• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

Gln-21

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
89
13
13
35
Kkızlar belki duymuşsunuzdur bilmiyorum ama size biley danışmak îstedim bugün amcamın hanımıyla konusuyorduk hanımı benimle yaşıt neyse bi arkadasımız var mış devletten cocuk almıs bakıyormus işte devlet cocugunub bütün masraflarını karsılıyormus bakan kişiyede sigorta yapıp birde maaş veriyormuş para bnm için önemli değilde neyse aklıma yattı aslında 1 yaşında bi cocuk alsam dedm kendi cocugum olana kadar büyütsem hem avunurumda onunla diye düşündm fakat ailem ne der kesin annem karsı cıkar eşim mantıklı bakıyor ama şunuda düşnüyoruz bizim akrabalar dedikoduya cok meraklıdır cocugu alıp onlara gitsem oturmaya dik dik bakarlar söylenirler ne gerek vardı derler git geri götür falan derler hissediyorum bunlar olucak hadi bunu aştık diyelim e bu cocuk bana baglanacak bende ona baglanıcam ayrılırsak o cocugun psikolojisi nolcak zaten terk edilmiş bide ben mi terk edicem onuda düşünüyorum bi andan bunu yapmak istiyorum kendi evladm gibi bakarım hiç şüphem yok ama sonra akrabalar ne der bebegi büyünce nasıl bırakırım düşüncesi napıcam bilmiyorum içinden çıkamadm sizce napaym teşekkürler şimdiden

O kimsesiz çocuklar da insan, sokakta bulduğunuz köpekten bahseder gibi bahsetmişsiniz. (Bu kafayla mümkünse köpek bile almayın zaten) Kendi çocuğunuz olana kadar oyalanacağınız oyuncak mı bu? Gece gece midemi kaldırdınız.

Hayatınız elalem ne der etrafında dönüyorsa zaten çocuğa sahip çıkacak olgunlukta değilsiniz demektir.

Siz başka türlü sevaplar işleyin bence, bu işe hiç girmeyin.

Çocuğun oluyorsa evlâtlık almk neden ? Kendin doğur bi kendi kanından olsun koly değil al bak evlat kolay yetişmiyr şahsen evlâtlığa karşıym çok îsteynler için bişy diyemem

Bence siz bu isten vazgecin. Cocuga üvey anne muamelesi yapacaginiza cocuk oldugu yerde kalsin, belki daha merhametli birine denk gelir. Bu nasil bi mantikti ya, kendi cocugum olana kadar baksam... Hayvan mi aliyosunuz. Yaziktir günahtir yahu...

Benim anne babamın arkadaşlarının çok uzun yıllar çocukları olmadı. En sonunda koruyucu aile oldular, 5 yaşındaki bir kız çocuğuna. Bir kere çok uzun süreçlerden geçiyorlar. Çok sancılı. Sonra çocuk terk edilmiş dediğiniz gibi, tramva yaşamış. Terk edilme korkusu olabiliyor çocukların. Çocuğa nasıl yaklaşacağını bilmek gerekiyor. İkincisi bildiğim kadarıyla çocuktan geçmişini saklamamak lazım. Mesela o tanıdıklarımın çocuğu biyolojik ana babasıyla irtibat halinde. Yani ruh sağlığı bozulmasın diye görüşmesi lazımsa görüşüyor. Sonra kesinlikle "sevap olsun" diye evlat edinmemek lazım. Çünkü o sizin oğlunuz/kızınız olacak bir ömür boyu. Onunla ilgili kararlarda en önce onu düşüneceksiniz. Mesela insan sevap olsun diye doğurur mu? Yok yani anne olmak istediği için doğurur. Evlat edinmek istemenin birinci sebebi de anne olmak olmalı.

Zor yani evlat edinmek, çünkü çocuk daha kırılgan olabilir. Ama insan kendi de doğursa çocuk yetiştirmek başlı başına zor. Gerçekten anne olmayı isteyen bir kişi bu tür zorlukları aşar gibi geliyor bana. Ama bence siz diğer arkadaşları dinleyin, sırf sevabına evlat edinmeyin yani :)

Valla o tanıdıklarımı gördükçe ben de bazen evlat edinmek istiyorum, çünkü Allah bozmasın şu an her şeyleri iyi gidiyor maşallah. Ana olacak maddi manevi olgunluğa erişirsem bir gün gerçekten içimden geçiyor, bir çocuğa analık yapmak. Neden kendin doğurmak yerine evlat edinmek diye sorarsanız ise nedense anne olmak için isteğim var ama doğurmak için öyle özel bir isteğim yok. Yani bana fark etmez gibi geliyor. Sonuçta annelik illa doğurmakla olmaz ki... Ama yine de kendimden emin değilim. Bence kimse de emin olmamalı bu kadar. Ev arkadaşım psikolog, bazen kişilik bozukluklarını filan anlatıyor, çocuk yetişirken yapılan hatalar çok önemli valla. Şakaya gelmez.

Bir de "para benim icin onemli degil de, iste para icin degil de" lafları..Biz de yedik. Bal gibi devletin maas baglaması ve sigorta cazip gelmis. Aksi takdirde yenisini alınca eskisini bırakırım edalarıyla aldıgınız giysiden bahseder gibi bahsetmezdiniz bu durumdan.

Sevap bunun neresinde?

Pes vallahi, bari açık açık söylemeyin burda. Resmen para için yaptığınız şeye bak.. diyecek hiçbir şey bulamıyorum gerçekten. Bazen devlet bir yandan kötü mü yapıyor bu tür işlerde diye düşünmeye başladım.
Para lazımsa git çalış, çocuğun günahına ne giriyorsun? Bir de sevap lazım demiş, pes pes pes :stop:

Çok hassas ve içinde olduğum bir konu, o yüzden kusura bakmayın kibar yazamayacağım.

Önce bir bilgi vereyim, konu sahibi evlat edinmekten değil koruyucu aile olmaktan bahsediyor.

1. İnsana sevap lazım mıdır değil midir bilemem ama iyi şeyler yapmak lazımdır.

2. İyi bir şey yapmaya niyetli gözükmüyorsunuz.

3. İyi bir şey yapmaya niyetli gözükmek istemeyi de başaramayacak kadar idraktan yoksunsunuz. Sigortadan, maaştan neden bahsediyorsunuz? Gazete haberi mi okudunuz yeni uygulamalarla ilgili?

4. O çocukların hiç bakılmaması sizin gibi biri tarafından bakılmasından iyidir.

Her zaman ama her zaman vazgeçen koruyucu ailelerle, maddi çıkar için devam eden koruyucu ailelerle, yok efendim şikayetçi koruyucu ailelerle karşılaşıyorum. Ben ne düşündüğümü söylemeyeyim ama onların bir daha benimle karşılaşmak istemediğine eminim.

Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın.

Dalgamı geçiyorsun gece gece bizimle? Bu nasıl bir zihniyet ya..Kendi çocuğum olana kadar bakarım,sonra veririmmiş..Akrabası dedikodu yaparmış,götür onu aldığın yere geri ver dermiş..Hayvandan mı bahsediyorsun sen?Evdeki köpeğim için,üşümesin diye kaloriferi açık bırakıyorum ben kışın işe giderken be..Senin bir insan hakkında şu anlatım tarzındaki pişkinliğe,rezalete bak..Neyin yardımını bekliyorsun bizden yetim bir çocuğu sahiplenip,sonra bırakmaman gerektiğini kendi mantığınla,vicdanınla çözemiyormusun? Geç bunları geç sen şuna devletten gelen parayı atarım cebime,sigortamda olur,onun derdindeyim desene!

Son düzenleme:
Normalde pek yorum yapmam ama buna yazmadan gecemicem.

Öncelikle Allah hic bir cocugu anne babasiz birakmasin hic bir anne babayida cocugundan ayrilma zorunda koymasin.

Ben fikirlerinizde hicbi iyi niyet goremedim, bi canlidan kaldiki insandan degilde herhangi bi objeden bahseder gibisiniz. Siz o cocugu alip egonuzu tatmin edeceksiniz vadesi doluncada kapi disari oylemi? Cok yazik.

Ben ona bisey olursa dayanamam diye evcil hayvan alamiyorum siz zavalli zaten yarali bi cocugu alip tatmin olduktan sonra salivermeyi dusunuyosunuz.

Allahim insanlara vicdan ver!

Ah yetime bakmanın sevabı öyle büyük öyle büyük ki.
Onun bunun dediğine ne bakıyorsun , kim ne derse desin .
Eşin de izin veriyorsa , bir dk bile bekleme.
Ancak kendinden emin değilsen , daha sonra göndericem diyorsan hiç bu yola da girme iyi düşün ölç tart.

O kimsesiz çocuklar da insan, sokakta bulduğunuz köpekten bahseder gibi bahsetmişsiniz. (Bu kafayla mümkünse köpek bile almayın zaten) Kendi çocuğunuz olana kadar oyalanacağınız oyuncak mı bu? Gece gece midemi kaldırdınız.

Hayatınız elalem ne der etrafında dönüyorsa zaten çocuğa sahip çıkacak olgunlukta değilsiniz demektir.

Siz başka türlü sevaplar işleyin bence, bu işe hiç girmeyin.
Dimi ama
Hastayım okuyunca ateşim çıktı bu ne biçim sevap işleme anlayısı

Back
X