Sizce ne yapmalıyım. Veya bişey yapmasam mi ?

çok dahil oluyormuşsunuz gibime geldi okuyunca.Sizin yaptıklarınızı anneleri, babaları yapmaz, kendi haline bırakır.Karışmayın.

Merhaba kızlar. Şimdi sizden akıl akıldan üstündür diyerek bir akıl almak istiyorum. Benim samimi arkadaşım adı Sefa olsun, karısından sogudugunu, onu sevmediğini boşanmak istediğini söyledi. Bunların aynısıni da karısına söyledi. Sefa benim çok yakın arkadaşım eşi de öyle. Ben simdi bunların bu durumuna üzülüyorum. Çocukları da var. Karısı da istemiyor boşanmayi. Sefa nin annesi falanda geldi onların evinde. Onlarda ikna etmeye çalışiyor boşanmayin diye. Bende şimdi çok üzülüyorum. Diyorum ki sefa ya " yeniden sevmeye çalış, kalbini isit, yardiM alın" diyorum. Ama yok diyor bitmiş diyor. İlla da devam edeceksem tek çocuk için diyor. Simdi şunu sormak istiyorum. Sizce ben boşuna mi konuşuyorum. Yani sevemez mi tekrar eşini.? Acaba en iyisi kendi hallerine mi bırakmak. Bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Biz birbirimizin fikrine önem veririz. DiyoruM ki acaba etkili olurmuyum vazgecirmede. Nasıl bir yol izlesem? Düşünüyorum da kendi kendime zorla tekrar sevdiremezsin ya. Bir de diyorum iki taraf çeki düzen verse sever. Of ya ben yaşadim ya bu boşanma işini valla nefret ediyorum bu durumlara gelinmesinden!
Bazen olmuyorsa olmuyordur, uzatmanın anlamı yok, sen karışma bence, adam sevmiyorsa tekrar sevmesi imkansız

Bazen olmuyorsa olmuyordur, uzatmanın anlamı yok, sen karışma bence, adam sevmiyorsa tekrar sevmesi imkansız
Haklısınız ama terapi konusunda iknayi düşündüm. Fayda sağlar diyorum. Ama ya yine aynı şeyler olurda senin yüzünden derse ondan da çekiniyorum. Ama istemeden mudahilde olmak istiyorum. Bilemedim.

Sizi eşinden kıskanıp, görümcesine aratarak araya mesafe koymanızı söyleyen birinin evliliği için fazla düşüncelisiniz bence... Ben olsam kılımı kıpırdatmazdım.. Sefa'yı boşanmamaya ikna ederek kendinizi kadına ispatlamak mı istiyorsunuz acaba içten içe... "Hani bak sen bana böyle davranmıştın ama ben sizin boşanmanızı engelledim" gibi... Bunu bilinçli yaptığınızı ima etmiyorum yanlış anlamayın..

Evet ya malesef onlar. Yanlış anlaşılma hangi konuda olur acaba. Gerçekten hiç düşünmedimm.ama haklı olabilirsiniz
Bu mesajınızdan sonra bence karışmayın şeklindeki yorumumu asla asla karışmayın olarak değiştiriyorum. Adamla da aranıza mesafe koyun, kadın sizi kıskanmış bir sürü şey olmuş, bi yerden bi laf çıkar dedikodu alır yürür ağırınıza gider önünü de alamazsınız. En iyisi böyle durumlara baştan mahal vermemek. Yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuz da vardı onu da düşünerek ilişkilerinizi planlayın tehlikeli sularda yüzüyorsunuz. Erkeklerden köşe bucak kaçmak ne kadar aşırı ise erkeklere karşı kankalık ruhu taşımak da bir o kadar aşırı.

Evet ya malesef onlar. Yanlış anlaşılma hangi konuda olur acaba. Gerçekten hiç düşünmedimm.ama haklı olabilirsiniz

İyi niyetinizi kötü yorumlayabilir kadın. Sefa eşini yeniden sevebilir mi diye düşünüyorsunuz ya sevmemesini istediğinizden irdelediğinizi düşünebilir.

Çok mu kavga ediyorlar acaba? O yüzden soğumuş olabilir mi? Acele etmesin karar vermek için, gerekirse aile terapistine gitsinler

Haklısınız ama terapi konusunda iknayi düşündüm. Fayda sağlar diyorum. Ama ya yine aynı şeyler olurda senin yüzünden derse ondan da çekiniyorum. Ama istemeden mudahilde olmak istiyorum. Bilemedim.
Şimdi iki insan birbirini sevse ama saçma sebeplerden , gereksiz inatlardan vs anlaşamıyor olsa terapi fayda eder, ama adam sevmiyorum demiş, burda terapinin faydası olmaz. Adamla iyi geçiniyorsunuz, karısı zamanında sizi ondan kıskanmış , sizde barışsınlar ve vicdanınız rahat etsin istiyorsunuz. Ama adamın 2. Adımı size açılmak olabilir, bence bu adama mesafeli davranmanız en iyisi

Sizi eşinden kıskanıp, görümcesine aratarak araya mesafe koymanızı söyleyen birinin evliliği için fazla düşüncelisiniz bence... Ben olsam kılımı kıpırdatmazdım.. Sefa'yı boşanmamaya ikna ederek kendinizi kadına ispatlamak mı istiyorsunuz acaba içten içe... "Hani bak sen bana böyle davranmıştın ama ben sizin boşanmanızı engelledim" gibi... Bunu bilinçli yaptığınızı ima etmiyorum yanlış anlamayın..
Yoo kadinla konusmadim ki hiç. Arkadaşımla konuşuyorum. Kadına hiç bişey demedim. O nedenle ona ispat etme söz konusu bile olmaz.

Bu mesajınızdan sonra bence karışmayın şeklindeki yorumumu asla asla karışmayın olarak değiştiriyorum. Adamla da aranıza mesafe koyun, kadın sizi kıskanmış bir sürü şey olmuş, bi yerden bi laf çıkar dedikodu alır yürür ağırınıza gider önünü de alamazsınız. En iyisi böyle durumlara baştan mahal vermemek. Yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuz da vardı onu da düşünerek ilişkilerinizi planlayın tehlikeli sularda yüzüyorsunuz. Erkeklerden köşe bucak kaçmak ne kadar aşırı ise erkeklere karşı kankalık ruhu taşımak da bir o kadar aşırı.
Burda sorun ben değilim onlar. Kankalık değil bizimki 10 yıllık sabah 8 akşam 5 dostluğu. Aynı kalem aynı yer. Ki ben daha 5 ay oldu boşanali. Neyse konu ben değilim. Yo çalıştığım yerde herkes beni bilir. Dedikoduya mahal verecek insan değilim. Herkes beni sever ve sayar. Duruşumu bilirler. Normalde bizim orası köpek balığı kaynar ama bana kimsenin bu gibi şeyi olmamıştır. Güzel ve gencim. Ama karakterim sağlamdir çok şükür.

Çok mu kavga ediyorlar acaba? O yüzden soğumuş olabilir mi? Acele etmesin karar vermek için, gerekirse aile terapistine gitsinler
Bende öyle diyorum. Acele etme. Seversin. Destek alın. Ortada bişey yok diyorum. Ama yok. Böyle cidden eski kocamin hincini ondan çıkartıp girtlagina yapisasim geliyor. İkna edemiyorum aile terapistine.

Şimdi iki insan birbirini sevse ama saçma sebeplerden , gereksiz inatlardan vs anlaşamıyor olsa terapi fayda eder, ama adam sevmiyorum demiş, burda terapinin faydası olmaz. Adamla iyi geçiniyorsunuz, karısı zamanında sizi ondan kıskanmış , sizde barışsınlar ve vicdanınız rahat etsin istiyorsunuz. Ama adamın 2. Adımı size açılmak olabilir, bence bu adama mesafeli davranmanız en iyisi
Açılma olması imkansız. Benim hisselerim kuvvetlidir. Eşimin aldatmasini da hislerim sayesinde anladım ve yakaladim. Asla bana karşı farklı bişey hissettigini düşünmüyorum. Biz 10 yıl önce ne isek şimdi de aynı. Tek fark benim boşanmam. Kadınin zaten benle problemi yok ki eşine güvenmiyor. Bunu her fırsatta söylüyor. Yani kocasının bu boşlukta bir b.klar yiyebilecegini düşünüyor. Yoksa benle alakali bir durum değil bu.

Ben tekrar sevebilecegini düşünüyorum. Ben de yaşadim aynı şeyi soguduguni söylemişti benim rahmetli ama ben sonra onu tekrar bağladım kendime. Gerçi sonra iyi olmadi ama sonuçta yeniden sevdi. Bu da olabilir diye düşünüyorum.

Back
X