak ben bu kadar sert konuşuyorum anahtar var ailelerimizde ki eşimin babası direk kendine yaptırmıştı ama habersiz gelmediler hiç sorarlar gelmeyi düşünüyoruz ne zaman müsait olursunuz diye bu aşamaya gelene kadar göbeğimiz çatladı gerçi :))

çok yanlış ya gelin rahat vermiyorsa ondan yapıyordur :)
bilmiyorum ben bu konulardaki yorumlardan sonra kendimi sorgulamaya başladım bencil miyim tembel miyim kalpsiz miyim insanlarla ilişkilerim kötü merhametsiz miyim:)
çünkü bende istemem eve gidince anca yemek yeyip iki saat oturabiliyorum gün içinde kendime sadece iki saat ayırabiliyorum hafta sonu temizlik yemek alışveriş zaten bitiyor buna yaşamak denirse ben niye eşimin ailesini iki ayda bir bir hafta ağırlamalıyım ki oğullarını çok özlüyorlarsa yanlarına çağırsalar mesela
Ya erkeğin ailesi de çoğu zaman maddi konularda yardımcı olunca bu eve çat pat girip çıkma hakkını kendilerinde bulabiliyor, hoş amcamın kaynanasında geçerli değil bu :).

Oglumuzun evi gelir kalırız diyorlar. Haklılar insan çocuğunun evine tabiki de gidecek. Ama.nisanliyken eve esya yerleşti..kayinpederim sehir disindan gelince sen evlenene kdr eşyanı acar kullanirim diyince ordan bana bi huy kaldi. Sınır bilmiyor demekki dedim
benimkiler direk kullandı aynı kafalar şimdi çok şükür haber veriyorlar yılda iki kez gelirler bence eşin gitsin kalsın bu kafadaki insanlarla kavga etmeden suları durduramazsın çünkü onlar için ev onların gibi birşey boşver alındılarsa zamanla unuturlar sert duvara çarptıklarını bilsinler normal bişey olmamış gibi yap haksızmış gibi yapma

Back
X