- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.756
- 548
- 38
- Konu Sahibi meltem1993
-
Evlenince erkekler analarına daha da bağlanıyolar. Seninki şimdiden beter halde aman bacım amaan uzak dur.
Nişan atacağına boşanacağına şimdiden bırak daha iyi anlaşamadık dersin biter gider
valla kendı mezarını kazmaArkadaşlar merhaba,
Benim 6 ay süreli bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz. Erkek arkadaşım evlendiğimizde kendi ailesine yakın oturmayı istedi bende kabul ettim. Çünkü ileri ki boyutlarda aile gerekli bence. Yani o kadar sıkmadıkları sürece yakın oturabiliriz dedim. Her neyse aileler tanıştı falan hatta söz nişan tarihi bile belirlendi. Ama müstakbel kaynanam bu yakınlık meselesini abartmaya başladı. Evlendikten sonra elim onların üstünde olacak, 2 sokak öte de otururlar tamam ama bazen yemeklerini yaparım, bize gelir giderler. Oğlum benim ışığım ben oğlumu 10 saniye görmesem dayanamam. Biz akrabalarına düşkün bir aileyiz gibi konuşmaya başladı. Erkek arkadaşım ailesine çok düşkün. Anne babasına bir laf bile ettirmez. Ben bu yaşıma kadar rahat büyüdüm yetiştim 26 yaşındayım. Bu saatten sonra gidip tanımadığım insanlara hizmetçilik yapmak istemiyorum. Kaldı ki erkek arkadaşım da yapıcı davranmıyor zaten. Sizce ayrılmalı mıyım?
ben bu filmi daha önce çok gordum hemen kaccccYa çok geri kafalılar hem de inanılmaz... Bu devirde hala ev üstüne ev kurmanın peşindeler. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Bırak oğlunu işte mutlu olsun.
Canım bunu yapması gereken anne değil oğlu. Yani eşin bu dengeyi kuramadıktan sonra evini karısını bilmedikten sonra en kral kv olsa ne olur? Yani artık annelere kızmayı bırakalım bence bu konuda tek suçlu erkeklerYa çok geri kafalılar hem de inanılmaz... Bu devirde hala ev üstüne ev kurmanın peşindeler. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Bırak oğlunu işte mutlu olsun.
Canım bunu yapması gereken anne değil oğlu. Yani eşin bu dengeyi kuramadıktan sonra evini karısını bilmedikten sonra en kral kv olsa ne olur? Yani artık annelere kızmayı bırakalım bence bu konuda tek suçlu erkekler
saglayamaz saglayan bastan sallar simdi bukadar duskunolan evlenicne oraya gocerBen dengeyi sağlarım diyor bundan şüphen mi var diyor? Ama bilemem ki arkadaşlar da demiş evlendikten sonra daha da bağlanıyorlar diye.
Aman bakmasın deseydin benim çocuğum bana bakmasın allah düşürmesin ellerine of ya bakmayla ne alaksı var hürmet saygı başka huzur rahatlık başka gençsiniz hayatınızı yaşayın uzak oturun derim seni kimseylede kıyaslamasına izin verme 26 yaşındasın 16 değil geçmişsın o yaşları akıllı ol uzak otur kafan rahat olsunUzakta oturmanın u sundan bile bahsedemiyorum erkek arkadaşıma. Hemen sen de diğer kızlar gibisin, işte sen de yaşlanacaksın sana da çocukların bakmayacak m? durumuna sokuyor beni.
Bu yaşıma kadar ailemle yaşadım, yani orada da ailen olacak bu beni rahatsız etmez. Gider gelirim saygıda kusur etmem onlar gelir gider ama 2 sokak ötede yaşayan bir anne her gün gelmez mi? Hadi oğlum siz bugün yemek yapmayın ben yemek yaptım buyurun gelin demez mi? Ama belki ben o gün kendim evde yemek pişirmek istiyorum... Bunu dillendirince de kötü gelin olurum. En basiti dedim ki ben cam silemiyorum yükseklik korkum var. Hemen kaynana kişisi tamam ben çıkar silerim yahu sen karışıyorsun dur ya bi dur. Korka korka silerim o zaman ya da tutarım yardımcı çalışıyorum sonuçta gelir siler böyle bir anlayış olabilir mi?Aman bakmasın deseydin benim çocuğum bana bakmasın allah düşürmesin ellerine of ya bakmayla ne alaksı var hürmet saygı başka huzur rahatlık başka gençsiniz hayatınızı yaşayın uzak oturun derim seni kimseylede kıyaslamasına izin verme 26 yaşındasın 16 değil geçmişsın o yaşları akıllı ol uzak otur kafan rahat olsun
Annesi çok yaşlı ve hasta olsa tamam. Oğluna aşık bir anne, anneden kopamamış bağımlı bir erkek vakası.. fırsatınız varsa bir seans evlilik terapistiyle görüşün. Döksün her şeylerini size. Şimdilki aklım olsa ben öyle yapardıım.Uzakta oturmanın u sundan bile bahsedemiyorum erkek arkadaşıma. Hemen sen de diğer kızlar gibisin, işte sen de yaşlanacaksın sana da çocukların bakmayacak m? durumuna sokuyor beni.
evlilik terapisti falan bilmez bu, bildiğin gerice bir düşünce istemezse olmaz zaten.Annesi çok yaşlı ve hasta olsa tamam. Oğluna aşık bir anne, anneden kopamamış bağımlı bir erkek vakası.. fırsatınız varsa bir seans evlilik terapistiyle görüşün. Döksün her şeylerini size. Şimdilki aklım olsa ben öyle yapardıım.
Böyle bir anne oğul tanıyorum. İlk gecenin şeceresini çıkarmıştı kadın. Her detayı anlattırmış oğlana. Oğlan da anlatmış. Böyle eşle ne özeliniz kalır. Ne sırrınız ne ayrıca bir yemeğe gidebilirsiniz. Her kararınızın içinde olurlar. Anlatma dediğiniz şeyleri anneden duyarsınız. Onun onayı olmazsa gönlü yapılmazsa adım atmaz koca. Kısaca bir kumanız varmış gibi paylaşacaksınız eşinizi. Bunları göze alın..Sürekli peşimizde olacaklar gibi geliyor bana. Bir ev alma durumu var orası olursa siz orada oturursunuz biz de yakınlarda kiraya çıkarız diyorlar. Yahu biz kaç yaşında insanlarız. Kendime güvenmesem zaten evlenmem. Bebek miyim peşimdesin sürekli.
Hiç alakası yok her tek oğul böyle mi.. kılıfa bak.Bir evin tek oğluymuş başka bir erkek kardeşi olmadığı için böyleymiş
Evinizin üç anahtarı olur. Bir gün uğramasanız surat çekersiniz. Eşiniz o suratı gördükçe size yüklenir. Evde kalmak istedim hastaydım yorgundum gelmek istemedim yapamazsınız.. daha satırlarca yazmak istiyorum. Bile bile lades demeyin. Burda çok örnek var dikkate alın. Boşanana pişman olan çok.Bu yaşıma kadar ailemle yaşadım, yani orada da ailen olacak bu beni rahatsız etmez. Gider gelirim saygıda kusur etmem onlar gelir gider ama 2 sokak ötede yaşayan bir anne her gün gelmez mi? Hadi oğlum siz bugün yemek yapmayın ben yemek yaptım buyurun gelin demez mi? Ama belki ben o gün kendim evde yemek pişirmek istiyorum... Bunu dillendirince de kötü gelin olurum. En basiti dedim ki ben cam silemiyorum yükseklik korkum var. Hemen kaynana kişisi tamam ben çıkar silerim yahu sen karışıyorsun dur ya bi dur. Korka korka silerim o zaman ya da tutarım yardımcı çalışıyorum sonuçta gelir siler böyle bir anlayış olabilir mi?
ama dediklerini okusanız, asla öyle olmayacak diyor. senin evin ayrı annem öyle karışmaz emri vaki şekilde davranmaz diyor. en sonunda ben yakın ev oturacağım diyip durdu...Böyle bir anne oğul tanıyorum. İlk gecenin şeceresini çıkarmıştı kadın. Her detayı anlattırmış oğlana. Oğlan da anlatmış. Böyle eşle ne özeliniz kalır. Ne sırrınız ne ayrıca bir yemeğe gidebilirsiniz. Her kararınızın içinde olurlar. Anlatma dediğiniz şeyleri anneden duyarsınız. Onun onayı olmazsa gönlü yapılmazsa adım atmaz koca. Kısaca bir kumanız varmış gibi paylaşacaksınız eşinizi. Bunları göze alın..
nickiniz gibi sadece huzur istiyorum ondan :) ama o tercihini yaptıEvlenmemiş biri olarak söylüyorum, deneyimim de yok.
Bu konuda onemli olan , mustakbel eşiniz diyelim.
Herkes ailesine düşkündür, ama evlilik yeni bir aile kurmak degil midir? Bana göre geniş aile kurmak degıl, yeni bir aile kurmak ve o geniş aileninde bireyi olmak .
Bunu sorgulayın, onceliği nedir diye.
Bırakın, kacın diyebilecek biri değilim doğrusu. Bunlar kolay şeyler olduğunu zannetmiyorum. Allah hayırlı insanlarla karsılastırsınn:)
Valla bacım emin ol bacım olsan bu kadar içine ateş düşerdi. Oğlum ışığım onu görmeden duramam laflarını biz duymadık. Duyanların hali ortada. Bu hastalıklı bir durum. Normal değil. Bir psikoloğa danışın normal mi o söylesin ikna olursunuz. Yapacağınız şey çok net. Oturup canım seni seviyorum. Aileni seviyorum. Ama birbirimizi tanımıyoruz. İlk etapta yüzgöz olmak kötü olmak istemem. Hasta yaşlı bakıma muhtaç olurlarsa başımın üstünde yerleri var. Ama şimdi biraz özgürlük istiyorum. Biraz uzak oturalım demek.. sizi seven hak verir vermese de saygı duyar. Israr eder ayrılık lafı ederse bil ki zaten niyetleri buymuş. Sen hep ikinci planda kalacakmışsın. Annen ayrılamazmış..ama dediklerini okusanız, asla öyle olmayacak diyor. senin evin ayrı annem öyle karışmaz emri vaki şekilde davranmaz diyor. en sonunda ben yakın ev oturacağım diyip durdu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?