Sizce teyze haklimi?

Bu tip insanlara cevap vermezseniz sizin vicdanınıza saldirmaya devam edecekler. Aynı türde cevapla dönüş yapın birdaha lütfen. Bir sütten kimse ölmez. Çok büyük bir eksik değil yani. Mükemmel anne olacağım diye kendimizi yıpratıp yorgun anneler oluyoruz. Süt konusuna gelirsek ben de doğal süt alıyorum. Zamanla alışır bence tadına veya en azından sütü paket süt içse de yoğurt mayalayip dogal yedirebilirsiniz. Doğal süte alışınca paket sütlerin tadının olmadığı, yapayligi anlaşılıyor.

İnek sütü insan doğasına aykırı ...yani aslında faydalı filan değil ama kullanıyoruz işteteyze marketten kaşarını,peynirini ,margarinini almış koymuş buzdolabına ..yumurtayı ,sütü çiftlikten getirtince herşey yolunda sanıyor .Baksan kendisinin ilaçları için buzdolabında bir raf ayrılmıştır ve o ilaçları da doktor verdiği için kullanıyordur.Sizin çocuğunuz için doktor pastörize veya günlük ambalajlı süt önermiş olsun "onu dinleme beni dinle " der

İnek sütünün şu devirde bir faydasının olduğunu ben de düşünmüyorum. Oğlum 3 yaşında doğdu doğalı hasta olup boğazının şiştigi zamanlar hariç süt vermedim hiç. Her gün bir öğününde mutlaka bir kase yoğurt olur kalsiyumu oradan alsın derim. Ya da kefir verebilirsiniz o daha sağlıklı hatta

Bebeğim ek gıdaya geçtiğinde doktorumuz kefir dene severse çok şanslısın demişti ve sevdi çok şükür. Sürekli hastalanıyordu şimdi daha iyi. Sütü ben hazır kullanmıyorum ama küçük bir yerde olduğumuz ve gözümüzle gördüğümüz için. Etrafınızda araştırabilirsiniz geçimini bununla sağlayan fabrikasyona geçmemiş temiz sağanlar varsa. Onu da zaten süzüyoruz kendimiz fazla da kaynatmazsan bir sıkıntı olmaz. Kullananlara sorabilirsiniz ama yoksa da hazır sütlerin kötü olduğunu düşünmüyorum

Asıl kendi nasıl kıyıpta bilmediği sütü veriyormuş. Hiç kendinizi kötü hissetmeyin. O sütlerdeki zararlı bakteriler vs. Hiç o konuya girmeyeyim

Yorumları okumadım bir anne olarak canınızın sıkılmasını çok iyi anlıyorum. Ama bir çocuk olarak ben hala çiftlik sütünü ağzıma süremem onun için alıltıramazdınız kendinizi suçlamayın demek için geldim. Ayrıca o çiftliklerin sütüne güvenmek çok zor.

Teyze haklı. Eviniz neyiniz varsa satın, bir çiftlik evi alın, tavuklarınız inekleriniz olsun, doğal yumurta, doğal süt ve doğal hormonsuz sebzeler tüketin. Buna yapamıyorsanız bir inek alın, apartman dairesinde balkonunuzda besleyin her gün taze doğal süt içirin oğlunuza.

Çok takılmamak lazım teyzeler kendi zamanına gidiyor. Teyzenin bahsettiği sütleri bende içemiyorum. Kokuyor çünkü sağımı hijyenik olmuyor bulaş riski çok. Tamam ısıl işlem görmüş sütlerde de besin kaybı oluyor ama bakterilere karşı daha az riskli. Peynirde öyle yapılırken tüm besin peyniraltı suyuna geçiyor. En iyisi yoğurt kefir yoğurdunda probiyotik mayalarla yapmak gerek.

Bence hayatta herkesin farklı doğrusu düşüncesi var o yüzden siz araştırıp kendi dogrunuzu yapın içiniz rahat olsun. Mesela bana da sorsanız hem o teyze hem size çocuklara hiç süt vermeyin yararı yok derim ama ben herkesin kendi hayatı deyip kimseye bir şey soylemiyorum

Çocuklarının beslenmesine fazla takilan insanlarin cocuklarinin hayatinda mutlaka daha onemli baska seyleri atladigina inaniyorum. Süte bile kafayi bu kadar takiyosaniz, seker tuketmesin, abur cubur yemesin, fast foos yemesin diye nasil titizlendiginizi hayal bile edemiyorum. Mesela ben de goz onunde herkes tuketirken bunlari yedirmeyen annelerin cocuklarina nasil kiydigina hayret ediyorum. O psikolojik yoksunluk icimi acıtıyor. Cocuklar varlik icinde yokluk cekiyormus gibi hep eziklik duyuyor. Bence o yuzden beslenmeye cok titizlenmenin sonuclari hic de olumlu olmuyor

Hiç alakası bile yok, tadını bilmediği şeyin yoksunluğunu nasıl çeksin çocuk? Ayrıca çekiyorsa da bunun yoksunluğunu çeksin. Şeker, abur cubur, fast food tüketmemesi ilk 4 yıl aşırı aşırı önemli. Beyin gelişimlerini tamamen olumsuz etkiliyor. Yetişkinlerin bile etkiliyorken hem de. Tatlı ve sağlıklı bir sürü alternatif var. Hazır dondurma yerine ballı, çilekli yoğurt harika ve pratik bir alternatif mesela. Hazır hamburger yerine ev yapımı olan daha sağlıklı. Bunlarla büyüyen çocukların damak zevk de öyle oluyor. Sağlıklı beslenmek en çok çocukların hakkı çünkü bu konuda karar verme hakları yok.

Yooo hic alakasi yok. Cocuk bu gördüğünü ister özenir her xaman. Tadını sevip sevmedigini bile bilmedigi seyi neden istemesin. Evden cikana kadar fanusta tutun peki, okula kreşe baslayinca ne olacak. Ben yoksunluk ve baskiyi bogazindsn gecen iki lokma zararli yiyecekten cok daha tehlikeli goruyorum. O yuzden Salın bence cocuklari bi rahat birakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…