Arkadaşlar selam.. Ben 2017 yılında majör depresyon yaşadım iki üç yıl düzensiz aralıklarla ile ilaç kullandım ama intihar meyilli bir depresyondu bitkisel hayatta gibiydim..son iki yıldır ilaç kullanmadım.. ara ara çok hafif vurdu ama toparladım . Ama bu aralar mutsuzluk isteksizlik anlamsızlık hissi tekrar başladı intihar düşüncesi yok uyku düzeni iyi biraz iştahsızlık basladi yani bıraksam kendimi akşama kadar yatarım zorluyorum .. Majöre çevirmesinden de korkuyorum ama ilaca başlamak da istemiyorum cunki yasim genç ilaç toleransı oluşsun istemiyorum birde iki yıl ilaçsız yasamisim belki hormon dengesi duzelmistir diye umut etmiştim ama bir kere yaşandı mi bu hastalık temelli bırakmıyor artık .. sizin tavsiyeniz nedir.. Birde şimdi vardiyali bir iş buldum gece uykusuzluğu depresyonun en buyik düşmanı bu ise baslarsam depresyon tekrar edecek bunda netim .. doktora gidemiyorum işim dolayısı ile ..sizce ne yapayım hafif dozda koruyucu olarak ilaca başlayım mi geceleri uykusuz kalacağım içinde ilac depresyonun tekrarlamasını engeller mi ( bu arada baslarsam daha önce kullandığım bana iyi gelen ilaca başlayacağım)