- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Aşırı vermez, sınırsız birakmakla , hic vermemek ayni cizgide şeyler zaten. Dusunurseniz bunu anlayabilirsiniz. Sınırsız vermek fiziksel sagligina cok zararliyken, hic vermemek de psikolojik sagligina cok zararli. Vasat olmakta fayda vardir her zaman. Rahat olmakta da. Ne yedi diye bile stres yapilan bir evde bir cocuk nasil stressiz bir yasam surebilir ki
Neden kutu sutleri tavsiye etmiyorsunuz peki. Ben biraz arastirdim satilan kutu sutler 'tetra pak' ambalajinda muhafaza ediliyor bpa icermiyor cevreye geri donusturulebilir malzemeden uretiliyor tum dunyada likit gida ambalaji olarak kuĺlananiliyor. Tek kafama takilan uht sutlerin icinde katki maddesi olup olmadigi. Guvenilir websitelerden edindigim bilgiye gore taze pastorize sutle aradaki tek fark isitma teknigi ile alakali ama sagdan soldan katki maddesi iceriyor ambalajda yazan icerige guvenme dendigi zaman icime kurt dusuyor. Bazilari yedigimiz ictigimiz bir cok sey guvenilir degil zaten bu kadar takilma sute demisler ama benim cocuklar cok tuketiyor sutu gunde 1.5/2 litre iciyorlar bu yuzden hassasim biraz bu konuda. Biliyorum bu kadar icmeleri iyi degil ama cok seviyorlar kizim memeyi yeni birakti birazda bu yuzden cok yoneldi sute. Bu arada aldigim markaya cok dikkat ediyorum t***u marka sutu veriyorum.Eğer kutu sütse teyze sonuna kadar haklı ancak açık sütlere de güven olmuyor, cam şişede satılan günlük pastörize sütleri tercih edebilirsiniz
Bıııyyyy yogurt kaymagi bende yiyemem icim urperdi gozumde canlaninca. Bir yastan sonra herseyi yiyor insan cokda kasmamak lazim .
O teyzeyi bi daha cagirmayin bugun sute karisan yarin sizin kiyafetinize , evinize , esinize laf soyleme hakkini bulur kendinde seviyeli kalin . Bu sutlerde ciftlikten aliniyor koylerde sagilip sut firmalarina veriliyor ( gordugum bir olay) . Daha iyisini tercih etmek isterseniz gunluk cam sisede alin ciftlikten alip kaynatmaktan iyidirIyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Tvde bir doktor uht işlemi sırasında sütn içindeki bakterilerin öldüğünü, aslında vücudun bağışıklık için bu bakterilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben tanıdık temiz bir köylüden süt alıp kaynatıyorum, yoğurt mayalıyorum, çocuklar da o sütü içiyor. İkisi de öyle büyüdü baştan beri. Kutu sütü vereceksem sade tercih ediyorum, aromalı vermiyorum. Gece uyumadan önce süt, muz ve balın mukus üretimini artırdığını da doktordan dinlemiştim. Arasıra verin kutu süt ama beslenmesinin temeli olmasın.Neden kutu sutleri tavsiye etmiyorsunuz peki. Ben biraz arastirdim satilan kutu sutler 'tetra pak' ambalajinda muhafaza ediliyor bpa icermiyor cevreye geri donusturulebilir malzemeden uretiliyor tum dunyada likit gida ambalaji olarak kuĺlananiliyor. Tek kafama takilan uht sutlerin icinde katki maddesi olup olmadigi. Guvenilir websitelerden edindigim bilgiye gore taze pastorize sutle aradaki tek fark isitma teknigi ile alakali ama sagdan soldan katki maddesi iceriyor ambalajda yazan icerige guvenme dendigi zaman icime kurt dusuyor. Bazilari yedigimiz ictigimiz bir cok sey guvenilir degil zaten bu kadar takilma sute demisler ama benim cocuklar cok tuketiyor sutu gunde 1.5/2 litre iciyorlar bu yuzden hassasim biraz bu konuda. Biliyorum bu kadar icmeleri iyi degil ama cok seviyorlar kizim memeyi yeni birakti birazda bu yuzden cok yoneldi sute. Bu arada aldigim markaya cok dikkat ediyorum t***u marka sutu veriyorum.
Yeğenim 10 yaşında, hala kola içmiyor zararlı diye. Hiç içmedi. Yanında içen olursa da kızıyor içme diye. Kendin yiyip içip çocuğa vermezsen olmaz tabi, eve hiç girmemesi lazım. Bir de anneanne babaanne dedelerin de bu konuda duyarlı olması lazım. Anne baba vermeyeceğim diye didiniyor, dede gidiyor çikolata alıp eline veriyor.Ailede tuketmiyorsa nerden bilsin kuru meyve meyve hurmali atistirmaliklar 2 yasina bile gelmemis bebeklerin elinde paket cikolatalar cipsler gorunce benim de icim aciyor cocuk kola diye agliyor daha konusamiyor sen ne zmn ogrendinde alistin
Ilk 2 yil beyin gelisimi icin bobrekleri icin herseyden ote seker bagimlisi olarak gelismemis damak zevki icin cok onemli
Bahsedilen sey cocugun karsisinda lop lop yutup onun eline vurmak degil ztn tuketmiyor olmak
Yeğenim 10 yaşında, hala kola içmiyor zararlı diye. Hiç içmedi. Yanında içen olursa da kızıyor içme diye. Kendin yiyip içip çocuğa vermezsen olmaz tabi, eve hiç girmemesi lazım. Bir de anneanne babaanne dedelerin de bu konuda duyarlı olması lazım. Anne baba vermeyeceğim diye didiniyor, dede gidiyor çikolata alıp eline veriyor.
Teyze de haklı değil. Artık pek çok araştırma anne sütü sonrasında çocuklara verilen sütlerin çocukların kemik gelişimine faydasının olmadığını gösteriyor. Artık çocuk doktorları bile sütün beslenmede yerinin olmamasının, tam tersine laktozun çocuk sindiriminde ciddi yan etkilerinin ve alerji sebebi olduğunu söylüyorlar. Teyze sütü çiftlikten alıyor da, ineği kendisi mi besliyor? İneğe verilen hormon iğnelerinin, sütü artsın diye verilen dış besinlerin, antibiyotiklerin farkında mı?Iyi geceler hanimlar. Bu aksam caya komsularimizi davet ettik gelen bayanin annesi bir sure onlarda kadigi icin oda geldi. Oglum baĺli sut istedi sutu cikardim dolaptan isitmak icin. Teyze bakti yuzunu dusurdu cocuklariniza nasil kiyipta şu sutleri veriyorsunuz dedi. Kizi biz asla evimize hazir sut sokmayiz hep ciftlikten aliriz dedi. Kendimi cok kotu hissettim. Ozellikle nasil kiyiyorsunuz ifadesi cok sarsti cunku her annede oldugu gibi benimde benimde en hassas noktam cocuklarim. Bir ara bende ciftlik sutu kaynatip atiyordum dolaba ama tadi ve kokusu agir oldugu icin oglum icmedi sevemedi tadini. Bende sutten sogumamasi icin mecburen markette satilan sutleri iciriyorum. Yogurt tuketen bir cocuk degil oyle yada boyle sut icmesi gerekiyor. Kizimada ogluma icirdigim sutten iciriyorum. Teyzenin oyle soyemesi bana cok vicdan yaptirdi gercekten cocuklarima kotuluk mu ediyorum yinede bir sekilde alistirabilirmiydim diye. Sizce teyze abarttimi yoksa daha mi dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Kusura bakmayin belki basit bir dert gibi gorunebilir ama oyle soylemesi icime cok oturdu
Hangi marka olursa olsun, açtıktan sonra bir kutu sütü buzdolabına koyun ve hiç dokunmayın, ben denedim 37. Günde hala bozulmamıştı, hangi gıda maddesi olursa olsun 37 gün bozulmamışsa yemem, içmem, mutlaka bir hilesi vardır. İlaveten raf ömürleri çok çok uzun bunun uht tekniğinden çok katkı maddeleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu arada ben paketli gidaların yüzde doksanını eve sokmuyorum, alternatifini bulamadığım ürünleri alıyorum sadeceNeden kutu sutleri tavsiye etmiyorsunuz peki. Ben biraz arastirdim satilan kutu sutler 'tetra pak' ambalajinda muhafaza ediliyor bpa icermiyor cevreye geri donusturulebilir malzemeden uretiliyor tum dunyada likit gida ambalaji olarak kuĺlananiliyor. Tek kafama takilan uht sutlerin icinde katki maddesi olup olmadigi. Guvenilir websitelerden edindigim bilgiye gore taze pastorize sutle aradaki tek fark isitma teknigi ile alakali ama sagdan soldan katki maddesi iceriyor ambalajda yazan icerige guvenme dendigi zaman icime kurt dusuyor. Bazilari yedigimiz ictigimiz bir cok sey guvenilir degil zaten bu kadar takilma sute demisler ama benim cocuklar cok tuketiyor sutu gunde 1.5/2 litre iciyorlar bu yuzden hassasim biraz bu konuda. Biliyorum bu kadar icmeleri iyi degil ama cok seviyorlar kizim memeyi yeni birakti birazda bu yuzden cok yoneldi sute. Bu arada aldigim markaya cok dikkat ediyorum t***u marka sutu veriyorum.
Yari yariya su katilirmis. Yokluk varmis inegi olan oyleevet sindiremiyorlar.
eskiden verirlermiş ama o zamanlarda değiliz ve tek ineğin sütü verilir derler. sütler bile karıştırılmazmış.
şimdi inek sütlerini bırakın, süte kimbilir neler karıştırılıyor.
gençlik, cahillik ne derseniz deyin. şimdi olsa kimseyi karıştırmam.
Sut vermiyorsun baska hic mi birsey yemiyolar bacim? Sadece sut vermiyorsun.. sebze meyve et tuketmiyolar mi? Bana kalirsa hepsi ayni seyDurun ben de moralinizi bozayim:
Cocuklara nasil kiyip süt içiriyorsunuz
Şu an bütün inekler hormon takviyesi alip süt üretiyorlar
Ayrica sütü fermante etmeden tüketme faydali olmasi şoyle dursun zararlı bile olabilir....
Falan filan
Bakin moralinizi bozacak her zaman bişiler söylenebilir
Ben acikcasi bu fikirlere hak veriyorum ve hiç süt içirmedim cocuklarima( biri 34 aylik biri yaklasik 9) hiç de içirmeyi düşünüyorum. Eve süt aliyorum tabii ki pasta börek icin ve bazen kahve için. Ama çocuklarıma içirecek olsam ne idugu belirsiz ciftlik sütü degil organik süt ve laktozsuz süt alirdim herhalde. Takmayin kafaya herkesin kendine göre bir doğrusu var iste
Bu alışkanlıkla alakalı bence ya. Ben de ekşi sevmem oğlum da ben gibi ekşi sevmez. Kayınvalideminkiler aşırı ekşi olur. Oğlum sevmez yemiyor asla. Onlara gittiğimizde yanımda cam kavanozda kendi yoğurdumdan götürüyorum mecbur. Benim mayaladıklarım tatlı oluyor hazırlar gibi. Kolay ekşimesin diye de kavanoza kurarım hep. Ekşidi mi yemiyor çocukHangi yediğimiz içtiğimiz sağlıklı ki demek istiyorumkeşke ineğimiz olsada biz yapsak sütü pastörize içerim ama benim icin süt değil o ben sokakta satılan sütleri seviyorum maalesef ufakken ona alışmışım çünkü şimdide alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum market yoğurdu yiyemiyorum çok tatlı ve zaten ne olduğu belli olmayan şeyler.
Bide hanımlar yoğurt dediğin ekşimsi olur şu cocuklarınıza yemiyor diye evde yaptığınız yoğurtlara şeker atmayın bi anlamı kalmiyor etrafimda o kadar var ki
Zaten bu isin icine girersek cikamayiz...Sut vermiyorsun baska hic mi birsey yemiyolar bacim? Sadece sut vermiyorsun.. sebze meyve et tuketmiyolar mi? Bana kalirsa hepsi ayni sey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?