Oğlum iki yasında bir yaş 8 aya kadar sureklı cızgı fılm ızledı tektım bılmıyordym böyle olacağını hıc ısmıne dönüp dönmemesınin onemını bılle bılmezdım 6 ay once'ye kadar yaklasık 5 aydır cızgı fılm telefon komple kapatıldı oğlum hıc bısey yapamazdı işaret etmeyı bılmezdı işaret etmeyı öğrettik ıstedıklerını işaret ederek gösteriyor çak yapdedıgımde yapar tokat at dedıgımde atar parmağını agzıma köy dedıgımde koyar burnuma dokun dedıgımde dokunur elıme şu dök dedıgımde su döker ellime ısıgı aç dedıgkmde ısıgı Isaret eder açmam ıcın kapatır aynı sekılde kapıyı aç dedıgımde kapıya doğru koşup acar bazı komutları alır bazısını almaz saklambaç oynamayı sever zıplamayı sever ellimi tutupyatagın üstüne götürür zıplamak ıcın bısey ıstedıgınde cıkarıd getırır bana verır açmam ıcın şuan ıkı yaş bır aylık bır kaç tane kelımesı var cümle kuramıyor ısımıne bakıyor yabancı ortamlarda pek bakmaz dalıyor goz temasıda var ama çok degıl yapma dedıgımde ağlar sınırlenır kapıyı actıgında açma gel dedıgımde kapatır gerı yanıma gelir kıyafet gıydıgımde anlar dışarı cıkıcagımızı kapıya doğru koşar yemek koyduğumda sandalyeye oturur kendısı bısey yedıgınde bana da ver dedıgımde agzıma koyar bısey yedırdıgımde kasık olmadıgı zaman gıder çekmece sen kasık getırır ama esyaların ısımlerını bılmıyor hayvanların renkleeın ısımlerını bılmez ogretmedım hıc bu zamana kadar yavaş yavaş ogretıyorum mesela ayakkabını getır desem getıremsz çünkü ayakkabı ne olduğunu bılmıyor topu getır desem getıremez bunlar canımı çok sıkıyor ıkı yasındalı bır çocuk bunları bılmek zorunda mı bılmezse ılakı otızmlı mı oluyor ben öğretmeden nasıl ogrenıcekkı yenı yenı ogretıyorum acaba ogrenebılırmı her çocuk bu yaşta hepsını bılmek zorunda mı bu yasa kadar bılmezlerse artık öğrenemez ler mı 5 at önce ogluö göç bır sey bılmezdı yapamazdı çünkü yenı cızgı fılmı kesmiştim şuan çoğu seyı yapıyor o zaman ıkı farklı doktor otızm den şüphelendi şuan çok gelısme var ozel egıtıms basladık ve ordakı bır öğretmen daha 5 dk da oğluma otzm dedı rapor çıkarın ucretsıs gelsin dedı ona o kadar anlattım oğlum ortamlarda degısıyor dıye oğlumun yaptıgı seylerı soyledım inanmıyordu resmen ama bana göre otızmlı olan bıt çocuk bu şeyleri yapamaz bır hafta önce burnuma dokun dedım öyle öyle ogrettım şuan her dedıgkmde yapıyor sızce otızmlı mı düzlemzmı ıyı bır ılgıyle çabayla sonradan esyaların ısımınj ogrenebilirmi öğretmeye devam ederseniz lütfen cevap verın bu durumu yaşayan oldumu otızm sanılan ama sonradan düzelen çocuğunuz var mı lütfen cevap verın çok üzülüyorum