Sizce sinir olmamak mümkün mü?

Aferin cici eşine, ne güzel, seni korumuş(!) ezdirmemiş(!)

Sanki her biriniz her ettiğiniz lafı düşünerek ediyorsunuz da, sanki günde 10 tane öğrenciye pislikmiş muamelesi yapmıyorsunuz da, hepiniz buckingham sarayındansınız, hep diplomasi diliyle konuşuyorsunuz da millletin gayet de sıradan şakası batıveriyor size. Egonuz kaf dağını aşmış, haberiniz olsun. Eşiniz de biraz zevzek bence. Ne gerek var da 3 milyara yakın maaş alıyormuş, araba istemiyormuş da....Bu bilgileri vermeye ne gerek var? Hani Allah herkese böylesini nasip etsin cinsinden bi kocanız var ya, işte o koca sizi keşke başka manevi şeylerle övseydi. Kazandığı para, istemediği arabayla değil. Küçük insanlar ve küçük olayları...

Üzerime vazife değil ama çok ağır yazdıklarınız. Söylemeden edemedim.

Aynı düşüncelere sahip olmak zorunda değilsiniz elbette ama daha kibar bir şekilde ifade edebilirsiniz kendinizi.

Eşinizin tepkisi biraz fazla olmuş doğru ama burda bazı arkadaşlar da size abartı tepkiler vermişler. İş ortamında böyle şakalar hep yapılıyor diye bu şakaların yapılması normal diyemem. Ben böyle saçma sapan takılmalara şaka diyip gülenlerden değilim. Siz yine de densizliklerine verip takılmayın bu tür şakalara.

Üzgünüm ama hem eşiniz hemde siz abartmışsınız olayı. .
Bu sıradan basit bir şaka cümlesidir. . Eşiniz fazla detay sıralayarak kendini küçük düşürmüş müdürü karşısında. .

Cudanacım yazını okuyunca hiç yabancı gelnedi müdürün o tavrı..iş hayatında böyle takılmalar çok olur aslında.

evet müdür patavatsız,orası tatışılmaz ama eşinin açıklamaları da gereksiz olmuş bence.bunu doğru bulmadım açıkcası.

keşke "müdür bey,kılıbık değilim sadece eşine değer veren ve onu bekletmek istemeyen bir erkeğim" deseymiş
çok daha güzel bir cevap olurmuş.

bu arada bu kadar büyütüp kendini yıpratacak birşey yok.herkesin ağzı torba değil ki büzesin.

Bravo yani esimin ne zevzekligi kalmis ne de bizim ogretmenligimiz

benim egom tavan yapmis
ama yazan kisi de hakaret ederek egosunu tatmin etmis desem dogru olur mu?

ama demeyecegim
herkes kendinden mesuldur

ogrencilerimize pislik muamelesi yaptigimiz kanisina nerden vardiniz?

esim de ben de ozel
egitimciyiz
ozel egitimin anlamini bilmeyenlere de aciklayayim engelliler ogretmeniyiz
pislik muamelesi yapacak olsak
inanin bu bransi secmezdik
bu isi yapmazdik

olayi da bazi arkadaslarin abarttigi kadar abartmadik:)
kusura bakmayin ama ben de o yorumlara cok guldum :)

Bravo yani esimin ne zevzekligi kalmis ne de bizim ogretmenligimiz

benim egom tavan yapmis
ama yazan kisi de hakaret ederek egosunu tatmin etmis desem dogru olur mu?

ama demeyecegim
herkes kendinden mesuldur

ogrencilerimize pislik muamelesi yaptigimiz kanisina nerden vardiniz?

esim de ben de ozel
egitimciyiz
ozel egitimin anlamini bilmeyenlere de aciklayayim engelliler ogretmeniyiz
pislik muamelesi yapacak olsak
inanin bu bransi secmezdik
bu isi yapmazdik

olayi da bazi arkadaslarin abarttigi kadar abartmadik:)
kusura bakmayin ama ben de o yorumlara cok guldum :)

bu konuyla öğretmenliğinin ne ilgisi var??

öğrencilere pislik gibi davranmak da neyin nesi?

konuyu nereye gelmiş ya.

bir insanı eleştirmek ayrı hakaret etmek ayrı..

Son düzenleme:
eşin bence iyi yapmış..müdüre ne oluyor ki adamın eşine laf atıyor..en baştan lafı yapıştırmış oh iyi olmuş..bir daha kimse eşinle bu tarz bir konuda şakalaşmaz...bende iş ortamında bu tarz yılışık sakalaşmalardan nefret ederim...bana normal gelmiyor açıkcası böyle takılmalar...

Normalde böyle sulu zevzek laflara (şaka veya ciddi) içimden fesupanallah der geçip giderim. Ama bazen insanın bam teline basıyorlar. Yani normalde geçiştirebileceğiniz bir şey için bazen fazla tepki verebiliyorsunuz. Cudana'nın eşine de böyle olmuş, gayet normal.
Para lafını ise "karım çok şükür bana muhtaç değil" anlamında etmiş. Cudana da olayı bize olduğu gibi aktarmak istediğinden, kelimesine dokunmadan yazmış.
Bazen çok stresli oluyoruz ve birbirimizi yanlış anlıyoruz kızlar. Yine ortalık gerilmiş :44: Açıkçası Cudana'yı bilmesem (ki eski yazdıklarından biliyorum) belki ben de sizin gibi düşünürdüm, yanlış anlardım. Forum işte sanal ortam, yanlış anlamalara çok müsait sanırım.

:))

Yorumlarinizi okudum
inanin kendimi cok saf hissettim

Kiminiz ayrinti verip uzun uzun anlatmama takilmis
ne yapsaydim?
ben sadece olani anlattim

Kiminiz olayi maddiyata baglamis
aciklamasini da yapmistim
esimle ogrencilik yillarimizdan bu yana birlikte oldugumuza kadar ...

kiminiz kulak ver yazilanlara esin maddiyatci ev hanimi olsan bu kadar onem vermezdi demis
esim hic maddiyatci degildir
aksine yeri gelir kendine almaz bize alir
ve inanin ev hanimi olsam yine ayni olurdu
cunku babasindan oyle gormus

simdi varsayalim ki ben de sizler gibi dusunup esime boyle bir tepki versem hos olur muydu?
hatta boyle bir tepki versem bunu da buraya yazsam emin olun onu savunanlar
bu defa bana tepki gosterirdi
esime boyle bir sey diyemem ben
onu zan altinda birakamam
biliyorum ki amaci o degildi

olayin ayrintisini da ogrendim
mudur esinden cok korkan bir adamken esime boyle soylemesi zoruna gitmis
herkesi ayni kefeye koymasi vs ve ara ara yaptigi bir seymis ama iste olayin icine direkt beni katinca dayanamamis esim ...

ayrica yine ayni gun o okulda esi mudur yardimci olan bir cift var
bayan 2 hafta raporluymus
yaklasik bir teneffus oncesi esine ogretmenler odasinda
u..lan x 300 milyon ekdersimi kestin ya haram zehir zikkin olsun demis
esi donup cevap dahi vermemis
esim de kadina sanki senden kesip cebine mi atiyor gorevini yapiyor demis

cikista da boyle bir olay olunca senin kiymetini bir kez daha anlayip mudure patladim dedi

ben de anladim ki pek cok kisi
anormalligi normallestirmis
normal olan anormal gelmeye baslamis

evet esimin bunca aciklamasi gercekten yersiz
ama orada maddiyati vurguladigini savunanlar cumleleri cimbizla cekmissiniz
cunku esim orada aksama kadar o da kosturuyor
colugu cocugu birakip calisiyor demis
yani kendi kadar benim de fedakar oldugumu vurgulamis

mudur saka yapmıs yada cıddı soylemıs orasını bılemem ama bu bı takılma sozu bunu bılmeyen yoktur sanırım.
esınızın sızı savunması guzel hos ama orda evliliğinin karısının fedakarlıklarının ozetını cıkarması bana gorede yersız olmus.
tabi aralarında kı ıletısıme gore cevabını verır ama yazdıklarınızı aynen bu sekılde soyledıyse mudurde gereksız bulmustur dıye dusunuyorum

onun harıcınde esınızın sızı ovmesı sızınde mutlu olmanız guzel tabı kendı adınıza fakat sureklı ne kadar fedakar oldugunuzu duymak hosunuza gıdıyor sanırım?

valla ben birine böyle densiz(ama kötü niyetli olduğunu düşünmedim pek) bir şaka yapmış bulunsam, şakayı yaptığım kişi eşinin tüm özelliklerini saysa, bi arkama bakarım benimle mi konuşuyo yoksa arkamda birimi var ona mı konuşuyo diye,:1: ya kusura bakma ama eşin acayip abartmış
neden bu kadar abartılı tepki verdi, neden bu kadar sinirlendi ben olsam bunu düşünürdüm

Maddiyat konusunda tek diyecegim sey
kisi kendinden bilir isi diyecegim :)

o kisma takilacaginizi tahmin edemedim kusura bakmayin bilsem cumleleri makaslardim

neyse esime karsi bakis acim degismedi
hep soylerim Allah herkese boyle bir es nasip etsin

keske herkesin esi her durumda esini savunsa da kimse kayinvalide vs problemleri yasanmasa
kimse mutsuz olmasa ...
kadinlar hakettigi degeri hep gorse...
Bu ovgulerden cok hoslandiginiz belli, masallah huzurunuz bozulmasin insaalah.
Ben sizin ya da esinizin maddiyatci oldugunu bu sebeple maas konusuna girdiginizi dusunmedim ama altmetinde esim beni ne kadar koruyor var, diye de hissetmedim degil.
Evet bu tur sakalardan hazzetmem ben de ama konu acip elestirme geregi de duymam.
Cunku esinizin bu tip sakalardan etkilenmeyeceginden de emin gorunuyorsunuz. Derdiniz bu olsaydi bunu sorardiniz.
Ve burada o kadar ezilmis yani kocasi tarafindan ezdirilmis bayanlar var ki..
Yazdiklariniz hep samimi gelmistir bana ama ne bileyim imrenirler ve dolayisiyla uzulurler diye cekinirdim bu konuyu acmaya. Bu ince dusunceyi sizden beklerdim.

Son düzenleme:
Müdür bey her zamanki gibi erkekler arasında alfa olmak adına, eşinizi 'kılıbıklık' ile aşağılamaya çalışmış.
Her gün yüzlercesine tanık olduğumuz, sıradan bir erkek modeli.
Ama ben eşinizin elinden öpmek isteyiverdim birden...
Böyle ailesini ve eşini sahiplenen, kim olursa olsun laf söyletmeyen kişiler 'adam' sıfatını sonuna kadar hakediyorlar.
Ne var bunda, şaka diyenler olmuş.
Şaka konusunda inanılmaz anlayışlı ve kaba tabirle 'geniş' bir insan olmama rağmen, kimsenin karısı-çocuğu-kocası-annesi-babası espri malzemesi yapılamaz(insanın damarıdır aile konusu), hele de karşıdakini yerip kendini yüceltmek gibi bir amaçla yapılan 'şaka' bile olsa hoş görülemez...
İmkanınız el verdiği sürece çocuk yapın, gelecek nesilleri kurtarın.:17::17:

Son düzenleme:
veeee 3 bine yakın maaş aldığını ve çok fedakar eş olarak araba istemediğini öğrenmiş olduk :)

Aynen :)

Allahııımmm sana geliyoruuumm konuya bak ne kadar önemli bir mevzuu :) Ya 1 saattir kara kara düşünüyorum aylık kazancım bu özel eğitimci arkadaşınkini 2'ye katlıyo da bunu net rakamlarla ilan edebileceğim nasıl bir konu açsam acep bi yardım edin bana fikir verin :18:

Aile konusunda şaka olmaz...Şaka yapanda karşılığını almayı göze alır...Verilen karşılık maddiyatçı falanda değil...Biz buna kadir kıymet bilmek deriz..Detaylamış sadece eşinin kadrini kıymetini bildiğini göstermiş..Eleştirmek değil takdir etmek lazım..Allah herkesi de Kadir kıymet bilenlerle karşılaştırsın.... Amin ..:ssz: Ve de maşallah :nazar:

Sizi tanımıyorum, belki dışarıda bir şekilde karşılaşsak arkadaş olsak sizi daha iyi analiz ederdim; şimdi sadece kelimelerinizden sizi anlıyorum. Bana samimi gelmeyen bir yanınız var; sürekli bir iyilik güzellik durumu...Herkes kötü şeyler yaşayacak değil elbet; güzel şeylerde var hayatta...Sizde bu güzellikleri yaşayan, sorunları az olan azınlık gruptan olabilirsiniz. Tekrar yazıyorum, Allah ta bozmasın; ben hep şunu dilerim başkası için ne dilersem benim içinde olsun...Yazdıklarınızdan hep anladığım şu; ben çok iyi bir anneyim, ben eğitimciyim ve üç bin lira para kazanıyorum. Üstelik özel çocuklar için eğitim veriyorum; mükemmel ötesi eşim var ve de en önemlisi herkes eşim gibi eş versin:) Sürekli üstüne basarak hep aynı şeyler...Peki siz bu kadar güzel şeyler yaşıyorsunuzda; burası dert forumu...Bu da dert mi dedirtiyorsunuz. Tamam diyelim ki örnek olmak istiyorsunuz; ama örnek olmaya çalışırken ben hiç yapıcı olduğunuzu görmedim. Hep ayrılın, bundan artık birşey olmaz...Hep olumsuz; sadece ben iyi olayım diyen negatif tipler vardır ya; onlar gibisiniz...Sonra size olumsuz yorum yazanlara buna takılacağınızı bilseydim makaslar yazardım; çok güldüm vs. Bende sizin yazdıklarınıza üzülüyorum; gülmüyorum...Samimi gelmeyen herşeye üzülürüm.
Eğer ben size dertleşmek için gelsem ve siz yorum yapsanız ben direkt köprü yolunu tutardım, muhtemelen kendi mükemmel hayatınızdan kesitlerde sunardınız...Herşey gönlünüzce olsun; umarım eşinizin müdürü ağzının payını almıştır. Sizin hakkınızda çok fikir sahibi olmuştur. Şimdi eğer neden bunları yazıyorsanız derseniz boş vaktim var; rahatsız oldum yazdım...Çok dominant mı gözüküyorum demişsiniz...Kesinlikle evet...Gülmek serbest:)

bazı insanlar şaka kaldıramaz bu gayet normal. ben de kaldıramam kolay kolay şaka mesela ben kimseyle enseye tokat ... şaplak muhabbet etmiyorsam kimse de benimle etmesin çok mu zor ? burnu kaf dağında da değilim şükür ama insanlara karşı mesafeliyimdir gereksiz samimiyet kurmak istememek kişisel bir tercihtir.

cudana' nın eşi de sanırım böyle bir karaktere sahip. orada koca adam en ufak bir zeka kırıntısı bile içermeyen aptalca bir şaka yapmış diğerleri de keh keh gülmüşlerdir büyük ihtimalle. her erkek şakadan dahi olsa karısının muhabbetinin açılmasını hoş karşılamayabilir. cudana2 nın eşi de böyle biri demek ki. ha yaptığı savunmada bazı gereksiz detaylar vermiş olabilir bu onu maddiyatçı falan yapmıyor. sanki adam '' ya müdür bey ne diyorsun sen benim hanım 3 bin lira para kazanıyor hiç bu kadar para kazanan kadın bekletilir mi giderim tabii '' mi demiş ? orada demek istediği gayet açık ''karım madem bişeylerden feragat ediyor ben de onu bir sigara için bekletmemeliyim'' diyor.

Konunun benim başka konulara yaptıgım yorumlarla bir baglantısını kuramadım :31:

Başka konularda yaptıgım yorumlar beni baglar,
ben başka konularda kimsenin kişiliğine, şahsına ,
br hakarette bulunmuyorum.

Sadece kendi dogrularım ölçüsünde fikirlerimi belirtiyorum...

Olayın şahsıma indirilmesi çok garip.

Bu konuda diyecegim şey;
Büyük insanlar fikirleri, Orta insanlar olayları , Küçük insanlar da kişileri konuşur...

Tlfk;
çok teşekkürler.
2 evladımız var. Allah olmayana versin.
Keşke herkesin eşi her koşulda , eşine sahip çıksa da erkekleri bu tür şakavari ya da ciddi söylemlerin,
kişilerin özel hayatlarına yapılmış bir müdahale oldugunu anlayabilse.
Herkesin eşi yapsa da birileri bunları bıraksa...

''Allah herkese böyle bir eş nasip etsin '' cümlemde bile ki bu bir hayır duasıdır,
bunda bile bir artniyet aranıyorsa ben gerçekten herkesi kendm gibi bilmişim demektir..

Destek veren arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim diyerek konumu kapattırıyorum.
Bir daha konu açacagım zaman da bilirkişilerden izin almayı unutmamaya özen gösteririm :)

konu polemiğe açık bir konu olunca forumda cudana'dan hoşlanmayanların saldırma duvarına çevrilmiş bazıalrı tarafından.

evet ben de eşinin gereksiz ve abartı tepki verdiğini düşünüyorum ama bu müdürün boşboğazlığını ve patavatsızlığını da gölgelemez tabii ki. bunu bu şekilde söylemek varken birileri sanki kuyruk acıları varmış gibi davranmış.

ne garip cudanacım sevenin kadar sevmeyenin de çokmuş demek ki :)) sen şanslısın ki seni sevip değer veren bir eşin var üç bin liran olamasa da senin yanında olacaktır eminim ki :))

allah birbirini seven kimseyi ayrı koymasın.

bu tatsız olayı da anmaya bile gerek duymayın daha fazla.

Son düzenleme:
Konunun benim başka konulara yaptıgım yorumlarla bir baglantısını kuramadım :31:

Başka konularda yaptıgım yorumlar beni baglar,
ben başka konularda kimsenin kişiliğine, şahsına ,
br hakarette bulunmuyorum.

Sadece kendi dogrularım ölçüsünde fikirlerimi belirtiyorum...

Olayın şahsıma indirilmesi çok garip.

Bu konuda diyecegim şey;
Büyük insanlar fikirleri, Orta insanlar olayları , Küçük insanlar da kişileri konuşur...

Tlfk;
çok teşekkürler.
2 evladımız var. Allah olmayana versin.
Keşke herkesin eşi her koşulda , eşine sahip çıksa da erkekleri bu tür şakavari ya da ciddi söylemlerin,
kişilerin özel hayatlarına yapılmış bir müdahale oldugunu anlayabilse.
Herkesin eşi yapsa da birileri bunları bıraksa...

''Allah herkese böyle bir eş nasip etsin '' cümlemde bile ki bu bir hayır duasıdır,
bunda bile bir artniyet aranıyorsa ben gerçekten herkesi kendm gibi bilmişim demektir..

Destek veren arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim diyerek konumu kapattırıyorum.
Bir daha konu açacagım zaman da bilirkişilerden izin almayı unutmamaya özen gösteririm :)

İşinize gelmeyen yorumlara tahammül edemeyişinizi, sizin tutumunuzu diğer mesajlarınızdan yola çıkılan kişiliğinize bağlayan kişilere "küçük insan" diyerek bastırışınız sizin iç halinizi komple ortaya seriyor. Bu arada küçük insan lafını sokup konuyu kapatmaya kalkışmanız da bir garip. Bu kadar tahammülsüz olmayın. Bir kişiyi esgeçerek, size kimse hakaret etmedi. Siz hala eşinizin ve kendinizin mükemmel olduğunu düşünüp duruyorsunuz. Herkese benimki gibi bir eş nasip olsun diyorsunuz, iyi niyetle, ama bırakın herkese gönlüne göre biri nasip olsun. Gördüğünüz üzere konunuza yorum yazanların çoğu eşinizin tutumlarını garip bulmuş ve muhtemelen böyle bir eş hayal etmiyor olacaklar... Ayrıca sanmayın ki dünyada eşi tarafından değer gören tek insan sizsiniz. (değer gördüğünüzü, iddianızdan yola çıkarak söylüyorum) Burada mutlu mesut kimse, yok "benim eşim mükemmel, ben mükemmelim, fedakarım" diye dolaşmıyor. Bir tek siz dolaşıyorsanız bir gariplik vardır. Yorumlara ayna tutmak yerine azıcık düşünün bence. Bu kadar insan tutumunuz hakkında boşa konuşmuyor. Garip davranıyor ve düşünüyorsunuz. Kimse kadınlar hor görülsün ezilsin demiyor. Siz sürekli konuyu eleştirilerden alakasız yerlere çekiyorsunuz, farkında mısınız?

Son düzenleme:
Back
X