Durumları olmasa et derdimde varmış o ne öle yenı evleniceksin ilk sen kullanmalısın eşyalarını
sanki beraber aynı evde arkadaşça yaşar gibi. Gibi
yok bence nişanlınla madem anlaşıyormusun ıkna edersin
ben başkasının oturdugu yerde oturamadıgım gibi kullanılmış yatakta hayatta yatamam
sadece beyaz eşyalar dedi. Onu söylemeyi unutmuşum. Bende herşeyim yeni olsun istiyorum. Sahiplenemem yoksa. Ama okadar masraf edeceğiz 4 yıl sonra satılacak nişanlım okuyor henüz. Mantıklı ve içime sinen karar vermek istiyorum.
hımm ozaman ....aman canım herşeyı alıyorda bir beyaz aşyalarımı alamıyor 4 sene azmı 4 yıla kadar eskir zaten
millet 2 yılda bir ev yenılıyor 10 sene oturmak zrundada degılsın ayrıca
bence ev sahıbı degıldı o kendısı alıcak eşyaları gibime geldı canım :)
nişanlın okuyorsa canım nasıl geçniceksınız ailesimi bakıcak ?
Avrupa kültüründe ki 2. el esya le türkiye kültüründeki 2.el esya olayi cok farkli..bakis acisi cok farkli yani...Avrupada okumus insanlar son derece mütevaziler...hatta zenginleride öyledir...disaridan baktiginda giyimine anlamazsin bile...yada son derec lüks esya kullanirlar ama inanilmaz bir sadelikle..bizim gibi insanlarin gözüne gözüne sokmazlar...
bence esyalarinin kendinin kullanmani istemen yeni gelin olmnalla ilgili olmamali...daha cok temizlik acisindan olmali....burada pahali oldugu kadar idare edebilecek ölcüde paraylada alabilecegin esyalar mutlaka oluyor...nisanlina yeni olursa temizlik acisindan daha iyi olaagini ve bunlari insanlarin nasil kullandigin bilemeyecegini söyleyerek ikna et...
baktin olmuyor..hayatini yasa...bunlar gercekten cok önemsiz seyler..iki insanin sevgisi cok daha önemli..hemde cok uzun bir zaman degill 4 sene..
ben almanyaya geleli 5 sene oldu..ilk sene ben burada 5 sene kalirim giderim diyordum..zaman hic gecmeyecekmis gibi kaliyordum...bosuna kendimi yemisim...geldigimizde cokta pahali olmayan esyalar aldik..her an gidecekmis gibi...ama allah ev nasip etti...ev aldim ama aldigim o ucuz esyalari hala degistirmedim...
bunlar önemsiz seyler..esya dedigin nedir ki?
teşekkür ederim. oda 2. el olayını türkiye de ki gibi düşünme diyor. eşyalı ev tutsa hiç ses çıkartmayacaktım. hatta işime bile gelecekti. çünkü uğraşmak zorunda kalmayacaktım. kafam karışık hayır dersem uzatmaz zaten alırız 0 eşya. haksızlık etmek istemiyorum ama kendimdende,istediklerimden de ödün vermek canımı sıkıyor.
o zaman alalim de..ama cok paahaliya kacmadan al...eger türkiyeye dönecekseniz bence para biriktirin..Burada para birriktirmek türkiyede para biriktirmekten daha kolay...oraya da dönünce en kralindan alirsiniz..gezmenize bakin...ben evlendim...12 ssne boyunca 4 kere yeni esya almak nasip oldu..Ama bunlar sadece bir fikir tabi..
sadece beyaz eşyalar dedi. onu söylemeyi unutmuşum. bende herşeyim yeni olsun istiyorum. sahiplenemem yoksa. ama okadar masraf edeceğiz 4 yıl sonra satılacak nişanlım okuyor henüz. mantıklı ve içime sinen karar vermek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?