Sizce sözlenmek için fazla mı küçüğüm? memleket konusu çok mu önemli ?

hakkında hayırlısı olsun.umarım karşına çıkan insan düşündüğün gibi iyi biridir bencede 21 sözlenmek icin cok erken bi yaş.benim arkadasım 19 yaşında nisanlandı mutlu ama keske biraz daha bekleseydi diye düsünüyorum nolursa olsun hayatına biri girdiğinde kısıtlanıyo yaptıkların en güzel yaşındasın biraz daha tanı belki tanıdıkca icine sinmicek ki ins böyle bisey olmaz.
şehirlerin farklı olmasına gelincee..mersin malatya örf adet olarak ne kadar farklı olabilirki biri diğerinden ne kadar ağır olabilir.aynı seyi benim ailemde yaptı ama bizim biraz farklıydı.ben karadenizliyim erkek arkadasım boşnak.adetlerimiz tamamen zıt aile büyükleride daha simdiden sorun yaptı tabi.sen kesin kararını verdikten sonra onlarında düsünceleri değişir diye düşünüyorum sen sadece verdiğin karardan emin ol gerisi yavas yavas gelir.

Bence böyle adımlar atmak için yaşın çok önemli olduğunu düşünmüyorum.
O olgunluğu kendinde buluyorsan yaşın gayet normal. Çok istiyorsan bir daha görüş,aklın kalmasın derim...

Önce okulun bitanem ..hem yaşında küçük :34: gelenek meselesine gelince mersin ,malatya arasında pek fark yok malatyalı birçok arkadaşım var gerçekten mert insanlar ..

çok teşekkür ederim:) tabiki önce okul. o bitmeden evlenmeyi falan düşünmüyorum. umarım öyledir bu insanda

Canım ben 23 yaşındayım aramızda çok fark yokmuş ve Malatyalıyım,merak ettiğin adetlerle ilgili sorular filan varsa sorabilirsin bana.Erkek arkadaşım da Malatyalı benim.Daha doğrusu Elazığ-Malatya karışık:9: Erkek arkadaşım ve ben başka şehirde yaşıyoruz ama tüm akrabalarımız orada.O yüzden her sene oradayız.Malatya'da da her insan bir değildir öncelikle bunu söyleyeyim.Bizim ailemizin içinde bile çok farklı insanlar vardır.Farktan kastım kültür olarak,hayata bakış açısı olarak.Hatta erkek arkadaşım bile abilerinden çok farklıdır.O yüzden Malatyalılar şöyledir böyledir diye genelleme yapmak doğru olmaz.Öncelikle ailenin korkularını sormalısın.Bu korkular ne ile ilgili.Ayrıca evlenince Malatya'da mı yaşayacaksınız.Soruların olursa seve seve cvplarım:34:

ya çok çok teşekkür ederim :) malatya hakkında bende öyle duydum. Hani iyisi çok iyidir diye.. Yok malatyada yaşamayacağım. gerçekten danışmak istediğim çok şey var. yardım edersen çok sevinirim

hakkında hayırlısı olsun.umarım karşına çıkan insan düşündüğün gibi iyi biridir bencede 21 sözlenmek icin cok erken bi yaş.benim arkadasım 19 yaşında nisanlandı mutlu ama keske biraz daha bekleseydi diye düsünüyorum nolursa olsun hayatına biri girdiğinde kısıtlanıyo yaptıkların en güzel yaşındasın biraz daha tanı belki tanıdıkca icine sinmicek ki ins böyle bisey olmaz.
şehirlerin farklı olmasına gelincee..mersin malatya örf adet olarak ne kadar farklı olabilirki biri diğerinden ne kadar ağır olabilir.aynı seyi benim ailemde yaptı ama bizim biraz farklıydı.ben karadenizliyim erkek arkadasım boşnak.adetlerimiz tamamen zıt aile büyükleride daha simdiden sorun yaptı tabi.sen kesin kararını verdikten sonra onlarında düsünceleri değişir diye düşünüyorum sen sadece verdiğin karardan emin ol gerisi yavas yavas gelir.

amin canım. Evet erken olduğunun bende farkındayım. bana kalsa çıkıp görüşüp tanışmak isterim. Ama işin içine aileler girince pek mümkün olmuyor. Ciddiye biniyor :/ İşte ailem korkuyor. hani nasıldır adetleri, aile yapıları. Gerçi bu yöre ilede pek ilgisi yok ama insan düşünmeden edemiyor. Ciddi konular:/ Kararsızım yani daha tam tanımıyorum. Ama önce ailemin biraz ısınması gerek

Bence böyle adımlar atmak için yaşın çok önemli olduğunu düşünmüyorum.
O olgunluğu kendinde buluyorsan yaşın gayet normal. Çok istiyorsan bir daha görüş,aklın kalmasın derim...

haklısın canım. Yaş önemli.. Sorumluluk almak ciddi bir iş :/ bende öyle düşünüyorum. yani bir daha görüşüp kendimi iyice ölçmeliyim.

ya çok çok teşekkür ederim :) malatya hakkında bende öyle duydum. Hani iyisi çok iyidir diye.. Yok malatyada yaşamayacağım. gerçekten danışmak istediğim çok şey var. yardım edersen çok sevinirim

Canım sormak istediklerini sor sen ben yanıtlarım.Ama kendi ailemden örnek vererek sana anlatmaya çalışayım insanlarını az çok.Anne tarafımda tüm kuzenler olarak hepimiz okuduk.Öyle doğulu dendiğine bakma sen,okumadan evlenmeye bizim anne tarafı karşı çıkar,kızların okuması da önemlidir o yüzden.
Çok yobaz bir kent değildir Malatya.Ama her küçük kentte olduğu gibi oranın da kendine özgü bazı kuralları vardır.Bundan 10 sene öncesine kadar sokaklarında yürürken çok laf yerdik,ama öyle açık seçik olduğumuzdan değil kesinlikle.Zaten öyle açık giyinen yok denecek kadar azdı eskiden.Ama şimdi Malatya da çok değişti,gençleri daha çok bilinçlendi.Tabi ki hala cahiller de var ama azalıyor yavaş yavaş.Örnek vermek gerekirse artık her isteyen istediğini giyinebiliyor.Önceden normal diz kapağında etek giydiğinde bile çarşıda her geçenden laf yerdin.Ama şimdi kimse kimseyi takmıyor:27::27: Sadece yaşı büyük olan,amcalar dedeler filan dışında.Onlar değişime ayak uyduramayan kesim :9::9::9: Yine de orada şortla,mini etekle,askılı tişörtle dolaşınca pek rahat edemez bayanlar.Ha yine de dolaşan yok mu var tabi ki,ama malesef erkekler bakışlarıyla yer bitirir :47::47:
Eskiden mesela ramazan ayında insan oruçlu değilse çarşıda asla yemek yiyemezdi,su içemezdi utancından.Şimdi herkes rahat,ellerde su şişesi filan.Yani böyle detayları anlatmamın nedeni değişimi anlayabilmen için.Mesela benim baba tarafımın erkek kesimi geri kafalıdır.Ama onlar bile zamanla değiştiler artık.Gençleri gerçekten daha aklı başında olmaya başladı özellikle.Zaten sen okumuş diyorsun erkek arkadaşın için,o belli şeyleri aşmıştır merak etme.Adetler,gelenek görenekler pek farklı değil diğer şehirlerden.Sen düğün zamanı olan adetleri filan mı merak ediyorsun yoksa genel olarak öğrenmek istediğin başka şeyler mi var?
Erkeklerine gelince içlerinde sahiplenme duygusu fazladır,özellikle eşlerini sevgililerini filan.Bazen bu yüzden kıskançlık damarları da tutar,bazen sözüm geçsin ister yapma etme gibi.Ama bunlar öyle hayatı zindan edecek gibi şeyler değil tabi ki.Evlilikte ailelerin karışıp karışmama durumlarına gelince,benim anne tarafımı düşünüyorum,teyzelerimin hiçbiri gelinlerinin işlerine çok fazla karışmadılar bugüne kadar.Düğün zamanı ne kavga gördüm ne gürültü o yüzden.Ama baba tarafımda tam bir gösteriş meraklısıdır ve kıskançtır :9::9: Sen onların mahallesinde hapşur yedi mahalleye sen gitmeden haberin gider o kadar da dedikoducudur :47::47: Ama işte her insan bir olmuyor.Bu saydıklarım sadece Malatyalılar için geçerli olan şeyler değil ki,herkes için olan şeyler.Bir de erkek arkadaşının ailesi hangi semtte oturuyor söylersen ben sana karakter haritalarını bile çıkartırım :9::9::9: Bir de kürtlük var mı acaba?Gerçi olsa da sorun olmaz.Benim annem Türk babam kürt ama hiçbir sorun yaşamadılar.Erkek arkadaşım da kürt,ben de babamdan dolayı kürtüm.Ama bizim için her zaman Ne Mutlu Türk'üm Diyene :72::72::72::72: Bunu belirtmeden de geçemeyeceğim.Kürt mü diye sormamın nedeni,bazıları çok geri kafalı oluyor o yüzden.

Canım sormak istediklerini sor sen ben yanıtlarım.Ama kendi ailemden örnek vererek sana anlatmaya çalışayım insanlarını az çok.Anne tarafımda tüm kuzenler olarak hepimiz okuduk.Öyle doğulu dendiğine bakma sen,okumadan evlenmeye bizim anne tarafı karşı çıkar,kızların okuması da önemlidir o yüzden.
Çok yobaz bir kent değildir Malatya.Ama her küçük kentte olduğu gibi oranın da kendine özgü bazı kuralları vardır.Bundan 10 sene öncesine kadar sokaklarında yürürken çok laf yerdik,ama öyle açık seçik olduğumuzdan değil kesinlikle.Zaten öyle açık giyinen yok denecek kadar azdı eskiden.Ama şimdi Malatya da çok değişti,gençleri daha çok bilinçlendi.Tabi ki hala cahiller de var ama azalıyor yavaş yavaş.Örnek vermek gerekirse artık her isteyen istediğini giyinebiliyor.Önceden normal diz kapağında etek giydiğinde bile çarşıda her geçenden laf yerdin.Ama şimdi kimse kimseyi takmıyor:27::27: Sadece yaşı büyük olan,amcalar dedeler filan dışında.Onlar değişime ayak uyduramayan kesim :9::9::9: Yine de orada şortla,mini etekle,askılı tişörtle dolaşınca pek rahat edemez bayanlar.Ha yine de dolaşan yok mu var tabi ki,ama malesef erkekler bakışlarıyla yer bitirir :47::47:
Eskiden mesela ramazan ayında insan oruçlu değilse çarşıda asla yemek yiyemezdi,su içemezdi utancından.Şimdi herkes rahat,ellerde su şişesi filan.Yani böyle detayları anlatmamın nedeni değişimi anlayabilmen için.Mesela benim baba tarafımın erkek kesimi geri kafalıdır.Ama onlar bile zamanla değiştiler artık.Gençleri gerçekten daha aklı başında olmaya başladı özellikle.Zaten sen okumuş diyorsun erkek arkadaşın için,o belli şeyleri aşmıştır merak etme.Adetler,gelenek görenekler pek farklı değil diğer şehirlerden.Sen düğün zamanı olan adetleri filan mı merak ediyorsun yoksa genel olarak öğrenmek istediğin başka şeyler mi var?
Erkeklerine gelince içlerinde sahiplenme duygusu fazladır,özellikle eşlerini sevgililerini filan.Bazen bu yüzden kıskançlık damarları da tutar,bazen sözüm geçsin ister yapma etme gibi.Ama bunlar öyle hayatı zindan edecek gibi şeyler değil tabi ki.Evlilikte ailelerin karışıp karışmama durumlarına gelince,benim anne tarafımı düşünüyorum,teyzelerimin hiçbiri gelinlerinin işlerine çok fazla karışmadılar bugüne kadar.Düğün zamanı ne kavga gördüm ne gürültü o yüzden.Ama baba tarafımda tam bir gösteriş meraklısıdır ve kıskançtır :9::9: Sen onların mahallesinde hapşur yedi mahalleye sen gitmeden haberin gider o kadar da dedikoducudur :47::47: Ama işte her insan bir olmuyor.Bu saydıklarım sadece Malatyalılar için geçerli olan şeyler değil ki,herkes için olan şeyler.Bir de erkek arkadaşının ailesi hangi semtte oturuyor söylersen ben sana karakter haritalarını bile çıkartırım :9::9::9: Bir de kürtlük var mı acaba?Gerçi olsa da sorun olmaz.Benim annem Türk babam kürt ama hiçbir sorun yaşamadılar.Erkek arkadaşım da kürt,ben de babamdan dolayı kürtüm.Ama bizim için her zaman Ne Mutlu Türk'üm Diyene :72::72::72::72: Bunu belirtmeden de geçemeyeceğim.Kürt mü diye sormamın nedeni,bazıları çok geri kafalı oluyor o yüzden.

yaaaa canım benim çok tatlısın :) benim için üşenmeyip neler yazmışsın ne desemki sana çok çok çok teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :)) şimdi şöyle birşey malatyada yaşama durumu yok zaten. hani orada yaşamıyorlar. ailesini bilmiyoruz. hani şu laf olayı beni korkutuyor. Ailemde ondan korkuyor, hiç öyle yakından tanıdığımız bir malatyalı yok. Dediğin gibi hani aileler karışırsa, hani onlar nasıl davranır eder ne biliyim kafam çok karışık :/ zaten hiçbir özelliğini bilmiyorum. Malatyanın bazı yörelerini pek önermezler. hani heryerde iyiside kötüsüde var ama bazı köyleri değişik oluyormus. sen hangi köydensin yada erkek arkadaşın? kürt olayına gelince bilmiyorum ama sanırım öyleler. Burdada bir çatışma olurmu diye düşünmeden edemiyorum.
haklısın canııım ne mutlu türküm diyeneee :)) çok sevdim senii :))

Malatyalılar iyidirler hoşturlar,insancıldırlar da senin yaşın evlenecek insan bulma derdine düşmek için küçük be arkadaşım.

Bir de şu var ki, adamla zaten görücü üsulü tanışacaksın yani ilişki aşkla başlamayacak, e bırak bari ailenin rızası olsun.

Adamın gerçekten dışardan göründüğü gibi çıkacağına nasıl emin olabiliyorsun?Dıdısının dıdısından referans almışsın hemen kafana yatmış.Hadi sevsen, aşık olsan yakından tanısan aileni karşına alsan anlarım ama görücü usulü evleneceksen ailenin rızası olsun ki ilerde bir olumsuzluk çıktığında rahatça sırtını ailene yaslayabilesin.

Henüz hiçbir şey başlamamışken, sırf görünürde iyi bir kısmet diye ailenin rızası olmayan bir ilişkiye adım atma bence.

Son düzenleme:
Doğru insan mı değil mi bilinmez ama kaderinde o adamla evlenmek varsa, sen şu an ailenin sözünü dinleyip kendini geri çeksen bile nasıl olsa bir şekilde evleneceksiniz."Ya doğru insansa, şansımı elimin tersiyle mi itiyorum?" diye evhamlanmaya hiç gerek yok.

Son düzenleme:
Malatyalılar iyidirler hoşturlar,insancıldırlar da senin yaşın evlenecek insan bulma derdine düşmek için küçük be arkadaşım.

Bir de şu var ki, adamla zaten görücü üsulü tanışacaksın yani ilişki aşkla başlamayacak, e bırak bari ailenin rızası olsun.

Adamın gerçekten dışardan göründüğü gibi çıkacağına nasıl emin olabiliyorsun?Hadi sevsen, aşık olsan aileni karşına alsan anlarım ama görücü usulü evleneceksen ailenin rızası olsun ki ilerde bir olumsuzluk çıktığında rahatça sırtını ailene yaslayabilesin.

evlenecek bir insan bulma derdim hiç olmadı. şans eseri tesadüf olarak bi anda gerçekleşti bu olay. Ailem kararsız olduğu için tedirgin. yani bilmediğimiz bir yöre.. Ailemin rızası tabiki önemli. ama insanda düşünüyor. zaten nasıp kısmet böyle şeyler.

evlenecek bir insan bulma derdim hiç olmadı. şans eseri tesadüf olarak bi anda gerçekleşti bu olay. Ailem kararsız olduğu için tedirgin. yani bilmediğimiz bir yöre.. Ailemin rızası tabiki önemli. ama insanda düşünüyor. zaten nasıp kısmet böyle şeyler.

ve ayrıca ben tabiki emin değilim gördüğümü söyledim ki ilk izlenimde çok önemlidir. elbette nasıl olduğunu bilemem ama insan belli ediyor kendini. Dıdısının dıdısıda değil benm yakından tanıdğım biri. güvenmesem bu denli düşünmezdim. ben mantıksızda bir insan değilim mantığıma öyle kolay yatsa burda sormam

cnm 22 yasindayim ve 3 yasinda kizim var yasin kucuk deil bence ama karar senin :))

ve ayrıca ben tabiki emin değilim gördüğümü söyledim ki ilk izlenimde çok önemlidir. elbette nasıl olduğunu bilemem ama insan belli ediyor kendini. Dıdısının dıdısıda değil benm yakından tanıdğım biri. güvenmesem bu denli düşünmezdim. ben mantıksızda bir insan değilim mantığıma öyle kolay yatsa burda sormam

Ben sana mantıksızsın demedim, ama sen onaylanmak için konu açmışsın ki farklı bir yoruma bu denli karşı çıktın.

Bir insanı tanıyabilmek için yıllarca görüşmek bile yetmeyebiliyor bazen. Tanıdığımızı sandığımız insanların birgün hiç beklemediğimiz yüzlerini görebiliyoruz. O yüzden başkasının anlatımıyla birinin iyi biri olup olmadığına karar verebileceğini sanmıyorum. Diyorum ya insanlar uzun yıllar bile görüşmüş olsalar, yeri geldiğinde tanıyamamışım diyebiliyor. O yüzden tanımaya çalışabilirsin, bunun kararını kendin vermelisin. Yaşın evlilik için küçük, ama bir ilişkiye başlamak için küçük değil. Herşey zamanla yerine oturur zaten. Ailenin isteklerine tabi ki saygı duymalısın, ama onlar da senin kararlarına saygı duymalılar. Sadece tanımak istediğini ve onların onayını almadan böyle işlere kalkışmayacağını belirtebilirsin ailene.

yaaaa canım benim çok tatlısın :) benim için üşenmeyip neler yazmışsın ne desemki sana çok çok çok teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :)) şimdi şöyle birşey malatyada yaşama durumu yok zaten. hani orada yaşamıyorlar. ailesini bilmiyoruz. hani şu laf olayı beni korkutuyor. Ailemde ondan korkuyor, hiç öyle yakından tanıdığımız bir malatyalı yok. Dediğin gibi hani aileler karışırsa, hani onlar nasıl davranır eder ne biliyim kafam çok karışık :/ zaten hiçbir özelliğini bilmiyorum. Malatyanın bazı yörelerini pek önermezler. hani heryerde iyiside kötüsüde var ama bazı köyleri değişik oluyormus. sen hangi köydensin yada erkek arkadaşın? kürt olayına gelince bilmiyorum ama sanırım öyleler. Burdada bir çatışma olurmu diye düşünmeden edemiyorum.
haklısın canııım ne mutlu türküm diyeneee :)) çok sevdim senii :))

Canım aslında bu konu benim Malatyalıları anlatmaya çalışmamla tabi ki olmaz.Her insan farklıdır çünkü.Ben adetler konusunda sana elimden geldiğince yardımcı olabilirim ama aileyi tanımadığım için şöyledir böyledir diyemem.Öncelikle eğer hoşlandıysan çocuktan,tanımaya çalış.Zaten okulum bitene kadar olmaz diyorsun.En azından çocuğa aşık olacak mısın,huylarını beğenecek misin,anlaşabilecek misiniz bunları anlamış olursun.Ben yaşının küçük olduğunu da düşünmüyorum.Evlilik tamamen doğru insanı bulmakla,aşık olmakla alakalı.Ben erkek arkadaşımla 16 yaşındayken sevgili olduk,o da 20 yaşındaydı.Daha o zaman bile evleneceğiz diye yola çıktık.7 sene geçti bir gün bile fikrimiz değişmedi.Seneye okulum bitince evleneceğiz inşallah :nazar: Ama mesela şöyle bir şey de var.Bir arkadaşımın da 7 senelik bir ilişkisi vardı,çocuk askerden geldi iş güç kurmakta,evlenmekte işleri ağırdan alıyordu.Arkadaşım da ayrıldı.Aradan 1 ay geçmeden görücü geldi kendisine.Ben hatta böyle görücü işlerini garip bulurdum.Ama arkadaşım konuşmuş anlaşmış,çocuğun huyunu suyunu filan beğenmiş.6 ay içinde isteme,nişan,düğün derken evlendiler :53::53: Ben de şoka girdim bu ne acele,emin misin,önce tanısaydın biraz,bak diğerinden yeni ayrıldın filan dedim.O da bana diğerini 6 sene de tanımaya çalıştım da noldu dedi. :9::9: Gerçekten kafama yattı ve sevmeye başladım filan dedi.22 yaşında evlendi işte.Şimdi de mutluyum diyor.Yani bu işler belli olmuyor o yüzden.

Neyse çok uzattım yine:9: Eğer kürtse de şunu söyleyeyim sorun olacağını sanmıyorum.Annemle babamdan örnek verdim sana.Kaldı ki Şırnak,Hakkari gibi yerde yaşayan pkklı kürtlerle (:47::47::47:),Malatya-Elazığ taraflarında yaşayanlar arasında dağlar,denizler kadar fark var.Adetler filan da farklı değil o yüzden.Ben baba tarafından Elazığlıyım,erkek arkadaşım da Elazığlı zaten uzaktan akrabayız :21: Sen çocuğu tanımak istiyorsan tanı,zaten ailesiyle ilgili kafanda olan soru işaretlerini yavaş yavaş ondan da öğrenirsin sorarak.

Ailenizin izni yoksa görüşmeyin derim ben.. Görücü usuluyle başladıysa o insan buna uysun ve bu şekilde sizinle görüşsün.

Memleket farkları sorun çıkarıyor evet, kişilere bağlı bu sorunları görmemek.

Back
X