Sizce özgüvensizlik mi yoksa aşırı güven mi🤷‍♀️

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Merhaba arkadaşlar... Hemen hemen her konuda kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Ve bu beni çok yıpratıyor. Kendim gibi olamıyorum sanki. Daha doğrusu insanlar sanki beni sürekli başkalarıyla kıyaslayacaklarmış gibi hissediyorum 🤷‍♀️ Anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Mesela evime misafir gelecek olsa misafire olan saygımdan ziyade '' Dur şu evi güzelce temizleyip güzelce yemek yapayım da beni eksik görmesinler '' düşüncesiyle iş yapıyorum. Zannediyorum ki misafirler gidip her yerde beni konuşacaklar 🤣 İnsanlara yetersiz geliyormuşum gibi hissediyorum. Sanki hiçbir şeyi beceremiyormuşum gibi hissettiriyor bazı insanlar. Bununla nasıl mücadele edebilirim sizce 🤷‍♀️

Ya tabi TEMİZLİK güzel yemek yapmak da önemli ama tatlı dil Güler yüz daha ön planda olmalı
Mesela eşimin amcasının hanımda çok titiz çok becerikli kimse eline su dökemez o konuda
Ama yanına gidince insan bi tedirgin oluyo be bilim
İçtenlik ve sadelik daha güzel bnce.
İnsanlar sizi konuşmak istediğin de zaten bi kusur kulp bulup konuşur çokta yıpratmayın kendinizi

Çoğu insanda vardır bence o bende var mesela evimin yemeklerimin kusursuz olmasını istiyorum misafirler geleceği zaman bu kötü bir şey değil sonuçta o evden sen sorumlusun kötü bir şey olduğunda seninle ilgili konuşacaklar normal bir durum bence takıntı haline getirip düşünme derim ☺️ senin karakterin senin özelliğinmiş gibi bak duruma kendini kıyaslama oturup kendi özelliklerini düşün ortaya çıkar onlara göre davran diğer insanları da hiç düşünme boşver senin iç huzurun olsun kendini mutlu et yeter bence ☺️

Ya tabi TEMİZLİK güzel yemek yapmak da önemli ama tatlı dil Güler yüz daha ön planda olmalı
Mesela eşimin amcasının hanımda çok titiz çok becerikli kimse eline su dökemez o konuda
Ama yanına gidince insan bi tedirgin oluyo be bilim
İçtenlik ve sadelik daha güzel bnce.
İnsanlar sizi konuşmak istediğin de zaten bi kusur kulp bulup konuşur çokta yıpratmayın kendinizi
Değil mi... Ayy eşim de bazen diyor insanlar tedirgin oluyo bir şeyi bozacağız diye evinde 🙈🙈

Ya ev temizlemek ikram hazırlamak normal de arkamdan ne derler diye düşünmek insanı yorar.
Umursamayacaksın.
Kötü de ağırlasan mükemmel de ağırlasan lafını yapcak olan yapar zaten.

Merhaba arkadaşlar... Hemen hemen her konuda kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Ve bu beni çok yıpratıyor. Kendim gibi olamıyorum sanki. Daha doğrusu insanlar sanki beni sürekli başkalarıyla kıyaslayacaklarmış gibi hissediyorum 🤷‍♀️ Anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Mesela evime misafir gelecek olsa misafire olan saygımdan ziyade '' Dur şu evi güzelce temizleyip güzelce yemek yapayım da beni eksik görmesinler '' düşüncesiyle iş yapıyorum. Zannediyorum ki misafirler gidip her yerde beni konuşacaklar 🤣 İnsanlara yetersiz geliyormuşum gibi hissediyorum. Sanki hiçbir şeyi beceremiyormuşum gibi hissettiriyor bazı insanlar. Bununla nasıl mücadele edebilirim sizce 🤷‍♀️

Merhaba; küçüklükten kıyas ve mükemmeliyetçilik ile mi yetiştiniz?
Bence biraz sakinleşin ve rahatlayın keza bu ilerde sorun olur hem size hem etrafınızdakilere.

Merhaba; küçüklükten kıyas ve mükemmeliyetçilik ile mi yetiştiniz?
Bence biraz sakinleşin ve rahatlayın keza bu ilerde sorun olur hem size hem etrafınızdakilere.
Mükemmelliyetçilik kesinlikle 🙈 Allah aşkına evde prizlerin içini dışını kapıların o kol kenarlarını onu geçtim şalter var ya şalter. O şalter kutusunu kaç kişi temizliyor 🙈 Ama buna rağmen pis diyecekler diye korkuyorum

Mükemmelliyetçilik kesinlikle 🙈 Allah aşkına evde prizlerin içini dışını kapıların o kol kenarlarını onu geçtim şalter var ya şalter. O şalter kutusunu kaç kişi temizliyor 🙈 Ama buna rağmen pis diyecekler diye korkuyorum

Vallahi inanın iyi değil lütfen bırakın bunu size zarar.

Beeen 🤦‍♀️ Ama bence zaten o şalter kutusu silinmeli , yapmamak garip gelir banada ...

Biliyorsunuz yapmayın

Hatta arada eşiniz çaktırmadan habersiz misafir getirsin

Evin pis olursa o gün konuşurlar huyun pis olursa ömür boyu

Takıntı yapma onu bunu cidden o çok iyi temizlik yaptım ikram yaptım diye yorulan şurayı düşen insanlara kimse gitmek de istemiyor

Valla ben de elimden geleni yapmaya çalışırım sırf iyi ağırlamak için ama arkamdan konuşurlarsa bu onların karaktersizliği. Sen de gittiğin kişinin evine, ikramına vs. Kusur bulup eleştirir misin? Eğer böyleyle sana da aynısını yapılacağını düşünebilirsin. Ya da belli başlı kişilerde. Ben mesela kv ve kusur bulmayı seven yakınlarım olduğunda aynı telaşı yaşıyorum onun dışındakilerde arkamdan ne derler gibi bir korkum yok.

Bence bubub adi kotu konusmasinlardan ziyade misafirimi guzel agirliyim onlara verdiginiz degeri gosteriyor biryerde ne guzel iste

Valla ben de elimden geleni yapmaya çalışırım sırf iyi ağırlamak için ama arkamdan konuşurlarsa bu onların karaktersizliği. Sen de gittiğin kişinin evine, ikramına vs. Kusur bulup eleştirir misin? Eğer böyleyle sana da aynısını yapılacağını düşünebilirsin. Ya da belli başlı kişilerde. Ben mesela kv ve kusur bulmayı seven yakınlarım olduğunda aynı telaşı yaşıyorum onun dışındakilerde arkamdan ne derler gibi bir korkum yok.
Yaa aslında dediğiniz gibi herkese karşı değil de dedikodu yapma potansiyeline sahip olan insanlar söz konusu olduğunda daha çok takıyorum kafama.

Back
X