Sizce ne yapmalıyım

nefertiti00

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
128
52
18
33
Selamlar hemen konuya giriyim evliyim bir çocuğum var eşimin babası kanser tedavisi görüyor raporu var biz de ÖTV muafiyeti nden faydalanıp sıfır araç almak istiyoruz yalnız araç babasının üstüne olcak raporlu diye. Şimdi sorum şu maddiyata geleyim eşimin bekarken ki aldıgı arabasını sattı ben de tüm altınlarımı ve çocugun altınlarını koydum yani tamamen ikimizin bütçesiyle alınacak ama aracın 10 yıl satışı yok şimdi araç baba üstüne olduğu için eşimin kardeşleride var Allah göstermesin 10 yıl sonra nolur bilinmez ama herhangi bir vefat durumunda araç payı kardeşlereve annesine de düşecek hak iddia edebilirler mi bilmiyorum bu devirde insan babasına da güvenemiyor sizce ne yapmalıyum araba bütçesinin yarısı benim ve çocugumun altınları. Sürücüler eşim ve ben olarak göstericez ilerde böyle bir durumda başımın ağrımaması için bana yol gösterin. Bu bütçeyle rapor üzerine sıfır alabiliriz ama normal şartlarda anca ikinci el alabiliriz o da benim ya da eşimin üstüne olur sadece

Dertsiz başınıza dert acmayin . Yazık birikimimiz gittiği gibi birde hayrını göremezsiniz . İki model düşük araca binin kafanız rahat etsin .

Elbette ama ne gerek var ki illa sıfır almaya
Azcık aşım ağrısız başım demişler yani ikinci elde de çok temiz araçlar var
Öyle tabii eşim çok istiyor hukuki olarak ne yapabilirim hiç bilmiyorum ben de istiyorum tabi sıfır olsun sıkıntı çıkartmasım diye de bu yönü de düşündürüyor beni

Gerçekten kayınpeder için mi alıyorsunuz yoksa hastalık bahanesiyle kendiniz için mi alıyorsunuz?
Eğer kayınpeder içinse bunu diğer çocukları ile konuşun, anlaşın.
Eğer kendiniz için alıyorsanız bu etik değil, 2.el bir araba alın

Öyle tabii eşim çok istiyor hukuki olarak ne yapabilirim hiç bilmiyorum ben de istiyorum tabi sıfır olsun sıkıntı çıkartmasım diye de bu yönü de düşündürüyor beni

Diğer türlü daha çok sıkıntı çıkacak bunu göze alıyor musunuz

Hastane işlerine hep eşim götürüyor diğer kardeşler kız ev de de onlar ilgileniyor

Akıl akıldan üstündür yanlış yapıyorsunuz sadece baş ağrır niye kendi paranla bunlar olsun ki çek temiz ikinci el araç yani bunu bu kadar irdelemeye gerek yok

Hiç girmeyin bu yola diyenlerdenim
Araba babanın üstüne olacak ki vefat durumunda kardeşler ve anne hak sahibi olacak
Noter üzerinden bazı işlemler yapılabilir lakin buda etik değil kalp kırar Değmez

Çok mantıksız bir karar, sonuçta araba babanın üzerine olacak ve bu durumda kardeşler de arabanın üzerinde hak sahibi olduğunu iddia edebilir ki kanunen öyle oluyor zaten. Siz kendiniz kullanmak için alıyorsunuz anladığım kadarıyla, bu da etik değil her şeyden önce.

Bu durumda kardeşlerde bu haktan istifade etmek ister en doğal hakları olarak? Hak talep etme durumu da arabayı 1 milyona alıp 750 si diyelim sizin paranız ama geriye kalan 250 baba hakkı olduğu için tabiki kardeşlerde en azından o kısımda bence hak sahibidir isterlerse alırlar.

Aynı durumda olsam asla kp üzerine bir şey almam. Kaynım kesin çöker çünkü azıcık aşım ağrısız başım.

Evet kanunen dediğiniz gibi ben bunu dillendirdipimde eşim bana kızdı sen malı seviyosun diye nasıl bi açıklama yapmalıyım

Görümcelerim iyi aslında ama mal insanı değiştiredebilir yani hakkım gitsinde istemiyorum
Sizin bence hala aklınız sıfır arabada
Alın bence yapın kp üzerine sonra tecrübenizi burdan yazarsınız
Çünkü biz ne dersek diyelim siz hala aynı yerde ilerliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…