Sizce teyze haklimi?

Ailede tuketmiyorsa nerden bilsin kuru meyve meyve hurmali atistirmaliklar 2 yasina bile gelmemis bebeklerin elinde paket cikolatalar cipsler gorunce benim de icim aciyor cocuk kola diye agliyor daha konusamiyor sen ne zmn ogrendinde alistin
Ilk 2 yil beyin gelisimi icin bobrekleri icin herseyden ote seker bagimlisi olarak gelismemis damak zevki icin cok onemli
Bahsedilen sey cocugun karsisinda lop lop yutup onun eline vurmak degil ztn tuketmiyor olmak

Eğer kutu sütse teyze sonuna kadar haklı ancak açık sütlere de güven olmuyor, cam şişede satılan günlük pastörize sütleri tercih edebilirsiniz
Neden kutu sutleri tavsiye etmiyorsunuz peki. Ben biraz arastirdim satilan kutu sutler 'tetra pak' ambalajinda muhafaza ediliyor bpa icermiyor cevreye geri donusturulebilir malzemeden uretiliyor tum dunyada likit gida ambalaji olarak kuĺlananiliyor. Tek kafama takilan uht sutlerin icinde katki maddesi olup olmadigi. Guvenilir websitelerden edindigim bilgiye gore taze pastorize sutle aradaki tek fark isitma teknigi ile alakali ama sagdan soldan katki maddesi iceriyor ambalajda yazan icerige guvenme dendigi zaman icime kurt dusuyor. Bazilari yedigimiz ictigimiz bir cok sey guvenilir degil zaten bu kadar takilma sute demisler ama benim cocuklar cok tuketiyor sutu gunde 1.5/2 litre iciyorlar bu yuzden hassasim biraz bu konuda. Biliyorum bu kadar icmeleri iyi degil ama cok seviyorlar kizim memeyi yeni birakti birazda bu yuzden cok yoneldi sute. Bu arada aldigim markaya cok dikkat ediyorum t***u marka sutu veriyorum.

O teyzeyi bi daha cagirmayin bugun sute karisan yarin sizin kiyafetinize , evinize , esinize laf soyleme hakkini bulur kendinde seviyeli kalin . Bu sutlerde ciftlikten aliniyor koylerde sagilip sut firmalarina veriliyor ( gordugum bir olay) . Daha iyisini tercih etmek isterseniz gunluk cam sisede alin ciftlikten alip kaynatmaktan iyidir

Tvde bir doktor uht işlemi sırasında sütn içindeki bakterilerin öldüğünü, aslında vücudun bağışıklık için bu bakterilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben tanıdık temiz bir köylüden süt alıp kaynatıyorum, yoğurt mayalıyorum, çocuklar da o sütü içiyor. İkisi de öyle büyüdü baştan beri. Kutu sütü vereceksem sade tercih ediyorum, aromalı vermiyorum. Gece uyumadan önce süt, muz ve balın mukus üretimini artırdığını da doktordan dinlemiştim. Arasıra verin kutu süt ama beslenmesinin temeli olmasın.

Yeğenim 10 yaşında, hala kola içmiyor zararlı diye. Hiç içmedi. Yanında içen olursa da kızıyor içme diye. Kendin yiyip içip çocuğa vermezsen olmaz tabi, eve hiç girmemesi lazım. Bir de anneanne babaanne dedelerin de bu konuda duyarlı olması lazım. Anne baba vermeyeceğim diye didiniyor, dede gidiyor çikolata alıp eline veriyor.

Evet biz vermeyiz neden zehirleyeyim bana agir geliyor o cocuk o kdr sekeri nasil sindirip vucudundan atsin sonra sinir krizleri uykusuzluklar kapida.
Benim akrabamda salatalik diye aglardi kola sisesini tanimazmis ne guzel birsey

Çiftlik sütünü de her yerden alamıyorsun ya. Ben çok severim, ısıtıp içine bal falan koyup içmeyi... Küçüklüğümden beridir annem hiç hazır süt içirmedi bana, o yüzden çok seviyorum. 27 yaşındayım hala bardak bardak süt içerim.
Eşim kaç defa aldı ama hep çürük çıktı. Kaynatırken çökelekleşti, demek ki uzun süre şarküteri de bekletilmiş. Oyüzden ben de kendimi hazır süte alıştırmaya çalışıyorum ama o çiftlik sütünün tadı çok başka ya

Ne yapsaydin unla
Muhallebi mi? Onlarin yaptigi gibi.. teyze ne yeyip iciyormus? Yedigi herseyin gdo lu oldugunu bilmiyor mu? Ayrica cogu ciftlik sutlerine su katiyolar, ayrica o ineklerin aldigi antibiyotikler ilaclarla o sut ne kadar faydali? Kaldi ki inek sutu zaten cok matah birsey degil, keci sutu daha faydali.. pastorize sutler sut tozundan yapiliyormus bu arada.. ama onu yeme bunu yeme ne yicek bu cocuklar?

Bi kac yil once belcikada bi anne baba herseyin genetigiyle oynandigi icin birsey yedirmemis ve cocuk acliktan ölmüş.. yani varlik
Icinde yokluk…

Derine inince kafayi yememek
Elde degil
Zaten bu konulari…bizi gec kucucuk yavrularimiza mama veriyoruz.. anne sutu bile versek, biz ne kadar saglikli tuketim yapiyoruz? Sutten cocuga zaten gecmiyor mu? Maalesef gida terörüne bizim
Yapabilecegimiz pek birsey yok.

Buarada benim oglumun diyetisyeni ve doktoru cok bilincli anne oldugumu soylerler..ovunmek
Icin degil ama bende su kafa vardir.. kizartma yiyecekse evde yapayim yesin.. en azindan kizartma yagini taze kullaniyorum..patatesi tazeden kendim soyuyorum dogruyorum.. lahmacun yiyecekse ben yapayim etini sebzesini ben kesmedim yestistirmedim ama en azindan ne koydugumu biliyorum, koruyucu yok..
Ona ragmen yinede mesela oglum gecen hafta disardan cigkofte istedi..arada izin veriyorum..bizde yiyoruz kucukken bizde cips yedik.. simdide arada yediriyorum.. yapacak hic birsey yok inan bu konularda..ne kadar korumaya calissakta bir yere kadar oluyor.

Son düzenleme:
Oğlumun doktoru ek gıdaya geçişte asla eve çiğ süt alma demişti. Hayvanı hasta mı, ne yedi ne içti, antibiyotikli mi bilemezsin. Denetim yok demişti. İnek senin değilse cam şişe pastörize süt al demişti. Çünkü pastörizasyon işlemi güvenilir bir işlemdir ve katlısızdır sadece zararlı bakterilerden arındırılır. Asıl bakterili çiğ süt almak kıymak bana göre. Ben olsam böyle derdim. Ben çiğ sütten yoğurt dahi yapmadım eve sokmam

Teyze de haklı değil. Artık pek çok araştırma anne sütü sonrasında çocuklara verilen sütlerin çocukların kemik gelişimine faydasının olmadığını gösteriyor. Artık çocuk doktorları bile sütün beslenmede yerinin olmamasının, tam tersine laktozun çocuk sindiriminde ciddi yan etkilerinin ve alerji sebebi olduğunu söylüyorlar. Teyze sütü çiftlikten alıyor da, ineği kendisi mi besliyor? İneğe verilen hormon iğnelerinin, sütü artsın diye verilen dış besinlerin, antibiyotiklerin farkında mı?

Hangi marka olursa olsun, açtıktan sonra bir kutu sütü buzdolabına koyun ve hiç dokunmayın, ben denedim 37. Günde hala bozulmamıştı, hangi gıda maddesi olursa olsun 37 gün bozulmamışsa yemem, içmem, mutlaka bir hilesi vardır. İlaveten raf ömürleri çok çok uzun bunun uht tekniğinden çok katkı maddeleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu arada ben paketli gidaların yüzde doksanını eve sokmuyorum, alternatifini bulamadığım ürünleri alıyorum sadece

Çiftlikten alınan süt daha çok zararlı bakteri ihtiva eder. Marketten alırken de UHT değil de Pastörize tercih ederseniz daha sağlıklı olur bunu araştırabilirsiniz:)

Hangi yediğimiz içtiğimiz sağlıklı ki demek istiyorum keşke ineğimiz olsada biz yapsak sütü pastörize içerim ama benim icin süt değil o ben sokakta satılan sütleri seviyorum maalesef ufakken ona alışmışım çünkü şimdide alıp kaynatıp yoğurt yapıyorum market yoğurdu yiyemiyorum çok tatlı ve zaten ne olduğu belli olmayan şeyler.
Bide hanımlar yoğurt dediğin ekşimsi olur şu cocuklarınıza yemiyor diye evde yaptığınız yoğurtlara şeker atmayın bi anlamı kalmiyor etrafimda o kadar var ki

Günlük süt alın, 2 gün tüketin. Bitmezse 2.günün sonunda kullanmayıp kedilere indirin.
Uht sütlerden, çiğ sütten daha güvenli bu yöntem.

Durun ben de moralinizi bozayim:
Cocuklara nasil kiyip süt içiriyorsunuz
Şu an bütün inekler hormon takviyesi alip süt üretiyorlar
Ayrica sütü fermante etmeden tüketme faydali olmasi şoyle dursun zararlı bile olabilir....

Falan filan
Bakin moralinizi bozacak her zaman bişiler söylenebilir
Ben acikcasi bu fikirlere hak veriyorum ve hiç süt içirmedim cocuklarima( biri 34 aylik biri yaklasik 9) hiç de içirmeyi düşünüyorum. Eve süt aliyorum tabii ki pasta börek icin ve bazen kahve için. Ama çocuklarıma içirecek olsam ne idugu belirsiz ciftlik sütü degil organik süt ve laktozsuz süt alirdim herhalde. Takmayin kafaya herkesin kendine göre bir doğrusu var iste

Yari yariya su katilirmis. Yokluk varmis inegi olan oyle
Verirmis. Birde laktozsuz sutler urunler var..benim oglumda bi donem laktozsuz beslendi sonra gecti sanirim suan laktozlu iciyir

Sut vermiyorsun baska hic mi birsey yemiyolar bacim? Sadece sut vermiyorsun.. sebze meyve et tuketmiyolar mi? Bana kalirsa hepsi ayni sey

Bu alışkanlıkla alakalı bence ya. Ben de ekşi sevmem oğlum da ben gibi ekşi sevmez. Kayınvalideminkiler aşırı ekşi olur. Oğlum sevmez yemiyor asla. Onlara gittiğimizde yanımda cam kavanozda kendi yoğurdumdan götürüyorum mecbur. Benim mayaladıklarım tatlı oluyor hazırlar gibi. Kolay ekşimesin diye de kavanoza kurarım hep. Ekşidi mi yemiyor çocuk

Sut vermiyorsun baska hic mi birsey yemiyolar bacim? Sadece sut vermiyorsun.. sebze meyve et tuketmiyolar mi? Bana kalirsa hepsi ayni sey
Zaten bu isin icine girersek cikamayiz...
Sadece cok fazla hormon olduğunu dusundugum ve faydali olduguna asla inanmadigim icin icin süt vermiyorum,fermante formu peynir yiyorlar zate benim icin yeterli
Bi de tavuk tuketmiyorum, vicdani retciyim bu konuda ama yumurta aliyorum mecbur organik
Herkesin terazisi farkli işte o yuzden canını sıkmaya gerek yok konu sahibesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…