- 23 Ağustos 2012
- 51.920
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.913
- 898
- Konu Sahibi nergis02deniz
-
Bulunduğun ildeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne git lütfen. Ordaki sosyal hizmet uzmanı ya da psikologla görüşmek istediğini söyle. Olayı detaylıca anlat, onlar seni yönlendirecekler. Reşit değilsin, çocuksun, direkt polise gitmen senin için yıpratıcı bir süreç olur. Sosyal Hizmetlerde çalışan kişiler tüm süreçlerde senin yanında olup yönlendirmek zorundalar.
Ya ben konuyu 2 kez okudum ama bugün yoğun bir gün geçirdiğimden midir nedir çok anlayamadım. Cinsel saldırı mağdurları için Türkiye'de çok fazla bir yaptırım yok herkesin çok iyi bildiği üzere. Hoş olsa da geçirilen fizyolojik ve psikolojik muayeneler kişiyi iyice strese sokuyor. Haliyle zaten travmatik bir olay yaşamışken daha da beter duruma gelebiliyorlar, o yüzden ben bu konularda "Aaa niye şikayetçi olmuyorsun" demiyorum, diyemiyorum çünkü yıpratıcı bir süreç. Kaldı ki bu kızcağızın zaten bunu kaldırabilecek ne ruh hali var zannediyorum ne de parası. Psikolojik destek almasını önerebilirim, tecavüz yaşandıysa (sevgiliyle istenerek yaşanan bir süreçten duyulan pişmanlığa tecavüz demediğini varsayarak) Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği var, internette iletişim bilgilerini bulabilir. Onlarla iletişime geçerek yapabileceklerini konuşabilir.
Eğer bunu yaparsan ifade verirken vs tek başına olman gerekmiyor. Ki zaten sen talep etmesen bile çocuk olduğun için tüm bu süreçlerde bir sosyal hizmet uzmanı ya da psikolog hep senin yanında olacak. Onlar kamu görevlisi ve bu bir zorunluluk. Çocuk olman ekstra hassasiyet gerektirecek zaten. Çok değerli uzmanlar var ve onlar sana gereken desteği verecektir. Hem hukuki anlamda hem de psikolojik olarak. O yüzden çekineceğin, korkacağın bir şey yok.
durumu çok iyi özetlemişsin ablam teşekkür ederim hayır sevgilim uzakta tecavüz eden adam sonradan öğrendim ki 45 yaşlarındaymış.Bir süre dinlenip kışın şikayet etmeyi düşünüyorum hep erteliyorum eğer bu sene bununla uğraşırsam lisem kötü olacak bilmiyorum ama 2 kurum öğrendim ikisini de düşüneceğim devlete güvenmek zorundayım başka şansım yok.Çok teşekkür ederim ablacım
İşgüzar mısın? Konuya yorum yap. Beni alıntılama. Bana inandırıcı gelmedi, inanıp inanmamakta özgürüm.
doğru haklısın yine bir anda şak diye olmaz . Teşekkür ederim çok çokO söylediğim dernek psikolojik destek de sunuyor, hukuki destek de sunuyor. Önce onlarla görüşüp onların yönlendirmesi ile devlet kurumlarına başvurabilirsin. Daha sağlam bir dayanağın olur.
korku ceza almasa nolur ve babam çok üzülür şaşırırsana kim cinsel saldırıda bulunmuşsa git şikayet et. cezasını çeksin . sana yaptığının bedelini ödesin. belki bir başkasına zarar vermesinin önüne geçersin. devlet çocuk istismarı konusunda çok hassas ve cezası da ağır. tecavuz eden 18 inden büyükse cezası daha ağır.
seni şikayet etmekten alıkoyan nedir.
tek tek yanıtlayayım :)Hiç bişey anlamadım beynim error verdi
1.kim sana tecavüz etti???
2.kim biliyor bu durumu???
3.Anne yerine sana bakan kimdi???
4.Ablana anlatdınmı tecavüz olayını???
Kapanmanın ablanın kararı ile ne alakası var??
Yurda yerleşmek istemek neden???
Tecavüz sürüyormu hala??? Ortamdan kaçma isteği bu yüzden mi???
seni şikayet etmekten alıkoyan nedir.
Nerde ve nasıl tecavüze uğradıniz peki?tek tek yanıtlayayım :)
1)tanımıyorum
2) bir kaç dostum ve sevdiğim
3) apartmanımızın görevlisinin karısı
4)hayır anlatmadım
5)ablam ateist kapanmamı istemiyor
6) hem ablamdan kurtulucam hem tecavüzcü cezasını çekecek
7) hayır sürmüyor
Okuldan bir arkadaşım ''dayım '' diye tanıttığı adamın evine götürdü öyle.Dayısı değilmiş annesinin sevgilisiymiş.Nerde ve nasıl tecavüze uğradıniz peki?
adli tıpta belli olur. sizin beyanınız çok önemli.korku ceza almasa nolur ve babam çok üzülür şaşırır
Yurda gitmek ya da kapanmak degil , polise gitmekle baslamalisin ise. Ayrica yasadigin seyi atlatmak icin destek almalisin. Ve okumalisin. Ayaklarının üstüne basmaya başlayınca her sey daha guzel olacak.Merhabalar ablalarım bu sitede yaş kuralı var mı bilmiyorum varsa da kural ihlali yapmak istemiyorum söyleyin lütfen.
Ben 14 yaşındayım,annemi bebekken kaybettim.Bir ablam var bir de babam.Annemden sonra bana bakan bir kadın vardı ama başka şehre taşındılar yalnızım.Babam beni dövüyordu küçükken,şimdi de laflarıyla dövmekten beter ediyor.Ablam saygısız bir ateist.
1 sene önce tecavüze uğradım kimseye diyemedim,çok cesaret geldi ama yapamadım.Bu yaz ablama dedim ki ''Abla ben kapanmak istiyorum'' çok tepki vereceğini sanmıyordum saygılı bilirdim onu ama öyle değilmiş delirdi.Ne yapacağını şaşırdı gerçekten '' Sevgilin seni zorluyor,eğer kapanırsan eski sevgilin sana dönecek,Nereden aklına geldi kim zorluyor.seninle konuşmam( benle konuşmaması hiç bir şey değiştirmez nefret ettim ondan)babama sevgilin var derim (zaten ben söyleyeceğim,ki kimsenin beni zorladığı da yok)'' Ve daha gün içinde laf sokmalar sokakta kapalı görünce ıyy iğrenç demeler vs. Kur'an okurken ''faydalı bir şey okusana''dedi bu kadar olacağını da hiç düşünmemiştim.Onun da iğrençliklerini babama anlatmak istedim ama aile neşesi bozulsun istemiyorum.Bir gün bunları düşünürken aklıma polise gidip tecavüzden şikayetçi olmak,sonra o cezasını çeker beni de bir yurda vermeleri orada kapanmam herkes hakettiği yeri bulur ama başaramadım.Sevdiğim dedi ki benden 1 yaş büyük ''seninle evlenmek istiyorum,benim babamın haberi var 18 yaşında isteyeceğiz ama yurda gidersen olmaz'' Ben dinlemeyim dedim ondan sonra onu başka kızla evlendireceklerdi istemedim mecbur burda kaldım.Şimdi şöyle düşünüyorum lise için başka şehire gideyim orda rahat ederim .Ama babamı yaşlı bırakmak istemiyorum.Ayrıca tecavüzü de söylerim belki orada.Ne yapmlıyım?Bu koskoca dünyada yapayalnızım yaşım yüzünden önyargılı yaklaşmayın lütfen
evet bir sürü sebep var. ama ben onun sebebini merak ettim. zaten sosyal desteği yok. bu konuda destek mekanizması kolluk kuvveti aile bakanlığı... psikolojik maddi eğitim barınma konularında destek olur.-14 yaşında, çok genç ve tecrübesiz biri olarak başına nelerin geleceğini bilememesi
-Dışlanma, yaftalanma, ailesine laf gelmesi korkusu (Koca koca yetişkin insanlara dahi "O saatte ne işi varmış?" çekebilen insanlar var sonuçta, 14 yaşında bir kız böyle yaftalanmaları ne kadar kaldırabilir)
- Sürecin çok uzun olması, geçirilen fizyolojik/psikolojik muayeneler, olayı tekrar tekrar anlatması istenirken yaşanabilecek travmatik olaylar
Bir sürü şey yazılabilir. Ha demiyorum ki hakkını aramasın sussun otursun, arasın elbette. Ama yaşı daha çok küçük, biz yetişkinler bile bocalayabilirken onun ne yapacağını bilememesi doğal. Önce arkasına bir dayanak alarak hareket etmesi, psikolojik sağlığının iyi durumda olması, her daim sosyal destek "alabiliyor olması" gerekiyor. O yüzden yani şikayetçi ol demek de kolay değil açıkçası.
evet bir sürü sebep var. ama ben onun sebebini merak ettim. zaten sosyal desteği yok. bu konuda destek mekanizması kolluk kuvveti aile bakanlığı... psikolojik maddi eğitim barınma konularında destek olur.
ifâde verirken polisle yalnız değilsin. böyle bir iddiada polis önce savcı ile görüşür. savcı pedagog ve avukat eşliğinde ifade aldırır. yani ifaden esnasında bir psikolog ve avukat hazır bulunacak. gözünde büyütme. ifaden bitince sana ailene mi teslim edilmek yurda mi gitmek istersin diye sorarlar. aile bakanlığına da psikolojik destek almam üzere gidebilirsinBunu bilmiyordum hiç aklıma da gelmemişti evet polis zor çünkü ifade verirken yalnız başınasın.Düşüneceğim çok teşekkür ederim ablacım
iyi niyetli mesajınızdan şüphem yok. amacınız onu anlamak yardımcı olmak. buna eminim. ama bakanın görüşü kendisine aittir . devletin prosedürü dayanağı bellidir. çocuk koruma kanunu ve ceza kanunu doğrultusunda çalışır. bakanın ağzına bakmaz en azından bu konuda.Ablacim konu sahibesini yildirmak istemiyorum, tabi ki hakkini arasin ama aile bakani "bir kereden bir sey olmaz" gibi bir cumle sarf etmis bir insan (buraya baska kelime bulamadim). Yani bu kiz da kucuk bir cocuk, annesi yok, ne yapacagini bilmiyor, babam duyarsa uzulur yazmis, etraf duyarsa toplumdan dislanacak ee yani bu kiz ne yapsin tek basina? Sikayet edememesi gayet anlasilir bence.
Okuldan bir arkadaşım ''dayım '' diye tanıttığı adamın evine götürdü öyle.Dayısı değilmiş annesinin sevgilisiymiş.
Okuldan bir arkadaşım ''dayım '' diye tanıttığı adamın evine götürdü öyle.Dayısı değilmiş annesinin sevgilisiymiş.
Senin alıntılama özgürlüğün varsa, benim de polemik yaratmaya çalışıyor diye kibleme özgürlüğüm var.seker kiz candy, konuya yorumumu yaptim. senin özgürlügün kadar benimde yorumlari alintilama özgürlügüm var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?