Sizce ne yapmalıyım ?

Bir ben anlamadım galiba.
İnsanın psikoloğa ihtiyacı varsa bunu eşi zaten fark etmez mi?
Psikoloğa gitme planı eşten niye saklanır?
Adam sorunları beraber çözelim demiş, bu iyi bir özellik değil mi?
 
Bir ben anlamadım galiba.
İnsanın psikoloğa ihtiyacı varsa bunu eşi zaten fark etmez mi?
Psikoloğa gitme planı eşten niye saklanır?
Adam sorunları beraber çözelim demiş, bu iyi bir
E çok da haksız sayılmaz, çok mu sert baskıcı bi adam da böyle düşünüp saklama ihtiyacı hissediyorsunuz
Hayır aslında tam tersi ben kendi kendime yapıyorum dediği gibi neden hep böyle düşünüyorum oluyor bilmiyorum elimde olmayan bi şey tartışmalarımız çoğunlukla bu problem zaten
 
Kendi üzerinize çok gidiyorsunuz, burada bile sorunu tam anlatmak yerine kendinizi suçluyorsunuz bence. Anlamak için bir sürü soru sormam gerekti.
Ben de zannettim ki, eşiniz her konuyu detaylarıyla anlatmanız için baskı yapıyor ya da her kararınızı önce ona danışmanızı istiyor.
Eşinizin sorduğu konularda olay ne ise direkt anlatın. Neden gerilip eksik anlattığınızı da anlamadım.
Acaba eşiniz çok üzerinize geliyor da, siz sorun olmasın diye yumuşatmak zorunda mı hissediyorsunuz?
 
Gerilmiyor da kızar farklı düşünür sinirlenir diyerek böyle bi şeye atılıyorum
 
Sizin anlatmadığınız detaylar hayati öneme mi sahip?
Eşinize daha önce yalan mı söylediniz?
Mesela hayatım kendimi pek iyi hissetmiyorum psikoloğa gitmeyi düşünüyorum mu diyorsunuz yoksa yarın annemler gelecek dediğinde aaa yarın benim psikolog randevum var şeklinde mi gelişiyor olay?
 
Kusura bakmayın ama eşiniz o kadar haklı ki
adamın neye ne tepki vereceğini neye karşı önlem alacağını neye göre plan yapacağını bilemezsiniz. Bilmediğiniz de yaşadığınız sorundan belli.
“Benim yerime düşünme” çok ağır bir cümle, bir oturun düşünün adama bunu söyletecek kadar ileri gitmişsiniz.
 
Gerilmiyor da kızar farklı düşünür sinirlenir diyerek böyle bi şeye atılıyorum
Neden kızar farklı düşünür sinirlenir diye bir fikre sahipsiniz ? Daha önce anlattığınız konulara böyle bir tepki verdi mi?

Ayrıca kızsın sinirlensin ne olur ki ? Hepimiz evliliklerimizde sinirleneceğimiz olayları paylaşıyoruz birbirimizle. Normal olan bu değil mi ? Neden çekindiginizi anlayamadım.
 
Çözümü ne bilmiyorum ama bana çok garip geldi hastayım ve doktora gideceğim bunun nesini danışayım.Gitme mi diyece?.Dese bile dinlenecek bir söz mü?Acaba demek istediği senin halledemedıgın sorunların var ve benımle paylasmıyorsun alınganlıgı mı?
 
Ya ben aslında anladım olayı çünkü kendim de bir erkek arkadaşımla yaşıyordum bunu.

Hem benden fikir ister, hem konuyu yarım yamalak anlatır. Sonra ne oldu diye sorunca da bilerek gizlediği detayları unutur anlatır... Gerçekten sıkıcıydı. Olay her şeyi kalem kalem anlatması değil, anlattığı paylaştığı bir seyde bilinçli saklamalariydi.

Konu sahibi bu tavır çok güven kırıcı ve eşinizi de yoruyordur. Siz bir konuyu anlatırken o da acaba daha neler çıkacak diye düşünmeden edemiyordur. Ve en ufak konuyu bile istemsizce sorgulamaya da başlar yakında.

Psikolog için bir şey diyemem ben de şimdi gitsem annemle konuşurum onun da fikrini merak ederim.
 
Ben mi eşim mi? Zor
Eşiniz tabi ki insanlar bazı detayları unutabilir anlatırken ben hep unutuyorum üstelik bilerek de değil vitamin eksikliği belki sizin de öyledir.
Ki öyle olmasa bile cidden her şeyi detaylı anlatmak bilemiyorum zor yani bence eşinizle açık konuşun bilerek yapıyorum unutuyorum deyin anlamaz mı
 
Senin benle ilgili sorunların var benimle paylaşmıyorsun alınganlığı
 
Aynen öyle oluyordu en ufak konuyu bile sorgulamaya başlıyordu sizin çözümünüz ne oldu bu
 
Gerilmiyor da kızar farklı düşünür sinirlenir diyerek böyle bi şeye atılıyorum
İşte bunu yapma arkadaşım. Bende aynı anlattığın şekilde sorun yaşıyorum erkek arkadaşımla. Geçmişte de senin gibi düşünüp, kızar eder, gerginlik yaşamayalım diye eksik anlattığım oldu. Ve şuan aralıklı olarak bu sorunu yaşıyoruz ilişkimizde. Bir çözüm bulursan beni de aydınlatırsan çok sevinirim. Özelden mesajda atabilirsin.
 
Kesinlikle doğru. Bu problemi bizde yaşıyoruz erkek arkadaşımla ve benden dolayı. Artık kelimelerime takılmaya başladı, o dereceye geldik. Nasıl aşılır ki bu durum...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…