Sizce ne yapayım ?

Seda0710

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
161
39
298
İzmir
Merhabalar iyi akşamlar. Yaklaşık 3 senelik evliyim. Eşim geçen sene sağlık sorunundan dolayı işi bırakmak zorunda kaldı. 1 senedir çalışmıyor işsizlik maaşı falan bağlandı tazminatını aldı öyle idare ettik. 2 ay önce de bi bahçemiz vardı ortak aldığımız onu sattık araba almak için daha almadık hesapta duruyor ordan yiyoruz lazım oldukça bende çalışmıyorum. Eşim bana düşkün sevgisini gösteriyor onunla hiç bi sorunumuz yok ama içkiyi çok seviyor. 2-3 günde bir içiyor bu konu da tartışıyoruz kafayı buluyor bende söyleniyorum evde kavga ediyoruz. Hazır paradan yiyorsun çalışmaya niyetin yok diyorum içme artık diyorum tamam diyor 2-3 gün sonra yine içiyor. Bu durumdan çok skıldım ailemin haberi yok söylemedim hiç bi zaman ama doldum artık bende. Bir de çocuk istiyor benden. Şu an düşünmüyorum tabi. Ama ne yapacağım bilmiyorum içki yüzünden hep tartışıyoruz ne yapayım kızlar bi akıl verin :(

Merhabalar iyi akşamlar. Yaklaşık 3 senelik evliyim. Eşim geçen sene sağlık sorunundan dolayı işi bırakmak zorunda kaldı. 1 senedir çalışmıyor işsizlik maaşı falan bağlandı tazminatını aldı öyle idare ettik. 2 ay önce de bi bahçemiz vardı ortak aldığımız onu sattık araba almak için daha almadık hesapta duruyor ordan yiyoruz lazım oldukça bende çalışmıyorum. Eşim bana düşkün sevgisini gösteriyor onunla hiç bi sorunumuz yok ama içkiyi çok seviyor. 2-3 günde bir içiyor bu konu da tartışıyoruz kafayı buluyor bende söyleniyorum evde kavga ediyoruz. Hazır paradan yiyorsun çalışmaya niyetin yok diyorum içme artık diyorum tamam diyor 2-3 gün sonra yine içiyor. Bu durumdan çok skıldım ailemin haberi yok söylemedim hiç bi zaman ama doldum artık bende. Bir de çocuk istiyor benden. Şu an düşünmüyorum tabi. Ama ne yapacağım bilmiyorum içki yüzünden hep tartışıyoruz ne yapayım kızlar bi akıl verin :KK43:
O para erimesin diye bir çare düşünün önce. Araba sizin için lüks şu şartlarda. İkiniz de iş aramaya başlayın.

Sağlık sorunundan bıraktıysa nasıl içki içip duruyor? Nasıl bir sağlık sorunu?
İçki içmesi kötü tabii boşanmaya kadar gider ama onu dışında hayat müşterek siz niye çalışmıyorsunuz bir senedir?
İçkisine para vermeyin ama boşanırsanız elinizde nakit para olurdu en azından.
Hiç anlamadım ben sizi ve eşinizi

Çocuk konusundan önce sizin çözmeniz gereken konular var farkındasınız.

Eşinizin yaptığı şey sorumsuzluk,çalışmamak ne demek?
İkinizde çalışabilirsiniz, sizde çalışın, düzelmiyor mu?
Çok seviyor ayrılmaya niyetin yoksa ailesine söyle onlarda konuşup duruma el atsınlar.

Arabamız var ama eski biraz. Daha yeni bir şey alacaktık.
İşiniz yokken araba lüks şu anda. O parayı nasıl korursunuz, bilmiyorum ancak biraz daha sessiz kalırsanız; tüm para soğuk alkollü içeceklerle tükenip gidecek gibi görünüyor.

2,5 yıllık evliymişsiniz henüz. Eşinizin işi yokken bebek planlaması da yapıyormuşsunuz. Kendinize bunu yapmayın. 32 yaşındaymışsınız. Çalışma geçmişiniz var mı, bilmiyorum. Bir iş bulmaya bakın.

Tek tek yazmaya yetişemedim kızlar burdan hepinize cevap vereyim. Para vadeli de duruyor ama arada çekiyoruz lazım oldukça. Evet çalışmaması sorumsuzluk astım hastasıydı o yüzden bıraktı işi çalıştığı ortam da kimyasallar vardı meslek hastalığına yakalandı. Şu an iyi ama. Pek bi çaba göremiyorum çalışmakla ilgili bi kaç bi yere başvurdu dönmediler. Ben de bakıyorum bulursam hemen gireceğim. Aslında tek sorunumuz içki içmesi ailesiyle kendisiyle aramız iyi normalde. Yani nasıl bi konuşma yapayım bilmiyorum ciddiye alması lazım. Babası zamanında alıştırmış içkiye seviyor adam yazın çok içiyor kışın o kadar değil de.

Şu ekonomik şartlarda içki içmek parayı eritiyor bildiğin. Maddiyatı iyi olanlar bile bunu dert ederken eşiniz neyine güvenip de bu kadar sık içiyor? Siz en iyisi hazırda duran para akışını kesmenin çaresine bakın mecbur içemeyecek

Yaşım 31 bende maddiyattan dolayı çocuk istemedim hep erteledim.
Ailede çalışan biri yoksa nasıl geciniyorsunuz peki işsizlik maaşı kesilmiştir diye düşünüyorum yeme ,içme, faturalar vs bankada ki duran paradan mi ödeniyor yani öyleyse o parada suyunu çeker zamanla.

1 yıldır nasıl geçiniyorsunuz peki çalışmayan iki kişi olarak?
Bu şartlarda bahçe satıp araba modeli yükseltmek dahiyane bir fikirmiş. Arabanın masrafı da az olmuyor malum.
Parası olmayan adam 2-3 günde bir nasıl alkol alıyor? Kari koca sorumsuz geldiniz bana sadece eşinize suç bulamadım.

İçki içen bir insanın maddi zorluktan bahsetmeye hakkı yok bugün içkiler olmuş bir dünya para. Ayrıca içebildiğine göre sığır gibi de sağlıklı kusura bakmayın, sizi kandırıyor olabilir mi? Ayrıca ne cocugu siz ve eşiniz şuan ebeveyn olmayı mali olarak hak ediyor musunuz? Çocugu nasıl büyütmeyi düşünüyorsunuz işsiz adamla?? Eldeki malvarlıklarınızı çıkarmayın, aptallık edersiniz.

hazıra dağ mı dayanır, ayrıca aldığı tazminat ne kadar olabilir ki 1 senedir o parayla geçiniyorsunuz, başka bir geçim kaynağınız mı var ya da

benim 12 yıllık kıdemim bir araba parası etmiyor öyle düşünün ki şimdi işten çıksam o kıdem beni 1 sene götürmez bence hele iki kişi hiç bir iişimize yaramaz bence
bi de üstüne keyfinden de geri kalmıyor eşiniz, kusura bakmayın da bişe içsin diyeceğim olmayacak

İşsizken çocukta olursa perişan olur. Alkol bağımlılığı var, seviyor diye masumlaştırmayın. Arada keyfine içmesini anlarım da bu fazla aile düzenini bozar. İnşallah bir an önce iş bulursunuz sizde.

Merhabalar iyi akşamlar. Yaklaşık 3 senelik evliyim. Eşim geçen sene sağlık sorunundan dolayı işi bırakmak zorunda kaldı. 1 senedir çalışmıyor işsizlik maaşı falan bağlandı tazminatını aldı öyle idare ettik. 2 ay önce de bi bahçemiz vardı ortak aldığımız onu sattık araba almak için daha almadık hesapta duruyor ordan yiyoruz lazım oldukça bende çalışmıyorum. Eşim bana düşkün sevgisini gösteriyor onunla hiç bi sorunumuz yok ama içkiyi çok seviyor. 2-3 günde bir içiyor bu konu da tartışıyoruz kafayı buluyor bende söyleniyorum evde kavga ediyoruz. Hazır paradan yiyorsun çalışmaya niyetin yok diyorum içme artık diyorum tamam diyor 2-3 gün sonra yine içiyor. Bu durumdan çok skıldım ailemin haberi yok söylemedim hiç bi zaman ama doldum artık bende. Bir de çocuk istiyor benden. Şu an düşünmüyorum tabi. Ama ne yapacağım bilmiyorum içki yüzünden hep tartışıyoruz ne yapayım kızlar bi akıl verin :KK43:
O para bu şekilde erir gider çocuk yapmayı da düşünmeyin iş yokken düzen yokken ailene söylesen ne yapabilirler ki

Back
X