• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım

Senem555

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
91
35
3
33
Kızlar selam suan cok moralim bozuk ve anlatabilecegim kimse yok. Eşimle kavga ettik. Dünden aramız bozuktu. Benim evlenmeden önce ailemle daha doğrusu babamla cok problemlerim vardı. Annemle babam ayrı annem evli bende babamla yaşıyordum. Çocukluğumdan beri annemle babamın kavgalarında herseye şahit oluyordum babamda içki kumar vardı bizi eve kitleyip giderdi elektirigi suyu kapatırdı giderdi hep yurt dışında şehir dışında gezerdi. Annem hep hastalanırdı bana sarılır ağlardı babam beni döverdi. Kavga çıkınca yatagın altına saklanırdım tuvalete kapatırdım kendimi. Ama babam dur durak bilmezdi Sebebi babamın sevdiğini babannem almamış annemi almış diye anneme öfkeliydi. O yüzden cok zor günler yaşadım yıllar oldu hala iyileşemedim dışarda kavga görünce bile kitleniyorum çok korkuyorum psiklojik destekte aldım. Ama bu durum ömür boyu benimle yasayacak. Ve eşimle evlendim. Eşim çocukluk arkadasım. Zor günlerimde hep yanımdaydı. Bu arada sigara kullanıyorum. Dün yine eşim sigara içmeyeceksin Dedi bende bırakıcam ama bu kendi isteğimle olacak bana zaman ver dedim. Esimde baya söylendi. Bende kırıldım. Ameliyat olacağım tarih için hastaneye gittik geldik yine konuyu açtı sigara için bana küsüyorsun Dedi. Bende sigara için değil anlayışsızsın bu zoruma gidiyor. Benim seni düşündüğüm kadar sen bana anlayışli olmuyorsun dedim bana tek bir konu söyle ne zaman düşüncesiz anlayıssız oldum Dedi bende mesela benim Doğum günümde sabahın köründe arkadaşlarınla bulusmaya gittin akşam eve misafir gelecek diye aradın aksama kadar yemek temizlik yaptım oturup gittiler doğum günün olduğunu bilsek gelmezdik kusura bakma dediler sen onlar kadar ince düşünmedin dedim sinirlendi kalktı sehpaları fırlattı sandalyeyi yere fırlattı aynayı kırdı yapma diye yanına yaklaştım üstüme yürüdü gel gel dedi sonra bana küfür etti s...git dedi eşyalarımı topladım ben gidiyorum dedim hiç bir yere gidemezsin gidersen evi atese veririm dedi sonra ben kriz geçirdim kendime geldiğimde yataktaydım özür diledi sarıldı evden git lütfen yalnız kalmak istiyorum dedim tamam biraz kendine gel Dedi öptü çıktı. Kızlar o kadar kötüyüm ki o an o kadar kötü oldum ki babamın yaptıkları geldi aklıma çok korktum. Ne yapacağım ben

Eşin sana çok güzel bir tavsiyede bulunmuş. Sigarayı bırakmak için özel gün saat yok. Adam seni düşünmüş, sen geçmiş konuyu açmışsın. Baban kadar anlayışsız olmasını istemiyorsan, seninde anlayışlı olman gerekiyor

Sigara konusunda haklı iyiliğini düşünüyor sevda hemen bırak. Doğru bırak deyince bırakılmiyor kolay değil. Bunun bir yolunu bulursun. Belki arkadaşları biçimde daha bir sürpriz yapmak istemiştir olamaz mı ? Savunmak istemiyorum ani tepkiler vermiş canı kırmak nedir? Bilemedim şimdi

Kırıp dökmesi hoş değil ama sen de biraz daha anlayışlı ol ona karşı ve eşini iyi ya da kötü babanla kıyaslama bence

Eşin seni düşünüyor seviyor
Fakat kendini törpülemesi Lazım
Normalde kadına şiddete kesinlikle karşıyım git şikayet et vs derdim niyeyse eşinde o sevgiyi hissettim yazını okurken
Yapman gereken eşinle ciddi şekilde konuşmak sinirlerine hakim olmasını sağlamak
Aslında ikinizde sinirlerinize hakim olup kavga boyutuna çıkmadan konuşup tartışmayı bilirseniz ve kesinlikle küfür kullanmazsanız çok iyi anlaşırsınız diye düşünüyorum canım

Canım esin senin kötülüğünü istememiş ki ama tabi öfkesini kontrole alsın babanla da karşilastrma tamam bırakıcam de bırak tabi bırakmak kolay değildir ama olsun bırak iyi bir şey değil sigara

Burada insanlar eşini övmüşler ama bana kalırsa da eşinde hata var. Senin yaşadığın psikolojik travmaları yakından bilen biri, dediğin şeye ortalığı dağıtıp küfür etmekten daha iyi tepkiler verebilirdi. Sen yataktayken özür dilemiş, her yeri dağıtmadan önce "Tamam evet anlayışsız davranmışım o zaman özür dilerim" diyebilirdi. Eşin de kendini kontrol edemiyor.

Sigara mevzusu ayrı ki bu kavga zaten sigara yüzünden çıkmamış. Bırakmak istiyorsanız bir sürü yöntem var deneyebileceğiniz.

eğer ortak alanda sigara içmiyosna böyle çocuk gibi 'içmeyeceksin' diye dayatmanın anlamı yok. ne bileyim. ben kullanmıyorum ama başkası başkasına içme diyince benim bile içesim geliyor.

ayrıca eşin iyiliğini düşünüyo diyenler sehpa fırlatıp küfrederek iyilik düşünülüyosa valla bravo. kimsenin aklına gelmezdi. yarın bi gün bu adam seni döver demedi deme.

Burada insanlar eşini övmüşler ama bana kalırsa da eşinde hata var. Senin yaşadığın psikolojik travmaları yakından bilen biri, dediğin şeye ortalığı dağıtıp küfür etmekten daha iyi tepkiler verebilirdi. Sen yataktayken özür dilemiş, her yeri dağıtmadan önce "Tamam evet anlayışsız davranmışım o zaman özür dilerim" diyebilirdi. Eşin de kendini kontrol edemiyor.

Sigara mevzusu ayrı ki bu kavga zaten sigara yüzünden çıkmamış. Bırakmak istiyorsanız bir sürü yöntem var deneyebileceğiniz.

Elbette öyle bırakmak kolay değil ama bırakılamaz mı bırakılır ben suan bırakmak istemiyorum önce kafada bitirmek gerek ben suan düşünmüyorum. Dediğin gibi olay sigara değil aslında alakasızca böyle tepki vermesi benim kötü olduğum konuyu bilerek böyle yapması

eğer ortak alanda sigara içmiyosna böyle çocuk gibi 'içmeyeceksin' diye dayatmanın anlamı yok. ne bileyim. ben kullanmıyorum ama başkası başkasına içme diyince benim bile içesim geliyor.

ayrıca eşin iyiliğini düşünüyo diyenler sehpa fırlatıp küfrederek iyilik düşünülüyosa valla bravo. kimsenin aklına gelmezdi. yarın bi gün bu adam seni döver demedi deme.

Kesinlikle öyle iyilik böyle düşünülmez bu yaptığı normal değil benim kaldırabileceğim birsey değil

Adam sizi düşünmüş o yüzden gitmiş sehpaları fırlatmış,sandalyeyi yere fırlatmış,aynayı kırmış.Siz hala şikayet ediyorsunuz ne kadar ayıp.

Elbette öyle bırakmak kolay değil ama bırakılamaz mı bırakılır ben suan bırakmak istemiyorum önce kafada bitirmek gerek ben suan düşünmüyorum. Dediğin gibi olay sigara değil aslında alakasızca böyle tepki vermesi benim kötü olduğum konuyu bilerek böyle yapması

Hazır olmadan bırakılmaz, ters teper. Senin de istemen gerekiyor malesef. Her bağımlılık için bu geçerli. Başlamak isteyen bir şekilde yine başlıyor çünkü, irade şart. Umarım kısa sürede hazır olursun, çünkü ileride yaşayacağın rahatsızlıklar seni çok pişman edebilir neyse.

Eşini karşına alıp öfkesini kontrol edememesi hakkında ciddi bir konuşma yapman gerekiyor. "Bak benim geçmişte yaşadığım durumları biliyorsun, bana destek oldun zor zamanlarımda teşekkür ederim bunun için. Ama şimdi tersini yapman beni üzüyor, son yaptığın olay benim yaşadığım travmayı tetikledi ve beni çok kırdı" şeklinde duygu odaklı bir konuşma yapman etkili olabilir. Gerekirse öfke kontrolü için yardım alsın. Çift terapistine falan gidebilirsiniz beraber. Ha bu arada olayla ilgili özür dilememeli, durumla ilgili özür diletin. Ve sakinleşip konuştuktan sonra mutlaka birbirinize sarılın, birbirinizi öpün tamam mı? Umarım bir daha yaşanmaz :)

Ben eşinin neden övüldüğünü anlamadım. Aklıma filmlerde karısını dövdükten sonra saçını okşayıp ben senin iyiliğin için diyorum ama sen bana bunları yaptırıyorsun diyen erkekler geldi.
Eşinizin ciddi bir öfke kontrolü sorunu var. Sigara içen çocuğa bile bu şekilde yaklaşılmaz. Ters teper. Tabiki de bıraksanız ne kadar güzel ama kendi rızanızla olmayınca bir yere kadar. Ayrıca hepi topu geçmişte kırıldığınız bir şeyden bahsetmişsiniz. Cam kapı indirmek nedir? Bunun savunulacak neresi var?

Hazır olmadan bırakılmaz, ters teper. Senin de istemen gerekiyor malesef. Her bağımlılık için bu geçerli. Başlamak isteyen bir şekilde yine başlıyor çünkü, irade şart. Umarım kısa sürede hazır olursun, çünkü ileride yaşayacağın rahatsızlıklar seni çok pişman edebilir neyse.

Eşini karşına alıp öfkesini kontrol edememesi hakkında ciddi bir konuşma yapman gerekiyor. "Bak benim geçmişte yaşadığım durumları biliyorsun, bana destek oldun zor zamanlarımda teşekkür ederim bunun için. Ama şimdi tersini yapman beni üzüyor, son yaptığın olay benim yaşadığım travmayı tetikledi ve beni çok kırdı" şeklinde duygu odaklı bir konuşma yapman etkili olabilir. Gerekirse öfke kontrolü için yardım alsın. Çift terapistine falan gidebilirsiniz beraber. Ha bu arada olayla ilgili özür dilememeli, durumla ilgili özür diletin. Ve sakinleşip konuştuktan sonra mutlaka birbirinize sarılın, birbirinizi öpün tamam mı? Umarım bir daha yaşanmaz :)

Canım güzel açıklayıcı cevabın için cok tesekkür ederim. Kesinlikle ben zaten o yaptıklarına cok kırıldım gerçekten beni etkiledi dediğin gibi oturup konuşacağım :dua:

Ben eşinin neden övüldüğünü anlamadım. Aklıma filmlerde karısını dövdükten sonra saçını okşayıp ben senin iyiliğin için diyorum ama sen bana bunları yaptırıyorsun diyen erkekler geldi.
Eşinizin ciddi bir öfke kontrolü sorunu var. Sigara içen çocuğa bile bu şekilde yaklaşılmaz. Ters teper. Tabiki de bıraksanız ne kadar güzel ama kendi rızanızla olmayınca bir yere kadar. Ayrıca hepi topu geçmişte kırıldığınız bir şeyden bahsetmişsiniz. Cam kapı indirmek nedir? Bunun savunulacak neresi var?

Kesinlikle sadece kırıldıgım birşeyi söylediğim için bu yaptıkları beni mahveti

Kesinlikle sadece kırıldıgım birşeyi söylediğim için bu yaptıkları beni mahveti

kesinlikle hatalı falan değilsiniz. Sizin ailevi sorunlarınız olmasa bile bu yapılan herkesin psikolojisini bozardı. Hangimiz sehpaları ordan oraya fırlatan bir adamdan ürkmeyiz.

Back
X