sizce ne yapmalıyım

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
kızlar selamlar,
işimle ilgili bir sorunum var. aslında çok memnunum işimden ama çok uzak evime mesafe..
5 ay önce evlendim. ozamanlar çok yakındı yürüme mesafesindeydi.. evlenince çıkarım diye düşündüm ama kp in plansız düğün ev hazırlıkları yaptıgını anladım. evlendikten 1 ay sonra çıkarım diye düşünüyordum ama kp benim çalışmamı fırsat bilip, eşime kredi çektirdi ve eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor. kendileri de 1 kuruş vermezler. anca boş boş konuşurlar, yapın edin bizde çektik diyip dururu kp. bu laflarına sinir olmam ayrı bir yere bizi bu kadar sıkıntıya sokması ayrı :18: durum böyle olunca işimi bırakamıyorum. eşimde herşeyin farkında.
sabah 2-2,5 saatte işe geliyorum akşamda 2 saatte evime gidiyorum. haftasınu c.tesi - pazar tatil, maaşımda piyasada göre iyi sayılır. haftanın 1 günü de annemlerde kalıyorum, eşim çok yorulduğum için böyle olsun diyor.
işten çıksam bu kadar iyi iş bulabilecekmiyim? bulamazsam herhangi bir yerde çalışabilir miyim?
çok kararsızım kızlar, ne yapmalıyım sizce? :18:

bencede biraz sabret cnm ..
borclarınız azalınca cıkarsın olmadı ..

Çalışmak, hele de işinizden memnunsanız bulunmaz fırsattır. Taşınm şansınız var mı? Sizin işinizin daha yakın olduğu bir yere gitme? Kredi çekerken konuşmadınız mı? Kimse kimseye zorlakredi çektiremez, eşiniz gaza gelebilen bir yapıya mı sahip?

taşınma şansımız yok şuan ilerde belki olabilir. hem nakliye masrafı hemde eşimin işiyle benimkini kıyaslarsak ikimizde çok uç noktalardayız. planımız şöyleydi, kp sözde evin parasının yarısını verecekti. ama düğün olduktan sonra tabiri caizse yan çizdi bir sürü bahane üretti. eşimde düzenimizi kurduk, eşyalarımız ikinci el olmasın taşınırken ve çevreye rezil olmamak için taşınmak istemedi. çünkü benim aileme de kendi sülalesine de ev alındı denilmişti. babası yüzünden bu işler karıştı. söylediği şeyleri yerine getirmedi. eşimde bu sebeplerden dolayı elini taşının altına koydu

işinı bırakma,o senın gelecegın..

dıger sartları ısıne göre uydurmalısın..

Calisirken is ara tada sabret

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yanı oturduğunuz ev sızın degıl ama herkes sızın sanıyor buyuzden taşınamıyorsunuz..

sonuçta parası odenıp sızın olcak dımı?

çalışıyorsun,işini sakın bırakma..ev ıslerınıde aheste aheste yap,hıc paralanma yetıstıremıyorum dıye..

valla hepimiz uzun sürelerde evde oluyoruz yol uzun sürüyor diye iş değiştirmeyi hiç düşünmedim . araba alabilirsiniz evinizi işe yakın bir yere taşıyabilirsiniz.

evet şuan ev kredisi ödüyoruz. 4,5 yılı var bitmesine.. beni en çok yoran da ev işleri ve yemek.. allahtan eşim yardım ediyor. bazen umursamıyor ama hemen diyorum yetişemiyorum diye. sonra yardım ediyor.

valla hepimiz uzun sürelerde evde oluyoruz yol uzun sürüyor diye iş değiştirmeyi hiç düşünmedim . araba alabilirsiniz evinizi işe yakın bir yere taşıyabilirsiniz.

normal mi peki günde 4,5 -5 saat yol bilemiyorum. yoksa ben mi abartıyorum :18:

2 yıl 1,5 saate yakın gidiş ve aynı şekilde dönüşle işe gidip geldim ki çok yorucu bir işim var,evlenince işe yakın oturmaya başladım ve o iki senede aslında neler çektiğimi anladım.Günde 5 saat yol çekilmez ben kendi adıma daha az kazanıp evime yakın olmayı kesinlikle tercih ederim.Yollarda o kadar sıkıntı,çile,yorgunluk hayat yolda geçiyor.Hayatını yaşayamayacaksan işin ve paranın anlamı ne.İLk yapılması gereken evi işe yaklaştırmaya çalışmak ama olmuyorsa da cnm ben derim ki evine yakın iş bul.BEn olsam şu an bunu tercih ederim ama seni yönlendirmiş olmak da istemem.

Son düzenleme:
kesinlikle oturduğun evi kiraya verip işin dibinde bir yere taşınmalısın. ben öyle yaptım. hiçbir zaman pişman olmadım. 2 saat çok uzun bir süre insanı yoran iş olmuyor, yol oluyormuş. bende 45 dakka gidip geliyordum işin yanına taşınınca o kadar rahatladımki. şimdi işe değil sosyal bir ortama gidiyorum sanki. öğle yemeklerinde akşam yemeğimi pastamı böreğimi bile yapıyorum. kızım yokluğumu bile farketmiyor.

bir yandan sizin gibi düşünüyorum. ama ne biliyim işsizlik çok fazla sırf bu yüzden tedirgin oluyorum

kesinlikle, bende kendi evimi kiraya verip daha fazla paraya kiraya çıktım ama hayatımı yaşamaya şimdi başladım diyebilirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…