Sizce ne yapmalıyım ?

Tarantlarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
179
35
98
Merhaba kızlar ; eşimle severek anlaşarak evlendik tartışmalarımız genelde benim her şeyi anlatıp bi yeri atlayınca eksik söyleyince söylemedin olmam ve olayı duyduğunda beni bir şeyler saklamamla suçlaması net olmanı istiyorum diyor ama ben nedense her zaman aynı hatayı yapıyorum kendi kendime onun düşüncesini yorumluyorum bir de mesela psikoloğa gidicem diye söylüyorum tartışma çıkıyor bana danışmıyorsun bana sormuyorsun kendi başına iş yapıyorsun diye sizce ne yapmalıyım? Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyoruz ne yapmalıyım ?

Mesela hangi konularda eksik anlattığınızı düşünüp, tüm detayları ile anlatmanızı istiyor ?

Neden psikoloğa gitmek istiyorsunuz? Bence eşiniz bu konuda haklı, bir sorununuz varsa ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız kendisine açıklayıp psikoloğa gitmeyi düşünüyorum sence de iyi olmaz mı diye fikrini almalısın.

Okadar degil ya
Unuttuğunuz her detay için sorun çıkarıyorsa kagıda yazın herşeyi al oku diyin.
Psikologa gitme sebebini merak edeceğine bana neden sormadın mı diyor.
Maşallah tam bir baskıcı karakter

Erkekler genelde detay sevmez, uzun uzun anlatılmasından hoşlanmaz.Şaşırdım yani hangi konuda bu kadar istekli oluyorlar?

Yani bir olayı anlatıp en önemli detayı mı atlıyorsunuz?
Psikoloğa gitmek için eşinize danışmanız gerekmez. Kendini kötü mü hissediyorsun bir problem mi var diyeceğine bana danışman gerek demiş.

Mürebbiye mi kendisi?
Kasten olayları çarpıtmıyor ya da yalan söylemiyorsanız unuttuğunuz detaylar için bu kadar kavga edecek ne var?

Psikologa gitmek istediğinize bir anda mı karar verdiniz yoksa durumunuzu biliyor muydu, ara sıra konuşuyor muydunuz bundan?
Ki şaak diye söylemiş olsanız bile demek ki kendinizi iyi hissetmiyorsunuz ki gitmek istiyorsunuz, şu halde ya neyin var diye durum sorulur ya da durumunuzu zaten biliyorsa destek olunur.

Konudaki her şey çok saçma.

Önemli konularda onun da bilmesi gereken konularda
Eşinizin de bilmesi gerektigini düşündüğünüz konularda, kasıtlı olarak eksik anlatmıyorsanız, eşiniz gereksiz baskı yapıyor bence. Ama bilerek eksik anlatıyorsanız o zaman eşiniz haklı.
Psikologa gitmek istemenizde de problem göremedim. Eşinize nesini soracaksınız ? Kendisi bu konuda uzmansa bilemiyorum. Dişiniz ağrısa diş hekimine gideceğim dediğinizde de bana danışmalısın diyor mu ? Yani her konuda danışmanızı sormanızı istiyor mu yoksa psikolog durumuna özel mi ?

Bilemedim konuda detay olmadığı için bu kadar soru oldu bende de

Erkekler genelde detay sevmez, uzun uzun anlatılmasından hoşlanmaz.Şaşırdım yani hangi konuda bu kadar istekli oluyorlar?
Evet zaten sevmiyor net kısa istiyor ben basit şeyleri söylüyorum böyle önemli şeyleri ya olay geçtikten sonra ya da atlıyorum söylenilecek yeri o da acaba şöyle düşünür söylemeyeyim diye o zamanda diyor benim yerime düşünme

Yok sadece bu psikolog konusunda hassas
Bi de mesela ailevi konularda bilmes gereken konularda tabi ki de o mantıkta bi insan değil dişçi örneğiniz bazen kasıtlı olara K huy olmuş bende bunu nasıl yenebilirim bilemiyorum neden böyle yapıyorum onun yerine de düşünüyorum benim düşüncemle ilgili yorum yapma diyor direk net söyle diyor

Kendinizi sorgulayacak kadar konu önemli mi onu bilemedim.

Benim eşim de ailesi ,çevresi vs ile ilgili hatta benim ailem ile bile ilgili çoğu şeyi bilse bile bana söylemeyi unutur ya da söylemez .Ben alıştım artık .En son ben duyuyorum diyip geçiyorum.Konu var konu var çünkü.Bazen anlattığı olayı konu açılır ,muhabbet olur birden fazla kere de anlatır.

Bazen konu açılmaz ya da önemli değildir anlatmaz . Duyduğumda da pek bir şey kaçırmış olmam yani.

Yani bir konu hakkında bu böyle düşünür düşünecek diyorum eşim için ondan dolayı söylemiyorum o da diyor ki yerime düşünme karar verme saklama vs
He anladım, mesela kızar tepki verir diye bazı şeyleri saklıyorsunuz o da saklamanıza daha çok kızıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…