Sizce neden hic evliligi düsünmeyen kizlar var?

Yanına tek ve en önemli yol arkadaşını seçmektir evlilik.
En yakın arkadaşını seçiyorsun, diğer en yakın arkadaşlardan fazla olarak yatağını da paylaştığın en yakın arkadaşını.
ve sonra onun iyi gününde kötü gününde "kahrını çekmeye" razı oluyorsun, büyük bir saygısızlık yapılmadıkça.

Her insanın hoş görülmesi gereken, desteğe ihtiyacı olan günleri vardır. Evlilik, bu günler için bir yardımcı isteyip istemediğine karar vermektir.

Bu bir anlaşma. Her arkadaşlık gibi bir anlaşma. Sen onun kahrını çektiğin için o da seninkini çekecek
ve bir insanın kahrı ancak sevgi yüzünden çekilebilir, sevgi ile, uyum ile, esenlikle...

Eğer ki böylesi ileri talepleri olan bağlayıcı bir anlaşmaya talipsen, bu olumlu duyguların pekiştiriciliğinin en güçlü olduğu insanı arıyorsun.

Böylesi büyük bir anlaşmanın hem kendine dair güvencesini hem de karşı tarafla ilgili sorumluluğunu talep ediyorsan evlilik yolunda ilerliyorsun.

"Benim kendimden gayrı güvenceye de sorumluluğa da ihtiyacım yok" diyorsan evlilikten uzak duruyorsun.

Bence bir kız için arkasından bu şekilde konuşmak çok çok yanlış.
Bir insan birşey istemiyorsa istemiyordur, herkes evlenecek herkes çocuk yapıp büyütecek diye bir kaide yok.
Herkesin hayattan beklentisi evlilik olacak değil sonuçta.
Ve birinin duygusuz olmasını bebek sevmemesine nasıl bağlamışsınız onu da anlayamadım, çünkü her bebek seven duygusal her bebek sevmeyen de duygusuz olacak değil.
Bence o yaşta tanımadığı biriyle evlenmeyi düşünmeyecek kadar akıllı bir kız, zira başka biri olsa yerinde hemen isteyenlerin malı mülkü var mı diye sorardı. Öyle parada çok gözü olsa çoktaan kısmetlerinden zengin olana varır giderdi..

evlenmek istememesi ya da bebek,çocuk sevmiyor olması bir tuhaflık değl.herkes evlilik,kociş hamiş vs. bunlara ilgi duymuyor tercih etmeyenler var epeyce.
fakat herkes gülerken hiç gülmemesi, pek konuşmaması,aniden ortaokulu bırakıp evde oturmak istemesi,dışarı hiç çıkmaması..açıkçası tuhaf olan bunlar.mutlaka bir sebebi olmalı.
ailesi de çok geç kalmış ama bunları sorgulamakta.anlattığınıza göre kızda yaşama sevinci ve enerjisi yok.ailesi bunca zaman hiç mi farkına varmamış?

Kimsenin bebegini kucaklamadim ,mincirmadim sevmedim icimde duygusuzluk yok
Mutlaka biriyle sohbet ediyorum ama heykel gibide oturuyorum bazen bu benden degil insanlardan kaynaklı
Ben evliyim ancak eşim gibi bir adam cıkmasa evlenmezdim evlensem boşanmis olurdum hernekadar arada ateş ciksada iyi idare ediyoruz hep
Size garip gelen seyleri bu kadar ötelemeyin duygusuzluk vs diye bilemessiniz ..

Ailesi farkina galiba varamamis yazdiklarinizi dusundumde yasama sevinci gercekten kalmamis galiba

Böyle bir kız benimki gibi kurtlar sofrası çalışma ortamında olsaydı çok yadırganırdı.Hiç saygı duyulmazdı.Slm dahi verilmezdi.Bir açığı olsa affedilmezdi...Ben de biraz durgunum..Kibar ve ahlaklıyım ama az konuşurum..Yalancıktan dost olmam.Kimse hakkında kötü konuşmam.Kimsenin açığını kollayıp yaymam.iş arkadaşımızla olan ufacık bir sürtüşmeyi bir olayı millet gülsün kpnuşmaya konu çıksın diye yaymam.Ama onlar yapar..
.Bana yakın davranmayanq ben sokulmaya yalancıktan dost olmaya çalışmam.Ama saygı dıyarım sevmeye çalışırım.Her gün slm verim hal hatır sorarım..Ama onlar yapmaz.
Ufak tefek konuşur biraz resmi dururum.Ama kendileri slm vermez hal hatır sormqz ufacık bir açığımı kollarlar onlar gibi yalancıktan dost olmadığım için,çok konışmadığım içün...8yıldır olan bir durgunluk..Ben de daha fazla konuşmak isterdim ama içimden gelmiyor.Neyi konuşsak gereksizmiş gibi geliyor...Çok az şeyi konuşmaya değer görüyorum..Önceden bukadar değildim..Ama kurtlar sofrasında zor oluyor...

Bu bahsettiğiniz kişi ciddi bir sorun yaşıyor. Büyük bir kayıp yaşamış ve içine kapanmış. Terk edilmiş belki. İnsanlar duyguları ile yaşarlar. Sizin yanınızda çocuk sevmemesi evlenmek çocuk sahibi olmaması için değildir belki.

İnsanların hayatlarında öyle şeyler oluyor ki. Sır küpü olurlar kimseye anlatmazlar.

Bahsettiğiniz bayan okumamış bir bayan. Şimdi size sırrını anlatmaz. Bence ona bu içine kapanma olayını aşması için spor-yürüyüş tarzı şeylerle aktif hale gelmesini sağlamak lazım.

Ailesi farkina galiba varamamis yazdiklarinizi dusundumde yasama sevinci gercekten kalmamis galiba

Tam ergenlik döneminde yaşadığı bir sorun yüzünden okumama kararı almış. Yazık etmişler. Ailenin işine gelmiş tabi. okumasın kız deyip evlilik çağı gelmesini beklemişler.

Bence en güzelini yapıyor.

Ailesinin evliliği mutlu olsa oda evlenmek ister bence. Çevresine özendiği pek kimse yok. Gerçekten de duygusal olarak körelmiş olabilir.

Bir de insanlar mutlaka bir çıkar veya bir beklenti için evleneyim diyebilir. Çocuk sahibi olmak, vs. vs.. herkesin evlilik nedeni aslında farklıdır bana göre... Yada karşına çıkan insan ile evlenmek ister.

valla konunun başlıgına geldim bende şahsen evlilik düşüncesini rafa kaldırmış biriyim, kesinlikle düşünmüyorum . ama konunun içeriğini okuyunca direk aklıma lez mi acaba diye düşünce oluştu ... Ya da gerçekten sevdigi biri vardı hayalleri vardı bebek isimleri vs düşünüyorduu ve berbat bi şekilde ayrıldıysa ,derin üzüntülere katlanıyorsa da evlenmek istemeyebilir .

Sadece konunun başlığına ithafen;
Hiç evlilik düşünmeyen insanları yadırgayan insanlar var, neden?
Her kadın illa bir kocaya ihtiyaç duymak zorunda mı?
Tamam duymak zorunda degilde benim anlam veremedigim 2. Sey ise bu kadar duygusuz olmak halbuki ozunde cok iyi insanlar var ama baktiginizda sevgi duygu gibi seyleri goremezsiniz bana tuhaf gelen de bu. Sicaklik yok oyle insanlarda oturursunuz 2 sohbet edelim dersiniz sohbet baslamadan biter. Ben kendi adima hic dusunemiyorum sohbet etmeden karsindakine bön bön bakarak oturmayi yada televizyona. Hayatta keyif alincak o kadar cok sey varki kendi hayatlarini kendilerine dar ediyorlar.

merek etmişim bende merak ettim,acaba herkesın hayatında biri olmak zorundamı,evlenmemek eksiklilmi,farzmı evlenmek,çok kaba bir soru,ama ben bılıyorum evlililer başımız yandı,herkesın yansın dıyor,bekarları kısknaıyor sızın gıbıler,o yüzden bır tuhaf karşılıyor

Ya tabiki bu dediğiniz davranışlar garip bence de, ama bunun bekarlıkla hiç bir alakası yok, muhtemelen evlendiğinde de değişmeyecek.. Ben böyle davranışlarla karşılaşsam, o kişinin benimle iletişim kurmak istemediğini düşünürüm direk. Ama başkalarına karşı da aynıysa o zaman da üzerine gidip kurcalamam, gerekirse yardımcı olmaya çalışırım sadece..

aynı ben.. bende öyle pek başkasının çocuklarını sevmem.. yazık çocuğa ya..içim gidiyor bıncırırlarken.. ay canım yerim senii aman ne tatlı gibi laflarda etmem..öyle laflar edince kendikendime diyorumki ne kadar yapmacıksın.. hoşlanmıyorum sadece.. ama seviyorum... Misafirliklere gidip kek börek yerim sadece.. anlamıyorum sadece dedikodu yapıyorlar. 27 yaşındayım ama evlenmek istemiyorum. işte görümcenizde benim gibi... daha yakından tanımanızı öneririm.. bazı insanlar içe kapanıktır. dışarda yemek istemiyorsa cimrilikten değilde insanların içinde yemek yemekten hoşlanmıyor olabilir. yani bende evde yapacağım bir yemeğe sırf manzarası var diye... 50-60 lira harcayacak değilim.. dışarda yemeğe para vermekte bana çok saçma geliyor.. o parayla git lunaparka, sinemaya, eğlen niye kapanıyoruzki içerlere... bence görümcende böyle düşünüyor olabilir.. yada çalışmıyorsa cimrilik yapması bence gayet doğal... malesef her insanın çok fazla harcayacak parasıda olmuyor..

Peki hic gordugunuzde hoslandiginiz yada ne kadar yakisikli dediginiz biri oldumu icinizden? Anneniz size evlenmek istememe nedeninizi hic sordumu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…