- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Yanlış anlamayın ama konu bu değil kiSiz ne yiyorsanız çocukta onu yiyor. Cips bisküvi kola bulundurursanız evde çocuğa engel olamazsınız. Dışarıda sizin tercihiniz hamburger pizza olup çocuğa organik tavuk suyuyla pişmiş çorbayı termoslayıp götürürseniz yemez. Hoş kendi beslenmesine dikkat etmeyen biri çocuğunkine hiç dikkat etmez. Gelsin meyveli yoğurtlar gitsin çikolatalı pudingler. Ek gıda sürecinde bir anne olarak söylüyorum çocuğun günlük öğününü hazırlamak ciddi mesai istiyor. Hamileyken nemlendirici losyon bile kullanmadığım bebeğimi hazır gıda ile ne kadar geç tanıştırırsam o kadar iyi. Bebe bisküvisi kraker kavanoz maması yapmayı öğrendim atıştırmalık olarak alıyorum çıkıyorum.
Araştırmaya göre (Aletha Solter kitabında okumuştum sanırım, kaynak da vereyim) dediğiniz gibi kısıtlanan çocuklarda serbest bırakılanlara göre ileriki yıllarda daha fazla düşkünlük gözlenmiş abur cubur konusunda.Hanımefendinin demeye çalıştığı olay sizde de olacak muhtemelen. Çocugun eline üç kuruş harçlık geçtiği anda fırsat bulup abur cubura harcayacak, annem hiç yedirmezdi diye dersane yolunda kendini pastanelere vuracak
Sizde yanlış anlamayın ilk yorumumda konuya yazdım. Sadece alıntılamayı unutmuşum. Sizin yaptığınız yorumlar bakınca sizinki de size göre konu dışı görünüyor.İyi forumlarYanlış anlamayın ama konu bu değil ki
Uzun uzun şu açıklamayı yapmak zorunda hissetmenize üzüldüm. Herkes çocuk yetiştirme konusunda akıl vermeye, yorum yapmaya bayılıyor. Kısaca teyze haklı değil, sadece hadsiz...Üzmeyin kendinizi.Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum.
Buna katılamadım. Annem de bize yedirmezdi abur cubur, çok nadir bisküvi yerdik bazen. Pizzayı bile evde kıyma ile yapardıAraştırmaya göre (Aletha Solter kitabında okumuştum sanırım, kaynak da vereyim) dediğiniz gibi kısıtlanan çocuklarda serbest bırakılanlara göre ileriki yıllarda daha fazla düşkünlük gözlenmiş abur cubur konusunda.
Sütun hiç bir besleycgi yok diyor Karatay. Yerine kefir ayran incirin fermente olsun. Benim oğlum 2 buçuk yaşında içmedi sütIyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Bizim eve gelsin ben daha neler yapıyorum görsün :)Iyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Yok bu bir araştırma.Buna katılamadım. Annem de bize yedirmezdi abur cubur, çok nadir bisküvi yerdik bazen. Pizzayı bile evde kıyma ile yapardıŞimdi depolanmış yağlarım yok , çok kolay form tutuyorum. Kardeşim, annem, babam hepimiz öyleyiz. Anasına bak kızını al hesabı bir mutfak alışkanlığına sahibim. Şimdi bu sizin anlayışa kapılanlar yüzünden gençler obez, lisedeki çocuklar diyet yapıyor. Sınır koymak zor geldiği için ortaya çıkmış bir fikir akımı galiba yesin de gözü doysun
Monosodyum glutamat da bilimsel veri mesela. Çin tuzu deniyor halk arasında, bağımlılık yapan kanserojen bir madde. Paket ürünlerin içindekiler kısmında varYok bu bir araştırma.
Herkeste aynı şekilde sonuçlanmaz tabii ki.
Ne kadar geniş çaplı bilmiyorum ama bilimsel veri elde edilmiş sanıyorum.
Iyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
UHT sütün bir faydası yok, o yüzden içirmeyin. çok yüksek sıcaklıklara getirilerek şoklanıyor ve tüm vitamini ölüyor. çiğ sütü kaynatırsanız yine vitamini ölüyor.
sütün en sağlıklısı pastörize olanıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?