Sizce teyze haklimi?

Siz ne yiyorsanız çocukta onu yiyor. Cips bisküvi kola bulundurursanız evde çocuğa engel olamazsınız. Dışarıda sizin tercihiniz hamburger pizza olup çocuğa organik tavuk suyuyla pişmiş çorbayı termoslayıp götürürseniz yemez. Hoş kendi beslenmesine dikkat etmeyen biri çocuğunkine hiç dikkat etmez. Gelsin meyveli yoğurtlar gitsin çikolatalı pudingler. Ek gıda sürecinde bir anne olarak söylüyorum çocuğun günlük öğününü hazırlamak ciddi mesai istiyor. Hamileyken nemlendirici losyon bile kullanmadığım bebeğimi hazır gıda ile ne kadar geç tanıştırırsam o kadar iyi. Bebe bisküvisi kraker kavanoz maması yapmayı öğrendim atıştırmalık olarak alıyorum çıkıyorum.

Yanlış anlamayın ama konu bu değil ki

Araştırmaya göre (Aletha Solter kitabında okumuştum sanırım, kaynak da vereyim) dediğiniz gibi kısıtlanan çocuklarda serbest bırakılanlara göre ileriki yıllarda daha fazla düşkünlük gözlenmiş abur cubur konusunda.

Kendime baktığım zaman kısıtlandığım zaman aşırı cazipken, kendim alıp midem bulanana kadar yediğim dönemden sonra eski cazibesini kaybetti, yolumu kendim bulmuş oldum.

Tüm bu bilgiler ışığında yine de : ) özellikle ilk yıllar mümkünse uzak tutmak, sağlıklı alternatiflere yönelmek daha mantıklı geliyor, kuş kadar mideleri var.
Böyle yapamadım ama böyle olsun isterdim.

İnek sütü zaten normal olarak insan vücuduna uygun bir ürün değil aslında çiflikten aldığınız süte ne kadar güvenebileceksiniz? Kaynattığınuz zaman zaten vitaminleri ölüyor.Hazır sütler en azından pastörize ediliyor.Pastörize işlemi görmeyen süt emin olun oğlunuza daha zararlı.
Çok biliyor o teyze.Birdaha söylerse bunu söyleyiverin yüzüne

Uzun uzun şu açıklamayı yapmak zorunda hissetmenize üzüldüm. Herkes çocuk yetiştirme konusunda akıl vermeye, yorum yapmaya bayılıyor. Kısaca teyze haklı değil, sadece hadsiz...Üzmeyin kendinizi.

Buna katılamadım. Annem de bize yedirmezdi abur cubur, çok nadir bisküvi yerdik bazen. Pizzayı bile evde kıyma ile yapardı Şimdi depolanmış yağlarım yok , çok kolay form tutuyorum. Kardeşim, annem, babam hepimiz öyleyiz. Anasına bak kızını al hesabı bir mutfak alışkanlığına sahibim. Şimdi bu sizin anlayışa kapılanlar yüzünden gençler obez, lisedeki çocuklar diyet yapıyor. Sınır koymak zor geldiği için ortaya çıkmış bir fikir akımı galiba yesin de gözü doysun

Sütun hiç bir besleycgi yok diyor Karatay. Yerine kefir ayran incirin fermente olsun. Benim oğlum 2 buçuk yaşında içmedi süt

Güvenilir markadan pastörize süt tercih etmeye devam edin. O teyzeleri de unutun gitsin. Gıda denetmeni güvendiğim bir isim bu konuda çok güzel açıklama yapmıştı. Açık sütler çok daha tehlikeli

Bizim eve gelsin ben daha neler yapıyorum görsün :)
Tamam en birinci anne sensin de de rahatlasın

Yok bu bir araştırma.
Herkeste aynı şekilde sonuçlanmaz tabii ki.
Ne kadar geniş çaplı bilmiyorum ama bilimsel veri elde edilmiş sanıyorum.

Bence anne baba ne yiyorsa çocuk da onu yiyor olayı da koca bir yalan

Bizim evde peynir ve süt en çok tüketilen şeyler. Ben sabah akşam bunları yiyorum ama çocuğum 3 yaşında ve daha ikisini de hiç yemedi. Peynir pis kokuyomuş, süt de iğrençmiş. Beni göre göre sadece bunlarla beslenmesi lazımdı bence

Yok bu bir araştırma.
Herkeste aynı şekilde sonuçlanmaz tabii ki.
Ne kadar geniş çaplı bilmiyorum ama bilimsel veri elde edilmiş sanıyorum.
Monosodyum glutamat da bilimsel veri mesela. Çin tuzu deniyor halk arasında, bağımlılık yapan kanserojen bir madde. Paket ürünlerin içindekiler kısmında var

Son düzenleme:

Pastörize süt çiftlik sütünden çok daha güvenli. Pastörize işlemi koruyucu eklemeli vs bir işlem değil sonuçta. Evet endüstriyelleşme gıdayı etkiledi ama etkilediği asıl kısımlar o ineğin yediği yemin genetiğiyle oynanmış olması, ineğe gereksiz antibiyotik yüklenmesi, belki bol süt versin diye çeşitli hormonlara maruz kalması vs. Bunlar çiftlikte de kutu sütte de aynı. Bunlar düşünülmüyor ama niyeyse pastörizasyon ve hazır konserve gibi temeli çok eski tekniklere dayanan, masum sayılacak gıda koruma yöntemlerinden çok çekiniyor insanlar. Aksine bu yöntemlerin standart olması iyi çünkü zehirlenmekten koruyor bizi.

Bir de konuyu okurken aklıma çocuğu bonzai bağımlısı olup hapse düşen, her konusunda ben ona hazır süt bile içirmedim diyen bir üye vardı, o geldi. Sonradan oğlu çocukken kocası onu aldatıyor diye çocuklarına toplu intihar teklifinde bulunmak gibi çok daha fantastik şekillerde çocuğunun psikolojisine zarar verdiğini ortaya çıkarmıştı eski konularını bilen üyeler. O üyeyi de suçlamak, kınamak için yazmıyorum o dönem ki psikolojisi oymuş demek ki ama huzurlu sağlıklı mutlu çocuk yetiştirmek için kutu sütten uzak durmaktan çok sağlıklı mutlu huzurlu bir anne olmak gerekiyor işte. Komşu teyzeler ayrıntılara takılıp milletin anneliğine laf söyleyip morallerini bozacağına bunu düşünseler keşke

Ciddi manada şu kendini bilmezlere uyuz oluyorum. Tam organik mi yaşıyor ki sütün hazır oluşuna laf ediyor utanmadan ona mı kalmış. Kendisi her şeyi üretip tüketebilşyor mu sıfır hazır gıda ile mi besleniyormuş da sütün hazırı zararlı oldu. Siz annesiniz çocuğunuz neyi seviyorsa nasıl vereceğinizi siz daha iyi bilirsiniz kimseyi ilgilendirmez

“70’lik teneke kaşar peynirini yemekten mi böyle gelistin teyzeciğim sende” diyemedin mi sende.
Peynirgil sülalesinden çökelek usluplü yelloz ya.

Sütün yararı yok ki kimsenin içmesinin anlamı yok, her canlı kendi annesinin sütünü içer belli yaşlar arası sonra da kapanır bu mevzu. Yoğurt ve kefir mayalanma ile olduğu için sadece bunların belli faydaları var.

UHT sütün bir faydası yok, o yüzden içirmeyin. çok yüksek sıcaklıklara getirilerek şoklanıyor ve tüm vitamini ölüyor. çiğ sütü kaynatırsanız yine vitamini ölüyor.

sütün en sağlıklısı pastörize olanıdır. evde pastörize etmek işkence gibi. 70 derecelere kadar ısıtın, sonra buz dolu leğene koyun tencereyi, yani şoklayın. hani saunadan çıkıp soğuk duş almak gibi. (netten tam tarife bakın pastörizasyon işlemi için)

ve tabiki dağda dolaşan ineğin sütü. yemle beslenen, otlanmayan ineğin sütü tabi ki doğadaki ineğin sütüne göre daha az faydalıdır.

Çocuğunuza süt içirmek zorunda değilsiniz , gerçekten hazır paketli sütün hiçbir faydası yok ancak çok zararı var.
Bu arada şimdi birkaç yorum gördüm de inanamadim bu devirdeki düşüncelere , biz de içtik sapasaglamiz yorumları gerçekten çok enteresan, günümüzde pek çok çocuk erken ergenliğe giriyor , bununla ilgili hiç mi bir şey okumuyor insanlar , interneti sadece kadınlar klubune girmek için mi kullanıyorsunuz ? Biraz araştırın , o çocuklarınıza icirdiginiz paketli sütler nasıl üretiliyor ? O ineklere nasıl hormon veriliyor ve o hormonlar süte nasıl geçiyor ? Bununla ilgili pek çok veri var , çok basit Google'da yazın ve okuyun azıcık , o çok meşhur süt firmalarinin en büyükleri uzun seneler musterimdi , orada çalışan kişiler evlerine sokmuyorlar o sütleri , konu sahibi süt yerinr alternatif bulun çocuklarınıza , süt içmek zorunda değiller , çocuklarınıza tonlarca hormon yüklemesi yapmayın boşu bosuna

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…