• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce nasıl söylemeliyim ?.....

purplem

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
607
128
648
Diğer
arkadaşlar size bir şey sormak ıstıyorum. uzun yıllardır samımı olduğum bır kız arkadaşım var. benım arabam var kız arkadaşımın yok. ben beraber bır yere gıderken yolumun üstunde olmamasına rağmen yınede yolumu uzatır onu alırım.sonrada onu evıne bırakırım...ıyıdır arkadaşım severım kendısını.
yalnız son zamlar ve krız hepimızı vurdu.bende herkes gibi benzin parasını hesaplıyorum artık. onu kırmadan söylemek ıstıyorum. sizce benzini hesapladığımı mı soyleyeyım,ya da açıklama yapmadan senı artık suradan alayım dıye mı söyleyeyım..?
kırmak istemıyorum onu. ama arkadasımda hıç sen benım için yolunu uzatıyorsun benı evimden alma falan demıyor.sizce ne yapayım??
çok buyuk bır sorun değıl ama kafamı kurcalıyor:((
şimdiden teşekkürler....

Madem çok samimi arkadaşınız o zaman bence açıkça söyleyin..
Benzin fiyatlarının yükseldiğini,krizin etkisiyle bunu söylemek zorunda olduğunuzu vs..
Bence çekinecek bir şey yok..
Anlayışla karşılayacaktır,yanlış bir şey yapmıyorsunuz ki..

"şekerim Türkiyede malum zam üstüne zam yapılıyor, e benzine yapılanlarda ortada, ben seni iyisimi şurdan alayım, valla yetiştiremiyorum artık " diyiver, anlayacaktır sanırım. Hem nasıl rahatsız olmuyor anlamadım, her zamanda evden al eve bırakta olmazki, özel şoför gibi. Herne kadar samimide olsanız, teklif etmesi gerekir bu seferde ben ödeyeyim diye.

insanlara hep verırsın ,ama kesınce senden kotusu olmaz...
şimdi yıllardır evınden alıp bıraktıklarım görulmeyecek....

olurmu öyleşey sen onu almak mecburiyetindedeğilsinki özel serviside değilsin o düşünceli bir insan olsa demeli kendisi yakıtı ortak koyalım diye yada arada bi teklif etsin
eğer demiyorsa işine geliyor öyle birinede fazla müsama göstermeyiniz

bence arabanı birkaç gün dinlenmeye al sende araçla gitme soruncada dersin benzin çok arttı zor oluyor araçla gitmek artık sık sık arabamla gitmeyecem dersin mutlaka senden beklentisi kalmayacaktır.

benzer şey benimde başıma geldi canım şakayla karışık ''at benzin parası gidelim istediğin yere'' diyorum arkadaşlarıma,ha eğer üstlerine alınmazlarsada ''param yok canım oralara kadar bıramamam seni'' diyorum.

ayrıca denevst'e bende katılıyorum benzin hesabının içinden çıkamadığını söyle,bir süre kullanmıycam arabayı yada kısa yolları kullancam de,veya ona hiç sormadan evine yakın yol üstünde bırak,''neden eve bırakmıyorsun'' dersede benzin az kaldı de.

ben hep benzini sınırda alıyorum valla 10 liralık 20 liralık,zaten bir çıktığımda benzin ışığı yanıyor kimse öyle birşey isteyemiyor benden

valla ben derdim
zamlar fena geldi yetişemiyorum, yolumun üstüne çık oradan alayım
yada sende destek çık kapına geleyim diye
sonuçta bedava değil parayla çalışıyor arabada.
Hatta ben arada bir benzin çekmesi gerektiğini ima ederdim
babamın kızı değil ya, zaten anlayışlı insanlar sen demeden yapar bunu
bence sen yeterince vermişsin, birazda almayı dene, o versin.
Herkes kendi için çalışıyo

gerekten senin iyi arkadaşın olmuş olsaydı arada birde olsa oda benzin parası verirdi sana. bence arkadaşın snei kullanıyor. direk söyle benzin parasına yetişemiyorum şuraya gelirsen alırım kusura bakma felan diye söyle. eşimle sevgiliyken bile benzin parasına ortak olurdum sonuçta kolay kazanılmıyor para. seninde kendine göre harcamaların var kendini asla kullandırma.

insanlara hep verırsın ,ama kesınce senden kotusu olmaz...
şimdi yıllardır evınden alıp bıraktıklarım görulmeyecek...
.

Böylelikle anlarsın işte sana karşı olan gerçek samimiyeti..
Gerçekten arkadaşınsa ''haklısın valla vs..'' der ona göre davranır zaten..
Tavır alır, bundan sonra surat yaparsa da anlarsın ki, çıkar amaçlı bir arkadaşlıkmış..

Bence söyle..

Ben olsam söylerim '' yetiştiremiyorum ya canım benzin çok fiyatlı, su gibi gidiyor, seni şuradan alayım şekerim artık'' demen lazım...

Olmaz böyle...
Çok haklısın ben de araba kullanıyorum bıktım şu benzin parasından valla..

Ayrıca arkadaşının da biraz rahatsızlık duyması, mahçup olması lazım bu durumdan, yolunun üstü değilmiş, tamam yakın arkadaş ama suyla da çalışmıyor bu arabalar..Bilmiyor mu bunu?

Bu devirde cidden insan içinden gelse dahi yapamıyor. Keşke olsa da hep bıraksan alsan. Umarım bunu anlayabilir

sen ona direk söyleme ama artık arbayı pek kullanmıcam kazandığımbenzine gidio falan de..akıllıysa anlar.

sağolun arkadaşlar uygun bır dille söyleyeceğım.umarım anlar .valla ınsanlar arkadaşlarına diyemıyor bır şey.ama onlar otobus taksi parasın vermemek için arabalıları hıç düşünmuyor.suyla çalışmıyor ya bu araba.
,içimi rahatlattınız .sonra benımde arabam bazen kardeşımde oluyor.arkadaşımla taksi parasını bölüşuyoruz.tabiki ortak vermeliyız ama ,usulende olsa benı hep sen alıyorsun taksi parası benden olsun demıyor.ben mi yumuşak yuzluyum anlamadım

bence arkadaşınız sizi kullanıyor:a015:
veya siz de var neden yolu uzutıp alıyorsunkii arkadaşınıııı:uhm:
bu zamanda kimseye iylik yaramazz
benimde iş yerimde arabalarım işçilerin bineği oldu bende rest çekeçeğimmmmm:oklava:

off bu benzin nie böle ya dünyada en pahalı satılan ülke bizimkiii kazıklanıors resmen. dünyamalı dünayada kalır neyin hesabını yapıolarki ucuza versnler işde

ben buna çok benzer bi durum yaşadım ama benzinden değil artık kullanılmak gibi geldi en sonunda arkadaşlığımı gözden geçirmek zorunda kalmıştımm....yollarımı uzatmadımm,evine bırakıp almadığım mı kalmadı ama en sonunda kimse teşekkür etmiyor....olan o günlük sinir olduğunla kalıyorsun...

Bence seni artık şuradan alayım deyin, nedenini kurcalarsa yolumun üzeri değil vakit kaybı olmasın gideceğimiz yere daha çabuk ulaşırız gibi bir şey dersiniz :icecream:

Açıkça söylemelisin hatta bunu nasıl söyleyeceğimi de çok düşündüm diyebilirsin...

Back
X