• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

Şu yazıyı okuyunca gözüme, bodrumda yatırtılan üstü başı pis, yarı aç yarı tok psikolojik işkenceye maruz kalmış çocuk görüntüsü geldi nedense. Neden diye bir düşünelim acaba? Bende mi sorun, senin şu yazdıklarında mı?

o çocuğu geri gönderdiğinizde psikolojisi ne olacak
içim buruldu yapmayın lütfen :(

Kkızlar belki duymuşsunuzdur bilmiyorum ama size biley danışmak îstedim bugün amcamın hanımıyla konusuyorduk hanımı benimle yaşıt neyse bi arkadasımız var mış devletten cocuk almıs bakıyormus işte devlet cocugunub bütün masraflarını karsılıyormus bakan kişiyede sigorta yapıp birde maaş veriyormuş para bnm için önemli değilde neyse aklıma yattı aslında 1 yaşında bi cocuk alsam dedm kendi cocugum olana kadar büyütsem hem avunurumda onunla diye düşündm fakat ailem ne der kesin annem karsı cıkar eşim mantıklı bakıyor ama şunuda düşnüyoruz bizim akrabalar dedikoduya cok meraklıdır cocugu alıp onlara gitsem oturmaya dik dik bakarlar söylenirler ne gerek vardı derler git geri götür falan derler hissediyorum bunlar olucak hadi bunu aştık diyelim e bu cocuk bana baglanacak bende ona baglanıcam ayrılırsak o cocugun psikolojisi nolcak zaten terk edilmiş bide ben mi terk edicem onuda düşünüyorum bi andan bunu yapmak istiyorum kendi evladm gibi bakarım hiç şüphem yok ama sonra akrabalar ne der bebegi büyünce nasıl bırakırım düşüncesi napıcam bilmiyorum içinden çıkamadm sizce napaym teşekkürler şimdiden

Sen petshoptan bi hamster al bence.

Kkızlar belki duymuşsunuzdur bilmiyorum ama size biley danışmak îstedim bugün amcamın hanımıyla konusuyorduk hanımı benimle yaşıt neyse bi arkadasımız var mış devletten cocuk almıs bakıyormus işte devlet cocugunub bütün masraflarını karsılıyormus bakan kişiyede sigorta yapıp birde maaş veriyormuş para bnm için önemli değilde neyse aklıma yattı aslında 1 yaşında bi cocuk alsam dedm kendi cocugum olana kadar büyütsem hem avunurumda onunla diye düşündm fakat ailem ne der kesin annem karsı cıkar eşim mantıklı bakıyor ama şunuda düşnüyoruz bizim akrabalar dedikoduya cok meraklıdır cocugu alıp onlara gitsem oturmaya dik dik bakarlar söylenirler ne gerek vardı derler git geri götür falan derler hissediyorum bunlar olucak hadi bunu aştık diyelim e bu cocuk bana baglanacak bende ona baglanıcam ayrılırsak o cocugun psikolojisi nolcak zaten terk edilmiş bide ben mi terk edicem onuda düşünüyorum bi andan bunu yapmak istiyorum kendi evladm gibi bakarım hiç şüphem yok ama sonra akrabalar ne der bebegi büyünce nasıl bırakırım düşüncesi napıcam bilmiyorum içinden çıkamadm sizce napaym teşekkürler şimdiden
Bence bu işe hiç kalkışmayın siz :KK66: bu kararsızlıkla başlarsanız bu işe çocuğa yazık olur siz kendi kararınızı verdikten sonra eşinizde size destek çıktıktan sonra o neder bu neder diye düşünmeniz bana pekte mantıklı gelmedi.. Bu siz ve eşinizden başka kimseyi ilgilendirmez.. Bunu yapıcaksanızda kendiniz için yapıyosunuz ama o neder bu neder diye düşündüğünüze göre bana öyle geliyoki başklarının sizin hakkınızda aa bak çocuğa gönüllü aile olmuş ne iyi kadın ne merhametli birisiymiş demeleri için bu işe kalkışıyosunuz.. Yine söylüyorum ozaman hiiç kalkışmayın bence bu iş sırf SEVAP için yapılmaz..:KK66:

Son düzenleme:
onada yazık. bebek olur falan atılır sokağa

Bu zihin yapısı anca onu yetiştirir...
Baksana standart din tüccarları gibi yazmış. Sevap kazanayım ama geliride olsun !
Umarım devlet iyi ölçüp biçiyordur bu sevap kazanmak için yanıp tutuşanlara (!) o yavrucakları verirken.

bırakınca o çocuk ne olcak hiç girme bırakırım ilerde diye düşünüyorsan çok bencilce bir yaklaşım ayrıca çocuğu değil şimdiden çevreni düşünüyorsun herkes kendine baksın diye düşünemeyen birisin çocuğa yazık....

Bu topik de günün sabır testi anladığım kadarıyla... hasbinAllah...

Canım niye 1 yaş alıyorsun aylık falan al hem de kendi çocuğun için pratik yaparsın çok iyi bi anne olursun ne de olsa çaresiz sabide acemiliklerini atarsın de mi yaaaa....!!!!!!!!

bırakın kızlar neresi tutarsanız tutun insanın elinde kalıyor.Allah bildiği gibi yapsın

Git kendine evcil hayvan al ona bak avun diyecegim ama 2 gun sonra cocugun oldugunda olursa tabi onuda kapiya koyarsin yazik. Gunahina girme ne bir masum yavrucagin ne hayvanin

delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış...

dalga geçer gibi... :KK62::KK62:. dalgası bile kötü ya...

evdeki saksı çiçeklerim bana dokunduktan sonra onlara bile sıcak yuva aradım ya...

kaldı ki kedi köpek alıp sokağa bırakanlara bile saydırıyorum:KK62::KK62:...

Nolur fake im de sizi denemek icin yazdim de ne cevap vereceksiniz merak ettim de aslinda bu kadar bencilce dusunmuyorum masum zavalli bi bebek uzerinden para pardon sevap kazanmayi dusunmuyorum de konu sahibi nolur bi seyler de konu sahibi.. Daha fazla midemi bulandirma..

Yani gerçekten bunu yapacak kişiler için harika birşey kimsesiz bir çocuk alıp kendi evladı gibi bakmak,Ancak siz mümkün ise yapmayın elalem ne der korkusu ile çocuk bakmanız çok zor bunu geçtim yarın birgün akrabalarınız hepten baskı yapar siz onu bir sefer birdaha hüsrana uğratıp yanlızlığa terk etmiş olcaksınız yani siz sevap işlerim derken belkide enbüyük günahı işliceksiniz.

Koruyucu aile budur arkadaşlar.
Teşvik
Teftiş
Böyle yürüyor bu iş.

Sen bu kafayla birak kagit üstünde anne olmayi biyolojik anne bile olmamalisin.
O masum bebe sahipsiz diye ona evcil hayvan muamelesi yapamassin.
Bi dön de yazdiklarini oku yeniden.
Anne demek beklentisiz ask sevgi demek tir.
Baskalarinin evlatlarina üzülmeyen merhamet etmeyen kadinlar anne olmasin zaten.

Simdi daha agir seyler söylerdim de söylemicem.

Back
X