- 21 Ağustos 2015
- 32.125
- 97.508
- 798
- 38
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Bu nasıl bakıs acısı?Çocuklarının beslenmesine fazla takilan insanlarin cocuklarinin hayatinda mutlaka daha onemli baska seyleri atladigina inaniyorum. Süte bile kafayi bu kadar takiyosaniz, seker tuketmesin, abur cubur yemesin, fast foos yemesin diye nasil titizlendiginizi hayal bile edemiyorum. Mesela ben de goz onunde herkes tuketirken bunlari yedirmeyen annelerin cocuklarina nasil kiydigina hayret ediyorum. O psikolojik yoksunluk icimi acıtıyor. Cocuklar varlik icinde yokluk cekiyormus gibi hep eziklik duyuyor. Bence o yuzden beslenmeye cok titizlenmenin sonuclari hic de olumlu olmuyor
Cünkü süt yararlı birsey değilValla ona bakarsanız çocuklara asla süt vermeyin diyen doktorlar da var.
Hanımefendinin demeye çalıştığı olay sizde de olacak muhtemelen. Çocugun eline üç kuruş harçlık geçtiği anda fırsat bulup abur cubura harcayacak, annem hiç yedirmezdi diye dersane yolunda kendini pastanelere vuracakBu nasıl bakıs acısı?
Ozman sınırsız seker cikolata verelim,varken yesinler.
Ben 27 aylık kızım krese basladıgında süt vermeyin diye bizzat uyardım.
Devam sütü alıyorm o da tek bi markanın.
ondan koydum yanına 1-2 icmedi dediler,artık onu da göndermiyorum.
Tavuk ailecek yemeyiz kırk yılda 1 ,kızım sevmez,özellikle uyarıyorm tavuk cıkacagı günler tavuk vermeyin diye okulu.
Zaten sevmediği icin yemiyor:)
Kendim pogaca vs yapmıyorum yemiyorz ama okulda cıkıyor ikindi kahvaltısında müdahale etmiyorm.
Ama seker,beyaz un ince cizgim.
Bu kıymak falan değil kıyamamak.
El kadar bebelere seker niye yükleyelim?
O yasa gelene kadar korumus olurum en azından.Hanımefendinin demeye çalıştığı olay sizde de olacak muhtemelen. Çocugun eline üç kuruş harçlık geçtiği anda fırsat bulup abur cubura harcayacak, annem hiç yedirmezdi diye dersane yolunda kendini pastanelere vuracak
Bu kadar esirgeyince böyle oluyor demek istedim. Her çocuk böyle değil yani. Sizin çocuğunuz tabiO yasa gelene kadar korumus olurum en azından.
Iyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Evet ben de böyle biliyorum. Sindirimi de zor.Cünkü süt yararlı birsey değil
Fermente edildiği icin yogurt peynir keyif icin yedirebilinir.
Peynir delisiyim,hamilelikde peynirin mayasını morfin gibi düsün abartma demisti drum bana.
Sütten alınacak kalsiyumu bademden alabiliriz fazla fazla.
Kefiri mayalayıp içileceği zaman meyve ekliyorum ben.Nasi yapiyosunuz evde meyveli kefir?
Aşırı vermez, sınırsız birakmakla , hic vermemek ayni cizgide şeyler zaten. Dusunurseniz bunu anlayabilirsiniz. Sınırsız vermek fiziksel sagligina cok zararliyken, hic vermemek de psikolojik sagligina cok zararli. Vasat olmakta fayda vardir her zaman. Rahat olmakta da. Ne yedi diye bile stres yapilan bir evde bir cocuk nasil stressiz bir yasam surebilir kiBu nasıl bakıs acısı?
Ozman sınırsız seker cikolata verelim,varken yesinler.
Ben 27 aylık kızım krese basladıgında süt vermeyin diye bizzat uyardım.
Devam sütü alıyorm o da tek bi markanın.
ondan koydum yanına 1-2 icmedi dediler,artık onu da göndermiyorum.
Tavuk ailecek yemeyiz kırk yılda 1 ,kızım sevmez,özellikle uyarıyorm tavuk cıkacagı günler tavuk vermeyin diye okulu.
Zaten sevmediği icin yemiyor:)
Kendim pogaca vs yapmıyorum yemiyorz ama okulda cıkıyor ikindi kahvaltısında müdahale etmiyorm.
Ama seker,beyaz un ince cizgim.
Bu kıymak falan değil kıyamamak.
El kadar bebelere seker niye yükleyelim?
Valla ona bakarsanız çocuklara asla süt vermeyin diyen doktorlar da var.
Biz hic öyle strese girmiyoruz valla.Aşırı vermez, sınırsız birakmakla , hic vermemek ayni cizgide şeyler zaten. Dusunurseniz bunu anlayabilirsiniz. Sınırsız vermek fiziksel sagligina cok zararliyken, hic vermemek de psikolojik sagligina cok zararli. Vasat olmakta fayda vardir her zaman. Rahat olmakta da. Ne yedi diye bile stres yapilan bir evde bir cocuk nasil stressiz bir yasam surebilir ki
1 yasdan önce mi verdirttiler inek sütünübebeklere süt vermeyin diyen dr.lar tamamiyle haklı.
deneyerek öğrendim maalesef ki.
sütler öyle analarımızın zamanındaki gibi değil.
yeni doğum yapmıştım. demek ki çok da cahilmişim. dr.um kayın akrabamızdı, karısı da beslenme uzmanı. bebeğim doğduğunda sütüm yetersizdi. hiç unutmuyorum. o zamanlar meşhur tek marka vardı zaten, onu verdirttiler bana.. diyorum ya cahilmişim daha doğrusu karşı çıkamazdım. çok gazlı bebekti. istanbula dönünce burda bir dr. götürdük.
çok kızdı, bebeğe neden süt verdik diye.
hiç unutmam söylediklerini; bak kızım bu bebeğe büyüyünce süt içiremezsin, sindirim sistemini mahvedersin, demişti. öyle de oldu, kızım gencecik hala süt ve süt ürünlerini sindiremiyor, laktozlu hiçbir gıda tüketemiyor.
Bebeklere zaten inek sütü verilmez ki, 1 yaşına kadar yasak. Sonrasında da vermeyin diyor çoğu uzman. Her şey değişiyor gerçi sürekli. Eskiden 2 aylık bebeğe her şeyi yedirirlermiş.bebeklere süt vermeyin diyen dr.lar tamamiyle haklı.
deneyerek öğrendim maalesef ki.
sütler öyle analarımızın zamanındaki gibi değil.
yeni doğum yapmıştım. demek ki çok da cahilmişim. dr.um kayın akrabamızdı, karısı da beslenme uzmanı. bebeğim doğduğunda sütüm yetersizdi. hiç unutmuyorum. o zamanlar meşhur tek marka vardı zaten, onu verdirttiler bana.. diyorum ya cahilmişim daha doğrusu karşı çıkamazdım. çok gazlı bebekti. istanbula dönünce burda bir dr. götürdük.
çok kızdı, bebeğe neden süt verdik diye.
hiç unutmam söylediklerini; bak kızım bu bebeğe büyüyünce süt içiremezsin, sindirim sistemini mahvedersin, demişti. öyle de oldu, kızım gencecik hala süt ve süt ürünlerini sindiremiyor, laktozlu hiçbir gıda tüketemiyor.
marketten karton kutuda paket süt değil de şişede günlük süt alabilirsinizIyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
evet, doğduğundan sonra, sezeryanla doğdu ve benim sütüm çok azdı.1 yasdan önce mi verdirttiler inek sütünü
off iyi daha kötü sonuclar cıkmamıs ortaya
evet sindiremiyorlar.Bebeklere zaten inek sütü verilmez ki, 1 yaşına kadar yasak. Sonrasında da vermeyin diyor çoğu uzman. Her şey değişiyor gerçi sürekli. Eskiden 2 aylık bebeğe her şeyi yedirirlermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?