Sizce sosyal statü önemli mi?

Efsa.

Hadi ya! :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
139
0
96
Sivas
................................................

Son düzenleme:
tabıyıkı onemlı ama ondan onemlısı karekterı ahlakı kendını yetiştirmesı vs vs

herkese göre değişir bu .sen kendini iyi tanıyormusun ?mesela seni rahatsız eder mi bu durum ilerde?anne,baba,arkadaşları ayrı tur ,senin için önemli mi ?bunu sor kendine ,enine boyuna düşün .hangisi senin için önemli diye ? .mesela benim için önemlidir .ben evleneceğim adamın benden üstün olmasını isterim .aksi biriyle bugüne kadar olmadım olmamda .yani büyükde konuşmmak gerekir ama beni mutlu etmez .benim için para,kariyer güç demektir .gücüde severim .maddiyatçı vs diyeceksiniz belkide ama benim yapım bu .ufak şeylerden mutlu olamam .hani bazı insanlar vardır ya ya hep ya hiç ben öyleyim işte .
ama senin önceliklerini ,hayat görüşünü bilmediğim için sana yorum yapamayacağım .bunu en iyi sen biliyorsun ,iyice düşün sonra karar ver derim ben .

Kızlar meraba bana yardımcı olursanız sevinirim.Fikirlerinize çok ihtiyacım var.Ben ara sıra tesadüfen karşılaştığımız birinden hoşlanıyorum.Hatta hoşlanmanın ötesinde diyebilirim.Ben eğitim fakültesi okuyorum.Bugüne kadar sadece 1 kişiyi ciddi manada tanımak istedim yaş farkından dolayı yollarımızı ayırmıştık.22 yaşındayım kolay etkilenen bi yapım yoktur.Hani güzel bi bayanım bugüne kadar maddi olarak çok çok iyi durumda olan eğitim sviyesi yüksek olan insanlardan teklifler almama rağmen kalbimde hiç kıpırtı olmadı bende deneyim belki zamanla severim gibi laflara inanmam pek.Hayatta tek istediğim şey birini görünce bi heycan duyayım kalbim çarpsın gerisi önemli değil derim.Yani uzun zamandır ilk defa böyle hissediyorum.Ama gelin görünki onun lise mezunu olması ve düzgün bi işinin olmaması yüzünden herkes boşver sana göre değil diyor.Hatta gecen gün anneme anlattığımda bu kadar düşeceğini hiç tahmin etmezdim sana inanamıyorum dedi.En azından sana denk olsun saçmalama insanlara ne diyeceğiz gibi şeylerde söyledi.Ama ben şuan bunları hiç düşünemiyorum hayatımda hiç yapmadım bunu aslada yapmam derdim ama gidip ona sevdiğimi söylemek istiyorum.Bunu düşünmek bile bana göre imkansız bişeydi.Ama ilerde üzülmekte istemiyorum.Ama içimde kalmasınada gönlüm el vermiyor.Sizce statü farkı önemlimidir.İlla mutsuzluk demekmidir.Yani sizce gidip söyleyeyimmi?

benimde herzaman düşündüğüm bir konu
ben insanlarım her anlamda herzaman eşit olduğuna inanan ve bu sebeple hayatı boyunca kalp kırıklıkları mutsuzluklar yaşamış bir insanım
gerçektende insanlar arasında statü farkı var sen yapmasanda bir süre sonra karşıdaki kişi yapıyor çevredeki insanlar yapabiliyor
Ama bence herşeye herkese rağmen ileriside olmayacağına bilmene rağmen ileride kalbinde bir keşkeyle yaşanmak istemiyorsan gidip ona duygularını söylemelisin bunu kendin için yapmalısın

bence de önemli, ama neden böyle diyorum tabi ki de biliyorum ki sen onu her haliyle kabul etmişsin sana göre bir sorun yok ama bu hep böyledir durum olarak senden aşağıda olan bir erkek hep ezik olduğunu düşünüyor, başka şekillerde üste çıkmaya çalışıyor
sen onu öyle kabul etmişsin ama o yine de bir şekilde ya seni gereksiz yere kısıtlayarak, ya ben sevmiyorum havası vererek ya da ne bileyim senin karakterinle ilgili kırıcı söylemleriyle seni ezmeye çalışıyor
olan sana oluyor :5:

merhaba ben ünv. mezunuyum eşimde öyle.ben eşimi ilk gördüğümde hiç bir şekilde hoşlanmamıştım.senin dediğin gibi bir aşk hayal ettim hep.ama eşim benim peşimden tam 4 yıl koştu.ne. yapmadı ki.yaşadığı şehri değiştirdi.ve yalnız başına benim için sil baştan yaşadı.onunla olamayacağımızın imkansız olduğunu söylediğim halde.fakat onun aşkı gerçekti.bir gün bir baktım ki kendime ben onu görmeden nefes almakta güçlük çekiyorum.doğuluydu.ailesinin maddi durumu sıfırdı.askerliğini yapmamıştım.okulundan tam bitmemişti,adam gibi işi yoktu.bizimkiler ise tam tersi.ama insan bazen neler yaptığına inanamıyor.sıkıntı çektin mi dersen hemde en beterinden çektim.9 yıldır evliyim hala maddi açıdan pürüzlerimiz var ama aşkı sorarsan ilk gün ki gibi.karnımız doyuyor kimseye muhtaç değiliz.hala inanamıyorum kendime ama eşim tüm olumsuzluklara rağmen inandığım güvendiğim tek insan.hayatıma oynadım bu oyunu ve şansım yaver gitti.her kes için olmayabilir.ben çok savaştım.dünyaya bir daha gelseydim yine aynı eşle bu kez eşit şartlarda tanışmak isterdim eğer bu şart olmasaydı ana aşık olmadan kaçabildiğim kadar uzağa kaçardım.bu arada o ne der bu ne der diye düşünme millet sen dört dörtlük olsanda yine diyecek bir şey buluyor zaten...kendin için yaşa....

herkese göre değişir bu .sen kendini iyi tanıyormusun ?mesela seni rahatsız eder mi bu durum ilerde?anne,baba,arkadaşları ayrı tur ,senin için önemli mi ?bunu sor kendine ,enine boyuna düşün .hangisi senin için önemli diye ? .mesela benim için önemlidir .ben evleneceğim adamın benden üstün olmasını isterim .aksi biriyle bugüne kadar olmadım olmamda .yani büyükde konuşmmak gerekir ama beni mutlu etmez .benim için para,kariyer güç demektir .gücüde severim .maddiyatçı vs diyeceksiniz belkide ama benim yapım bu .ufak şeylerden mutlu olamam .hani bazı insanlar vardır ya ya hep ya hiç ben öyleyim işte .
ama senin önceliklerini ,hayat görüşünü bilmediğim için sana yorum yapamayacağım .bunu en iyi sen biliyorsun ,iyice düşün sonra karar ver derim ben .

Aslında bende önem verirdim statüye.Yani kendime o kadar güvenirdim o kadar ince eleyip sık dokurdumki.Hep daha iyisi olacak olmalı, diyerek reddettim.Ama şuan umrumda değilmiş gibi onu gördüğümde ne olduğu umrumda bile olmuyor.Aşkın gözü kör dedikleri bu olsa gerek.Yani hoşlanma olsa basit umursamam ama geceleri 2-3 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum bu yüzden.Şuan ne yaptıgımı bilmiyorum yapsam bile mantığımla hareket edemem mümkün değil.

Aslında bende önem verirdim statüye.Yani kendime o kadar güvenirdim o kadar ince eleyip sık dokurdumki.Hep daha iyisi olacak olmalı, diyerek reddettim.Ama şuan umrumda değilmiş gibi onu gördüğümde ne olduğu umrumda bile olmuyor.Aşkın gözü kör dedikleri bu olsa gerek.Yani hoşlanma olsa basit umursamam ama geceleri 2-3 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum bu yüzden.Şuan ne yaptıgımı bilmiyorum yapsam bile mantığımla hareket edemem mümkün değil.

ben seni az çok anladım .herkese ısınamayan bir tipsin bende öyleyim .yani isterse bilmem ne olsun ısınamazsan olmaz o iş zaten .bend ekaç kişiyi geri çevirdim bu konu yüzünden .ne diyeyim canım aşık olmuşsun belli hakkında hayırlısı olsun .

canım ya ahada ben dedim okuyunca bizde tanıştığımızda 23 yaşındaydım eşimde üniv mezunu ama tek başına yetmiyor ailede çok önemliymişşşşşş evlenince anladım cahilden dostun olacağına okumuştan düşmanın olsun kaynanamlara diğer kardeşlerin e hiçbir şekilde anlaşamıyoruz adamlar köydeki inekten başka bişeyden anlamıyor kariyer ne bilmiyorlar bile o yüzden değerim de yok onların gözünde ama eşimi seviyorum hemde çok ama yanlış evlilik çok yıpratıyor hala babamın yüzüne bakarak konuşamıyorum canım bence davul bile dengi dengine anneni dinle ilerde pişman olmazsın kalp çarparken iide o bitince geride koca bi pişmanlık kalıyor

bence de önemli, ama neden böyle diyorum tabi ki de biliyorum ki sen onu her haliyle kabul etmişsin sana göre bir sorun yok ama bu hep böyledir durum olarak senden aşağıda olan bir erkek hep ezik olduğunu düşünüyor, başka şekillerde üste çıkmaya çalışıyor
sen onu öyle kabul etmişsin ama o yine de bir şekilde ya seni gereksiz yere kısıtlayarak, ya ben sevmiyorum havası vererek ya da ne bileyim senin karakterinle ilgili kırıcı söylemleriyle seni ezmeye çalışıyor
olan sana oluyor :5:

Evet ben sorun çıkarmam bu yüzden tabi o ezmeye çalışırmı bilemem.Bunu bilmedende öyle yapar diyemiyorum, umarım öyle olmaz..

hersey okuldaki egitim seviyesi degildir tabii ki. kendini gelistirmis olmasi cok onemli. ama arada bir ucurum oldugunu dusunuyorsan bu ilerde sorun cikmasina sebep olabilir. kadinlar olarak genelde bilincaltimizda hep bizden daha olgun, daha guclu ve daha bilgili biriyle beraber olma istegi vardir. Cevrendeki cogu insan karsindaki kisiyi sana yakistirmayabilir. Ve sende onlari dinlersen devamli bi mutsuzluk icinde olabilirsin. Davul bile dengi dengine derler ya, bu soz bosuna cikmamistir bi yerde. Allah herkesi dengiyle karsilastirsin

tabi önemli ama bir yere kadar .. asıl önemli olan karakter..
ayrıca ne üniv. mezunları var hödüğün önde gideni, ne lise - ilkokul mezunları var kendilerini öyle geliştirmişler ki, bildikleri karşısında ağzın açık kalır..
bazı anlar geliyor , diploma aradığın en son şey oluyor bir insanda..

kendini senle bir görmeği için seni aşağılayabilir fikrinine katılmıyorum ben .el üstündede tutabilir .seni ne kadar çok sevdiğine bağlı bu durum .çok severse sorun çıkarmaz .bütün bunlar erkeklerin uydurdukları şeyler .bir erkek seviyorsa karşıındakini üzmüyor arkadaşım üzüyorsa o sevgide birşey ara derim ben sana .

merhaba ben ünv. mezunuyum eşimde öyle.ben eşimi ilk gördüğümde hiç bir şekilde hoşlanmamıştım.senin dediğin gibi bir aşk hayal ettim hep.ama eşim benim peşimden tam 4 yıl koştu.ne. yapmadı ki.yaşadığı şehri değiştirdi.ve yalnız başına benim için sil baştan yaşadı.onunla olamayacağımızın imkansız olduğunu söylediğim halde.fakat onun aşkı gerçekti.bir gün bir baktım ki kendime ben onu görmeden nefes almakta güçlük çekiyorum.doğuluydu.ailesinin maddi durumu sıfırdı.askerliğini yapmamıştım.okulundan tam bitmemişti,adam gibi işi yoktu.bizimkiler ise tam tersi.ama insan bazen neler yaptığına inanamıyor.sıkıntı çektin mi dersen hemde en beterinden çektim.9 yıldır evliyim hala maddi açıdan pürüzlerimiz var ama aşkı sorarsan ilk gün ki gibi.karnımız doyuyor kimseye muhtaç değiliz.hala inanamıyorum kendime ama eşim tüm olumsuzluklara rağmen inandığım güvendiğim tek insan.hayatıma oynadım bu oyunu ve şansım yaver gitti.her kes için olmayabilir.ben çok savaştım.dünyaya bir daha gelseydim yine aynı eşle bu kez eşit şartlarda tanışmak isterdim eğer bu şart olmasaydı ana aşık olmadan kaçabildiğim kadar uzağa kaçardım.bu arada o ne der bu ne der diye düşünme millet sen dört dörtlük olsanda yine diyecek bir şey buluyor zaten...kendin için yaşa....

Benim istediğimde sadece o ilk günki gibi kalabilen bi aşk.Bu yüzden çok şanslısınız,ki başlarda hoşlanmadığınız halde şuan durum böyle olmuş.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Ben sıkıntılara razıyım her zaman olabilir böyle şeyler diyorum insanoğlu zengin bile olsa sıkıntılı dönemleri oluyor.Bianda kaybedebiliyor herşeyini bu ben ve ailem içinde geçerli.Dediğiniz gibi hayata oynayacağım biliyorum ama sonucunda sizin kadar şanslı olabilirmiyim muamma..

genelde bayanlar sevince gozu karartıyor onemsemıyor ama erkekler oyle değil statü farkında hemen mantıgı devreye sokup ilişkiyi sonlandırabiliyor...
maddı olarak geçinebilcek olduktan sonra cokta onemlı değil aslında tahsil durumu ama ilerde 2 taraftan biri sorun cıkartabılır her şey güllük gülistanlık gıtmıyor omur boyu yada elalemın sozlerıne cok takılan bırıysenız bu sızı yıpratabilir.

benimde herzaman düşündüğüm bir konu
ben insanlarım her anlamda herzaman eşit olduğuna inanan ve bu sebeple hayatı boyunca kalp kırıklıkları mutsuzluklar yaşamış bir insanım
gerçektende insanlar arasında statü farkı var sen yapmasanda bir süre sonra karşıdaki kişi yapıyor çevredeki insanlar yapabiliyor
Ama bence herşeye herkese rağmen ileriside olmayacağına bilmene rağmen ileride kalbinde bir keşkeyle yaşanmak istemiyorsan gidip ona duygularını söylemelisin bunu kendin için yapmalısın

Çevremdekilerin bunu yapacağına yüzde yüz eminim.Çünki bizim sülalede bu hor görme olayı hep olmuştur.Yani bula bula bunumu buldunuz.Size layıkmı niye verdiniz kızı mahvettiniz gibi şeyler hep yaşanmıştır..Ama benim tek düşündüğüm annemin bu durumdan dolayı komplekse girmesi...

canım ya ahada ben dedim okuyunca bizde tanıştığımızda 23 yaşındaydım eşimde üniv mezunu ama tek başına yetmiyor ailede çok önemliymişşşşşş evlenince anladım cahilden dostun olacağına okumuştan düşmanın olsun kaynanamlara diğer kardeşlerin e hiçbir şekilde anlaşamıyoruz adamlar köydeki inekten başka bişeyden anlamıyor kariyer ne bilmiyorlar bile o yüzden değerim de yok onların gözünde ama eşimi seviyorum hemde çok ama yanlış evlilik çok yıpratıyor hala babamın yüzüne bakarak konuşamıyorum canım bence davul bile dengi dengine anneni dinle ilerde pişman olmazsın kalp çarparken iide o bitince geride koca bi pişmanlık kalıyor

Teşekkür ederim yaşanmışlıklar bu konuda benim için çok önemli.Bunları düşünmüyor değilim bende bundan korkuyorum ama herkes böyle mi oluyor belki olmaz diyorum ne bileyim.Ama herşeye rağmen eşinizi seviyor olmanız çok güzel..

hersey okuldaki egitim seviyesi degildir tabii ki. kendini gelistirmis olmasi cok onemli. ama arada bir ucurum oldugunu dusunuyorsan bu ilerde sorun cikmasina sebep olabilir. kadinlar olarak genelde bilincaltimizda hep bizden daha olgun, daha guclu ve daha bilgili biriyle beraber olma istegi vardir. Cevrendeki cogu insan karsindaki kisiyi sana yakistirmayabilir. Ve sende onlari dinlersen devamli bi mutsuzluk icinde olabilirsin. Davul bile dengi dengine derler ya, bu soz bosuna cikmamistir bi yerde. Allah herkesi dengiyle karsilastirsin

Kendini geliştirip geliştirmediğini bilmiyorum o kadar tanımıyorum.Ama tanımak istiyorum belki tanırsam bunları, olmayacağını görüp vazgeçerim yada devam ederim diye.Hiç şans vermesemde bunları bilemem ve pişman olurum biliyorum..Teşekkür ederim

tabi önemli ama bir yere kadar .. asıl önemli olan karakter..
ayrıca ne üniv. mezunları var hödüğün önde gideni, ne lise - ilkokul mezunları var kendilerini öyle geliştirmişler ki, bildikleri karşısında ağzın açık kalır..
bazı anlar geliyor , diploma aradığın en son şey oluyor bir insanda..

Gerçekten böyle.Bazen öyle diplomalılar görüyorum ki hödük lafı bile az geliyor.aynı sınıfta okuduğum insanlar kimi zaman okuldan soğutuyor..Mesela bugün bi kaç tıpçının konuşmalarına şahit oldum inanın bilmesem sokak serserileri derdim. Bumudur statü dedim kendi kendime..Böyle olunca iyice aklım karışıyor.

bence eğitim kafada bitiyo tamamen.... üniversite mezunu ne odunlar var...konu sadece bi diplomaysa çok yanlış...eğer kafalarınız uyuşuyorsa iyi anlaşabileceğinizi düşünüyorsanız...etraftakilerin annenizin sözlerini takmam diyorsanız ve gerçekten bunu başarırsanız sadece kendi iç sesinizi dinlerseniz mutlu olursunuz..önemli olan karşınızdakini iyi tanımaya çalışın bi insanın karakteri huyu suyu herşeyden önce gelir..umarım hakkında hayırlısı olur:34:

Son düzenleme:
Back
X