Sizce ne yapmalıyım?

Gizeemmss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
300
243
23
30
Merhaba,

2016 yılında üniversiteden mezun oldum. Üniversiteyi il dışında okudum ve 4 yıl boyunca birçok şey paylaştığım, aslında çokta sevdiğim bir kız arkadaşım vardı. Tabii ki o zamanın vermiş olduğu gençlik heyecanından anlamsız şeylere birbirimize tavır alırdık, konuşmazdık bir süre. Sonra tekrar hiçbir şey olmamış gibi konuşurduk. Birlikte aynı yurtta da kaldık 4 yıl boyunca. Ciddi anlamda kendisiyle iyi, kötü günlerimiz adına birçok paylaşımımız oldu.
Sonrasında biz üniversiteden mezun olduğumuz zaman ben ona veda etmeden gittim. Mezun olduğumda daha 21 yaşındaydım ve gerçekten o zamanki düşünce yapısıyla şu andaki olgunluk aynı olmuyor. Şimdi düşünüyorum da ne gerek vardı diyorum. Bu arada gerçekten de hiçbir sebebi yoktu. Eminim saçma sapan bir sebepten ötürü yine kendimce küsmüştüm. Sonrasında yıllar geçti ara ara hep aklıma gelir, acaba nasıl, ne yapıyor diye. Çok fazla ortak arkadaşımız olduğu için sosyal medyada denk geliyor bazen, profili de açık bu sebeple ister istemez bazen bakıyorum. Evlenmiş, hatta hamile. Çok sevindim onun adına. Hep güzel ve iyi dileklerde bulunuyorum kendi içimde. Özellikle hamile olduğunu gördükten sonra iyice duygusallaştım, ve onunla konuşmayı çok istedim. Nasıl, iyi mi, var mı bir sıkıntısı bunlarla ilgili konuşmak istedim. Bir yandan da ne , yazayım o kadar yıldan sonra, hem belki bana ters bir tepki verecek, belki hiç yazmayacak, hem hamile, belki sinirleri bozulur ben yazınca onu bozacak bir şey yapmayayım diyorum. Üstelik bu kadar yıl sonra ne konuşabiliriz, belki bir anlamı da olmaz diyorum. Çok arada kaldım.
Bu arada yineliyorum, üniversiteden ayrılırken aramızda hiçbir şey olmadı. Şu anda sebebini bile hatırlamıyorum. Kesin günlük bir olaydır.
Sizce ben bu arkadaşıma yazmalı mıyım, yoksa hiç yazmadan sessiz sedasız kendi yoluna mı bakmalı?

Bazı insanlar sonsuz kin duyabiliyor. Ama benim gibiyse karşılık verecektir mesaj yazarsanız. Ben yıllardır hiç konuşmadığım biriyle konuşunca zaman makinesine binmiş gibi mutlu oluyorum. Belki onda da aynı etkiyi yapar. Yazarsanız ne kaybedersiniz, en fazla cevap vermez.

Onu tanıdığım kadarıyla sonsuz kin duyabilecek bir insan değil, ama insanlar değişebiliyor. Açıkçası ben olsam ben de mutlu olurdum eğer o yazsaydı ve dediğiniz gibi uzun yıllar konuşmadığım biriyle konuşunca gerçekten olaylara bakış açımı bile değiştiriyorum. Evet haklısınız, en fazla ya konuşmak istemiyorum der ya da hiç yazmaz. :)

seni görünce mutlu oldum, tebrik ederim vb bir cümle başlayan bir mesaj yazılabilir. Ben arkadaşınız olsam yılların hatrı var der karşılıksız bırakmazdım.
Evet doğru diyorsunuz ama ben galiba ters bir tepki alır mıyım, ya da boyle bir tepki alırsam çok mu üzülürüm diye endiseleniyorum

Evet doğru diyorsunuz ama ben galiba ters bir tepki alır mıyım, ya da boyle bir tepki alırsam çok mu üzülürüm diye endiseleniyorum
Kalkıp küfür edecek değil herhalde, belki sitem eter. Bence en kötü cevap vermez ama siz bir adım atarak doğru olanı yapmış olursunuz.

İçinden geldiği gibi davran bence.
Hiç bir şey kaybetmezsin.
Ben yazamadım…
Benim arkadaşım da bana yazmadı ya da yazamadı…

O da olgunlaşmıştır. Yazın bence nasılsın seni hep güzel anıyorum diye samimiyetle yazın yani. Ne olabilir ki . Hayat baya kısa

ortada ciddi birşey yoksa ben yazardım ne olacak
onun yazmasına göre veya yazmamasına göre durum şekillenir
eğer ters karşılarsa o halen ergen kalmış demek kusura bakma der tekrar yazmam
iyi karşılırsa da ara sıra hal hatır sorarım ne olcak eski günleri yaad ederim
hiç yazmazsa da zaten en fazla 1 gün sen üzülürsün ama sonra iyi ki de yazdım benden günah gitti dersin

Evet, doğru haklısınız..

Size benzer arkadaşlık durumlarım oldu benim de. Ben hep yazdım o şekilde aklıma gelenlere. Onlar da tatlı tatlı konuştular falan ama tabi ki eskisi gibi olamadı hiç. O konuşma orada kaldı, devamı pek gelmedi. Zaten iki taraf da ister istemez başka başka kişilere dönüşmüş oluyo, eski yakınlığı yakalamak çok zor. Ama yazdığıma pişman mıyım derseniz hayır. Yine olsa yine yazarım. Ne kaybedeceksiniz ki bence siz de yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…