Sizce teyze haklimi?

Bu nasıl bakıs acısı?
Ozman sınırsız seker cikolata verelim,varken yesinler.
Ben 27 aylık kızım krese basladıgında süt vermeyin diye bizzat uyardım.
Devam sütü alıyorm o da tek bi markanın.
ondan koydum yanına 1-2 icmedi dediler,artık onu da göndermiyorum.
Tavuk ailecek yemeyiz kırk yılda 1 ,kızım sevmez,özellikle uyarıyorm tavuk cıkacagı günler tavuk vermeyin diye okulu.
Zaten sevmediği icin yemiyor:)
Kendim pogaca vs yapmıyorum yemiyorz ama okulda cıkıyor ikindi kahvaltısında müdahale etmiyorm.
Ama seker,beyaz un ince cizgim.
Bu kıymak falan değil kıyamamak.
El kadar bebelere seker niye yükleyelim?

Valla ona bakarsanız çocuklara asla süt vermeyin diyen doktorlar da var.
Cünkü süt yararlı birsey değil
Fermente edildiği icin yogurt peynir keyif icin yedirebilinir.
Peynir delisiyim,hamilelikde peynirin mayasını morfin gibi düsün abartma demisti drum bana.
Sütten alınacak kalsiyumu bademden alabiliriz fazla fazla.

Hanımefendinin demeye çalıştığı olay sizde de olacak muhtemelen. Çocugun eline üç kuruş harçlık geçtiği anda fırsat bulup abur cubura harcayacak, annem hiç yedirmezdi diye dersane yolunda kendini pastanelere vuracak

Benim çocuklarım da sütçüden aldığım sütü içmez.Bende sütlü tatlı ve yoğurt yaparım o sütle. İçmeleri için marketten süt alıyorum, bal katıp içiriyorum, bazen mısır gevreğiyle falan yiyorlar. Hatta ne yalan söyleyeyim hazır süt bana daha kokusuz geliyor hak da veriyorum çocuklara. Lütfen takmayın, herkes bişey söyler ama siz çocuğunuz için en iyisini bilirsiniz :)

O yasa gelene kadar korumus olurum en azından.

Eğer kutu sütse teyze sonuna kadar haklı ancak açık sütlere de güven olmuyor, cam şişede satılan günlük pastörize sütleri tercih edebilirsiniz

Evet ben de böyle biliyorum. Sindirimi de zor.

Aşırı vermez, sınırsız birakmakla , hic vermemek ayni cizgide şeyler zaten. Dusunurseniz bunu anlayabilirsiniz. Sınırsız vermek fiziksel sagligina cok zararliyken, hic vermemek de psikolojik sagligina cok zararli. Vasat olmakta fayda vardir her zaman. Rahat olmakta da. Ne yedi diye bile stres yapilan bir evde bir cocuk nasil stressiz bir yasam surebilir ki

Valla ona bakarsanız çocuklara asla süt vermeyin diyen doktorlar da var.

ben de onu diyecektim
vegan siteleri takip edince -vegan değilim- aslında sütün ne kadar faydasız olduğunu ben de düşünmeye başladım açıkçası...
Çocuğum için de ne yapacağıma hala karar vermiş değilim...

bebeklere süt vermeyin diyen dr.lar tamamiyle haklı.
deneyerek öğrendim maalesef ki.
sütler öyle analarımızın zamanındaki gibi değil.
yeni doğum yapmıştım. demek ki çok da cahilmişim. dr.um kayın akrabamızdı, karısı da beslenme uzmanı. bebeğim doğduğunda sütüm yetersizdi. hiç unutmuyorum. o zamanlar meşhur tek marka vardı zaten, onu verdirttiler bana.. diyorum ya cahilmişim daha doğrusu karşı çıkamazdım. çok gazlı bebekti. istanbula dönünce burda bir dr. götürdük.
çok kızdı, bebeğe neden süt verdik diye.
hiç unutmam söylediklerini; bak kızım bu bebeğe büyüyünce süt içiremezsin, sindirim sistemini mahvedersin, demişti. öyle de oldu, kızım gencecik hala süt ve süt ürünlerini sindiremiyor, laktozlu hiçbir gıda tüketemiyor.

Biz hic öyle strese girmiyoruz valla.
eve almıyorz görmüyor yemiyor.
Ben de yemiyorum evelden ezelden sekere dikkat ederim.
Ya benim hamilelik beslenmem,ya genler,ya evde ne görüyrsa onu yediğinden avokado kasıklayan bebem var:)
27 aylık bebe daha neyin stresine girecek yemiyorum diye.
Dramatize etmeye gerek yok.

Ay Allah'ım ya hiç mi düşünmez bu teyzeler acaba annesi bunu düşünemedi mi diye annesi ya çocuğunu el alemden daha iyi düşünür başta sorsa ya niye tercih etmiyorsun diye siz de derdiniz çocuğum içmedi yoksa bende yaptım diye.
İşleri güçleri anneye vicdan yaptırmak.
Çiftlik sütü çok temiz de sanki bırakın ya onları hiç kendinizi üzmeyin.

1 yasdan önce mi verdirttiler inek sütünü
off iyi daha kötü sonuclar cıkmamıs ortaya

Bebeklere zaten inek sütü verilmez ki, 1 yaşına kadar yasak. Sonrasında da vermeyin diyor çoğu uzman. Her şey değişiyor gerçi sürekli. Eskiden 2 aylık bebeğe her şeyi yedirirlermiş.

marketten karton kutuda paket süt değil de şişede günlük süt alabilirsiniz

1 yasdan önce mi verdirttiler inek sütünü
off iyi daha kötü sonuclar cıkmamıs ortaya
evet, doğduğundan sonra, sezeryanla doğdu ve benim sütüm çok azdı.
gençlik, cahillik. karşı çıkamama.
ilerleyen yaşlarında da süt içiremedim.
sindiremediği için içemiyormuş meğer.
hala içemez, laktozu sindiremiyor

Bebeklere zaten inek sütü verilmez ki, 1 yaşına kadar yasak. Sonrasında da vermeyin diyor çoğu uzman. Her şey değişiyor gerçi sürekli. Eskiden 2 aylık bebeğe her şeyi yedirirlermiş.
evet sindiremiyorlar.
eskiden verirlermiş ama o zamanlarda değiliz ve tek ineğin sütü verilir derler. sütler bile karıştırılmazmış.
şimdi inek sütlerini bırakın, süte kimbilir neler karıştırılıyor.
gençlik, cahillik ne derseniz deyin. şimdi olsa kimseyi karıştırmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…