Sizce sosyal statü önemli mi?

bence eğitim kafada bitiyo tamamen.... üniversite mezunu ne odunlar var...konu sadece bi diplomaysa çok yanlış...eğer kafalarınız uyuşuyorsa iyi anlaşabileceğinizi düşünüyorsanız...etraftakilerin annenizin sözlerini takmam diyorsanız ve gerçekten bunu başarırsanız sadece kendi iç sesinizi dinlerseniz mutlu olursunuz..önemli olan karşınızdakini iyi tanımaya çalışın bi insanın karakteri huyu suyu herşeyden önce gelir..umarım hakkında hayırlısı olur:34:

aynen katılıyorum.. :46: ayrıca sorunlar mutlaka olur ama önemli olan bu sorunu sizin yaratmıcak olmanız ve başkaları yaratırsa da bunu aşacak güçlükte sevgiye sahip olmanız

senin durumunda olupta evlenmiş nice insanlar biliyorum...
nereden mezun olduğu değil de ;hayatta nereye gitmek istediği
önemli bence...insan çeşitli nedenlerle eğitim almak istemeyebilir..
daha farklı düşünceler,hayaller vardır kafasında ve kendini onun akışına
bırakmıştır..şuan gördüğüm aşkın gözünü birazcık kör ettiği..:34: aslında
en güzel duygular...şuan bence kim neder ,nasıl düşünürden ziyade
onu yakınen tanımaya çalış..şuan işin duygusal boyutundasın..en uyumlu
gördüğümüz çiftlerde bile aşk belirli bir süre kalıyor..ha devam ediyor seyri tabii.
ama inişli çıkışlı bir seyri oluyor..zaten tanıdıkça,onda hoşlanmadığın yerler ortaya
çıkabilir..yada bambaşka yönlerini keşfedebilirsin..belki hayat görüşü,yaşadıkları,
bizim statü diye tabir ettiklerimizden kat ve kat fazla biridir..yani pek çok ihtimaller
sıralayabiliriz ama hiç biri onu tanıyarak öğreneceğinin önüne geçemez...

dediğim gibi; herkesi kenara bırak...şuan bu duyguyu içinde bastırırsan-onu tanıma-
bütün bir ömür aklının bir yanı onda kalabilir..çünkü daha önce kimseden de doğru
düzgün etkilenmemişsin,etkilenen biri değilmişsin...önünde ki kapının arkasındakileri
ancak kilidi çevirmeye cesaret edersen görebilceksin..:34:

iki üniversite bitiren biriyle evliyim
ama annesiylemi evliyim eşimle hala anlamış değilim

umarım kendimi anlatabilmişimdir.

senin durumunda olupta evlenmiş nice insanlar biliyorum...
nereden mezun olduğu değil de ;hayatta nereye gitmek istediği
önemli bence...insan çeşitli nedenlerle eğitim almak istemeyebilir..
daha farklı düşünceler,hayaller vardır kafasında ve kendini onun akışına
bırakmıştır..şuan gördüğüm aşkın gözünü birazcık kör ettiği..:34: aslında
en güzel duygular...şuan bence kim neder ,nasıl düşünürden ziyade
onu yakınen tanımaya çalış..şuan işin duygusal boyutundasın..en uyumlu
gördüğümüz çiftlerde bile aşk belirli bir süre kalıyor..ha devam ediyor seyri tabii.
ama inişli çıkışlı bir seyri oluyor..zaten tanıdıkça,onda hoşlanmadığın yerler ortaya
çıkabilir..yada bambaşka yönlerini keşfedebilirsin..belki hayat görüşü,yaşadıkları,
bizim statü diye tabir ettiklerimizden kat ve kat fazla biridir..yani pek çok ihtimaller
sıralayabiliriz ama hiç biri onu tanıyarak öğreneceğinin önüne geçemez...

dediğim gibi; herkesi kenara bırak...şuan bu duyguyu içinde bastırırsan-onu tanıma-
bütün bir ömür aklının bir yanı onda kalabilir..çünkü daha önce kimseden de doğru
düzgün etkilenmemişsin,etkilenen biri değilmişsin...önünde ki kapının arkasındakileri
ancak kilidi çevirmeye cesaret edersen görebilceksin..:34:

Duymayı istediğim cümleler bunlardı..Çok teşekkür ederim.Aslında ben kimin ne diyeceğini umursamıyorum.Bunu umursayan annem..Ama ben kapının arkasındakileri görmek istiyorum..

Duymayı istediğim cümleler bunlardı..Çok teşekkür ederim.Aslında ben kimin ne diyeceğini umursamıyorum.Bunu umursayan annem..Ama ben kapının arkasındakileri görmek istiyorum..

inşallah her şey gönlünce olur..:31:
ben de fırsat vermiştim,şuan belkide güzel
meyvelerini almak için bekliyorum...yeri geliyor o dış
sesleri içinde hissettiklerin öyle bir bastırıyor ki....:31:

güzel gelişmelerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım..:16:

inşallah her şey gönlünce olur..:31:
ben de fırsat vermiştim,şuan belkide güzel
meyvelerini almak için bekliyorum...yeri geliyor o dış
sesleri içinde hissettiklerin öyle bir bastırıyor ki....:31:

güzel gelişmelerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım..:16:

Teşekkür ederim inşallah..
Sizin adınızada sevindim mutlu kalmanızı dilerim... : )
Gelişmeleri yazacağım olumlu veya olumsuz olsada.. :)

bence böyle şeylerde iş yalnızca statü ile olmuyor. karşınızdaki kişinin üni mezunu olup olmamasının kendini geliştirmişse, elinde mesleği varsa ne önemi var ki? ilk aşamada kafaların, hayat görüşünün uyuşması önemlidir. sonrasında kişinin ahlakı, görgüsü devreye girer ki bu da ilk intiba için de önemlidir. en son olarak iş ciddileştiğinde, düzenli bir işinin olup olmaması, çalışkan, işine sıkı tutunan biri olması ya da bir işte ne kadar zaman çalışıyor, sık sık iş değiştiriyor mu, yoksa sebatsiz biri midir gibi sorular ortaya çıkıyor. kız tarafının özellikle babaların en çok takıldığı konuların başında da bu gelir zaten. kişinin okulu, maddi durumu o kadar önemli olmasa da iş ahlakı, görgü gibi konulardaki tavırları önemlidir benim için..

bence böyle şeylerde iş yalnızca statü ile olmuyor. karşınızdaki kişinin üni mezunu olup olmamasının kendini geliştirmişse, elinde mesleği varsa ne önemi var ki? ilk aşamada kafaların, hayat görüşünün uyuşması önemlidir. sonrasında kişinin ahlakı, görgüsü devreye girer ki bu da ilk intiba için de önemlidir. en son olarak iş ciddileştiğinde, düzenli bir işinin olup olmaması, çalışkan, işine sıkı tutunan biri olması ya da bir işte ne kadar zaman çalışıyor, sık sık iş değiştiriyor mu, yoksa sebatsiz biri midir gibi sorular ortaya çıkıyor. kız tarafının özellikle babaların en çok takıldığı konuların başında da bu gelir zaten. kişinin okulu, maddi durumu o kadar önemli olmasa da iş ahlakı, görgü gibi konulardaki tavırları önemlidir benim için..

haklısınız.iş değiştirmiyor 2 yıldır aynı işte oldugunu biliyorum zaten işi dolayısıyla arada bir karşılaşıyoruz..

Bende önceden önemli derdim canım, sevgilimi tanıyana kadar.
O içindeki kıpırtı var ya, o çok önemli işte.
Eğer onu yakaladıysan gerisi bir şekilde halloluyor bence.
Sana birşeyler hissettirmeyen, heyecan yaşatmayan biri kaç üniversite bitirmiş olursa olsun inan hiçbir şey ifade etmiyor.
Sırf ailenin ve sağın solun ne der düşüncesi yüzünden duygularına gem vurmamalısın.

Kızlar meraba bana yardımcı olursanız sevinirim.Fikirlerinize çok ihtiyacım var.Ben ara sıra tesadüfen karşılaştığımız birinden hoşlanıyorum.Hatta hoşlanmanın ötesinde diyebilirim.Ben eğitim fakültesi okuyorum.Bugüne kadar sadece 1 kişiyi ciddi manada tanımak istedim yaş farkından dolayı yollarımızı ayırmıştık.22 yaşındayım kolay etkilenen bi yapım yoktur.Hani güzel bi bayanım bugüne kadar maddi olarak çok çok iyi durumda olan eğitim sviyesi yüksek olan insanlardan teklifler almama rağmen kalbimde hiç kıpırtı olmadı bende deneyim belki zamanla severim gibi laflara inanmam pek.Hayatta tek istediğim şey birini görünce bi heycan duyayım kalbim çarpsın gerisi önemli değil derim.Yani uzun zamandır ilk defa böyle hissediyorum.Ama gelin görünki onun lise mezunu olması ve düzgün bi işinin olmaması yüzünden herkes boşver sana göre değil diyor.Hatta gecen gün anneme anlattığımda bu kadar düşeceğini hiç tahmin etmezdim sana inanamıyorum dedi.En azından sana denk olsun saçmalama insanlara ne diyeceğiz gibi şeylerde söyledi.Ama ben şuan bunları hiç düşünemiyorum hayatımda hiç yapmadım bunu aslada yapmam derdim ama gidip ona sevdiğimi söylemek istiyorum.Bunu düşünmek bile bana göre imkansız bişeydi.Ama ilerde üzülmekte istemiyorum.Ama içimde kalmasınada gönlüm el vermiyor.Sizce statü farkı önemlimidir.İlla mutsuzluk demekmidir.Yani sizce gidip söyleyeyimmi?

oncelıkle annenın soledıgı syeler cok ılgınc.ve statuye onem veren arkadaslar.garıp buldum sızlerı.statunun ne onemı var ne demek ınsanalra ne dıyecez.sen kendını ınsandan sayarken karsıdakını ne sıfatına sokuyorsun.ask sevgı saygı statu tanırmı.anladıgım kadarıyla bazı arkadasların ıstedıgı ask deıl zengın koca.bumudur yanı belkı sozlerım sızlerı kırabılır ama ınsana ınsan oldugu ıcın deger verılmelı.parasına egıtımıne gore deıl.unıv mezunu kro dolu ortalık.

konuyu acan arkadasım statunun hıcbır onemı yok.sevıyorsan asla dusunme.annenede teessuf edıyorum ınsanalra ne dıcez falan sanırım saray da falan buyumus olmalı.yada 3 unıverste bıtırmıs oxfortta master ını yapıor olmalı bu cumle assasını kurtarmıyo cunku

Sosyal statü elbette önemli.Aşk yetmez tek başına.Hem aşık olacağın ,hem de statüsü sana uygun olan birini bulmalısın.

yaaa direk önemli olan ,en başta düşünülmesi gereken asla bu değil

1.inançlı mı ve gereklerini yerine getirmeye çalışıyor mu?

2.kendini yetiştirmiş mi??doğru düzgün konuşup,tepki veriyor mu?

3.sıcak,samimi ve içten mi??

4.kalbi var mı?

5.iyi yanları kötü yanlarına daha mı ağır basıyor?ya da basmıyor mu?

6.sizi mutlu ediyor mu?

ve daha bunun gibi biçok şeyden sonra gelir hangi okuldan mezun olduğu!!

evt okusun tabi üniversiteye de gitsin,iyi bi işi de olsun,herkes ister kim ben istemem der ki!!

ama en baştan ayy yazık üniversiteye de gidememiş,lise mezunu olarak kalmış falan filan diye başlarsanız sonrasında havanızı da alabilirsiniz :20:zira okumuş hödükler tonla ülkemizde:19::19:

bence sosyal açıdan en önemlisi kendini yetiştirmesi..ama bunun yanında da üniversite mezunu olması çok güzel bişey tabiki..
:31::31::31::31:

ayrıca sosyal statü evliliği yapıp,ona göre yaşam şekillendirilmeye çalışılmasından tiksiniyorum.Allah korusunn:19::19:

insanın seçtikleri zaten hayatta bizzat kendini yansıtmıyor mu??:31:

efsa nerelerdesin:3:

Kızlar meraba bana yardımcı olursanız sevinirim.Fikirlerinize çok ihtiyacım var.Ben ara sıra tesadüfen karşılaştığımız birinden hoşlanıyorum.Hatta hoşlanmanın ötesinde diyebilirim.Ben eğitim fakültesi okuyorum.Bugüne kadar sadece 1 kişiyi ciddi manada tanımak istedim yaş farkından dolayı yollarımızı ayırmıştık.22 yaşındayım kolay etkilenen bi yapım yoktur.Hani güzel bi bayanım bugüne kadar maddi olarak çok çok iyi durumda olan eğitim sviyesi yüksek olan insanlardan teklifler almama rağmen kalbimde hiç kıpırtı olmadı bende deneyim belki zamanla severim gibi laflara inanmam pek.Hayatta tek istediğim şey birini görünce bi heycan duyayım kalbim çarpsın gerisi önemli değil derim.Yani uzun zamandır ilk defa böyle hissediyorum.Ama gelin görünki onun lise mezunu olması ve düzgün bi işinin olmaması yüzünden herkes boşver sana göre değil diyor.Hatta gecen gün anneme anlattığımda bu kadar düşeceğini hiç tahmin etmezdim sana inanamıyorum dedi.En azından sana denk olsun saçmalama insanlara ne diyeceğiz gibi şeylerde söyledi.Ama ben şuan bunları hiç düşünemiyorum hayatımda hiç yapmadım bunu aslada yapmam derdim ama gidip ona sevdiğimi söylemek istiyorum.Bunu düşünmek bile bana göre imkansız bişeydi.Ama ilerde üzülmekte istemiyorum.Ama içimde kalmasınada gönlüm el vermiyor.Sizce statü farkı önemlimidir.İlla mutsuzluk demekmidir.Yani sizce gidip söyleyeyimmi?

Statü farkı önemlidir. Her ne kadar bizler "benim için önemli değil, kendisini yetiştirmiş, çalışkan, iyi huylu - ahlaklı ve beni delicesine seven biri olsun yeterli" desekte, günümüz şartlarında statü çok önemli.
Kimseyi küçük görmek, yargılamak, imkansızlıklardan veya istem dışı sebeplerden oluşan eğitim düşüklüğünü sorgulamak bize düşmez.
Eminim ki, her birey, en iyi kademe dahi olsa, daha da iyi yerlere gelmek ister. Bu kişisel bir ihtiyaçtır.

Senin durumuna bakınca, haklısın. İnsan sevdiği, hoşlandığı, gözüne ve gönlüne hitap eden biri ile birlikte olmak ister.
Şu an yaş itibari ilede biraz, senin için statünün veya özgeçmişin çok önemi yok. Yeterki senin beklentilerinle karşındaki insanın yapısı orantılı olsun. Geri kalanlar senin için tefarruat.
Fakat malesef ki hayat o kadar kolay ve basit değil. Bir noktada annen doğru düşünüyor.
Yarın öbürgün - varsayımsal konuşuyorum - babanın karşısına bu kişiyi çıkartınca da sana diyeceği şu şekilde olacaktır:
"ben seni gözümden sakınıp bir yerlere gelesin, bir şeyler olasın, kendi hayatını kurtarasın diye uğraştım, senin yaptığın seçimlere bak. Ben sana böyle bir gelecek mi istedim? Bunun için mi uğraştım?"
Dediğim gibi bu bir varsayım, belki de hiç bu şekilde davranmayabilir. Ama böyle bir durum karşısında, %80-%90 bir babanın tepkisi bu olacaktır.

Bir de diğer açıdan bakalım.
Bu er kişi, senin hayatına girdiğinde, statü farkından dolayı sorunlar yaşayacaktır.
Erkek her zaman bayandan üstün olmak, ondan daha iyi bir konumda olmak ister.
Sonuçta kültürümüzde bir erkek kadını sahiplenir ve kanatları altına alır, bir kadın erkeği kanatları altına alamaz! Biraz doğamıza ters bir durum olur bu.
İlk başlarda olmasa da, sonradan kendisini yetersiz, seni memnun edemeyen, ihtiyaçlarını karşılayamayan biri gibi hissedecek.
Giderek içine kapanacak, aranızda sorunlar oluşacak ve o kendini yetersiz gördükçe sen bunu ne kadar umursamadığını anlatmaya uğraşacaksın.
Karşılıklı bir efor sarf ederek, içinden çıkılmaz bir noktaya geleceksinizdir.

Ben sana sadece görebilmen için bir kaç birşey yazmak istedim o kadar.
Yoksa dediğim gibi, kimseye kimseyi yargılamak düşmez. Seçim senin, karar senin.
Fakat eğer böyle bir seçimde bulunacaksan, seni çetin bir yol bekliyor demektir. Gerek çevren, gerek ailen, gerekse akrabaların yaptığın seçim ve yanındaki insan hakkında çok fazla yorumda ve yargılamada bulunacaklar.
Kendine daha yakın statüde biri ile birlikte olman, hatta senin statünün üzerinde biri ile birlikte olman senin açından daha iyi olacaktır.
Karşılıklı gelecek düşünülsün veya düşünülmesin, şu an zaten çok çok ilersi düşünülecek bir durum var denilemez.
İnsanların dediklerinden ve yargılarından çok ilişkini yaşarsın, aksi halde çok yıpranır, üzülür ve ister istemez baskılar neticesinde sevdiğin insandan dahi uzaklaşabilirsin.

İnşallah kendin için en iyi olana karar verirsin, mutlu olman dileğiyle :34:

oncelıkle annenın soledıgı syeler cok ılgınc.ve statuye onem veren arkadaslar.garıp buldum sızlerı.statunun ne onemı var ne demek ınsanalra ne dıyecez.sen kendını ınsandan sayarken karsıdakını ne sıfatına sokuyorsun.ask sevgı saygı statu tanırmı.anladıgım kadarıyla bazı arkadasların ıstedıgı ask deıl zengın koca.bumudur yanı belkı sozlerım sızlerı kırabılır ama ınsana ınsan oldugu ıcın deger verılmelı.parasına egıtımıne gore deıl.unıv mezunu kro dolu ortalık.

konuyu acan arkadasım statunun hıcbır onemı yok.sevıyorsan asla dusunme.annenede teessuf edıyorum ınsanalra ne dıcez falan sanırım saray da falan buyumus olmalı.yada 3 unıverste bıtırmıs oxfortta master ını yapıor olmalı bu cumle assasını kurtarmıyo cunku

Öncelikle görüşleriniz için teşekkür ederim.Yalnız ,Annemin düşüncelerine gelince yanlış veya doğru bunu yadırgamıyorum ben, O annem benim ve her anne gibi kızının mutlu olmasını istiyor..Aynı şekilde rahat yaşamaya devam etmemi istemesi en doğal hakkı ki çok birşey istediği yok sadece denklik.. babamın evinde gördüğümden fazlası değil yani..Ki bizim sülalemizde böyle durumlar yadırganır hep ve sonucu hüsran olan örnekler olduğu için benimde mutsuz olacağımı düşünüyor...

........................................................

Son düzenleme:
Sosyal statü elbette önemli.Aşk yetmez tek başına.Hem aşık olacağın ,hem de statüsü sana uygun olan birini bulmalısın.

Keşke öyle birinin çıkacağını bilsem karşıma ama hep biri olsa biri olmuyor..Böyle biri çıkar diyerek aşkı bi kenara itip pişman olmak istemiyorum..

yaaa direk önemli olan ,en başta düşünülmesi gereken asla bu değil

1.inançlı mı ve gereklerini yerine getirmeye çalışıyor mu?

2.kendini yetiştirmiş mi??doğru düzgün konuşup,tepki veriyor mu?

3.sıcak,samimi ve içten mi??

4.kalbi var mı?

5.iyi yanları kötü yanlarına daha mı ağır basıyor?ya da basmıyor mu?

6.sizi mutlu ediyor mu?

ve daha bunun gibi biçok şeyden sonra gelir hangi okuldan mezun olduğu!!

evt okusun tabi üniversiteye de gitsin,iyi bi işi de olsun,herkes ister kim ben istemem der ki!!

ama en baştan ayy yazık üniversiteye de gidememiş,lise mezunu olarak kalmış falan filan diye başlarsanız sonrasında havanızı da alabilirsiniz :20:zira okumuş hödükler tonla ülkemizde:19::19:

bence sosyal açıdan en önemlisi kendini yetiştirmesi..ama bunun yanında da üniversite mezunu olması çok güzel bişey tabiki..
:31::31::31::31:

bu saydığınız maddeleri anlamam için kendime bi şans vermem gerekiyor : ) Bunu bende istiyorum...Ama bir türlü cesaretimi toplayamadım haftalardır bütün söylenenlere kulak tıkayıp adım atamıyorum..

Back
X