Sizce ne yapmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hbnl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hbnl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
74
39
88
Uzun süredir bı ilişkim var sevgilimin ailesiyle annem aynı köyden birbirlerini kişisel olarak tanımıyolar ama birbirleri hakkında ordan bundan duyma laflarla birbirlerini tanıyolar ve annem onların ailesini sevmediğini istemediğini söylüyo sürekli bana baskı yapıyo ben sevgilimi çok seviyorum ve annemin bu baskısından çok yoruldum. Ben üniversite okuyorum sevgilim lise mezunu çalışıyo annem kesinlikle çok karşı sürekli kavga ediyoruz ve ben okul bittikten sonra da ikna olmazsa kaçmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım kuzenlerimden felan kimse istemiyo ve ben onlara karşı bı cephe almış durumdayım herkes sevgilimi kişisel olarak değil hep akrabalarıyla yargılıyo ama ben onu çok seviyorum

Uzun süredir bı ilişkim var sevgilimin ailesiyle annem aynı köyden birbirlerini kişisel olarak tanımıyolar ama birbirleri hakkında ordan bundan duyma laflarla birbirlerini tanıyolar ve annem onların ailesini sevmediğini istemediğini söylüyo sürekli bana baskı yapıyo ben sevgilimi çok seviyorum ve annemin bu baskısından çok yoruldum. Ben üniversite okuyorum sevgilim lise mezunu çalışıyo annem kesinlikle çok karşı sürekli kavga ediyoruz ve ben okul bittikten sonra da ikna olmazsa kaçmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım kuzenlerimden felan kimse istemiyo ve ben onlara karşı bı cephe almış durumdayım herkes sevgilimi kişisel olarak değil hep akrabalarıyla yargılıyo ama ben onu çok seviyorum

sadece dedikodu üzerine insan yargılanır mı, herkesin dostu var düşmanı var, hatta çoğunlukla dost bilinenler bile insanın arkadasından dedikodu yapar, annen pek olgun davranmıyor bu durumda
bence nişanlanmaya ikna edip sadece onu tanımasını iste, sadece onu tanımanı istiyorum yoksa istemezsen yine isteme diyebilirsin
ya da sözüne değer verdiği bi büyük varsa onu devreye sokabilirsin

evlilik her ne kadar iki kişilik sanılsa da aslında öyle değil.annesi babasi abisi ablası eltisi dayisi yengesi hepsiyle de evleniyorsun.

Eğer tüm sulalen bu aile ile olmaz diyorsa bence ısrar etme ve asla kaçmayı düşünme.hayatta ki en büyük hatan bu olur.

Sakın kaçma. Anneni dinle, senin bilmediğin şeyler olabilir. Aklı selim düşün ve öyle hareket et.

evlilik her ne kadar iki kişilik sanılsa da aslında öyle değil.annesi babasi abisi ablası eltisi dayisi yengesi hepsiyle de evleniyorsun.

Eğer tüm sulalen bu aile ile olmaz diyorsa bence ısrar etme ve asla kaçmayı düşünme.hayatta ki en büyük hatan bu olur.
Ama annemin sorun yaptığı kişileri sevgilim de sevmiyo hatta çoğuyla küs

Kesinlikle böyle bi hataya düşme kaçmak nedir ya o kadar insan yanlış düşünüyor olamaz ki sen üni mezunu olacaksın o lise mezunu çok ezer seni bu ezikliği kendi hissettiğinden ki anneler çoğu zaman haklıdır o kadar insan sevmiyorsa vardır sebebi en kötü ihtimalle araştır sor neden sevilmediklerini ki aileyle de evlenirsin sadece eş degil

sadece dedikodu üzerine insan yargılanır mı, herkesin dostu var düşmanı var, hatta çoğunlukla dost bilinenler bile insanın arkadasından dedikodu yapar, annen pek olgun davranmıyor bu durumda
bence nişanlanmaya ikna edip sadece onu tanımasını iste, sadece onu tanımanı istiyorum yoksa istemezsen yine isteme diyebilirsin
ya da sözüne değer verdiği bi büyük varsa onu devreye sokabilirsin
Anneme onunla tanışırmak için teklif ettim ama o kim de ben onunla tanışcam diye sevgilimi küçümsüyo daha maddi açıdan daha varlıklı ve üniversite okumuş biriyle olmamı istiyo anlıyorum onu kızını iyi şartlarda yaşatmak istiyor ama ben de onu seviyorum

Annen ne dese, ne hissetse vardır bir bildiği. Bu sözüm sana şu an çok mantıklı gelmese de inan durum böyle. Evlilikte sadece evlendiğin kişi olmayacak hayatında, ailesi de dahil olacak hatta emin ol evleneceğin kişinin belki de yıllardır görüşmediği kişi bile bir şekilde hayatınızın kıyısından köşesinden göz kırpacak size. Ailen istemiyorsa, annen hele tepki veriyorsa mutsuz olurum diye düşünüp ya da seviyorsun diye körü körüne yakma hayatını. Sabret, ilişkini bitirmeyeceksen bile acele etme, mesleğini al eline, kendini tanı, kaçmak hiçbir zaman çözüm olmaz. Pişman olma, hayatını tanı, kendini tanı, yolunu öyle çiz.

Anneme onunla tanışırmak için teklif ettim ama o kim de ben onunla tanışcam diye sevgilimi küçümsüyo daha maddi açıdan daha varlıklı ve üniversite okumuş biriyle olmamı istiyo anlıyorum onu kızını iyi şartlarda yaşatmak istiyor ama ben de onu seviyorum

muhakkak iyiliğini istiyordur tabii, ama o kimki demesi küçümsemesi hiç tanımadığı bi insana garip
bari bi tanışsaydı, şu hareketi hoşuma gitmedi, şurdan burdan konu açtım bu konularda hiç fikri yok cahil galiba deseydi
yani annen tamamen boşa sallıyor gibi
valla maddi durumu iyi üni mezunu olunca evliliğin çok mutlu olacağının hiç bir garantisi yok, eğer eş adayın saygılı sevgiliyse, öfke sorunu yoksa, sinirli sana hükmedici tavırları yoksa, mücadele et derim
kimi kızlar burda sevgilim bana küfür etti, sevgilim bana tokat attı, sevgilim ana kuzusu, sevgilim beni aşağılıyor diye konular açıyorlar, öyle bişeyleri varsa hiç düşünmeden ayrıl derim

sorun ne bilmiyorum ama burada senin gibi çok seviyorum deyip ailesinin istemediği adamlarla evlenen,kaçan kadınlar var ve çoğu çok mutsuz pişman
Evet haklısınız ama bide şöyle bişey var annemin istediği biriyle evlenip mutsuz olup pişman olma ihtimalim var en azından kendi istedigim biriyle mutsuz oluyum diye düşünüyorum napcagimi bılmiyorum çok çaresizim

Annen ne diyorsa bir bir çıkacak.

muhakkak iyiliğini istiyordur tabii, ama o kimki demesi küçümsemesi hiç tanımadığı bi insana garip
bari bi tanışsaydı, şu hareketi hoşuma gitmedi, şurdan burdan konu açtım bu konularda hiç fikri yok cahil galiba deseydi
yani annen tamamen boşa sallıyor gibi
valla maddi durumu iyi üni mezunu olunca evliliğin çok mutlu olacağının hiç bir garantisi yok, eğer eş adayın saygılı sevgiliyse, öfke sorunu yoksa, sinirli sana hükmedici tavırları yoksa, mücadele et derim
kimi kızlar burda sevgilim bana küfür etti, sevgilim bana tokat attı, sevgilim ana kuzusu, sevgilim beni aşağılıyor diye konular açıyorlar, öyle bişeyleri varsa hiç düşünmeden ayrıl derim
Saydığınız gibi şeyleri asla olmadı o benim aradığım kişi diyebilirim birlikteyken çok mutluyuz ama annem konusu beni çok düşünüyo çok korkuyorum ikna edemezsem diye

Kaçan bbirisi olarak sana tek önerceğim şey SAKIN KAÇMA.
Ailen zamanla ikna olur. Lütfen sabret.

Evet haklısınız ama bide şöyle bişey var annemin istediği biriyle evlenip mutsuz olup pişman olma ihtimalim var en azından kendi istedigim biriyle mutsuz oluyum diye düşünüyorum napcagimi bılmiyorum çok çaresizim
daha öğrencisin ne evliliği Allah aşkına

kimseyle evlenme biraz hayatini yaşa

Yok Yok Yok sakın böyle düşünme .
Şuan sadece zamana bırak ben ne kızımı ona vermem deyipte bir süre sonra verenler gördüm.

Sadece sabır .
Ne demişler
' Sabreden eden derviş muradına ermiş :KK52:

Yok Yok Yok sakın böyle düşünme .
Şuan sadece zamana bırak ben ne kızımı ona vermem deyipte bir süre sonra verenler gördüm.

Sadece sabır .
Ne demişler
' Sabreden eden derviş muradına ermiş :KK52:
Haklısınız ama annemin şuan sevgilime söylediği çok ağır şeyler var ve ben artık onun haketmedigi şeylerin söylenmesine katlanamiyroum

Haklısınız ama annemin şuan sevgilime söylediği çok ağır şeyler var ve ben artık onun haketmedigi şeylerin söylenmesine katlanamiyroum
Bu konuyu annenle daha fazla konuşma .
Sevdiğin çocuk mesleğini eline alsın. Zamanda geçsin eğer annen haklı değilse oda görür zaten .
Olayın üstüne körükle gitme. Sonra inan çok mutsuz olursun . Bak burda kaç tane ablan var çoğunluğu kocalarıdan yakınıyor . Yeter ki sevdiğim adamla olim mutsuz olmaya razıyım falan filan düşünceleri aklından kazı.

Saydığınız gibi şeyleri asla olmadı o benim aradığım kişi diyebilirim birlikteyken çok mutluyuz ama annem konusu beni çok düşünüyo çok korkuyorum ikna edemezsem diye

yani her evliliğin inişleri çıkışları vardır, inişe geçtiğinde annemi dinlemeliydim diye dövünme, çıkışa geçtiğide iyi ki ayrılmamışım annemi dinleyip deme
bu haklı olmak olmamak mevzusu değil, hayat arkadaşını bulduğuna inanıyorsan mücadele et, annen seni seviyorsa saygısı varsa en azından tanışır bi nişan süresine katlanır, çok zor olmasa gerek
zaten gerçekten iyi bir hayat arkadaşı bulmak imkansız kadar zor, bulduysan neden kaybedesin
burda tam tersi olsa yani kaynanan seni istemese farklı tepki verilirdi, anneler çocuklarının hayatına bir yere kadar müdehale edebilir, tecrubeler tabii ki değerlidir ama bu senin hayatın, hayatın hakkındaki kararları doğru ya da yanlış sen vermelisin, yoksa sürekli annelerinin fikirlerini ön planda tutanlar asla yetişkin olamaz olgunlaşamaz, hatta muhtelemelen hayatın bazı güzelliklerinden de mahrum kalırlar
eğer annen duygusal ve psikolojik olarak seni çökertmeye çalışıyorsa bu konuda sen duygusal ve psikolojik olarak dikkatli ol, tamamen mantıklı düşün, görmezden gel derim, ki söylediğin kadarıyla pek mantıklı gerekçeleri yok
yani annen başka bişey söyler biz burda başka başka şeyler söyleriz, en doğrusu senin içinden geçen mantık süzgecinden geçerdir, sonuçta biz seni, sevgilini ve anneni tanımıyoruz

Back
X