Sizce sosyal statü önemli mi?

insanın seçtikleri zaten hayatta bizzat kendini yansıtmıyor mu??:31:

efsa nerelerdesin:3:

Buralardayım :3: seçimlerimiz bize ait olursa yansıtıyorda.. birde fedakarlık yapıp seçmek zorunda olduklarımız oluyor.. ben ikisi arasındayım şuan..

Statü farkı önemlidir. Her ne kadar bizler "benim için önemli değil, kendisini yetiştirmiş, çalışkan, iyi huylu - ahlaklı ve beni delicesine seven biri olsun yeterli" desekte, günümüz şartlarında statü çok önemli.
Kimseyi küçük görmek, yargılamak, imkansızlıklardan veya istem dışı sebeplerden oluşan eğitim düşüklüğünü sorgulamak bize düşmez.
Eminim ki, her birey, en iyi kademe dahi olsa, daha da iyi yerlere gelmek ister. Bu kişisel bir ihtiyaçtır.

Senin durumuna bakınca, haklısın. İnsan sevdiği, hoşlandığı, gözüne ve gönlüne hitap eden biri ile birlikte olmak ister.
Şu an yaş itibari ilede biraz, senin için statünün veya özgeçmişin çok önemi yok. Yeterki senin beklentilerinle karşındaki insanın yapısı orantılı olsun. Geri kalanlar senin için tefarruat.
Fakat malesef ki hayat o kadar kolay ve basit değil. Bir noktada annen doğru düşünüyor.
Yarın öbürgün - varsayımsal konuşuyorum - babanın karşısına bu kişiyi çıkartınca da sana diyeceği şu şekilde olacaktır:
"ben seni gözümden sakınıp bir yerlere gelesin, bir şeyler olasın, kendi hayatını kurtarasın diye uğraştım, senin yaptığın seçimlere bak. Ben sana böyle bir gelecek mi istedim? Bunun için mi uğraştım?"
Dediğim gibi bu bir varsayım, belki de hiç bu şekilde davranmayabilir. Ama böyle bir durum karşısında, %80-%90 bir babanın tepkisi bu olacaktır.

Bir de diğer açıdan bakalım.
Bu er kişi, senin hayatına girdiğinde, statü farkından dolayı sorunlar yaşayacaktır.
Erkek her zaman bayandan üstün olmak, ondan daha iyi bir konumda olmak ister.
Sonuçta kültürümüzde bir erkek kadını sahiplenir ve kanatları altına alır, bir kadın erkeği kanatları altına alamaz! Biraz doğamıza ters bir durum olur bu.
İlk başlarda olmasa da, sonradan kendisini yetersiz, seni memnun edemeyen, ihtiyaçlarını karşılayamayan biri gibi hissedecek.
Giderek içine kapanacak, aranızda sorunlar oluşacak ve o kendini yetersiz gördükçe sen bunu ne kadar umursamadığını anlatmaya uğraşacaksın.
Karşılıklı bir efor sarf ederek, içinden çıkılmaz bir noktaya geleceksinizdir.

Ben sana sadece görebilmen için bir kaç birşey yazmak istedim o kadar.
Yoksa dediğim gibi, kimseye kimseyi yargılamak düşmez. Seçim senin, karar senin.
Fakat eğer böyle bir seçimde bulunacaksan, seni çetin bir yol bekliyor demektir. Gerek çevren, gerek ailen, gerekse akrabaların yaptığın seçim ve yanındaki insan hakkında çok fazla yorumda ve yargılamada bulunacaklar.
Kendine daha yakın statüde biri ile birlikte olman, hatta senin statünün üzerinde biri ile birlikte olman senin açından daha iyi olacaktır.
Karşılıklı gelecek düşünülsün veya düşünülmesin, şu an zaten çok çok ilersi düşünülecek bir durum var denilemez.
İnsanların dediklerinden ve yargılarından çok ilişkini yaşarsın, aksi halde çok yıpranır, üzülür ve ister istemez baskılar neticesinde sevdiğin insandan dahi uzaklaşabilirsin.

İnşallah kendin için en iyi olana karar verirsin, mutlu olman dileğiyle :34:

Evet benim için şuan teferruat..Ama annemin tepkiside kendince haklı.Babam ondan daha sert olduğu için muhtemelen sizin söylediklerinizden farklı olmayacak.
Bende benim kanatlarımın altında yaşayacak bir erkek istemem elbette.Ben farklılıklarımı üstünlük olarak görmem ama karşı taraf Bunu kompleks haline getirip sorun edecek konuma getirirse zaten yapamam..Benim vasıflarım her ne kadar üstün olursa olsun kendini benden ön planda görmesini beklerim bunu başarabilirmi bilmem..Ama mesleğini biliyorum ve kazançlar arasında çok büyük fark olmayacağını düşünüyorum . sadece eğitimin ve doğal olarakta mesleğin getireceği bi konum farkı olacak toplum içinde..Beni düşündüren asıl bu durum..Zaten söylediğim gibi çevredeki insanların sürekli birilerini birilerine layık görmemek gibi bir hal ve tavırları var..Yorumların ardı arkası kesilmeyecek.bu durumu ben önemsemesem ki bunu yapabilirim.. ama karşı tarafın kulağına gittiğinde onda yaratacağı üzüntüleri sorunları göz ardı edemiyorum.Bunun illaki hayatımıza bi yansıması olacak...Ama herşeye rağmen denemek istiyorum çünkü kolay ısınabilen biri değilim.
Fikirleriniz için teşekkür ederim...

Bir arpa boyu yol alamadım malesef aylar oldu : ) Ne o cesaret edebildi ne ben..Biz inanmak istemesekte hem onun hem benim beynimizde bu fark var sanırım.İlerisi insanı korkutuyor.Ama yinede hala ilk günki gibi bi şans vermek denemek istiyorum ama olmuyor bir türlü...

Üniversite hedefi yok mu hiç?? Belki üniversiteyi kazanr o da güzel bi bölüm kazanr.... ya da dışardan okusun kpss için memur olmak için dışardan okusun kpss çalşsın bi taraftan memur olsun yani yaşınız daha genç bence herşey mümkündür

Üniversite hedefi yok mu hiç?? Belki üniversiteyi kazanr o da güzel bi bölüm kazanr.... ya da dışardan okusun kpss için memur olmak için dışardan okusun kpss çalşsın bi taraftan memur olsun yani yaşınız daha genç bence herşey mümkündür

Bilmiyorum hedefi varmı ama sanmıyorum.Yaşı 26 Artık düzenini oturtmuş gibi yani düzenli bi hayatı işi var sürekli bi iş.Ama devlet değil özel ve maaşı da benim alacağımın yarısı gibi nerdeyse.Yapmak istese bile kadar aradan sonra yapabilirmi bilmiyorum kpssyi kazanmakta artık çok zor biliyorsunuz..

sizin konunuza değil ama genel olarak yazmak istiyorum...bu devirde sosyal statü = para... yani ne kadar paran varsa o kadar statün yoksa... diyelim sizin hoşlandığınız kişi bir holding sahibinin oğlu olsaydı yada ne biliyim çok varlıklı bir ailenin oğlu olup altında arabası üstünde yabancı markalı kıyafetleri falan lise mezunu da olsa statüsü bir üniversite mezunundan bile fazla olacak... bir üni mezunu yıllarca kpss ye hazırlanıp atanamadığı için öğretmen yerine konulmadığı için kendisine kız verilmezken o lise mezunu ama paralı kişi istediği kızın ailesini kolayca ikna edip çok şaşalı bir hayat yaşayacak... bazen diyorum üniversite okudum da ne oldu? öğretmenim ama henüz atanamadığım için toplumda hiç bir statüm yok... kimse öğretmenden bile saymıyor :)) ya lotodan bir milyon lazanıp kendime bir statü kuracağım yada bu sene atanıp statümü dişimle turnağımla yapmış olacağım :))

sizin konunuza değil ama genel olarak yazmak istiyorum...bu devirde sosyal statü = para... yani ne kadar paran varsa o kadar statün yoksa... diyelim sizin hoşlandığınız kişi bir holding sahibinin oğlu olsaydı yada ne biliyim çok varlıklı bir ailenin oğlu olup altında arabası üstünde yabancı markalı kıyafetleri falan lise mezunu da olsa statüsü bir üniversite mezunundan bile fazla olacak... bir üni mezunu yıllarca kpss ye hazırlanıp atanamadığı için öğretmen yerine konulmadığı için kendisine kız verilmezken o lise mezunu ama paralı kişi istediği kızın ailesini kolayca ikna edip çok şaşalı bir hayat yaşayacak... bazen diyorum üniversite okudum da ne oldu? öğretmenim ama henüz atanamadığım için toplumda hiç bir statüm yok... kimse öğretmenden bile saymıyor :)) ya lotodan bir milyon lazanıp kendime bir statü kuracağım yada bu sene atanıp statümü dişimle turnağımla yapmış olacağım :))

Yani haklısınız öyleside var : ) ama bizim durumda ne statü nede çok para yok..Aslında ben şimdilik ataması garanti gibi görünen bi bölümde okuyorolsamda 2 sene sonrası için ne olacağımı kestiremiyorum. :)) Canım Türkiyem böyle...Ne diyeyim inşallah en kısa sürede atanırsınız öğretmen adayı olarak bunu gönülden diliyorum..

Back
X