Sizce ne yapmam gerekir?

Nezzolgunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
200
72
48
33
Merhaba hanımlar iyi geceler,
Benım oncekı konularımdan bilenler bilir az cok. Kısaca özet gecmek şsterdim uzun olursa affola. Eşim memur dogu bolgesınde Van'dayız. Yaz ayında eşimin iznınden dolayı istanbula gitmiştik 20 gun. Esimin ailesiyle ciddi problemler yasayıp kotu olduk ve haliyle esımle de kotu olmuştuk. Boşanma asamasına gelmiştik. 11 Aylık oglumuz var. 20 gun sonra kendi evimize geldigimizde ailesı dolduruşa getırdıgı ıcın bir turlu aramız duzelemıyordu 4 ay surdu boylece ve ben tek basıma İstanbula gitmeye karar verdim. Ordada ailesi benı istemedi ve Kayınvalıde torununu da gormek istemedi. Bende daha sonra ne sevgi kaldı be Baska birsey Kayınvalıde ve cocukları içinde gecerlı. Duzelecegi varsa bile bitirdi. Benım için kayınvalıdem"ne evime gelsin ne arasın sorsun ben istemiyorum onu hatta cenazeme bile gelmesin"demiş eşime. İstanbuldan Van'a donmeden once gorusmek isredıgımı torunlarını görsünler diye esime ben soylemıştım annenke konuş diye o da bu sekılde cevap vermiş. Anlatmamdakı sebep detaya girmeden oncekı konularımı bilmeyenler vardır ozet gecmek ıstedım. Daha sonra ben İstanbuldan dondukten sonra esime hıc bir sekılde ailesiyle ilgili soru sormadım agzını bile açmadım ve konusma etme demedim. Su an esımle cok sukur iyiyiz hatta daha iyiyiz. Esime birikim amaçlı amaclı ev aldırdım Van'dan. Hanı garantimiz oldu benı kırmadı diye yazmak istedim. Cok sukur Allah herkese nasip etsin. Neyse sormak ıstedıgım sey su, mayıs ayında 10 gun agustos ayında 20 gun esimin izni var ve İstanbula gitmek isteyecek buyuk ihtimal ben su an ona bu konuda fikrini sormadım huzurumuz kacmasın diye. Beraber gitmek isteyecek ama ben gitmek istemiyorum. Kayınvalıde ve annem yakın gidersek ya ayrı ayrı evlerde kalacağız ki oyle birsey olsa asla ben gitmek istemem ama esime de sen gitme demem. Beni onlara goturmek isterse esim ne diyeyim sizce ya da İstanbula gidelim o kendi annesınde kalsın ben kendi ailemde mı? Şimdiden tesekkur ederim hepinize cevaplarınız ıcın. Cevaplarınız benım ıcın onemlı olacak.

Kayınvalide zaten sizi görmek istemediğini söylemiş . Niye evinde kalmak zorunda kalasiniz ki?
Kaldı ki eşiniz gibi sizde gurbettesiniz. 10 veya 20 gün kendi anne babanızla kalmanız daha mantıklı. Torun görmek isterlerse müdahale etmeyin eşiniz alsın götürsün . Ama siz gitmek zorunda değilsiniz.
Eşinize de huzurumuz çok iyi bunun bozulmasını istemiyorum , sende ailenle kaliteli zaman gecirirsin ben annem babamı görmüş olurum dersiniz

Siz kendi annenizde kalin eşinizde kendi annesinde kalsin. Gitmeyin o eve madem sizi istemiyorlarmis. Sizi istemeyeni siz hiç istemeyin

Eşim rica ederse diye hani belki duzelebılır umuduyla bakmıştım. Dediğiniz cok dogru ben hala iyi niyetli dusunme ye calışıyorum aradaki sorunlar cok farklı. Bana iftiralar atıldı saygısızlık yanlış anlaşılmalar esımle beni ayırmalar ve 4 tane gorumcem var guya iyiler ama bu tur konularda bile akrep gibiler halbuki iki tanesi evli biri Kayınvalideyle yasıyor anlaması gerekirken olanlar oldu. O donemde de buraya yazmıştım ifade edememiştim kendimi. Ama hep iyi niyetimden kaybettim. Dediğiniz mantıklı. Cok tesekkur ederim cevap için :)

Kaynim ve annemler ayni sehirde yasiyor,her gittigimizde esim kaynimda ben annemde kalirim hic bir sorun yokken...

Siz kendi annenizde kalin eşinizde kendi annesinde kalsin. Gitmeyin o eve madem sizi istemiyorlarmis. Sizi istemeyeni siz hiç istemeyin
Hazmedemiyorum aslında ama esimin annesı ve ailesi dıyorum işte. Allah akıl fikir versin. Bir de benim babam bilmiyor sorunlar yasadıgımızı irdeler az cok o yonden telaş ediyorum. Ben annemlerde kalsam bile esim gidip gelmezse o tarafın doldurun gelip yine aramızda sorunlar olabilir diye korkuyorum. Ya da ben gıtmıcem oturucam evimde ailem yanıma gelecek.

Siz gitmezseniz daha rahat doldururlar bilmiyorum eşiniz dolduruşa geliyo mu yoksa kulak arkası mı yapiyo. Ben yaşadıklarınızı bilmiyorum tabj ama gidin onlarin tavrına göre esinize hayatim huzursuzluk çıkmasın ben annemlere gidiyim sen de bi kaç gün kal sonra annemlere gel. Ama aşırı tepki verip kv cevaplar verirseniz esiniz annesini tutabilir. Hatta gidin benim söylediğim gibi yapın ama tüm tatil böyle geçmez jki gün gidin sonra farklı bi plan yapın böylece evinize stressiz donersinjz

Doldurusa getırebılirler benden olmasa bile cocuktan vururlar. Esim ailesini dinlemez yapacağı birseyı aktarmaz soylemez. Mesela ev konusu annesı bilseydi kesinlikle istemezdi istanbul isterlerdi, hoş benım babamda İstanbul istedi ama neyse. Yanı demem o ki bıldırmez karısırırlar ve merak ederler. Aslında bılıyo esim neyin ne oldugunu ne zaman izne cıksak boyle oluyor ister istemez etkisinde kalıyor. Adamın kafasında sac kalmadı resmen. Benim yasım 27 hatta bitecek esim 28 yeni bitti. Kotu olaylar oldu bendede hata vardır yok demedim hıc bir zaman esime ama oyle dedıkce esim sureklı o donemde hata sende demek ki dedı bende demeyi bıraktım. Kesinlikle agzıma almıyorum onların adını esımde bıldırmez bana evdeki durumuda onlara bıldırmez. İstanbulda adam 365 derece degısıyor.

Bence gidin. Eger size ters bisi yaparlarsa kalkarsiniz, belki kadin sizi guler yuzlu karsilicak pisman olmustur..
Sonucta oglu war arada eşinizin hatri icin biraz orda biraz annenizde kalabilirsiniz.

Ben ne olursa olsun küslükten yana degilim. Belkide o yuzden bole hassas dusunuyorum yinede sizin karariniz.

Emin olun bende oyleyım. Su an bile uzuluyorum. Eslerin aileleriyle kotu olununca eve yansıyor. Benden daha beteri vardır bu konularda birsey diyemem tabi ki ama kayınvalıdem ve gorumcelerım gecen yaz yapmadığını bırakmadılar. Benim kız kardesım kacarak evlendi. Kayınvalıde senin kardesın aılen hak etti, paracı dedı. Sen oglumun parasını yedın parmağında oynattın, senin yuzunden asker (subay) oldu derdi gercı hala diyor. Annemle ben oyle yapıyormuşum. Ben sadece Allaha havale etmiştim. Esime farklı konusur bana farklı konusurdu. Şimdi bu sene iki acı birden yasıyor. Bekar kızı var gorumcem bende 1.5 yad buyuk konustugum bırı vardı istemiyordu kayınvalıde. Gecen yaz habersiz nikah kıymış ve hala anne evinde. Neden gitmiyor kendi evine hıc bir fikrim yok. 1 tane de kaynım var ve su an polis oldu o da. Allah kimseye evlat acısı yasatmasın. Oh ıyı oldu demek ıcın yazmadım. Birsey demeden once 1 degıl bin defa dusunmek lazım. Ne demişler alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste. Yine dese gel kızım giderim tabı ki ama bu sefer mesafeli olurum yabancı gibi hak etmiyorlar. Her gıttıgımde hediye aman anne aman gorumceler dedım boyle oldu.

Yine de gidin derim baktınız tatsizlik çıktı sakinliginizi falan hic bozmayin münakaşaya girmeyin ki esinizin gözünde cirkef bi kadın olmayin. Eşiniz kale almıyorsa siz de kafaniza takıp dert etmeyin madem esiniz durumun farkında esinizle konuşun tatil icin ne düşünüyorsun İstanbul'a giysek huzursuzluk olucak uzun uzun kalmayalim falan diyin. Esinize onu arada birakmak istemediğinizi gerilmesini istemediginizi söyleyin

Tamamdır tavsiyenizi dikkate alacağım, cok tesekkur ederim sagolun :)

Anliyorum sizi ama Allah'a havale etmek en guzeli.
Buyukluk yine sizde kalsin siz dedigimi yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…