Sizce tatile gideyim mi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar selam,

3 aylık bebeğim var. Uyku, emme vs düzenimiz yeni yeni oturdu. O cesaretsiz, acemi hallerimi attım diyebilirim. Geçen hafta ilk kez kuaförü çağırmadım, ben bebeğimle kuaföre gittim düşünün cesaretimi gerçi gözyaşlarının sel olup aktığı anlar yaşadık ama genel olarak iyiydi. Şimdi ailem bir tatil yerinde beni de çağrıyorlar. Teyzeler, anneanneler, kuzenler vs. Kuzenimin de 1 yaşında bebeği var. Beraber oluruz çok güzel olur diye ısrar ediyorlar. Eşim de ne zaman istersen götürürüm istediğin kadar kal diyor. 3 aydır evden çıkamadım desem yeridir. Yok göğsüm ikidebir tıkandı hasta oldum, çocuk sünnet oldu derken bunaldım. Gitmek istiyorum gidecek cesareti bulamıyorum. Çocuğum gittiği yerleri, gördüğü insanları yabancılayan biri. Alışır mı, düzeni bozulur mu, uyuyabilir miyim, birine rahatsızlık verir miyiz bunlar hep kafamda soru işareti. Hatta eşim diyor bayram için de bir yer seç rezervasyon yaptıralım. Beziydi, ıslak mendiliydi, alt açma beziydi bu kadar tantana şey toplanacak, emzirme problem olacak değer mi üç gün için Sardenya otur oturduğun yerde sen yapamazsın diyorum kendi kendime. Ama bir yandan da çok sıkıldım. Sizce ne yapayım becerebilir miyim? Siz nasıl yapmıştınız bebeğiniz küçükken? Tecrübeli annelerden beni yüreklendirmelerini bekliyorum :)
 
öyle böyle derken alışacak başka insanlara da ufaklık
 
Bebeğim 3 buçuk aylıkken yaptık ilk çocuklu tatili...
Gayet kolay merak etmeyin.
Hem de biz Ege turu şeklinde yaptık... gittiğimiz yerlerde 2şer 3er gün kaldık..
20 günlük araba ile geze geze bir tatil oldu.
Ve şu an fark ediyorum ki çocuklu hayatımızın en kolay tatili imiş :)
Çünkü bebek anne sütü alıyor. Ne olur ne olmaz da bir termos su mama için yanımda bulundurdum.
Ek gıda vs yok, ne yiyecek derdi yok. Zaten denize girmesinin bir mahsuru olmadığı için, biraz deniz biraz güneş, çocuk aşırı yoruluyor... dolayısı ile uykusu da çok problem olmuyor.
Bence bu kadar dert etmeyin.
Ailenizin yanına da gidin,
Eşinizle tatile de..
 
ailenle ne güzel olur tatil bence gitmelisin onun güzelliği olur mu hem eşinde ne güzel gönderiyo benimki olsa göndermez öyle
 
Bence gitmelisin, özellikle aile yanı inan bana yardımcı olacaklardır sana.
Ben 4 aylıkken farklı şehre araba ile seyahate çıkmıştım ilk çocuğumda.
6 saatlik yola... Ne cesaretmiş diyorum, ama sorunluydu benim oğlum, huysuz uyumaz bir tipti
Nitekim güzel geçmişti, pişman değilim iyiki gitmişim, iyiki o deneyimi yaşamışım.
Maşallah 2. oğlum daha sakin, onunla her yere giderim.
 
Gitmelisin bence, bebeğin küçük çok sıkıntı vermez , hem sana yardımcı olabilecek bir sürü insan varmış ne güzel.
En önemlisi , anneniz yanınuzda olacak . Sizde bu sayede kafanızı dağıtırsınız hepinize iyi gelir...
 

Evet anne sütü alıyor ek gıda derdi yok. Arabayla gitmeyi düşünüyorum ben de. Daha rahat gibi. Mesafe çok yok zaten. Ya bir de bizim doktor aşıları tamamlanmadan denize sokmayın dedi siz sokmuş muydunuz? Ay ne tatlı :)
 
3 gün az, daha fazla kalma imkanı varsa sakın kaçırmayın. Benim oğlum da herkese ağlardı annemlerde alıştı kalabalığa.hem de yüküm hafifledi oynadılar,oyaladılar ben de nefes aldım.
 
Demekki doktordan doktora değişiyor yaklaşım :)
Bizimki de havuz 2 yaşına kadar tavsiye etmem ama denize imkanınız varsa mutlaka girsin faydalı bile demişti...
Temiz bir yer olduğu sürece sorun olmaz gibi bencede :)
 

Havuza zaten ben de sevmem girmeyi ondan çocuğumu da sokmam. Aynen denizin de temiz olması lazım, en kötü ayaklarını sokarım çırpsın bebem :)
 
Gidin tabii ,Tam zamani hem siz o kalabalikta desteksiz kalmazsiniz hem o sosyallesir,
Biz 2 ayliktan beri her yerdeyiz ,
Birde bebege ustu kapali sisme deniz botu alin minik su keyfini tatsin ,
 
Bebek emeklemiyor ve yurumuyorken cok daha rahat tatil yaparsın diyeyim.

Emzirme önlüğü candır bu arada :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…