• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce olabilir mi?

Hayır o mezun olmuş tusu kazanmış şu an uzmanlığını yapıyor. Ben okuyacağım o çalışacak. Neden olmasın
Ben anladım da, siz anlamadınız.
Adam işi gücü kurmuş, kariyerini oturtmuş, yaşamış etmiş elbet evlenmek ister.
Peki, ya siz?
19 yaşında birine tutulup, 21 yaşında evlenip, tıp 3. sınıf öğrencisiyken hem ev, hem koca hem de okulla ilgilenip, üzerine tam da zamanında diploma alıp, kariyerinize odaklanabileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Ne gençliğiniz, ne yaşayacağınız şeyler ne de kariyeriniz yerinde olmayacak.
Sadece hayatınızda 'evlenmiş' ibaresi yer alacak.
Değer mi?
Ola ki kazara hamile kaldınız, olmaz demeyin bende iki kere oldu çünkü, o zaman ne olacak?
Hayat daima sizin sıraladığınız maddelerle ilerlemiyor.
Ha bu arada bunları, 18 yaşında sevgili olduğu adamla '26' yaşında evlenen kadın söylüyor.
Tek hatam, kariyerimi oturtmamışken evlenmem!
Okurken demiyorum, mezun olup üzerine tam anlamlı hayatımın işi deyip, kanalize olduğum bir işim olmadan evlenmem!

Bu kadar ovdügunüz uzman doktor olmuş olgun adam neden 19 yasinda gözü açılmamis bir kızı tercih eder acaba ben ona takıldım??
Maksat istediğim gibi yönetirim falan mı acaba ?
Hayır bi de evlenin tabi ki ama daha şimdiden neden bunu planlıyorsunuz?
Sevgili olarak takilirsiniz ilişkiniz her şey yolun da gider ilerleyen yıllarda plan yaparsınız ama şimdi planlamak bile saçma anı yasayin biraz.

Sen zaten evlenmek istiyorsun, o zaman neden soruyorsun? İnsanlara sevgilini savunmak için mi konu açtın anlamadım? 19 yaşındasın şu an 26 yaşında adamla sevgili olmuşsun tamam eyvallah buna ama sen 5 seneden önce evlenmeyi düşünme ben sana diyim..

19 yaşındasim ve tıp okuyorsun guzelim senin kendini tamamlaman mezun olunca baslayacak. Suan ders calismaktan kendine baktığını zannetmiyorum. Bi cok bayan doktor arkadasim var ve hemen hepsi mezun olana kadar saçını bile taramadiklarindan dert yandi ha hepsi oylemi tabiki degil cok süslü olanlar da var onlara zaten şapka cikariyoruz saglik camiasi olarak yani demem o ki lise hayatin yeni bitmis yogun bir tempo sonrasi tip kazanmissin 1. Sinifsin daha ve muhtemelen karsina çıkan ilk olgun insan ve hoşlandigini söylüyorsun bence bi sure flört edin gidişata bakın çünkü senin onunde hem cok agir derslerin ve cok cok agir bir de tus sınavın var haaa eşim gibi dersen ki "naapcam tusu hangi bölümü okuyacam herii şartlarim bundan iyi olmayacak bosver" o zaman anlarim ama tus isteyeceksin ve evlilik basina dert olacak o zaman. Yinede sen bilirsin

:)))

canım

şöyle bir kanun var. 5 sene bir yerde kalırsa bir doktor orda kadrolu oluyor.

adam senin aracılığınla 5 sene şehirde uzmanlık yapar sonra ayrılırım diye düşünüyor bence. belki de yabancı uyrukludur. dikkat et

bunu yaşayan kişiler gördüm.

kendinden 10 yaş büyük biriyle evlenme. gençliğini heba etme.

ayrıca senden 7 yaş büyük olamaz. en erken 24 yaşında mezun olsa 4 sene uzmanlık yapar 28-29 yaşında olur.

Merhabalar. Ben 19 yaşındayım. Tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. Biriyle tanıştım. Aşık değiliz ama sohbetimiz hoş. Benden 7 yaş büyük. O da uzman doktor. Aramızda 2 sene sonrası için evlilik lafı geçti. Ben sıcak bakıyorum. Ama arkadaşlarım neden kendini bir kişiye bağlayacaksin ki gençliğini yaşa diyorlar. Sizce ne yapmalıyım. Ben olgun bir kızım üstesinden gelebilirim. Bana zaten çocuk yapmayacağız dedi. Mezun olunca ben, yurt dışına gideriz dedi.
Sen okulunu bitirmeye bir çok nasip çıkar karşına bence de bir kişiye bağlı kalma bide çocuk sohbeti çok saçma geldi kendinizi bir kişiye baglamayın gün doğmadan neler doğar..

Ben anladım da, siz anlamadınız.
Adam işi gücü kurmuş, kariyerini oturtmuş, yaşamış etmiş elbet evlenmek ister.
Peki, ya siz?
19 yaşında birine tutulup, 21 yaşında evlenip, tıp 3. sınıf öğrencisiyken hem ev, hem koca hem de okulla ilgilenip, üzerine tam da zamanında diploma alıp, kariyerinize odaklanabileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Ne gençliğiniz, ne yaşayacağınız şeyler ne de kariyeriniz yerinde olmayacak.
Sadece hayatınızda 'evlenmiş' ibaresi yer alacak.
Değer mi?
Ola ki kazara hamile kaldınız, olmaz demeyin bende iki kere oldu çünkü, o zaman ne olacak?
Hayat daima sizin sıraladığınız maddelerle ilerlemiyor.
Ha bu arada bunları, 18 yaşında sevgili olduğu adamla '26' yaşında evlenen kadın söylüyor.
Tek hatam, kariyerimi oturtmamışken evlenmem!
Okurken demiyorum, mezun olup üzerine tam anlamlı hayatımın işi deyip, kanalize olduğum bir işim olmadan evlenmem!

kesinlikle katılıyorum. ben kariyerimi oturtmadan evlenmedim diye terkedildim misal.

erkek kafası sadece evde kedine bakan bir kadın derdindeler, kendine fırsat kalmıyor, ki evlenmesem de sevgili olarak kendimden çok adamı düşünmekten kariyerim çuvalladı resmen.

Merhabalar. Ben 19 yaşındayım. Tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. Biriyle tanıştım. Aşık değiliz ama sohbetimiz hoş. Benden 7 yaş büyük. O da uzman doktor. Aramızda 2 sene sonrası için evlilik lafı geçti. Ben sıcak bakıyorum. Ama arkadaşlarım neden kendini bir kişiye bağlayacaksin ki gençliğini yaşa diyorlar. Sizce ne yapmalıyım. Ben olgun bir kızım üstesinden gelebilirim. Bana zaten çocuk yapmayacağız dedi. Mezun olunca ben, yurt dışına gideriz dedi.
Burda tuhaflık var
6+5 yıl senden en az 11 yaş büyük olmalı uzman dr olması için
Ayrıca sen öğrencisin o uzman diyorsun, kuşak farkı gibi birşey
Birde aşık değilmişsin ne gerek var ki ozaman, yaşında küçük, elbet aşık olabileceğin biri çıkar

-ayrıca 2 sene sonra evlilik nedir çok çok erken , yaşın küçük ve okul bitmeden sakın evlenme

Tıp da okusanız mühendislik de okusanız adam ister uzman doktor olsun ister CEO olsun evlendikten sonra sizin olacağınız kocasının donunu gömleğini yıkayan, yemeğini pişiren, ütüsünü yapan karısı. Bu değişmeyecek yani. Adam zaten çoktan planını yapmış, hangi düğün salonunu tutacağınızı bile düşünmüş herhalde. Tek aradığı yanında gezdireceği biri gibi duruyor buradan.

Ben bırak evlenmeyi, böyle teklifle gelen adamın suratına kocaman bir kahkaha patlatırdım sanırım. Ama tabi ki sizin hayatınız, ben fikrimi söyleyebilirim sadece. Evlenip kariyerinizi başlamadan noktalayarak kocanızın istekleri doğrultusunda bir ömür sürdürebilirsiniz elbet.

Arkadaşlarınız haklı, 2 sene sonra 21 yaşında olacaksınız, evlenmek için çok erken, okulunuzu bitirin, mesleğinizi elinize alın, gençliğinizi yaşayın evlilik nasılsa olur.

Bence adam bol keseden sallamış ya. Hatta "evleneceğiz nasılsa" diye düşündürüp bazı şeyleri rahatça yaşayabilmek için de uğraşıyor olabilir. Aklı başında bir adam kendinden bu kadar küçük ve toy birini eş adayı olarak düşünmez böyle kısa sürede, üstelik aşk da yok diyorsunuz...

Harika bir okul okuyorsun. Insallah hayırlısıyla mezun olup mesleğini yaparsın. Bence söyle düşün Allah korusun birşey oldu okulunu bitiremedin o zaman nolucak? Karşında uzman Dr bir eş var...

Yaşın 19 kaç senedir tanışıyorsunuz da iş evliliğe geldi,16 17 yaşında falan mı tanıştın, çünkü yeni tanıştın ve iş evliliğe geldiyse kork o adamdan, hem neden 2 sene sonra, okurken evlenmek senin gibi olgun bir kıza mantıklı geldiyse hemen evlen

Screenshot_20170529-074222.webp

Sana ne soruluyor sen ne diyosun, onu sormamış sen ekonomik özgürlüğünü kazan diyo

Back
X