Sizce teyze haklimi?

Cehalet ne güzel ya
Bilgisi yok fikri var teyzenin ve kızının da
İneğin kıllı memesinden sağıp içirdikleri süt çok mu sterilmiş?
Böyle durumlarda şöyle deyin: Ya işte bu da benim oğlumun şansızlığı ki benim gibi berbat ötesi bir anneye denk geldi. Her akşam kıyım yapıyorum evde süt içirerek. Keşke sizin gibi muhteşem bilgili anneye denk gelseydi ama kısmet işte. O da onun gariban kaderi napcan

İnstamomlar ne kadar tehlikeliyse
Bu facebook teyzeleri de o kadar itici.

Süt üstadı bu soruyu cevaplasa keşke ama kaynatınca sadece zararlı mikropların öldüğünü sanıyordur.

Pastorize yada ciftlik süt faydalı bisey değil.
İcerisinde kazen denilen bi madde olusuyor sütün.Kansorejen.
Cok süt vermek istiyorsanız badem sütü verin dedi bize dr.
Onunda masallah fiyatu Allahu ekber daglarında

Bence süt vermeyin içmesi gerekmiyor süt bir öğün ya da bir beslenme aracı değil ben doğru bulmuyorum yani peynir kefir yoğurt bunları tüketse daha iyi.
14 aylık ikizlerim var hiç süt vermedim muhallebilerine koydumm kefir verdim yoğurt yaptım verdim ama sütü direk vermiyorum

Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi.

Sunu okuyunca kan beynime sicradi. Hadsizlikten baska bir tanimi yok bu yaptiklarinin. Herkes her seye karisma hakkini goruyor kendinde. Pastorize sutlerin zararlari ile ilgili tez yazmis teyze herhalde. (Oyle boyle degil cok sinirlendim.)

Anne degilim, gida muhendisi hic degilim ama takip ettigim kadariyla gida muhendisleri pastorize sutlerin aciktan alinan sutlerden cok daha saglikli oldugunu soyluyor. Ciftlik dedikleri yerde sutlerin duzenli denetimi yapiliyorsa bir nebze ama yine de pastorize etmek evde kaynatmadan daha saglikli bir yontem diye biliyorum. Kendiniz de arastirabilirsiniz zaten ama size durduk yere bu uslupla tavsiye (?) veren kisilere kulak asmayin bence.

Teyzeler bitmez kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız.

Valla bi ara ben de eşimi inandıramıyordum paket sütün daha hijyenik steril ve değerlerini kaybetmemiş olduğuna.

Ne zaman ki hamile kaldım doktor süt tüketeceksen sadece paket süt kullanacaksın sakın açık süt alayım deme dedi sebeplerini sayarak, o zaman dank etti.

Köyden hala süt alıyorum ama çok güvendiğimiz bir akraba ve yoğurt yapıyorum eşim hazır yoğurt sevmez. Süt isteyen çocuğuma hala paket içiririm kendim paket içerim tatlımı kahvemi paket sütten yaparım.

Her zaman bir teyze çıkar. Çiftlik sütünü de gerçekten bilip güvendiğiniz yerden almak gerekiyor. Onun dışında hazır çikolatalı, meyveli sütlerden ya da uzun ömürlü sütlerden vermiyorsanız sorun yok. Onlardan içiyorsa zaten hiç içmemesi daha iyi. Ama siz genel olarak anneliginizi sorgulama hakkını kimseye tanımayın.

Bende çocuklukdan beri ev yoğurdu veya süt hiç sevmem sadece 3-4 ay anne sütü almışım hiç sevmiyorum yani bana direk fabrika lazım

annem sırf benim için hazır yoğurt alırdı oda ondan yesin bari diye...

çok şükür iki elim iki bacağım var tüm gelişimim tamam dışardan 3. Üni okuyorum

büyüyünce yemeye başladım ev yoğurdu ve süt kaymağı gibi şeyleri (yogurt kaymağını hala yiyemem içim almıyor )

o teyzeler hıc bıtmıyor heryerde varlar onlar
genelde tıplerıde benzıyor bırbırıne ...cogalıp cogalıp ulke genelıne dagılan orgut gıbıler
yakında konusmasına yurumesıne de laf edecek hazır olun
Ben de aynen öyle diyorum.bi yere toplandıkları zaman örgüt toplanmış diyorum.

Soyledigi dogru bile olsa uslup yanlis. Bir cok kisidede bu var herkes kendini en iyi anne,babaanne,anneanne zannediyor halbuki herkes kendi evladina en mukemmel. Sinir oluyorum nefret ediyorum hicte takmiyorum cocuklarimin ihtiyacina gore yediriyorum iciriyorum. Sanki hersey dogal . O lafi soyledide gida muhendisi oldu sanki bana . Bitmiyolar

Bıııyyyy yogurt kaymagi bende yiyemem icim urperdi gozumde canlaninca . Bir yastan sonra herseyi yiyor insan cokda kasmamak lazim .

UHT sütlerden ben de mümkün olduğunca vermiyorum. marketten aldığımda günlük süt oluyor.
Anneleri şöyle eleştirmelerini doğru bulmuyorum. Yanlış bir şey yapıyorsa bile yakınlık derecesine göre uygun bir dille söylenebilirdi. İşte ağzı olan konuşuyor

Tabi bidahakine bizede getir diceksin. Bidaha bu yorumu yapamaz. Köy sütü her hafta alırım beş kilo. Yoğurt yaparim. Yoğurt ve ayran olarak tüketiriz. Ama süt olarak ağır oluyo. İçmem bende. Çocuklar da kutu süt içer. Yemekler de bol yoğurt ayran tüketiriz. Yoğurt ayran tüketiyorlar mi peki. Bu arada köy sütünden sütlü tatlı yapınca acayip lezzetli oluo. Tavuk göğsü sütlaç falan. Yağlı olduğu için tadı harika oluo

Çiftlik de nasıl bir çiftlik?

Süt çok güzel bir besindir, pastörize edilmezse saatler içinde hemen mikrop yuvası olur.

Ari süt üreticisinin (pastörize olmadan içilebilir süt üretebilen) aman hayvanın memesi iltihap olmasın diye yaptıklarını bir görseniz... O kadar kremi ilacı bakımı en süslü manken bile yüzüne sürmüyor yahu.

Yok memeye asla elle dokunulmayacak, emme aleti hergün dezenfekte edilecek, ilaç sıkılacak, her meme için ayrı ayrı bez kullanılıp atılacak, sıkım bitince memeyi kaplamak için koruma ilacı sürülecek, tüm işletme malzemesi ona göre ayarlanacak, yavrusu emdirilmeyecek... diye gidiyor.

Bir de kötü niyetle satılan sütler var. Antibiyotikli hayvanı sağmış, ilaçlı sütü peynir yapılamadığı için fabrikaya satamamış elinde kalmış, halka satıyor... aman dikkat.

UHT almam ancak pastörize süt alırım en kaliteli süt o bence. AOÇyi tek geçerim buradan selamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…