Sizce özgüvensizlik mi yoksa aşırı güven mi🤷‍♀️

Merhaba arkadaşlar... Hemen hemen her konuda kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Ve bu beni çok yıpratıyor. Kendim gibi olamıyorum sanki. Daha doğrusu insanlar sanki beni sürekli başkalarıyla kıyaslayacaklarmış gibi hissediyorum 🤷‍♀️ Anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Mesela evime misafir gelecek olsa misafire olan saygımdan ziyade '' Dur şu evi güzelce temizleyip güzelce yemek yapayım da beni eksik görmesinler '' düşüncesiyle iş yapıyorum. Zannediyorum ki misafirler gidip her yerde beni konuşacaklar 🤣 İnsanlara yetersiz geliyormuşum gibi hissediyorum. Sanki hiçbir şeyi beceremiyormuşum gibi hissettiriyor bazı insanlar. Bununla nasıl mücadele edebilirim sizce 🤷‍♀️
Valla sizin gibi bi arkadaşım var evine gitmiyorum, 2 yılda 1 falan güç bela gidiyorum daha doğrusu, çok da sevdiğim bi kızcağız ama rahat edemiyorum evinde. Çocuğum falan olsa hiç gitmem heralde çocuk biyeri kıracak bozacak diye. Bilemiyorum ben de titiz bi insan sayılırım ama, haftalık temizlikçim de gelir ben de temiz tutarım (mesela hergün banyo,tuvalet,mutfak mutlaka temizlerim) ama bunu birileri için değil kendim için yaparım. Birileri ne der diye ya da ayıplanmamak için bişey yaptığım pek görülmemiştir. Evim her daim temizdir düzenlidir ama olmasa da sorun değildir benim için, yemekli misafir sık sık ağırlarım (çalıştığım halde) Ama yani öyle 15 çeşit yemekle falan değil makul bi şekilde.. bi de bende genelde şöyle olur işten çıkar eve giderim pat bi arkadaşım (genelde eşle ortak arkadaşlar) arar evdemisin geliyoruz diye.. Yemek evde ne varsa beraber yenilir, olmadığı zaman da dışardan söylenir vs. Samimiyet bence budur. Bence siz size öyle hissettiren o "bazı insanlardan" uzak durmaya çalışın.

Merhaba arkadaşlar... Hemen hemen her konuda kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Ve bu beni çok yıpratıyor. Kendim gibi olamıyorum sanki. Daha doğrusu insanlar sanki beni sürekli başkalarıyla kıyaslayacaklarmış gibi hissediyorum 🤷‍♀️ Anlatabildim mi bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Mesela evime misafir gelecek olsa misafire olan saygımdan ziyade '' Dur şu evi güzelce temizleyip güzelce yemek yapayım da beni eksik görmesinler '' düşüncesiyle iş yapıyorum. Zannediyorum ki misafirler gidip her yerde beni konuşacaklar 🤣 İnsanlara yetersiz geliyormuşum gibi hissediyorum. Sanki hiçbir şeyi beceremiyormuşum gibi hissettiriyor bazı insanlar. Bununla nasıl mücadele edebilirim sizce 🤷‍♀️
İlk evlendiğim zamanlar ben de öyleydim. İki çocuktan sonra salmış durumdayım :) çatkapı gelen komşuma “bulduğun boş yere otur” deyip gülüyorum :) evim çok dağınık oluyor, eskiden kötü yakalandım deyip mahcup olurdum. Kv bendeydi halıları yıkanaya veremedim. Geç getireceklerdi çünkü yoğunluk var. Kirli halılarım ve lekeler var üzerlerinde. Ama bu iftara misafir almaya engel olmayacak.:) gelen kişi yıkamaya vermemiş der ne olacak... rahat olun ölümlü dünya

Back