Sizce napmali?

Acaba çalışmıyor musunuz Perşembe den hazırlık yapıyorum diyor her gelişlerinde ne yapacak gelin köle mi olmalı illaha niye kadın olunca bu kadar yukleniyorsunuz baya adam gibi adammış insan evinde rahat etmek istemesu suç mu oğlunu seven evine çağırsin
Ben de çalışıyorum. Km olarak mesafeyi bilmiyorum, bu da önemli ama iki ayda bir kendi ailem şöyle bir haftalığına gelse memnun olurum şahsen, başımın üzerinde yerleri var derim. Eşimin ailesi istediği kadar iyi olsun, yine de kendi ailem gibi rahat edemem tabii ki. Ama iyi insanlarmış, sorunlu tipler değillermiş. Hizmet beklemiyor hatta kendileri yapıyormuş. Öyle anlayışlı insanlarsa perşembe gününden dört dörtlük hazırlık yapmasa da olur, çalışıyorlar sonuçta. Kendi adıma konuşuyorum, evladım bana biz yokken evde kalmayın, hafta sonu gelin hemen dönün dese çok kırılırım. Normalde hiç de kaynana canlısı ya da geleneksel kafada biri değilimdir ama biraz da empati kurmak lazım. Yaşlı insanlarsa eğer onları sırf evlerinde kalmasınlar diye cuma akşamdan yola döküp pazar da geri göndermek -gelin için demiyorum ama bir evlat için- pek merhametli bir tutum değil.

Bırakın dağınık kalsın :) Kısa mesafede 2 ayda bir gelip günlerce kalmak tuhaf. Hafta içi ben de sevmem misafir. İşten çıkıp misafire ne hazırlanacağını dert etmek hiç keyifli değil. Hiç geri adım atmayın lütfen. Kendilerinin geri çekilmesi daha iyi olmuş. Siz arayı düzeltmeye çalışırsanız kendilerinde büyük haklar görecekler. Bir ara eşimin ailesi de bize otel muamelesi yapmaya başladı. Anne babası, kardeşleri, ablaları, yeğenleri... Kim işyerinden iznini alsa, canı gezmeye çıkmak istese soluğu bizde almaya çalışıyordu. Hem de gündüz bir telefon "biz geliyoruz" diyerek. Pat, 2 saate bizdeler. Sen işte misin, evde misin, müsait misin, değil misin umurlarında değil. Birkaç kez reddettik, birkaç kez de onlardan önce ya da onlar geldikten sonra şehir dışına çıkmam gerekti. Böylelikle anladılar sanırım. Sonra doğum yaptım, ev değiştirdik, pandemi girdi derken 2 senedir rahatım sonunda. Adım misafir sevmeze çıktı ama hiç umurumda değil.

ben de diger üyelere katılıyorum, haftaici evde olmanızdan rahatsız oluyoruz demeniz uygun olmamış. baska bir sekile soyleyebilirdiniz.

amaaa
daha yeni evli olsam, ne olacakti vs derdim ama 10 seneyi devirince kimin neyi neden yaptigine az çok tahmin edebiliyorum. o yardim etmeler, ev isi yapmalar bile basta göz boyama olabiliyor. ben sana yardim ediyorum, senin yaptigina bak demek icin.

ama boyle düşünsem de üslup çok onemli. gercekten kotu kalpli insanlar degillerse ve sadece eski kafalilarsa, o zaman üslup ve iyi yönetmeyle iyi bi iliski kurabilirsiniz. hani bazı gelinler olur ya, hem Tatli dilli, hem ortama hakim, hem de kayinaileyi yöneten, en Guzel öyle olmak ama tecrübe gerekiyor..
Esim geliyo bana soruyo ben de sürekli bizde kalmak isteyecekler o yuzden bunu reddedememiz gerekiyo bi sey bulalim dedik. evde yokuz ztn evde yokken de anlami yok kalmanizin kimse olsun istemiyoz demis esim. Amac kirmak degil de evet reddetme şekli yanlış oldu. Benim acimdan da beni bu cümleyi kurmaya zorlamamalilardi. Yani geliosunuz en iyi sekilde agirliyorum samimi davraniyorum neden suyu cikiyo?

Ben de çalışıyorum. Km olarak mesafeyi bilmiyorum, bu da önemli ama iki ayda bir kendi ailem şöyle bir haftalığına gelse memnun olurum şahsen, başımın üzerinde yerleri var derim. Eşimin ailesi istediği kadar iyi olsun, yine de kendi ailem gibi rahat edemem tabii ki. Ama iyi insanlarmış, sorunlu tipler değillermiş. Hizmet beklemiyor hatta kendileri yapıyormuş. Öyle anlayışlı insanlarsa perşembe gününden dört dörtlük hazırlık yapmasa da olur, çalışıyorlar sonuçta. Kendi adıma konuşuyorum, evladım bana biz yokken evde kalmayın, hafta sonu gelin hemen dönün dese çok kırılırım. Normalde hiç de kaynana canlısı ya da geleneksel kafada biri değilimdir ama biraz da empati kurmak lazım. Yaşlı insanlarsa eğer onları sırf evlerinde kalmasınlar diye cuma akşamdan yola döküp pazar da geri göndermek -gelin için demiyorum ama bir evlat için- pek merhametli bir tutum değil.
Yok oyle degil. Sehir disindan direk cuma gelin pazartesi sabah donun demiyoruz. Zaten burda yeni dogum yapan kizlari olduğu icin surekli gelmeye başladilar. Burda oldugunuzda da cumadan bize gelin biz evdeyiz diye cagiriyoruz zaten ama haftaici diye diretmeleri sinir ediyor beni

Bu şekilde söylediyseniz alınmaları normal. Keşke haftaiçi gelincr görüşemiyoruz haftasonu daha çok vakit geçiririz birlikte. Cuma gelin ptesi gidersiniz tatilde beraber olmuş oluruz gibi konuşsaydınız. Bir de evde ne gibi bir rahatsızlık veriyorlar?
Bunu dedik zaten daha önce . Anlamiyorlar tekrar teklif ettiler

Üslup önemli. Eşinizin ve sizin uslubunda sıkıntı var.
Eşinizin rahatsız olacağını düşündüklerini de sanmıyorum onun için şu an ihale size kalmış durumdadır.

Üslup önemli. Eşinizin ve sizin uslubunda sıkıntı var.
Eşinizin rahatsız olacağını düşündüklerini de sanmıyorum onun için şu an ihale size kalmış durumdadır.
Bu teklif ilk defa gelmedi 1 yilda bu durumu 5 kere konustuk. Sonunda buraya geldi konu. Aslinda meselebenim acimdan evde tek kalmalari degil. Genel anlamda bunu abartıp kendi evleri gibi görüp daha uzun sureli ve surekliye dönme korkusu

Yok oyle degil. Sehir disindan direk cuma gelin pazartesi sabah donun demiyoruz. Zaten burda yeni dogum yapan kizlari olduğu icin surekli gelmeye başladilar. Burda oldugunuzda da cumadan bize gelin biz evdeyiz diye cagiriyoruz zaten ama haftaici diye diretmeleri sinir ediyor beni
O ayrıntıyı görmemişim. Kızlarıyla paslaşabilirmişsiniz evet. Hem bebek de varsa bakıma yardımcı olurmuş kayınvalide. Ama “damadın evi” mantığıyla onlara gitmeyip sizi darlıyorlarsa haklısınız. Hatta bana göre siz zaten haklısınız. Sadece eşinizin tutumu üzücü geldi.

Anne olup empati yapınca çok kırıcı bi söz sanki gelip evi karıştırırsınız evimizden eksilir yada evime zarar verirsin gibi ucu açık yerşere gidiyor bu söz bana böyle dese birisi bidaha gitmem evine yıllar önce abime gitmiştim kalmıştık kardeşimle birlikte ikisi de çalışıyor aksine evde yokken elimizden geleni yapıp yengemden yük hafifletmeye çalışmıştık yengem de çok memnun olup hay allah razı olsun işten gelince dinleniyorum resmen demişti benim ard niyetli bi bakışım olmadığı için karşımdaki bana ard niyetliymişim gibi davransayfı çok üzülür kırılır birdaha da gitmezdim evine kaldıkı 1 yıl öncesine kadar yemeğini çamaşırını annesi yaptığı çocuğu söylüyorsa

İyi insanlar diyorsunuz bence kalabilirler sonuçta 2 ayda bir geliyorlarmış.
Kv var kv var şimdi. Anlaşamadığım, sürekli kusurumu arayan birileri olsaydı ben yokken kalmalarını istemezdim. Ama hem iyiler hemde maddi açıdan bile destek oluyorlarmış, üzüldüm, kaynanamı düşündüm çünkü, ona öyle bir cümle kullansam o da bir daha evime gelmezdi.
2 günün lafı olmaz böyle iyi insanlar için. Haftalarca olsa anlardım sizi, ama 2 3 güncük. İleri gidebilecek insanlar olduğunu düşünmedim nedense, anlattıklarınızdan dolayı.

O ayrıntıyı görmemişim. Kızlarıyla paslaşabilirmişsiniz evet. Hem bebek de varsa bakıma yardımcı olurmuş kayınvalide. Ama “damadın evi” mantığıyla onlara gitmeyip sizi darlıyorlarsa haklısınız. Hatta bana göre siz zaten haklısınız. Sadece eşinizin tutumu üzücü geldi.
Kayinpederim cok rahat. Anahtari ver kafasina gore girsin ciksin eve. Esim bekarken bu evde yasadiklari icin bu eve ayri baglilar. Ben de sınır koymak adina boyle bi bahane bulayim dedim ama eşimin durumu cevirememesi bana patladı bize patladi.. gelmelerinden hic rahatsiz degilim kotu insanlar degiller. Bem sadece ailemin sınırlarını cizmek istedim ileride daha buyuk durumlar olmasin bastan kendi tavrımı koyayim herkes biririne mesafesini bilsin dedim ama suclu oldum

Anne olup empati yapınca çok kırıcı bi söz sanki gelip evi karıştırırsınız evimizden eksilir yada evime zarar verirsin gibi ucu açık yerşere gidiyor bu söz bana böyle dese birisi bidaha gitmem evine yıllar önce abime gitmiştim kalmıştık kardeşimle birlikte ikisi de çalışıyor aksine evde yokken elimizden geleni yapıp yengemden yük hafifletmeye çalışmıştık yengem de çok memnun olup hay allah razı olsun işten gelince dinleniyorum resmen demişti benim ard niyetli bi bakışım olmadığı için karşımdaki bana ard niyetliymişim gibi davransayfı çok üzülür kırılır birdaha da gitmezdim evine kaldıkı 1 yıl öncesine kadar yemeğini çamaşırını annesi yaptığı çocuğu söylüyorsa
Mesele güvenmemek degul zaten . Severim evime gelsin kalsınlar ama elini ver kolunu kapsınlar tarzinda durumlar yasandigi icin sonradan onune gecemem diye korktugumdn calismayi evde olmamayı bahame ettim ki bizim de bi aile oldugumuzu her şeyin kalmanin da bi dozu olduguni bilsinler diye lakin olmadi

Mesele güvenmemek degul zaten . Severim evime gelsin kalsınlar ama elini ver kolunu kapsınlar tarzinda durumlar yasandigi icin sonradan onune gecemem diye korktugumdn calismayi evde olmamayı bahame ettim ki bizim de bi aile oldugumuzu her şeyin kalmanin da bi dozu olduguni bilsinler diye lakin olmadi
Yok düşünceniz değil kurulan cümlenin ucu açık olduğu için bu şekilde anlaşılabilir diyorum kaldı ki üzüldükçe içerleyip sanki evinden bişeymi alacaktım sanki eşyasına mı zarar verecektim gibi düşünüp içerlemişlerdir 🤷🏻‍♀️

Yok düşünceniz değil kurulan cümlenin ucu açık olduğu için bu şekilde anlaşılabilir diyorum kaldı ki üzüldükçe içerleyip sanki evinden bişeymi alacaktım sanki eşyasına mı zarar verecektim gibi düşünüp içerlemişlerdir 🤷🏻‍♀️
Tamda bunları dediler halbuki kac kez evde tek birakip dışarı çıktık.. cok sukur guvenilmeyecek aile degiller. Evlilik sınırımı korumak istedim olmadi..

uslupla alakalı sıkıntı olmuş. bir de önceden siz yokken evde kalmışlar mesela, şimdi buna set çekince "ne yaptık ki?" diye düşünmüşlerdir. bir nevi suç atar gibi olmuş kısacası.
en baştan hiç bırakmayıp ilk anda bu tepki verilseydi alınsalar da küslüğe dönüşmezdi bence.

O zaman ufak da olsa maddi destek alınmamalı... O yediğin hurmalar, kışın gelir... Çalışan birey harçlık alırken sınır yok, neden veriliyor sınırımıza girmeyin denmiyor.
Zaten hafta sonu buyursunlar gelsinler yazmış . O zaman zaten gelebilirler .hiç gelmesin deseydi Tmm. Hem nerden biliyorsun belki yardım almıyorlar. Ya da alsalar bile bu biz yardım ediyor uz herseyine karışabiliriz hakkını vermez kimseye

uslupla alakalı sıkıntı olmuş. bir de önceden siz yokken evde kalmışlar mesela, şimdi buna set çekince "ne yaptık ki?" diye düşünmüşlerdir. bir nevi suç atar gibi olmuş kısacası.
en baştan hiç bırakmayıp ilk anda bu tepki verilseydi alınsalar da

en baştan hiç bırakmayıp ilk anda bu tepki verilseydi alınsalar da küslüğe dönüşmezdi bence.
Kaldırlar dediysem markete gitme ya da onlardwn sabah erken evden çıkma gibi durumlar oldu. Bu yani. Ben basindan beri cok kalmaya alışmasınlar diye mesefali duruyorum bir.yildir..yeni patladi durum

Kaldırlar dediysem markete gitme ya da onlardwn sabah erken evden çıkma gibi durumlar oldu. Bu yani. Ben basindan beri cok kalmaya alışmasınlar diye mesefali duruyorum bir.yildir..yeni patladi durum

yalnız bırakıp markete gitmekte bir sıkıntı yok ki yani bunu yalnız bırakma olarak mı yorumluyorsunuz ? biraz abartı değil mi bu da ?

Zaten hafta sonu buyursunlar gelsinler yazmış . O zaman zaten gelebilirler .hiç gelmesin deseydi Tmm. Hem nerden biliyorsun belki yardım almıyorlar. Ya da alsalar bile bu biz yardım ediyor uz herseyine karışabiliriz hakkını vermez kimseye
Maddi manevi destek aldıklarını daha sonrasında maddi desteğin harçlık olduğunu yazdı ya. Böyle kaynana erzak da yapıyordur, ekmek olmuş 3 TL. Kayınpeder böyle celallendiğine göre ben durumun sadece harçlık olduğunu sanmıyorum. Azıcık aşım ağrısız başım.

1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Yaş geçince insanlar daha alıngan oluyorlar.Saygısızca davranışları yoksa kalmalarında bi sıkıntı görmemelisiniz.Siz izin verince hep daha çok isteyecekler diye bir şey yok bu tamamen varsayım.Belki de heveslerini alıp sizin yoğunluğunuzu görüp daha az gelmek isteyeceklerdi.
Arayı düzeltmek için de arayıp iyi niyetle yanlış anlaşıldığınızı söyleyip davet edin.Gelmezlerse kendileri bilir artık.

Back
X