• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

evet sistemde çok açık var gibi geldi bana da. Ayrıca anlamadığım diğer nokta bunlar ailesi olan çocuklarsa neden başka aileye veriliyorki zaten para vs veriliyormuş . Hala neden bakılamasın anlamadım.

Ebeveynlerin hapse girmesi, boşanmada tarafların velayeti geçici olarak devlete bırakması (yani maddi durumum müsait olunca alacağım gibi), ebeveynlerden birinin ölümü halinde diğerinin o an çocuğa bakacak psikolojide olmaması, şiddet sebebi ile koruma altına alınan çocuklar vs vs... bir sürü sebepten devlet korumasına bırakılabiliyor çocuk, daha sonra alabilirim kaydı ile vermişse ebeveyn şartlarını düzeltince geri alabiliyor çocuğu, yani sadece maddi sebepler değil ayrıca anne baba almazsa akrabaların da çocuğun alabilme hakkı var yani öncelik kan bağı olanların

Buram buram menfaat kokuyor konunuz.Zaten yazilan yazilmis bir daha tekrar cumleleri yazmaya gerek yok.Siz iyilik yapmayin dusunmeyin sığ dusunceli. akrabalarinizla oturun dedikodu yapin milletin cocugunu cekistirin.Allah muhafaza cocuk satin alirsiniz modasi gecer bi de aman allah buyur filan evletden irak dimi ! Bir candan bahsediyoruz bebek cocuk birey İNSAN.

Binbir türlü sevap var, gidin onları yapın Allah aşkına. Aman diyim bu düşünceyi gerçekleştirmeyin siz. Çok istiyosanız kendiniz doğurun bi tane. Gerçi ben sizde henüz anne olucak bir olgunluk göremedim. Bir çocuk bir can hakkında bu şekilde bir 'mal' gibi bahseden insandan çocuk yetiştirmesi beklenemez..

Dediğim gibi başka sevaplar işleyin siz.

bu düşünce yapısıyla kendı doğurduğunuza bıle bi yararınız olmıycanı düşünüyorum kaldıki sevgiye su dan ekmekten fazla ihtıyaç duyan o masumlara hiç olmaz .oyalanmak için o akrabalarınızla gün filan yapın dedıkodular falan baya oyalayıcı olur

Çok hassas ve içinde olduğum bir konu, o yüzden kusura bakmayın kibar yazamayacağım.

Önce bir bilgi vereyim, konu sahibi evlat edinmekten değil koruyucu aile olmaktan bahsediyor.

1. İnsana sevap lazım mıdır değil midir bilemem ama iyi şeyler yapmak lazımdır.

2. İyi bir şey yapmaya niyetli gözükmüyorsunuz.

3. İyi bir şey yapmaya niyetli gözükmek istemeyi de başaramayacak kadar idraktan yoksunsunuz. Sigortadan, maaştan neden bahsediyorsunuz? Gazete haberi mi okudunuz yeni uygulamalarla ilgili?

4. O çocukların hiç bakılmaması sizin gibi biri tarafından bakılmasından iyidir.

Her zaman ama her zaman vazgeçen koruyucu ailelerle, maddi çıkar için devam eden koruyucu ailelerle, yok efendim şikayetçi koruyucu ailelerle karşılaşıyorum. Ben ne düşündüğümü söylemeyeyim ama onların bir daha benimle karşılaşmak istemediğine eminim.

Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın.

canımsın, şöyle kocaman sarılasım geldi sana..

Ay yok yok bence de etraftan çok laf söylerler olmaz, sen git bakkaldan patates al. Nasıl olsa senin için aynı şey.

Bu konu neden bu kadar tepki aldı ben anlamadım .
Koruyucu aileler var , sanmıyorum ki hepsi gönüllü olsun menfaati için yapmasın .
Ha gitmişsin çocuk esirgeme kurumun da çalışmışsın ha evde koruyucu aile olmuşsun .
Çocuk bakmayı iyi bilen ama bunu sırf menfaati için yapan varsa buyursun yapsın valla , en azından ev ortamın da büyür yavrularımız.
Bir nevi dadılık gibi geliyor .
Bilmediğim bir ayrıntı varsa aydınlatın lütfen .

Sevabıni düşündüğün kadar cocugum olunca birakirim mantiginin gunahini da dusun. Oyle sevap olmaz kendine başka sevaplar edin.

Kızlar sanırım bni yanlış anladınız hepiniz kendinizce haklısınız yada ben kendimi yanlış ifade ettim asla bi evcil hayvan alıyomus gibi bi duyguya kapılmadım cocugu ttabiikşde bende bırakmak istemem ama devlet geçici olarak veriyormuş mecbursun yani aytıca cok sukur maddi durumum iyi sigortamda var bi yetimin bana saglayacagı olanakları hiç umursamadm ben vicdansız bir insan değilim sadece şartlar devletin koydugu sartlar aileyede gelince rahat bi ailede değilim laf söz umrumda değil ama çocuk bana gelînce mutlu olsun istiyorum Allaha cok sükürki asla bakamayacagımı düşünmedim beni tanısanız her cocuk sever beni ilgilenebilirim oynarım severim peşimden ayrılmazlar bu konuyu duyuncada neden sevgimi bi yetime vermiyeym dedim ama devletin geri aalacak olması beni ve yavrucagı nasıl etkiler ayrıca bn ve eşimde gerçekten iyi bi aîleyiz beş vakit namazında ve kuran okuyan bi çiftiz Allah korkumuz var bi bebege nasıl hayvan alıyormusum gibi davranabilirimki cok sacma bni gercekten yanlıs anladınız ben cocugum olana kadar dedm çünkü devlet geri alıyor elden ne gelir keşke almasa Rabbim keşke bi yetime bakabilmeyi nasip etse para konusundada sadece durumu anlatmak için ayrıntıya girdim yukarıda Allah var içimi biliyor kendimi yanlış ifade ettiysem hepinizden özür dilerim kızlar

Farklı anlaşıldı yorumun ama ben seni anladığımı düşünüyorum .
Menfaatin olsa bile çok önemli değil açıkçası , sen o çocuğa bakabilir misin , mühim olan bu .
Koruyucu aile olabilirsiniz tabi ki , ayrıca devletin verdiği para sizin hakkınız olur.
Devlet özürlüler için de para veriyor , sırf bu para için millet birbirine giriyor .
Eskiden özürlü kişiler bu kadar sahiplenilmezdi , doğruya doğru şimdi.Para sevgiyi bile satın alıyor. Ahh ah.
Devlet diyor ki çocuğuma güzel bak , aile ortamın da büyüsün , benim işim görülsün sen de kalkın bu kadar basit.

Evcil hayvan alir gibi yazmissin benimki olana kadar bakarim buyuyuncede sal bari tam olsun sen bence alma zaten bide akrabanin sunun bunun lafinida dusunuyorsun hic hic kalkisma

Kızlar sanırım bni yanlış anladınız hepiniz kendinizce haklısınız yada ben kendimi yanlış ifade ettim asla bi evcil hayvan alıyomus gibi bi duyguya kapılmadım cocugu ttabiikşde bende bırakmak istemem ama devlet geçici olarak veriyormuş mecbursun yani aytıca cok sukur maddi durumum iyi sigortamda var bi yetimin bana saglayacagı olanakları hiç umursamadm ben vicdansız bir insan değilim sadece şartlar devletin koydugu sartlar aileyede gelince rahat bi ailede değilim laf söz umrumda değil ama çocuk bana gelînce mutlu olsun istiyorum Allaha cok sükürki asla bakamayacagımı düşünmedim beni tanısanız her cocuk sever beni ilgilenebilirim oynarım severim peşimden ayrılmazlar bu konuyu duyuncada neden sevgimi bi yetime vermiyeym dedim ama devletin geri aalacak olması beni ve yavrucagı nasıl etkiler ayrıca bn ve eşimde gerçekten iyi bi aîleyiz beş vakit namazında ve kuran okuyan bi çiftiz Allah korkumuz var bi bebege nasıl hayvan alıyormusum gibi davranabilirimki cok sacma bni gercekten yanlıs anladınız ben cocugum olana kadar dedm çünkü devlet geri alıyor elden ne gelir keşke almasa Rabbim keşke bi yetime bakabilmeyi nasip etse para konusundada sadece durumu anlatmak için ayrıntıya girdim yukarıda Allah var içimi biliyor kendimi yanlış ifade ettiysem hepinizden özür dilerim kızlar

evcil hayvan da böyle sahiplenilmiyor !
bU sekılse sahıplenmek hayvan ıcın de bebek ıcın de etık degıl yanlıs algı olusturmayın lutfen.. Bizler de hayvan sahıplendırırken can sıkıntısından gelene ömürlük olmayana vermıyoruz farkedebıldıgımız arastırabıldıgımız ölçüde..

Olay su ki ;sorumluluk isteyen cocuk hayvan sahibi olmak - sahıplenmek ıslerine sorumsuzlar hıc dokunmasa daha güzel olacak herşey..

O cocuklara da guzel sıcak bır aile ortamı yasatmk ıcın yapılan bır uygulama bu kımı parası ıcın kımi can sıkıntısından oyalanmak ıcın...

yetkililere sordum koruyucu ailesi olduğum çocuğu sonradan evlat edinebilir miyim diye, kesinlikle hayır dediler.
4-5 yıl önce koruyucu aile olan arkadaşıma ilerde nüfusuna alabileceğini söylediler.Çocuk hiç aranıp sorulmuyorsa koruyuculuktan evlatlığa geçilebiliyor.

Niyetinizi bilmiyorum ama yazım şekliniz hiç hoş değil. O çocuklar cidden bir aileye, güven içinde yaşayacakları yuvalara ihtiyaç duyuyorlar. Sevap işlemek için, yani kendinize fayda sağlamak için, iyilik yapıyor gibi görünmeyin , çünkü asıl niyetiniz o çocuklara yardım etmek değil, kendi hanenize artı yazdırmak. Ve fiziki olarak yaptığınız hiç bir dini aktivite sizi iyi biri yapmaz, niyetiniz ve çıkarsız, karşılıksız iyilik sizi iyi biri yapar. Size kötü birisiniz demiyorum, ama kendinizden vazgeçip, başkasına fayda sağlayacak kadar da egolarınızdan sıyrılmış değilsiniz. Lütfen koruyucu aile olmayın!

En ufak bir şüphe bile varsa içinde, yapma, alma çocuk falan. Herhangi bir sebepten akraba / toplum baskısına dayanamayıp çocuktan ayrılmaya kalkman gibi bir ihtimali hayal etmek dahi korkunç çünkü.

Sevap islemek isteyen bi INSAN yasina, cinsine, dinine, soyuna vs sin bakmaz. Sevap isleyen bir insan once allah icin sonra kndi icin sevap isler. Onun bunun dedigine bakmaz. Siz sevap islemek istediginizden eminmisiniz?

Allah korkusu yoktur. Allah sevgisi vardir. Korku ile yapilan bir hareket dogru sonuclar dogurmaz herzaman. Onun icin allah sevgisiyle yapin yapacaginizi lutfen. Her namazinda niyazinda ve kuran okuyor diye iyi insan olacak diye birseyde yok gecerli bir sebep degil bence. Lutfen sevap isliyeyim diye gunaha girmeyin derim.

bende okurken, bu ne ya kedi yavrusundan bahseder gibi bahsetmiş dedim.demekki herkes aynı fikre ürpertiye kapılmış.siz mümkünce çocuğu önce kendinizden koruyun

Hımm para sizin için bayag bir önemsizmiş he.maaş,,sigorta sonrada çocuğun olunca postala............hayvan alıp sonra sokağa bırakan insanlara bile kızıyorken sizin anlattığınıza köpürmekteyim şuan.alma kardeşim cocugu olmayan umudu kesilmiş insanlar alsın.senin umudun var çocuk yap.

Back
X