• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

Sinirlerim bozuldu. Dalga mı geçiyorsunuz? Sanki marketten bir ürün alıyormuş gibi. Bir de günah ya, yaptığınızın da sevap olduğunu düşünüyorsunuz. Pes yani. Uutanmadan da parasında değilim yazmışsınız. Resmen parası için. Bence siz çocuk falan yapmayın, yazık çocuğa. Bakamazsınız siz. Çünkü annelik bu değildir.
Sanki evcilik oynuyor hanımefendi...

Çocuğum olana kadar kendimi avuturum düşncesi yanlış olmuş.
Bence hiç öyle bir işe girişmeyin girişirsenizde çocuğunuz olsa bile o çocuğu o yetimi tadını aldıktan sonra çöp gibi geri bırakmayın.

aynen bende okuyunca çok sinir oldum yazık ya o çocuğa böyle sevapmı olur dalga geçer gibi sigortalı olursun falan yazmışsınız birde vicdansız mısınız siz!!!!

Evet insanın sevabada ihtiyacı vaedır fakat:
1)islam dininde evlatlık hükmünedir?bilmez getekir
2)hade aldın büyüncete kadar bakarım demişsiniz o nedir ya nasıl sevap neye göre sevap
O çocuk size alışınca evinşzden gittiğinde hissedeceği duygular.
3)kendi çocuğunuz olunca onu yetimhaneye yollayıp vicdanınız sızlamadan kendi yavrunuzu büyüteceksiniz
4)insan evine alıp baktığı kuş vs pnkar bile gitse üzülür veya uzun süreli misafiri kaldıki bu size anne diyecek
5)eşimiz tahminimce%90parası için istiyodur yoksa doğal yolla çocuğunuz oluyorsa istemezdi
6)siz bu işi unutun

Barınağa bırakacak herhalde. Mühim olan kendi çocuğu olana kadar geçireceği sürede kafasını okşayacağı avunacağı biriler olması ne de olsa.
Çok sinirlendim sabah sabah da neyse artık.
Sevapmış. Öyle hesaplı kitaplı sevap mı olur? Excel tablosu yapın bari, şunu yaparsam şu kadar sevap kazanırım diye.
bi de, hem evlat edinmek istiyo hem de sanki cocuk zorla bunlara gelip yamaniyormus gibi, kirk tane bahane uretiyo, yok akrabalar yok bilmem ne.. sanki Allah niyetini bilmiyo, bi iyilik/guzellik yapacak, onun da ne sevabini birakiyo ne guzelligini..

çıkar için yapılan iyilikten hiç hayır gelir mi... iyilik sevap koşulsuz kalpten temiz duygularla yapılırsa bence hayırlı olur..

evlat edinme ve koruyucu aile birbirinden farkli seylerdir.
koruyucu aileligi burada is olarak yapiyorlar.
cocuga yurt ortami yerine aile ortami vermektir amac.
evlatlikla karistirmayin lutfen.
zaten evlatlik alanlara para verilmez.
koruyucu ailelerin cocuk uzerinde hic bir velayet haklari yoktur.
cocugu olanlar da koruyucu ailelik yapabilir.
forumdan da anlasildigi kadariyla cok yanlis bilen var bu sebeple de koruyucu ailelik ulkemizde fazla ilerleyemis anlasilan.

Abd'de ve Avrupanın bazı ülkelerinde uygulanan bir sistemdir bu. Bizde işler mi pek emin olamadım. Koruyucu ailelik değil de geçici aile olmak gibi bir şey. Çocuk yurtta kalacağına evlat edinilene ya da koruyucu aile bulana kadar bir ailenin yanına yerleştiriliyor. Hatta bir aile birden fazla çocuğa bu şekilde evini açabiliyor. Şartlar da çok ağır değil. Bir nevi ev hanımlarına iş imkanı sunmak, çocukları da daha rahat bir ortamda barındırmak için yapılan bir uygulama.

Bizim ülkemizde sevap için değil, konu sahibi gibi para için bu sistemi kullananlar, o çocukları perişan edenler çok olacaktır. Pek bizim insanımıza uygun değil bence. O çocukları sokakta dilenirken bile görebiliriz yakın zamanda.
guzel aciklamissiniz ama dilendirmeydi falan boyle birsey olamaz, cunku koruyucu aileler devlet tarafindan her zaman takip altinda olur.
bunun para icin yapilmasinda ne sakinca var? dunyanin heryerinde insanlar para icin yapiyor bunu. bir nevi cocuk bakiciligi, lakin daha cok ozveri istiyor.

ben de bulundugum ulkede yapmak istedim bunu hem is olarak hem de bir cocuga yuva olmak icin, lakin devletin istedigi zaman cocugu geri alacagini bildigimden ve baglanma korkusundan dolayi vazgectim.
en guzel yabancilar yapiyor. cocuga baglanmiyorlar kendilerine de koruyucu anne dedirtiyorlar, anne degil.
bizim millet cocugu kendi cocugu gibi sahiplenir sonra hem cocuk icin hem aile icin daha buyuk travma.
bu acidan biraz zor uygulanmasi.

sevaptan bahsediyorsunuz ama o çocuğu ne kadar üzeceksiniz....oyalanırım hem biraz lafınız beni rahatsız etti hımmm bide akrabalar ne der demeniz..... yazık inşallah vermezler size sizde mümkünse almayarak sevap işleyinnnn... bence böyle daha sevap olacak gibi görünüyor.....

guzel aciklamissiniz ama dilendirmeydi falan boyle birsey olamaz, cunku koruyucu aileler devlet tarafindan her zaman takip altinda olur.
bunun para icin yapilmasinda ne sakinca var? dunyanin heryerinde insanlar para icin yapiyor bunu. bir nevi cocuk bakiciligi, lakin daha cok ozveri istiyor.
Koruyucu aile sistemi değil bu ama. Geçici aile sistemi. Devlet beni barınma alanı yapmaktan kurtar ben de sana çocuk bakımı için ücret vereyim diyor. Bir nevi iş yani. Denetlemeleri de kılıfına uydururlar. Amerikada bunu iş haline getirmiş, evinde 10-15 çocuk bakan, üstelik çocukları çalıştırıp sırtlarından para kazanan insanlar var.

Koruyucu aile sistemi değil bu ama. Geçici aile sistemi. Devlet beni barınma alanı yapmaktan kurtar ben de sana çocuk bakımı için ücret vereyim diyor. Bir nevi iş yani. Denetlemeleri de kılıfına uydururlar. Amerikada bunu iş haline getirmiş, evinde 10-15 çocuk bakan, üstelik çocukları çalıştırıp sırtlarından para kazanan insanlar var.
benim bildigim senin gecici aile dedigin sey ile koruyucu aile ayni sey.
burada fostering diye geciyor. 10-15 cocugu bir aileye veren de suc.
yurt ortamindan ne farki var?
burada koruyucu ailelik icin alacagin her cocuga bir oda verebilmen sart. 15 odali ev mi olur :S ben amerikayi bilmiyorum ingilteredeyim bayagi arastirdim burada.

benim bildigim senin gecici aile dedigin sey ile koruyucu aile ayni sey.
burada fostering diye geciyor. 10-15 cocugu bir aileye veren de suc.
yurt ortamindan ne farki var?
burada koruyucu ailelik icin alacagin her cocuga bir oda verebilmen sart. 15 odali ev mi olur :S ben amerikayi bilmiyorum ingilteredeyim bayagi arastirdim burada.
Ben de gözümle görmedim ama eşim bir dönem eğitim için amerikada yaşamış. Böyle bir ailenin yanında kalmış bir süre. Onun anlattıklarının yalancısıyım. Koruyucu ailede sadece soyadınızı veremiyorsunuz ama evlatlık almakla şartlar aynı, geçici ailede kurallar çok daha esnekmiş. Amerikan sistemi için konuşuyorum, başka yerlerde nasıl uygulanıyor bilmiyorum.

Ben de gözümle görmedim ama eşim bir dönem eğitim için amerikada yaşamış. Böyle bir ailenin yanında kalmış bir süre. Onun anlattıklarının yalancısıyım. Koruyucu ailede sadece soyadınızı veremiyorsunuz ama evlatlık almakla şartlar aynı, geçici ailede kurallar çok daha esnekmiş. Amerikan sistemi için konuşuyorum, başka yerlerde nasıl uygulanıyor bilmiyorum.

devletin sitesinde soyle aciklanmis.

Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.
Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.
Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.
Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.
Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır.

ben de bulundugum ulkede yapmak istedim bunu hem is olarak hem de bir cocuga yuva olmak icin, lakin devletin istedigi zaman cocugu geri alacagini bildigimden ve baglanma korkusundan dolayi vazgectim.
en guzel yabancilar yapiyor. cocuga baglanmiyorlar kendilerine de koruyucu anne dedirtiyorlar, anne degil.
bizim millet cocugu kendi cocugu gibi sahiplenir sonra hem cocuk icin hem aile icin daha buyuk travma.
bu acidan biraz zor uygulanmasi.
baktığın ,koruduğun bir çocuğanasıl bağlanılmazki,bağlanılmamışsa nasıl yuva olur ki o yuva o çocuğa.

"Para için değil de..."yav he he. Çocuk için niyetiniz olsa bu maddi detaylara girmezdiniz.

Ayrıca sakın bu işe kalkışmayın siz resmen bir evcil hayvandan bahseder gibi bahsetmişsiniz , sizin gönlünüzü eğleyecek minicik kimsesiz yavru öyle mi? Sonra da sokağa mı bırakcaksınız kendi çocuğunuz olunca? Aldığınız kuruma bırakınca ne olacak o yavrucak size alışmış halde bilinçaltı travmasıyla yine sahiplenmeyi beklicek ne kadar korkunç. Siz bu çocuğu gönülden isteseniz elalemin lafına aldırış etmezsiniz. Ne kadar kötü bir çevreniz var, merhametsiz insanlar ancak bu işlerde boş boş konuşur. Sizin gibiler biyolojik ebeveyn bile olmasın. Okurken sinirlendim hey Allahım!..

ben bununla ilgili bir kaç amarikan yapımı film izlemiştim..hurdacıda karı koca çalıştırıyorlardı birinde:KK43:çok kötü çok..
bir kaç sene baksa bile çocuk kokusuna alışır ayrılmak psikolojisini bozar..bırakmak niyetiyle kimse almasın..allah rızasını düşünüyorlarsa..

Back
X