Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neyse çok uzattım yineEğer kürtse de şunu söyleyeyim sorun olacağını sanmıyorum.Annemle babamdan örnek verdim sana.Kaldı ki Şırnak,Hakkari gibi yerde yaşayan pkklı kürtlerle
47:
),Malatya-Elazığ taraflarında yaşayanlar arasında dağlar,denizler kadar fark var.
Ben sana mantıksızsın demedim, ama sen onaylanmak için konu açmışsın ki farklı bir yoruma bu denli karşı çıktın.
Bir insanı tanıyabilmek için yıllarca görüşmek bile yetmeyebiliyor bazen. Tanıdığımızı sandığımız insanların birgün hiç beklemediğimiz yüzlerini görebiliyoruz. O yüzden başkasının anlatımıyla birinin iyi biri olup olmadığına karar verebileceğini sanmıyorum. Diyorum ya insanlar uzun yıllar bile görüşmüş olsalar, yeri geldiğinde tanıyamamışım diyebiliyor. O yüzden tanımaya çalışabilirsin, bunun kararını kendin vermelisin. Yaşın evlilik için küçük, ama bir ilişkiye başlamak için küçük değil. Herşey zamanla yerine oturur zaten. Ailenin isteklerine tabi ki saygı duymalısın, ama onlar da senin kararlarına saygı duymalılar. Sadece tanımak istediğini ve onların onayını almadan böyle işlere kalkışmayacağını belirtebilirsin ailene.
Canım aslında bu konu benim Malatyalıları anlatmaya çalışmamla tabi ki olmaz.Her insan farklıdır çünkü.Ben adetler konusunda sana elimden geldiğince yardımcı olabilirim ama aileyi tanımadığım için şöyledir böyledir diyemem.Öncelikle eğer hoşlandıysan çocuktan,tanımaya çalış.Zaten okulum bitene kadar olmaz diyorsun.En azından çocuğa aşık olacak mısın,huylarını beğenecek misin,anlaşabilecek misiniz bunları anlamış olursun.Ben yaşının küçük olduğunu da düşünmüyorum.Evlilik tamamen doğru insanı bulmakla,aşık olmakla alakalı.Ben erkek arkadaşımla 16 yaşındayken sevgili olduk,o da 20 yaşındaydı.Daha o zaman bile evleneceğiz diye yola çıktık.7 sene geçti bir gün bile fikrimiz değişmedi.Seneye okulum bitince evleneceğiz inşallahAma mesela şöyle bir şey de var.Bir arkadaşımın da 7 senelik bir ilişkisi vardı,çocuk askerden geldi iş güç kurmakta,evlenmekte işleri ağırdan alıyordu.Arkadaşım da ayrıldı.Aradan 1 ay geçmeden görücü geldi kendisine.Ben hatta böyle görücü işlerini garip bulurdum.Ama arkadaşım konuşmuş anlaşmış,çocuğun huyunu suyunu filan beğenmiş.6 ay içinde isteme,nişan,düğün derken evlendiler
Ben de şoka girdim bu ne acele,emin misin,önce tanısaydın biraz,bak diğerinden yeni ayrıldın filan dedim.O da bana diğerini 6 sene de tanımaya çalıştım da noldu dedi.
Gerçekten kafama yattı ve sevmeye başladım filan dedi.22 yaşında evlendi işte.Şimdi de mutluyum diyor.Yani bu işler belli olmuyor o yüzden.
Neyse çok uzattım yineEğer kürtse de şunu söyleyeyim sorun olacağını sanmıyorum.Annemle babamdan örnek verdim sana.Kaldı ki Şırnak,Hakkari gibi yerde yaşayan pkklı kürtlerle
47:
),Malatya-Elazığ taraflarında yaşayanlar arasında dağlar,denizler kadar fark var.Adetler filan da farklı değil o yüzden.Ben baba tarafından Elazığlıyım,erkek arkadaşım da Elazığlı zaten uzaktan akrabayız
Sen çocuğu tanımak istiyorsan tanı,zaten ailesiyle ilgili kafanda olan soru işaretlerini yavaş yavaş ondan da öğrenirsin sorarak.
daha okurken evlilik falan dusunme at hepsini kafandan!
bir de gorucu usulu diyorsun...dur bakalim 21 yasindasin sen! daha kimler cikacak karsina deli olma lutfen daha asik olacaksin birini seveceksin...iste evlenmek o zaman guzel!
at bu evlilik muhabbetini kafandan...
aileyle arada kultur farki olmasi sorundur...
uzak memlekette yasayacaksan aileni kirk yilda bir gorursun zor olur, yalniz hissedersin...
calissan cocuguna annenin bakmasi daha uygun kayinvalideden ziyade cunku anneler boyle daha rahat ediyor...
vs vs...
sen birak evlilik isini kucucuksun!
bence memleket cografi kulturel fark olmaz.insanligin sayginin kararkterin memleketi olmaz.ben bir egeliyim ve antepliyle evliyim.ustelik kanser hastasiyim.bu durumu ne esim nede ailesi hala kabullenemedi.insanlarda biraz hosgoru ve kabullenme olunca memleket sorunu niyeki.ayni aileden evlenenler var dayi kizi amca oglu gibi peki onlar neden bosaniyor anlasamiyor.memleket ayni adet tore ayni.bence biraz genis pencereden bakin.
Kulturel farkliliklar sonrasinda ciddi bpoblem olabiliyor.Bizde disardan evlilik olmuyor bu nedenle.
Bu şekilde memleket ismi verip sınırları çizmek çok talihsiz bir cümle olmuş.. Ayıp olmadı mı ?
Talihsiz bir cümle olduğunu düşünmüyorum,aksine gerçekleri söylemenin talihsizlik sayılacağını sanmıyorum.Kaldı ki ben tüm memleketleri tek tek saymadım Diyarbakır,Tunceli,Bitlis vs.diye sadece en yoğun örneğini verdim ve buna rağmen Hakkari Şırnak'takilerin hepsini kötüleyecek bir cümle söylemedim.Oradaki pkklı kürtler ifadesini kullandım,yani oradaki tüm insanları işin içine katmadım dikkat ederseniz,ordaki tüm insanlar böyledir de demedim.Ama yazımı tam okumadınız sanırım.Benim babam Şırnak'ta çalışıyor,erkek arkadaşım da geçen sene çalışmıştı.Orada pkkdan uzak olanlar gibi içinde olanlar da var.Her gün kaldığı yere molotof kokteylleri atılıyor babamın ama çoğu basına çıkmıyor.Neyse konumuz zaten bu değil.Konuyu açan arkadaşımız kürt de olabileceğini yazmıştı çocuğun,ben de ona kürt olmasının içini huzursuz etmemesi gerektiğini söylemek için yazdım.Malatya'daki kürtlerin çoğunun (bakın burda da hepsinin demiyorum,olan da olabilir çünkü.Ama memleketlisi olarak bildiğimi söylüyorum)pkk ile bir işi olmamıştır bu zamana kadar.Malesef bizim ülkemizde sınırları şehirlerle çizen ben değilim.Ama her kürt de pkklı değildir bunu belirtmek için yazdım.Şimdi ne demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır sanırım.
Arkadaşım sana da gelince memleket farkından hiçbir şey olmaz.Bizim ailede kimse Malatya'dan birini bulup da evlenmedi.Kimi İstanbul'da yaşayanla evlendi,kimi Balıkesir'de,kimi Maraş'ta çok şükür hiçbir zaman da memleket farkından kaynaklanan bir sıkıntı olmadı.Çünkü asıl önemli olan insanın kendisidir,hangi memleket de olursa olsun karakteri sağlamsa,olgun,aklı başındaysa hiçbir sorun olmaz.Allah yeter ki iyilerle karşılaştırsın hepimizi.![]()
kesinlikle katılıyorum canım. Her kürt tabiki pkklı değildir. İşte bunu kullanan insanlar var.. Böyle insanlar ülkeyi bölme derdinde! yoksa herkes kardeş gibi yaşıyor. Neyse.
Saol arkadaşım verdiğin akıl için. içim biraz daha rahatladı :) dediğin gibi adam gibi adam olduktan sonra neresi olursa olsun. Ben burada sizlere, belki bu konuda deneyim yaşamış arkadaşlar vardır diye sormak istedim. Karar verdiğim veya emin olduğum birşey yok. İnsanlar zamanla tanınıyor. Hayatı yaşaıp görüyoruz. Ama düzgün insanda fazla çıkmıyor insanın karşısına devir çok bozuk malesef. Amin Allah herkesin gönlüne göre versin :)
Canım bence burda memleket ayrımından daha önemlisi,sırf bu iyi biridir diyerek evlenme sakın kimseyle.Ne sadece kör kütük aşık olup huyuna suyuna bakmadan evlenmek doğru geliyor bana ne de aşık olmadan mantık evliliği yapmak.Sen her zaman ikisinin ortasını bulmaya çalış.Hem daha yaşın da genç,karşına gerçekten sevebileceğin biri çıkacaktır.Memleket ayrımından çok daha önemli bence birini gerçekten sevebilmek.![]()
yok canım memleket ayrımı yapmıyorum.. Hani insan düşünüyor sadece sorun çıkarmı diye.. Yoksa tekdüze sadece şuralı olsun diye yaşayan biri değilim. Yok yaparmıyım öyle birşey. başkasına güzel iyi gelen bana gelmez. bu hayatını geçireceğin bir insan olacak. Ortasını bulmak önemli.. Aşık olsan belki mantıgına uymayacak, mantığına uyan belki kalbine yatmayacak. Ama elbet biri olacak hayırlısı ne ise o olsun.. :)
Zaten memleket ayrımı yaptığını düşünmedim canım,sorun çıkar mı diye düşünmen çok normal elbette.Ben sadece birini sevebilmenin bu konulardan daha önemli olduğunu söylemek istedim.Biz şimdi ne dersek boş inan ki.Sen yaşayıp göreceksin neyin nasıl olacağını.Amin canım herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah![]()