sizce tahsil önemlimi

aşk yeterli değilmi

• hayır olamaz

OY: 7 41,2%
  • evet olabilir

OY: 10 58,8%

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .
tahsıl onemlı ama bı yere kadar..bılınıyor kı okumakla adam olunmuyo..ve cahıllık kadar kotu bısı de yok..bu yuzden bu ıkısının ortası olması lazım ne cok bılmıs ne cok cahıl..

erkek eğitimli kadın ondan daha aşağı bir eğitimdeyse sorun olmuyor ama tersi olan durumlarda erkekler sorun yaratabılıyor.yani okumuş kadın eğitimsiz erkek zor olur bencede...benim açımdan da benden ileri olmasını isterim .​
a.s.

benim için üniversite okumayan biri olamaz, ben istemem yani kesinlikle yasakkelime

bence kültürlü olmak sadece okumayla olmuyor.çok gördük ünüversite de okumuş mezunlar ama halen bi çok şeyi bilmiyo cahil kalmışlar böyleleri daha çok okudukları için kendilerini bişey sananlar .insan istedimmi zaten kendi kendini yetiştire biliyor .kültürlü olabiliyor .bende lise mezunuyum ama hiç bi konuda cahil olduğumu sanmıyorum .anlatmak istediğim bilgi yada kültür okumayla olmuyor ortalık diplomalı cahillerle dolu zaten.insan kendi kendini yetişdirmelidir bence .bunun tartışması bile olmaz ha evlenme konusuna gelincede aradaki fark okuma yada diploma ve zenginlik değil kafa yapıları uyuyorsa ve arada çokda sevgi varsa sorun olacağını sanmıyorum

bencede okumakla adam olmuyor.ne insanlar var üniversite okumamış ama 10tane üniversiteliyi cebinden çıkarır.benim babam mesela..ticaret lisesi mezunu ama 3 dil bilir.her konuda konuşabilirsiniz.önemli olan okul okumak değil kendini yetştirebilmektir bence.........

kültürlü+ okumuş olmalı
denk olmalı
denk degılse denk oldugunu hıssetmelısın,
asagıda ya da yukarda göruyosan olmazzz zzzzzzzzzzz

okumakla her şey bitmiyor...insan olmak gerekiyor...illa üniversite okuyosun die lise mezunuyla olmazsın diye bir şey yok...ama erkek eğer lise mezunuysa kadından bir adım geri olmak zoruna gidebilir..çünkü bu maaşa yansır...erkeklik gururu incinebilir....bi tanıdığın doktor bir oğlu var...ve aceyip derecede böbürlenir...oğlumun diploması yeter diye...sanki kimse ona karşı duramazmış sanki ona kimse hayır diyemezmiş gibi...hayret bi şey iste.....dünyanın sekizinci harikası oğlu bir hemşireyle anlaşmış..nası o hemşireyi sever diye veryansın ediyordu...hatta evlatlıktan red etmeyi bile düşünüyordu...bir hademeyle evlense daha iyi diyordu...ben de çok ayıp ettiğini kimseyi aşşağlıyamıyacağını söledim..ikiside sağlıkçı sonuçta o da çalışıyor nedir bu tepeden bakmak...oğluda tipsizin teki...nefret ediyorum böle insanlardan....iki insan konumları ne olursa olsun anlaşabiliyorsa sizene ya mutluluk dileme erdemliğine sahip olun!!!!

okul okumakla insan olunmuyor tamam
fakat evlendiğinizde eşlerinizin sizden daha düşük maaş alması veya zorlanması iş bulmada kesinlikle sorun oluyor,
yediremiyorlar, eziliyorlar, ezmeye çalışıyorlar çevremde çok örnek var..
Lise mezunu olan işadamları istisna.. ama istisnalara kaideyi bozmuyor.
Davul bile dengi dengine diyorum ben..

tahsil çok önmli bi ilkokul mezunuula bi ünw mezunu olamaz bnce ha olmuo mu oluo ama bn açıkçası kabul etmm

önemli olan adam olması bence
diplomalı eşek görmedik mi hiç....çokkkk

Olmadı arkadaşlar olmuo da.Benim sevgilim liseden terkmiş ki bna yaranmak için lise mezunuyum demişti neyse o ayrı bi konu da..Kendisi tekstilciydi.. Bense üniversite öğrencisiyim.Sonuç olarak olmadı..Herkes karşı çıktı,bi sürü söz söylendi.. Sonuç: O L M A D I , O L A M A D I

bazı insanlar sorun yapıolar işte aileler cocuklarının yanına yakıstıramıolarmı ne anlamdım ama bence olur ıkı tarafta bırbırıne sadık we ilişkinse samımıyse

istisnalar kaideyi bozmaz ama bencede olmaz..her davul dengi dengide.. dayımın kızı ilkokul mezunu eşi önlisans mezunu isteyerek evlendiler ama şuanda dayımın kızı biryerde şef olarak çalışıyor eşide dogru düzgün iş bulamıyor.. vu şuanda çok huzursuzlar.. olmuyomu oluyor ama binde bir karşilıklı anlayışa baglı bu fakat oda artık kalmadı gibi bişey bencede zor olanı neden seçelimki her davul dengi dengine!!

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ AMA BU HERKESE GÖRE DEĞİŞİR DEDİĞİNİZ GİBİ LİSE MEZUNU BİRİYLE ÜNİVERSİTE MEZUNU BİRİSİ ARASINDA DAĞLAR KADAR UYUŞMAZLIKLARDA ÇIKABİLİR AMA EĞİTİM ALIP KENDİNİ GELİŞTİREMEMİŞ İNSANLAR O KADAR ÇOKKİ YADA İLKOKUL LİSE MEZUNU DİYİPO HAYAT KARŞISINDA PİŞMİŞ İNSAN DA ÇOK GÖRÜŞLERİ ÜNİVERSİTE OKUMUŞ BİRİSİNDEN ÇOK DAHA GENİŞ.
TABİ EĞİTİM GÜNÜMÜZDE HERYERDE ÖNDE GELİYOR ARTIK BUYÜZDEN ÇOK ÖNEMLİ BENCE. AMA İKİ İNSANIN KAFALARI UYUŞTUKTAN SONRA GERİSİ HİKAYE BENCE.
BEN ÜNİVERSİTE OKUYORUM NİŞANLIM İLKOKUL MEZUNU AMA HAYAT KARŞISINDA EDİNDİĞİ TECRÜBELERLE BANA KAT KAT DERS VERİR. HERŞEYDE BENİM KADAR BENDEN DAHA ÇOK BİLGİ SAHİBİ YANİ BAZEN OKUMAK YETERLİ OLMUYOR KENDİNİ HAYAT KARŞISINDA PİŞİRMEKTE ÖNEMLİ

bende eşimde üni mezunu...tahsil anlamında bi anlaşmazlık yaşamadık anlaşmazlık yaşamadık ...ben tahsil farkı olmaması gerektiğine inanırdım özellikle erkeğin kadından daha az tahsil yapmış olmasının sorun olacağını düşünürdüm...taa kızkardeşim evleninceye kadar..kız kardeşim iyi bir üni de yard doç..kocası da lise mezunu işadamı..ben dahil bütün aile bütün sülale hatta karşı çıktı olmaz bu iş diye...kardeşim o yıllarda yüksek lisans yapıyordu hatta tam tamına 5 yıl direndiler ikiside...ve sonunda baktık olmıcak tatsızlık olacak...aileden izin çıktı ve evlendiler...gerçekten çok iyi bir çocuk ve hepimiz dedik ki iyiki damadımız olmuş...haa burda ne var tahsil farklı var fakat ekonomik olarak kardeşimden kat kat fazlasını kazanıyor..yani hem tahsil farkı hem ekonomik fark olsaydı daha da zorlaşırdı diye düşünüyorum...erkekler bu durumu zamanla kabullenemiyor..sorun edebiliyor...

İstsinalar kaideyi bozmaz ama:
Ben de eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum.
"İnsanın kendini yetiştirmesi önemli" diyorsunuz da insanın kendisini yetiştirmesinin en önemli yolu eğitim değil mi? Kendini yetiştirmeye önem veren insan eğitimini de tamamlar zaten. (Ailesi tarafından zorla okuldan alınanları, sağlık nedeniyle okuyamayanları bir kenara koyalım) Okulu yarıda bırakan adam ya da kadın "Ben kendimi yetiştireyim bari biraz bilimsel araştırma yapayım" mı diyecek? Kimseyi küçük görmek değil bu.
"Kafa yapısı uyduktan sonra..." diyorsunuz, kafa yapısı aileden başlayıp sonra da eğitimle şekillenen birşey değil mi? Kafa yapısını bize öğrendiklerimiz veriyor. Biz kafa yapısı ile doğmuyoruz ki eğitim ve tecrübe bizim kafa yapımızı şekillendiriyor.
Evet eğitimli olup eğitiminin gerektirdiği kültür seviyesinde olmayanlar var. Ama onlar eline geçen şansı iyi değerlendirememiş insanlar. Onlar zaten kendi mezun oldukları okuldan mezun olmuş sayılmaz ki. Mesela liseyi bitirmiş ama hala ilkokul mezunu akrabasından daha az şey bilen insan; kabahati liseye değil de kendine bulsa daha iyi olur.
"Üniversite sadece meslek öğretir..." diyorsunuz, ne üniversite sadece meslek öğretir, ne lise sadece coğrafya, biyoloji öğretir. Eğitim bir bütündür ve eğer size sunulan fırsatı iyi değerlendirdiyseniz üniversitede lisede de ortaokulda da ilkokulda da -her adımda artan bir şekilde- dünya görüşünüzü, kafa yapınızı yeniler ve geliştirirsiniz. Daha önce dediğim gibi eğer bunu yapamıyorsanız bu eğitimin veya okulların değil sizin eksikliğinizdir.
Dolayısıyla; kadın ya da erkek arasında -hangisinin daha çok okuduğu farketmez- çok büyük eğitim farkı varsa kafa yapılarının da biribirine yakın olması zordur. Anlaşmazlıklar er geç çıkar.
Tabi ki aşk bambaşka birşeydir ve herşeyi yaptırır adama. Aşkın önüne tabi geçilmez; aşıksak bundan kaçamayız ve yaşanması gereken ne varsa dibine kadar yaşarız. Ama birgün bu farklılıklarla yüzleşeceğimizi de bilerek hep içimizde hissederek yaşarız.
Zaten aşk ilk sarsıntıyı atlattıktan sonra kafa ile ruh ile beyin ile de beslenen birşey. Herşey tensel çekimden ibaret değil ki. Aşkı başlatan uyum değildir ama besleyip koruyan uyumdur.
Herkese aşkını yıllarca koruyabileceği uyumlu beraberlikler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…