- 24 Kasım 2011
- 1.206
- 1.558
- 133
mesela kıbrısta öyle oluyor:)İlk hesabını sen ödemişsin ve onunkini ödemeyi teklif bile etmemişsin, yanlış mı anladım?
Eee bunu yaptıktan sonra kendisinin yanında benim yediklerimi de ödeyiversin diye beklemek komik bence.
Bu arada arkadaşın dediği gibi bölmek hakkaten tuhaf; her seferinde fişe mi bakılıyor, sen makarna yedin 10, tatli aldın 7...sırayla ödemek en iyisi.
Bende öyle anladım. Konu Sahibinin demek istediği , sadece teklif etse , bir kere düşünse yeter diyor. Bir kadın için düşünülmek , önemsenmek gibisi yoktur diye düşünüyorum. KOnu sahibi de bunu beklemiş.ben ortak ödüyorlar diye anladım.yani sadece konu sahibi arkadaşımız ödemiyormuş.ama tabi yanlış anlamış olabilirim
Direk konuya giricem. sevgilimle 2 aydır beraberiz. İlk buluşmalarda hesap ödeneceği zaman ben hemen atlayıp kendi hesabımı öderdim. Çünkü ikimiz de öğrenciyiz ve erkeğin hesap ödeme mantığını saçma buluyorum. O da çok ısrar etmezdi zaten. Sonra yurttaki kızlarla konuştuğumda hepsinin sevgilisinin hesap ödetmediğini söylediler. Çok ısrar etseler de asla ödetmiyormuş hiçbiri. Bana mantıksız geldiğini söyledim. Senin sevgilin ödemiyor mu hiç dediler. Hayır dedim ben de. Cimri adamdan hayır gelmez, seni önemsemiyor vs dediler. Bakıyorum son 2 aya bir kere bile ödemedi hesap teklif dahi etmedi. Ödemesin zaten ama en azından arada bir teklif etse kendimi önemli hissederdim diye düşündüm. Başka bir konu da mesela akşam beni yurda bırakırlen arabayla içeri girmeden gidiyor. Kızlar söyledi bunu da. Çok minik konular ama sanırım bana önemsiz hissettirmeye yetiyor. Ya da arkadaşlarımın gazıyla böyle düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa erkek arkadaşım beni öylesine bir kız gibi gördüğü için fedakarlık yapmaktan çekiniyor mu?
Evet, yabancı arkadaşlarla da genelde böyle; bozuk bozuk ne ise herkes kuruşuna kadar ortaya koyuyor. Hadi arkadaş ile anlarım da sevgilim dediğin insanla çok tuhaf. Bence de en fazla yemek senden, o zaman tatlı benden şeklinde olur, ikinci bir mekana illa gidiliyor sonuçta :)mesela kıbrısta öyle oluyor:)
ortak ödemek şöyle benim mantığımda.hesap 40 gelmiştir.ben 15 çıkarmışımdır,karşı tarafta üzerini tamamlamıştır.diğer türlüsü komik oluyor gerçekten.çünkü bir de bozuk yoksa gelen para üzerini paylaşmak çok fena:)
Direk konuya giricem. sevgilimle 2 aydır beraberiz. İlk buluşmalarda hesap ödeneceği zaman ben hemen atlayıp kendi hesabımı öderdim. Çünkü ikimiz de öğrenciyiz ve erkeğin hesap ödeme mantığını saçma buluyorum. O da çok ısrar etmezdi zaten. Sonra yurttaki kızlarla konuştuğumda hepsinin sevgilisinin hesap ödetmediğini söylediler. Çok ısrar etseler de asla ödetmiyormuş hiçbiri. Bana mantıksız geldiğini söyledim. Senin sevgilin ödemiyor mu hiç dediler. Hayır dedim ben de. Cimri adamdan hayır gelmez, seni önemsemiyor vs dediler. Bakıyorum son 2 aya bir kere bile ödemedi hesap teklif dahi etmedi. Ödemesin zaten ama en azından arada bir teklif etse kendimi önemli hissederdim diye düşündüm. Başka bir konu da mesela akşam beni yurda bırakırlen arabayla içeri girmeden gidiyor. Kızlar söyledi bunu da. Çok minik konular ama sanırım bana önemsiz hissettirmeye yetiyor. Ya da arkadaşlarımın gazıyla böyle düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa erkek arkadaşım beni öylesine bir kız gibi gördüğü için fedakarlık yapmaktan çekiniyor mu?
evet öyle aslında.zaten insan birlikte olduğu adamı tanır diye düşünüyorum.o yüzden mesele edilecek şeyler değil.Evet, yabancı arkadaşlarla da genelde böyle; bozuk bozuk ne ise herkes kuruşuna kadar ortaya koyuyor. Hadi arkadaş ile anlarım da sevgilim dediğin insanla çok tuhaf. Bence de en fazla yemek senden, o zaman tatlı benden şeklinde olur, ikinci bir mekana illa gidiliyor sonuçta :)
Sen cok alistirmissin senin gibi biraz saf kizi bulmus neden odesinki? bnmde universitede sevgilin vardi asla ve asla 1 kere bile hesap odemedim yok oyle dava ben ne odicm ben odersem zaten onla ne isim var ya
Aynen öyle; ödemek erkekliğinin şanındandır; elimi cebime atmam diye düşünülüyor ama adam kullanan sırf gezip tozabildiği, yiyip içirdiği için onunla takılan kız da çok. Ekonomik şartlar benzer olduğu halde hep bana hep bana deniliyorsa, karşı tarafında aklına mutlaka acabalar gelecektir.evet öyle aslında.zaten insan birlikte olduğu adamı tanır diye düşünüyorum.o yüzden mesele edilecek şeyler değil.sabine ne güzel anlatmış.biri tiyatro bileti alır diğeri tatlı yemeğe götürür.en doğrusu bu şekilde yaşanır diye düşünüyorum bende.
Görev haline gelmiyecek zaten daha öncede dedim bi kız öder bi erkek sen kendi çayını öde ben kendi çayımı daha çirkin bence nişanlıykende eşim öderdi ben çantmı üzerimi toprlarken ödeyip gelirdi tabi herkesin düşüncesi farklıama eşinle hesabınız ortak yani eve giren para her ikinizin siz artık karı-kocasınız her şeyiniz ortak bu durumda senin paran benim param durumu zaten yakışıksız olur.sevgililik ise çok farklı bir konu.sürekli sevgilisine hesap ödeten bunu da erkeğin görevi gibi gören insanlara ben hiç anlam veremiyorum ve çirkin buluyorum bunu.
Çalışmadım evlendiğim günden beri eşimin maaş kartıda benm cüzdanımda durur ek kartta var yanında 50 100 anca olr benm herifte bana muhtaçMuhtaçlar işte kocalarına, maaş kartını teslim edecek kadar muhtaçlar
Kişiye ilişkiye göre değişir evet ama sen 3 tl ver çay içtin benm kahve 5 diye hesap yapılırsa kocamda olsa çekemem sizede saygı duyuyorum sırayla ödemek daha cazip arkadaşa göre ilişki sorgulanıyorsa o zaten iki kişilik ilişki değildirSizin dogrunuz budur saygi duyarim benim dogrum da kadin erkek farketmez olan oder ya da paylasilir derim hepimiz bildigimiz gibi yasariz, fakat kimse kendi dogrusu uzerinden iliskileri yotumlamamali yani odemiyorsa sevmiyor gibi, ya da baskalarinin sozleriyle kendi dogrularindan rahatsiz olmamali
o adamdan fayda gelmezDirek konuya giricem. sevgilimle 2 aydır beraberiz. İlk buluşmalarda hesap ödeneceği zaman ben hemen atlayıp kendi hesabımı öderdim. Çünkü ikimiz de öğrenciyiz ve erkeğin hesap ödeme mantığını saçma buluyorum. O da çok ısrar etmezdi zaten. Sonra yurttaki kızlarla konuştuğumda hepsinin sevgilisinin hesap ödetmediğini söylediler. Çok ısrar etseler de asla ödetmiyormuş hiçbiri. Bana mantıksız geldiğini söyledim. Senin sevgilin ödemiyor mu hiç dediler. Hayır dedim ben de. Cimri adamdan hayır gelmez, seni önemsemiyor vs dediler. Bakıyorum son 2 aya bir kere bile ödemedi hesap teklif dahi etmedi. Ödemesin zaten ama en azından arada bir teklif etse kendimi önemli hissederdim diye düşündüm. Başka bir konu da mesela akşam beni yurda bırakırlen arabayla içeri girmeden gidiyor. Kızlar söyledi bunu da. Çok minik konular ama sanırım bana önemsiz hissettirmeye yetiyor. Ya da arkadaşlarımın gazıyla böyle düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi yoksa erkek arkadaşım beni öylesine bir kız gibi gördüğü için fedakarlık yapmaktan çekiniyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?