Sizce normal mi?

mesela kıbrısta öyle oluyor:)
ortak ödemek şöyle benim mantığımda.hesap 40 gelmiştir.ben 15 çıkarmışımdır,karşı tarafta üzerini tamamlamıştır.diğer türlüsü komik oluyor gerçekten.çünkü bir de bozuk yoksa gelen para üzerini paylaşmak çok fena:)

ben ortak ödüyorlar diye anladım.yani sadece konu sahibi arkadaşımız ödemiyormuş.ama tabi yanlış anlamış olabilirim
Bende öyle anladım. Konu Sahibinin demek istediği , sadece teklif etse , bir kere düşünse yeter diyor. Bir kadın için düşünülmek , önemsenmek gibisi yoktur diye düşünüyorum. KOnu sahibi de bunu beklemiş.

Sevgilinizin genel anlamdaki size karşı tutum ve davranışları nasıl bence sadece onu düşünün!
Gerisi sadece teferruat...

Eşimle sevgiliyken hesabı bir o öderse bir ben öderdim.Yada ben tiyatro bileti alırdım o gezmeye götürürdü gibi.İkimizde birbirimizi yıpratmadık bu konuda.Bence olması gerekende bu.
Çok kısa birşey anlatmak istiyorum,bir erkeğin konuya bakış açısını anlatmak için..Çalıştığım şirketin bir bölge müdürü arkadaşım.Maddi sıkıntısı olmadığı gibi motosikleti ve aracı var,gezmeyi eğlenmeyi yaşamayı çok sever.Bir kızla ilişkiye başladı fakat kız tam hesap ödeme zamanı telefonuna bakıyormuş.Bu arkadaşımın dikkatini çekmiş ve durumdan hiç hoşlanmamış,Ve kesinlikle cimri değildir.Bu konuda sanırım erkeklerde biraz düşünülmek istiyor..

Evet, yabancı arkadaşlarla da genelde böyle; bozuk bozuk ne ise herkes kuruşuna kadar ortaya koyuyor. Hadi arkadaş ile anlarım da sevgilim dediğin insanla çok tuhaf. Bence de en fazla yemek senden, o zaman tatlı benden şeklinde olur, ikinci bir mekana illa gidiliyor sonuçta :)

valla bende olsam kötü hissederdim saçma buldum hesap ödeme işinizi. Tamam hep erkeğe ödetilmez ama ortakta olmaz arada seni yemeğe çıkarmalı.. valla bana göre değil benimde ilişkim var yeri geliyor o ödüyor yeri geliyor ben ama öyle ne herkes kendi yediğini ödesin..

evet öyle aslında.zaten insan birlikte olduğu adamı tanır diye düşünüyorum.o yüzden mesele edilecek şeyler değil. sabine ne güzel anlatmış.biri tiyatro bileti alır diğeri tatlı yemeğe götürür.en doğrusu bu şekilde yaşanır diye düşünüyorum bende.

Sen cok alistirmissin senin gibi biraz saf kizi bulmus neden odesinki? bnmde universitede sevgilin vardi asla ve asla 1 kere bile hesap odemedim yok oyle dava ben ne odicm ben odersem zaten onla ne isim var ya

Sen cok alistirmissin senin gibi biraz saf kizi bulmus neden odesinki? bnmde universitede sevgilin vardi asla ve asla 1 kere bile hesap odemedim yok oyle dava ben ne odicm ben odersem zaten onla ne isim var ya

nasıl yani?
hesap ödetmek için mi sevgili olunuyor?

her cümlende aha böyle kaldım.

tamam hesap her zaman ödetilmez de

ikiniz de öğrencisiniz yani bugün iki çay o ısmarlar yarın sen

bu hesaplar kaç lira

yani boğazda yemek mi bu

nasıl her seferinde bölüşüyorsunuz ki

araba ile içeri bırakmaması garip gelmedi yönetim vs bir şey olmasın demiş olabilir

bir de arabası vs varsa maddi durumu iyi yani

ben öğrenci deyince daha az para düşünmüştüm arada ödeyebilir hesabı toplam 30-40 tl bir şey ancak tutar herhalde

Aynen öyle; ödemek erkekliğinin şanındandır; elimi cebime atmam diye düşünülüyor ama adam kullanan sırf gezip tozabildiği, yiyip içirdiği için onunla takılan kız da çok. Ekonomik şartlar benzer olduğu halde hep bana hep bana deniliyorsa, karşı tarafında aklına mutlaka acabalar gelecektir.

Görev haline gelmiyecek zaten daha öncede dedim bi kız öder bi erkek sen kendi çayını öde ben kendi çayımı daha çirkin bence nişanlıykende eşim öderdi ben çantmı üzerimi toprlarken ödeyip gelirdi tabi herkesin düşüncesi farklı

Kişiye ilişkiye göre değişir evet ama sen 3 tl ver çay içtin benm kahve 5 diye hesap yapılırsa kocamda olsa çekemem sizede saygı duyuyorum sırayla ödemek daha cazip arkadaşa göre ilişki sorgulanıyorsa o zaten iki kişilik ilişki değildir

Reactions: anu
Gelmeyin gazlarına.
Sonuçta sen de dile getirdin öğrencisiniz.
Sen başlangıçta zaten bu şekilde davrandığın için, erkek arkadaşında artık sana teklif dahi etmiyordur.
Nasılsa huyun bu diye, bu gayet normal bir davranış ki sizin yaptığınız doğal olanı.
ben de eşim ile sevgili iken hesap ödetmezdim.

Küçük detaylara takılmayın, illa size değer verip vermediğini anlamak istiyorsanız, tablonun tamamına bakmanız gerekir. Size nasıl davranıyor? Önemli olan bu.
Saygılı mı? Ortamlarda lafınıza önem verir mi? Başkalarının yanında sizi önemli hissettirir mi? Size odaklı mı?
Bunları sorgulayın...

Reactions: anu

Hep sen mi ödeyeceksin o zaman.
Ben de karşıyım sürekli erkeğe ödetilmesine ama sırayla yapın en azından. Ya da siz sinema biletini alın yemekleri o ısmarlarsın. Siz mısırları alın o yol masraflarını karşıların falan...

hesabı hep sen mi ödüyosun yoksa herkes yediğini mi ödüyor?

sürekli erkeğe hesap ödetmek bence de çok yanlış ama her seferinde alman usulu yapmak da çirkin geliyor. bi sen ödersin bi o öder. bazen onda hiç para olmaz hep sen ödersin. güvene dayalı ilişkilerde bu tip sıkıntılar olmamalı.

kapıda bırakma meselesine gelince ben olsam bunu ben de takardım. hani arkadan bakmak adettendir. ben erkek arkadaşımı bırakıyo olsam ben de bakarım kapıdan girene kadar. kadını erkeği yok ilgi belirtisi bence.

ikisi birleşince biraz kafa karışıklığı olması normal ama arkadaşlarının gazına gelme. onlarla bu kadar ayrıntıyı paylaşma. biraz gözlemle. ne hissettiğin önemli.

o adamdan fayda gelmez

Valla hepsi de bal gibi ödemiştir bir kaç kez, kimsenin sevgilisi zaten ödetmeye meraklı değil de vicdan el vermiyor sen de yardimci oluyosun tabii. Hepsi bir ağızsa dikkat et derim gazlayıp seni soğutmaya çalışıyor olabilirler, kıskanmış olabilirler, böyle fişekleyip bir de oturup izlerler. Yurdun içine bırakması daha mi iyi sence onca kızın arasında bırakıp gözleri üzerine çekeceğine kapının önünde bıraksın gitsin daha iyi yani. Her özelini de anlatma laçkalaşır, milletin böyle konuşmasına da kapı aralamamış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…