• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Turkiyeye donmeliyim yoksa yurt disinda mi kalmaliyim ?

eğer ki dönme konusunda kararınızı verirseniz gelmedn önce üniversiteler ile görüşün
yüzde yüz olur size kadro açıyoruz derlerse dönün
üniv. kadro işi gerçekten çok zor eşimden biliyorum
şuan bulundugu üniv. geçmek için baya uğraşmıştı..
bazen bütün planlarınız alt üst olabiliyo..iki defa aynı şeyi yaşadıgımız için
....
ben olsam çocugumu kendi ülkemde kendi kültürümle yetiştirmek isterdim..
ülkemizin durumu ne olursa olsun vatan bizim, biz sahip çıkmazsak kim çıkacak

sen bilirsin ama turkiyede isler zor..illa bastaki partiyi tutacaksin falan..ben devlet isinde calisiyorum calistigim arkadaslarim ate..ve ben gozlerine baka baka ben muslumanim bana et deil balik yapsin mutfak diebiliyorum..basbakaniniza karsiyim dediklerine katilmiyorum diye biliyorum..tek soyledikleri dininede goruslerinede saygi duyariz tartismaya girmeyelim yeter diyolar..sen diyebilecekmisin turkiyede bu kadarini?? kizinin dinine ve diline gelince..kizlarim evde turkce okulda fransizca konusuyorlar..iki dilide ana dili gibi biliyorlar..simdide ingilizceye basladilar..hafta sonlari evde ilmihali okuyup anlatiyorum ara tatillerdede kuran kurslarina gidip kuran ve dini ogreniyorlar..

Ablam dogma büyüme avrupada yasiyordu.
Enistem 20 yasinda geldi oraya.
10 sene sonra (8-2 yaslarinda iki cocuk ile) TRye dönelim dediler.
Geldiler.
Okula giden yegenim adaptasyon sorunu yasadi.
Ablam her konuda sorun yasadi.
Enistem bile dogma büyüme TRde olmasina ragmen 10 senedir o kadar uzaklasmis ki oda zorlandi.
Nitekim 2 sene sonra avrupaya geri döndüler.
Suan yegenim hala dil problemi yasiyor.
Psikolojik acidan neler yasadiklarini da az cok tahmin edersiniz.
Cocuklu olunca gercekten cok zor.

Bana gelince bende 23 sene avrupada yasadim.
Gecen yaz geldim TR ye evlenip.
Tek basima geldim ve burada kendime bir hayat kuracagim insaAllah.
Pisman degilim insaAllahta olmam.
Ama avrupaya geri dönem imkanim da var.
Eger ki bu imkani gerceklestirmek istersem de dedigim gibi cocuklarimiz (olursa insaAllah) okul cagina gelmeden yaparim.
Cocuk olunca herseyden önce cocugun gelecegi ve psikolojik acidan yasayacaklari ön planda olmali bence.

Cok sagol, cok guzel bir ornek yazmissin. Donulurse gercekten de cocuk kucukken donmek lazim. Annem bazi akrabalarimizdan bahsediyor, cok uzuldum. Almanyada yasayan akrabalarimiz Turklerle cevrili bir yerde yasamalarina ragmen (20 yasinda cocuklar) hic Turkce bilmiyormus, konusamiyormus). Ama belki de cocuklar kucukken bizim su anki imkanlarimiza sahip deyillerdi. Biz internetten, turkce cizgi film seyrettiriyoruz, turk kanallarimiz var mesela. Ve cok sIk gelemiyorlardi Turkuyeye hayat sartlarindan dolayi.

Umarim ablanlar geri dondukleri icin avrupaya mutludurlar. Sana da bol sanslar ve mutluluklar dilerim.

Evet cok haklisin. Keske boyle olmasa su guzel ulkemde. Diyorum ki babama baksana, biz oraya gitsek, hadi diyelim biriyle ters dustun hata ile yanliskla, cumnku kimseyle dusmek istemem ters, taksa kafayi bana, hayatimi cok rahat zehir edebilir. Zaten diyelim burda kaldik, kizimi ve dogacak olursa eyer baska cocugum daha, her sene Turkiyeye goturmeyi, yada gondermeyi dusunuyorum ben gidemsem bile. Umarim sizde burda mutlu olursunuz gelirseniz, biz bu kaygi,, ve ulkemize ozlemimiz disinda cok mutluyuz elh. gene soyledigim gibi, umarim ailece hakkinizda en hayirlisi en guzeli olsun sizin icin.
Maddi ve manevi mutlu olduğun yerde kal. Anne baba olarak siz mutluysanız çocuklarınızda mutlu yetişecektir. Senede 3-4 kez eş dost akraba ziyareti yapabileceğiz diye çocuklarınızı ve kendi geleceğinizi ziyan etmeyin. Burada sürü psikolojisi ile hareket eden bir kitle var : ) Bir üniversiteye girdiniz diyelim 2 gün sonra işlerine gelmezseniz 2 dk da ayağınızı kaydırırlar. Sizi burada kanunlarda korumaz çünkü artık kanunlar kişiye özel işliyor.

sen bilirsin ama turkiyede isler zor..illa bastaki partiyi tutacaksin falan..ben devlet isinde calisiyorum calistigim arkadaslarim ate..ve ben gozlerine baka baka ben muslumanim bana et deil balik yapsin mutfak diebiliyorum..basbakaniniza karsiyim dediklerine katilmiyorum diye biliyorum..tek soyledikleri dininede goruslerinede saygi duyariz tartismaya girmeyelim yeter diyolar..sen diyebilecekmisin turkiyede bu kadarini?? kizinin dinine ve diline gelince..kizlarim evde turkce okulda fransizca konusuyorlar..iki dilide ana dili gibi biliyorlar..simdide ingilizceye basladilar..hafta sonlari evde ilmihali okuyup anlatiyorum ara tatillerdede kuran kurslarina gidip kuran ve dini ogreniyorlar..

Cok guzel, masallah. Umarim kizlarin mutlu, ve maddi manevi saglikli bireyler olarak yetisir ve huzurlu, mutlu olurlar hep. Umarim hepimizin evlatlari oyle yetisir.
Ben burda sakinlige cok alismisim :) Ailemle bile bu tip fikir farkliliklarinda, tavirlarindan dolayi geriliyorum valla.

Maddi ve manevi mutlu olduğun yerde kal. Anne baba olarak siz mutluysanız çocuklarınızda mutlu yetişecektir. Senede 3-4 kez eş dost akraba ziyareti yapabileceğiz diye çocuklarınızı ve kendi geleceğinizi ziyan etmeyin. Burada sürü psikolojisi ile hareket eden bir kitle var : ) Bir üniversiteye girdiniz diyelim 2 gün sonra işlerine gelmezseniz 2 dk da ayağınızı kaydırırlar. Sizi burada kanunlarda korumaz çünkü artık kanunlar kişiye özel işliyor.

Devlet universitesinde docent olduysan, sanirim seni isten atamiyorlarmis. Ama heralde ya tayinin cikar, yada cok agir satrlarda calismaya zorlayabilirler.

eğer ki dönme konusunda kararınızı verirseniz gelmedn önce üniversiteler ile görüşün
yüzde yüz olur size kadro açıyoruz derlerse dönün
üniv. kadro işi gerçekten çok zor eşimden biliyorum
şuan bulundugu üniv. geçmek için baya uğraşmıştı..
bazen bütün planlarınız alt üst olabiliyo..iki defa aynı şeyi yaşadıgımız için
....
ben olsam çocugumu kendi ülkemde kendi kültürümle yetiştirmek isterdim..
ülkemizin durumu ne olursa olsun vatan bizim, biz sahip çıkmazsak kim çıkacak

Bende bu duygular ve hisler icindeyim. ve bazi yerlelre gorusmustum, ama size evet diyorlar, ya kadro cikmiyor dediginiz gibi, yada kadro ciksa bile rektorun istedigi biri girebiliyor. Haklisiniz, garanti olmadan hic birsey guvenip pilini pirtini toplayamazsin.

Cok guzel, masallah. Umarim kizlarin mutlu, ve maddi manevi saglikli bireyler olarak yetisir ve huzurlu, mutlu olurlar hep. Umarim hepimizin evlatlari oyle yetisir.
Ben burda sakinlige cok alismisim :) Ailemle bile bu tip fikir farkliliklarinda, tavirlarindan dolayi geriliyorum valla.

amin cnm insallah.. hepimizin evlatlari icin amin diyorum..tek telasimiz ugrasimiz onlar deilmi zaten

Cok sagol, cok guzel bir ornek yazmissin. Donulurse gercekten de cocuk kucukken donmek lazim. Annem bazi akrabalarimizdan bahsediyor, cok uzuldum. Almanyada yasayan akrabalarimiz Turklerle cevrili bir yerde yasamalarina ragmen (20 yasinda cocuklar) hic Turkce bilmiyormus, konusamiyormus). Ama belki de cocuklar kucukken bizim su anki imkanlarimiza sahip deyillerdi. Biz internetten, turkce cizgi film seyrettiriyoruz, turk kanallarimiz var mesela. Ve cok sIk gelemiyorlardi Turkuyeye hayat sartlarindan dolayi.

Umarim ablanlar geri dondukleri icin avrupaya mutludurlar. Sana da bol sanslar ve mutluluklar dilerim.

Cok sukur mutlular hayatlarina duzen geri geldi insaAllah sizde vereceginiz karardan oturu memnun olursunuz cok tesekkur ederim ayni dilekler senin ve ailen icinde gecerli..

Devlet universitesinde docent olduysan, sanirim seni isten atamiyorlarmis. Ama heralde ya tayinin cikar, yada cok agir satrlarda calismaya zorlayabilirler.
ya da istifa etmen için ellerinden geleni yaparlar. Bırak arkadaşım ne güzel eşinin işi garantiymiş sende biraz zorlarsan seninde garanti bir işin olur. Kızının geleceği içinde o kadar endişe etme siz düzgün bir aile olduktan sonra gerisi önemli değil.

ya da istifa etmen için ellerinden geleni yaparlar. Bırak arkadaşım ne güzel eşinin işi garantiymiş sende biraz zorlarsan seninde garanti bir işin olur. Kızının geleceği içinde o kadar endişe etme siz düzgün bir aile olduktan sonra gerisi önemli değil.

Umarin soyledigin gibi olur. Bir arkadasin da dedigi gibi, gercekten de aslinda evlatlarimiz icin yasiyoruz onlar olduktan sonra. Soylemistin sende anne baba mutlu olduktan sonra cocukta mutlu olur. Sana katiliyorum bu konuda, benim huzursuzlugum kizimi cok sinirli bir ruh haline sokuyor aninda, cok ilginc.

Umarin soyledigin gibi olur. Bir arkadasin da dedigi gibi, gercekten de aslinda evlatlarimiz icin yasiyoruz onlar olduktan sonra. Soylemistin sende anne baba mutlu olduktan sonra cocukta mutlu olur. Sana katiliyorum bu konuda, benim huzursuzlugum kizimi cok sinirli bir ruh haline sokuyor aninda, cok ilginc.
Çocuklarımın geleceği için 6 yıl doğuda görev yaptım doğunun çok güzel yerleride var ama en sorunlu yeri bana düştü eşim sürekli görevdeydi. gençlğimin en güzel yılları oralarda harap oldu. Ne yediğimden bir şey anladım ne içtiğimden. Tek yaptığım gidecek gezecek bir yerim olmadığı için sürekli çocuklarımla ilgilendim çok düzgün bir çocuk terbiyeli saygılı. kızım 3-4 yaşlarında okuma yazmayı öğrendi çat pat biraz İngilizce, toplama çıkarma sürekli çocuklara yönelik tübitak yayınları derken okula 5 yaşında doğuda başladı şuan batıdayız ama okulun birincisi girdiği türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında 700tam puan alıyor. Oğlumla da çok güzel ilgilendim o da okuma yazmayı öğrendi toplama çıkarma yapabiliyor ama tabi bunları ben öğrettim ama verdiğini alan çocuklar. İşte ben ne yaparsam yapayım çocuklarımız ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar ne kadar başarılıda olsalar Türkiye de belli yerlere üye değilsen gelecek kaygısı yaşarsın. Ve ben çocuklarım için çok kaygılıyım yani buralardan biran önce gitmek istiyorum.

Çocuklarımın geleceği için 6 yıl doğuda görev yaptım doğunun çok güzel yerleride var ama en sorunlu yeri bana düştü eşim sürekli görevdeydi. gençlğimin en güzel yılları oralarda harap oldu. Ne yediğimden bir şey anladım ne içtiğimden. Tek yaptığım gidecek gezecek bir yerim olmadığı için sürekli çocuklarımla ilgilendim çok düzgün bir çocuk terbiyeli saygılı. kızım 3-4 yaşlarında okuma yazmayı öğrendi çat pat biraz İngilizce, toplama çıkarma sürekli çocuklara yönelik tübitak yayınları derken okula 5 yaşında doğuda başladı şuan batıdayız ama okulun birincisi girdiği türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında 700tam puan alıyor. Oğlumla da çok güzel ilgilendim o da okuma yazmayı öğrendi toplama çıkarma yapabiliyor ama tabi bunları ben öğrettim ama verdiğini alan çocuklar. İşte ben ne yaparsam yapayım çocuklarımız ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar ne kadar başarılıda olsalar Türkiye de belli yerlere üye değilsen gelecek kaygısı yaşarsın. Ve ben çocuklarım için çok kaygılıyım yani buralardan biran önce gitmek istiyorum.

Malesef bu kaygiya katiliyorum. Belirli etik kurallar toplumun heryerine yerlesmedigi icin, kim olursan ol, herkes kaygi yasar. Cunku ne zaman ruzgar nerden esicek belli olmaz, hangi deniz ne zaman dalgalanacak o da belli olmaz. Umarim ulkemizde hersey rayina otururen kisa zamanda, ve kim olursa olsun, hangi gorus, din, irka sahip olursa olsun, huzurlu ve guvenli hissederk yasar. Su an icin sahsi olarak bu konuda dua etmekten baska elimden gelen birsey malesef yok, keske olsaydi. Burda kalirsak da donersek te, umarim, hayat gorusumuz, ve inanclarimiza uygun yasar, ve insanliga faydali olan, Allahin sevdigi kullardan oluruz, ve oyle evlatlar yetistirirz. Umarim, hepimiz guzel ve hayirli, saglikli mutlu yeni nesiller yetistiririz arkadaslar.

Hepinize cok tesekkur ediyorum. Sizinle konusmak beni cok rahatlatti. Farkli fikirler ve hatatlar duymak cok hosuma gitti.

yurt dışında yaşamış insanlar buraya pek alışamıyor mesela tanıdığım alman biri var kaç senedir bur da yaşıyor hala alışamadı her şeye şikayet ediyor, bence sizde pişman olursunuz :ssz:

ayrıca şuanki durumlar belli yarın bu ülkenin ne olucağı belli değil ülkesine aşık biri olarak kaçıp gidesim var bu ş...refsizler yüzünden başımıza ne işler açıcakları belli değil rahatınızı bozmayın :34:

ben de uzun süredir amerikadayım ve dönmeyi düşünmüyorum. çok garip oluyor türkiyeyi özlüyorum burda, türkiyedeyken burayı özlüyorum.

Ben de Amerika'da yasiyorum, yuksek lisans yapiyorum burada...
Esim de calisiyor...
Kalma konusu bizim de gundemimizdeydi bir ara...
Hatta iki tarafin ailesi de kalin, donup ne yapacaksiniz diyordu...:9:
Fakat birincisi benim zorunlu gorevim var, donmezsem yuklu bir tazminatin altina girmem lazim, bunu gozum yemiyor...
Hem de kultur soku falan yasamasam da genede bu farklilik belli bir yerden sonra insani bunaltiyor...
Gerci siz Amerika'da ki Turkler'le zaman geciriyorsunuz sanirim, bu konuda biraz daha farkliyiz...
Ben istedigim yerde, vize, belge, gumruk, uzak mesafeler demeden, elimde olanla mutlu olarak yasamayi sectim acikcasi...
Cunku bu islemler beni her zaman gerdi, fakat bu biraz mizaca bagli...
Eger karakter olarak daha rahat bir mizaciniz varsa, tanidiklariniz, yakinlariniz varsa, burada yasamaya alistiysaniz, ben kalin bile diyebilirim...
Ben kolay yolu secenlerdenim, tas catlasin yarim donem keyif icin isleri uzatip, hemen donecegim...
Bu arada aile ozlemi konusunda da evet ozlerim ama esim de ben de ailesinden uzakta okumus, calismis insanlariz, bu bir kriter degil bizim icin...
Tabi ki ailenizi ciddiye alin ama icinizden ne geliyorsa oyle davranin...
Cocuk icin zor da olabilir, iyi bir egitim de alabilir, bilemiyorum...
Umarim verdiginiz karar sizin icin en iyisi olur, bu kararin zorlugunu 1 yil kadar buna kafa patlatmis bir insan olarak biliyorum...

cocugum olmadan once ben de dusunmuyordum :) Ve ayni sekilde ozluyordum turkiyeyi gidiyordum, sonra buraya gelip gene hayatimi yasiyordum :)

evet ben de 3 ay evvel doğum yaptım ve hiç kimse gelemedi:( kendi başımın çaresine bakıyorum şimdi ah diyorum türkiyede olsam akrabalarımı görsem kızım kaynaşsa ordakilerle falan ama bi yandan da kafam rahat ediyor çünkü biliyorum akıl veren çok olucak çocukla ilgili. artık kızım arkadaş olucak bana aktvitelere beraber gidicez diye hayaller kuruyorum. amerikanın güzel tarafı ilgi duyduğun hobilerle alakalı bir sürü gidilecek yer yapılacak şey bulabiliyorsun. çocuk iki dilli olucak hemde. tatillerde nasılsa giderim türkiyeye:D

oradaki standartlarınız kötü degilse ve eşinizin aldıgı maas ikinize de yetiyorsa ben yerinizde olsam dönmezdim.
sizin işiniz sallantıda oldugu icin böyle dedim. bir de garanti bir yere girerseniz cok daha rahat edersiniz.
turkiyede tüm mal varlıgını satıp yurtdısında yasamaya giden insanlar biliyorum.

turkiyede proflar bile özel sektorde danısmanlık veya proje vs iş yapmadıkca para kazanamıyorlar... 2devlet memuru maaşı alacaksınız.
bize yeter, amerikadaki standartlarımıza gore hem maddi olarak rahat oluruz hem de statü ve aile hasreti nedeniyle daha mutlu yasarız diyorsanız o baska tabi.

bence kararınızı cocugunuzun egitimine göre verin.
amerikadaki devlet okulları yetersiz diye biliyorum. özellerin ise ücretleri yuksek oluyormus bayagı.
gerci turkiyede de param olsa cocugumu kesin özel okula verirdim egitim sistemi günden güne çarpıklaşıyor.

Back
X