• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne yapmalıyım?

fbfbfb53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
485
5
26
Ankara
merhabalar,nişanlıyım evlenip belçika ya gideceğim inşallah.nişanlımla bariz problemlerimiz yok.çoğu konuda ortak noktalar buluyoruz genelde.ailesiyle iyi anlaşamıyoruz ama cimriler,yalancılar,patavatsızlar bende görüşmeyi azalttım nişanlımda onayladı.nişanlım belçikada ev tutmuş. normale göre biraz daha büyük 2 katlı hoş bir ev. salı günü anlaşacaklar. ama ev sahibi 2. el mağazasından eşya alıyım eşyalı oturun demiş. fiyat farkı yok kirada. ben reddettim istemedim. oda ben gidip bakacağım kötü olursa almam dedi. ben düşünüp sana haber veririm dedim. yani eşyalı ev tutmak gibi birşey bu. ama hiç içime sinmiyor yeni gelin 2. el eşyalara gider mi? durumu olmasa anlayacağım. 4 yıl kalacağız orada ondan mı yapıyor bunu anlamadım. ilerde pişman olmak istemiyorum 2.el eşyaya gelin gittim diye. ailesi yardım etmicek bu arada kendi parasıyla alacak. ailesi canımı ayrıca sıkıyor zaten. ne yapmalıyım kabul etmeliyim sorunlu bir nişanlılık geçiriyorum. çok zenginler ama hiç gönülleri yok birşey almakta. pişman olmak istemiyorum. cevaplarınızı bekliyorum. kabul edeyim mi?

Durumları olmasa et derdimde varmış o ne öle yenı evleniceksin ilk sen kullanmalısın eşyalarını

sanki beraber aynı evde arkadaşça yaşar gibi. Gibi

yok bence nişanlınla madem anlaşıyormusun ıkna edersin

ben başkasının oturdugu yerde oturamadıgım gibi kullanılmış yatakta hayatta yatamam

Durumları olmasa et derdimde varmış o ne öle yenı evleniceksin ilk sen kullanmalısın eşyalarını

sanki beraber aynı evde arkadaşça yaşar gibi. Gibi

yok bence nişanlınla madem anlaşıyormusun ıkna edersin

ben başkasının oturdugu yerde oturamadıgım gibi kullanılmış yatakta hayatta yatamam

sadece beyaz eşyalar dedi. onu söylemeyi unutmuşum. bende herşeyim yeni olsun istiyorum. sahiplenemem yoksa. ama okadar masraf edeceğiz 4 yıl sonra satılacak nişanlım okuyor henüz. mantıklı ve içime sinen karar vermek istiyorum.

sadece beyaz eşyalar dedi. Onu söylemeyi unutmuşum. Bende herşeyim yeni olsun istiyorum. Sahiplenemem yoksa. Ama okadar masraf edeceğiz 4 yıl sonra satılacak nişanlım okuyor henüz. Mantıklı ve içime sinen karar vermek istiyorum.

hımm ozaman ....aman canım herşeyı alıyorda bir beyaz aşyalarımı alamıyor 4 sene azmı 4 yıla kadar eskir zaten

millet 2 yılda bir ev yenılıyor 10 sene oturmak zrundada degılsın ayrıca

bence ev sahıbı degıldı o kendısı alıcak eşyaları gibime geldı canım :)

nişanlın okuyorsa canım nasıl geçniceksınız ailesimi bakıcak ?

hımm ozaman ....aman canım herşeyı alıyorda bir beyaz aşyalarımı alamıyor 4 sene azmı 4 yıla kadar eskir zaten

millet 2 yılda bir ev yenılıyor 10 sene oturmak zrundada degılsın ayrıca

bence ev sahıbı degıldı o kendısı alıcak eşyaları gibime geldı canım :)

nişanlın okuyorsa canım nasıl geçniceksınız ailesimi bakıcak ?

doktora yapıyor. aylık 2000 euro alıyor. o parayla avrupa da geçinilirmi onuda bilmiyorum. kaynanam bizi para konusunda kandırmıştı. bu aldığının 5 katı fazla söyledi. benim kinim ona.

Avrupa kültüründe ki 2. el esya le türkiye kültüründeki 2.el esya olayi cok farkli..bakis acisi cok farkli yani...Avrupada okumus insanlar son derece mütevaziler...hatta zenginleride öyledir...disaridan baktiginda giyimine anlamazsin bile...yada son derec lüks esya kullanirlar ama inanilmaz bir sadelikle..bizim gibi insanlarin gözüne gözüne sokmazlar...

bence esyalarinin kendinin kullanmani istemen yeni gelin olmnalla ilgili olmamali...daha cok temizlik acisindan olmali....burada pahali oldugu kadar idare edebilecek ölcüde paraylada alabilecegin esyalar mutlaka oluyor...nisanlina yeni olursa temizlik acisindan daha iyi olaagini ve bunlari insanlarin nasil kullandigin bilemeyecegini söyleyerek ikna et...

baktin olmuyor..hayatini yasa...bunlar gercekten cok önemsiz seyler..iki insanin sevgisi cok daha önemli..hemde cok uzun bir zaman degill 4 sene..
ben almanyaya geleli 5 sene oldu..ilk sene ben burada 5 sene kalirim giderim diyordum..zaman hic gecmeyecekmis gibi kaliyordum...bosuna kendimi yemisim...geldigimizde cokta pahali olmayan esyalar aldik..her an gidecekmis gibi...ama allah ev nasip etti...ev aldim ama aldigim o ucuz esyalari hala degistirmedim...

bunlar önemsiz seyler..esya dedigin nedir ki?

Son düzenleme:
Avrupa kültüründe ki 2. el esya le türkiye kültüründeki 2.el esya olayi cok farkli..bakis acisi cok farkli yani...Avrupada okumus insanlar son derece mütevaziler...hatta zenginleride öyledir...disaridan baktiginda giyimine anlamazsin bile...yada son derec lüks esya kullanirlar ama inanilmaz bir sadelikle..bizim gibi insanlarin gözüne gözüne sokmazlar...

bence esyalarinin kendinin kullanmani istemen yeni gelin olmnalla ilgili olmamali...daha cok temizlik acisindan olmali....burada pahali oldugu kadar idare edebilecek ölcüde paraylada alabilecegin esyalar mutlaka oluyor...nisanlina yeni olursa temizlik acisindan daha iyi olaagini ve bunlari insanlarin nasil kullandigin bilemeyecegini söyleyerek ikna et...

baktin olmuyor..hayatini yasa...bunlar gercekten cok önemsiz seyler..iki insanin sevgisi cok daha önemli..hemde cok uzun bir zaman degill 4 sene..
ben almanyaya geleli 5 sene oldu..ilk sene ben burada 5 sene kalirim giderim diyordum..zaman hic gecmeyecekmis gibi kaliyordum...bosuna kendimi yemisim...geldigimizde cokta pahali olmayan esyalar aldik..her an gidecekmis gibi...ama allah ev nasip etti...ev aldim ama aldigim o ucuz esyalari hala degistirmedim...

bunlar önemsiz seyler..esya dedigin nedir ki?

teşekkür ederim. oda 2. el olayını türkiye de ki gibi düşünme diyor. eşyalı ev tutsa hiç ses çıkartmayacaktım. hatta işime bile gelecekti. çünkü uğraşmak zorunda kalmayacaktım. kafam karışık hayır dersem uzatmaz zaten alırız 0 eşya. haksızlık etmek istemiyorum ama kendimdende,istediklerimden de ödün vermek canımı sıkıyor.

teşekkür ederim. oda 2. el olayını türkiye de ki gibi düşünme diyor. eşyalı ev tutsa hiç ses çıkartmayacaktım. hatta işime bile gelecekti. çünkü uğraşmak zorunda kalmayacaktım. kafam karışık hayır dersem uzatmaz zaten alırız 0 eşya. haksızlık etmek istemiyorum ama kendimdende,istediklerimden de ödün vermek canımı sıkıyor.

o zaman alalim de..ama cok paahaliya kacmadan al...eger türkiyeye dönecekseniz bence para biriktirin..Burada para birriktirmek türkiyede para biriktirmekten daha kolay...oraya da dönünce en kralindan alirsiniz..gezmenize bakin...ben evlendim...12 ssne boyunca 4 kere yeni esya almak nasip oldu..Ama bunlar sadece bir fikir tabi..

o zaman alalim de..ama cok paahaliya kacmadan al...eger türkiyeye dönecekseniz bence para biriktirin..Burada para birriktirmek türkiyede para biriktirmekten daha kolay...oraya da dönünce en kralindan alirsiniz..gezmenize bakin...ben evlendim...12 ssne boyunca 4 kere yeni esya almak nasip oldu..Ama bunlar sadece bir fikir tabi..

okadar çok görmek istediğim yer var ki hepsine giderim inşallah. vize de biraz problem yaşıyorum ama inşallah verirlerse çok hayalim var.

Belcika nasil bilmiyorum ama Amerika'da hemen hemen butun kiralik evleri beyaz esyasi icinde kiraliyorlar. Yani firin, bulasik makinasi ve buzdolabi hemen hepsinde oluyor, camasir makinasi (yikama/kurutma) bazilarinda oluyor. Insanlar burada onlara ikinci el gozu ile bile bakmiyorlar, evin demirbasi gozuyle bakiliyor. Ikinci el koltuk, kanepe, camasir makinalari filan cok yaygin kullanimda burada. Sadece onlar degil, yazin her cumartesi illaki birileri evdeki kurtulmak istedikleri esyalari (cogunlukla giyecekler, mutfak aletleri, tabak, canak, ayna, abajur vb.) ne akliniza gelirse bahcelerinde sergileyip ucuza satiyorlar, adina da yard sale diyorlar. Bit pazari gibi, insanlar ugramadan gecmiyor, kimi ozellikle bunlari dolasip alisveris yapip sonra da "bakin yard sale'de neler buldum, neler aldim" diyerek facebook'ta arkadaslarina fotograflarini paylasiyorlar. Internette semt, sehir ikinci el siteleri var. Yani buradaki anlayis Turkiye'dekinden cok farkli. Zengin, fakir herkes ikinci el kullaniyor burada, yeter ki temiz ve saglam olsun.
Ev sahibi beyaz esyalarinizi alip koymak istiyorsa ve kiraya yansitmayacaksa bu iyi birsey. Oradan baska bir yere kiraya gitseniz belki kendi aldiginiz beyaz esyalari koyacak yer bulamayabilirsiniz eger kiraliklar Amerika'daki gibi zaten beyazesyali ise. Bu arada hayirlisi olsun, mutluluklar dilerim.

Merhaba canim bende belçikadanim, 2000 euro iyi bir maas endiselenme geciminizi saglar.
Esya konusuna gelmek icin, egerki durumlari varsa kesinlikle aldir sonucta yeni gelsin yeni esyalar kullanmak istersin
Mutluluklar

Imkani kisitliysa ki degil diyosun sende para koy yenilerini al diyorum 4 sene sonra da alir getirirsin

sadece beyaz eşyalar dedi. onu söylemeyi unutmuşum. bende herşeyim yeni olsun istiyorum. sahiplenemem yoksa. ama okadar masraf edeceğiz 4 yıl sonra satılacak nişanlım okuyor henüz. mantıklı ve içime sinen karar vermek istiyorum.

Benim yasadigim ülkede evlerin cogu beyaz esyali. Mesela bizim camasir makinesi iznimiz yok, ortak kullaniyor binadakiler. 4 katli bina ve 6 daire var oturan. Camasir odadaki listeye göre yikayabiliyoruz camasir. Esya konusunda haklisin ben de oturtup yatamazdim. Esim bazen otelde nasil kaliyorsun, orada da baskasi yatiyor oturuyor diye beni sinir ediyor.

Esinizin ailesine gelince karun kadar zengin de olsalar beklemeyin birsey. Tenezzül etmeyin bence. Yurtdisinda ev esyasi olayi cok sade. Bizdeki gibi misafir takimlari, günlük takimlar, düzine düzine havlu, danteller... ne bileyim iste ceyiz olarak hazirlanan esyalar kullanilmiyor. Orta hallisinin de cok zengininin de evine gittim, esyalarin azligina ve sadeligine hayret ettim. Belcika' da da vardir muhtemelen, biz hep IK.. dan almistik. Vade farksiz taksit gibi kolayliklar yok malesef magazada pesin veya fatura gelince ödüyorsun. Az az yavas yavas alin. Kimse evinize yatili gelmeyecegine göre sorun etmeyin kendinize bu esya olayini. Bizim sistemimiz gibi düsünmeyin yurtdisinda. Sabah herkes gidince yataklari topla süpür, sil toz al, banyoyu temizle 1 saatimi almiyor. 70 m2 kücücük ev, cok az esya mis gibi.

Back
X