- 17 Ağustos 2021
- 323
- 507
- 18
- 30
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Bu tip insanlara cevap vermezseniz sizin vicdanınıza saldirmaya devam edecekler. Aynı türde cevapla dönüş yapın birdaha lütfen. Bir sütten kimse ölmez. Çok büyük bir eksik değil yani. Mükemmel anne olacağım diye kendimizi yıpratıp yorgun anneler oluyoruz. Süt konusuna gelirsek ben de doğal süt alıyorum. Zamanla alışır bence tadına veya en azından sütü paket süt içse de yoğurt mayalayip dogal yedirebilirsiniz. Doğal süte alışınca paket sütlerin tadının olmadığı, yapayligi anlaşılıyor.Iyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Haklısın sut banyosu yapanları unutmadık.O zaman fırindan da ekmek almayalım o da nasıl yapılıyo bilmiyoruz. Hem de mayası falan filan ferken saglıksız ötesi... Ee sebzeler... Tavuklar.... Diğer etler... Sonu yok ki...
Asıl kendi nasıl kıyıpta bilmediği sütü veriyormuş. Hiç kendinizi kötü hissetmeyin. O sütlerdeki zararlı bakteriler vs. Hiç o konuya girmeyeyimIyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Aynen katılıyorum, kac kişi çiftlik sütleri peynirler yüzünden brusella geçirdi çevremde.Pastörize edilmemiş sütler çok daha tehlikeli.
Hiç alakası bile yok, tadını bilmediği şeyin yoksunluğunu nasıl çeksin çocuk? Ayrıca çekiyorsa da bunun yoksunluğunu çeksin. Şeker, abur cubur, fast food tüketmemesi ilk 4 yıl aşırı aşırı önemli. Beyin gelişimlerini tamamen olumsuz etkiliyor. Yetişkinlerin bile etkiliyorken hem de. Tatlı ve sağlıklı bir sürü alternatif var. Hazır dondurma yerine ballı, çilekli yoğurt harika ve pratik bir alternatif mesela. Hazır hamburger yerine ev yapımı olan daha sağlıklı. Bunlarla büyüyen çocukların damak zevk de öyle oluyor. Sağlıklı beslenmek en çok çocukların hakkı çünkü bu konuda karar verme hakları yok.Çocuklarının beslenmesine fazla takilan insanlarin cocuklarinin hayatinda mutlaka daha onemli baska seyleri atladigina inaniyorum. Süte bile kafayi bu kadar takiyosaniz, seker tuketmesin, abur cubur yemesin, fast foos yemesin diye nasil titizlendiginizi hayal bile edemiyorum. Mesela ben de goz onunde herkes tuketirken bunlari yedirmeyen annelerin cocuklarina nasil kiydigina hayret ediyorum. O psikolojik yoksunluk icimi acıtıyor. Cocuklar varlik icinde yokluk cekiyormus gibi hep eziklik duyuyor. Bence o yuzden beslenmeye cok titizlenmenin sonuclari hic de olumlu olmuyor
Yooo hic alakasi yok. Cocuk bu gördüğünü ister özenir her xaman. Tadını sevip sevmedigini bile bilmedigi seyi neden istemesin. Evden cikana kadar fanusta tutun peki, okula kreşe baslayinca ne olacak. Ben yoksunluk ve baskiyi bogazindsn gecen iki lokma zararli yiyecekten cok daha tehlikeli goruyorum. O yuzden Salın bence cocuklari bi rahat birakinHiç alakası bile yok, tadını bilmediği şeyin yoksunluğunu nasıl çeksin çocuk? Ayrıca çekiyorsa da bunun yoksunluğunu çeksin. Şeker, abur cubur, fast food tüketmemesi ilk 4 yıl aşırı aşırı önemli. Beyin gelişimlerini tamamen olumsuz etkiliyor. Yetişkinlerin bile etkiliyorken hem de. Tatlı ve sağlıklı bir sürü alternatif var. Hazır dondurma yerine ballı, çilekli yoğurt harika ve pratik bir alternatif mesela. Hazır hamburger yerine ev yapımı olan daha sağlıklı. Bunlarla büyüyen çocukların damak zevk de öyle oluyor. Sağlıklı beslenmek en çok çocukların hakkı çünkü bu konuda karar verme hakları yok.
Yaniii Bi de bu var Uzmanlara sorsan her gun bisy uyduruyorlar Beslenme denilen sey populizmden ibaret olmus sadeceValla ona bakarsanız çocuklara asla süt vermeyin diyen doktorlar da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?