Ben yaklasik 9 yildir Amerika'da yasiyorum. Hem Turk hem Amerikan cifte vatandasligim var, meslegim, ve iyi bir egitim duzeyim var Amerika'da. Maddi durumum gayet iyi, bu konuda rahat yasiyorum. Durum buyken ben Turkiye'ye (Istanbul) gelecek sene donus yapmayi planliyorum. Ben de Istanbul'da islerin gunluk gulistanlik olmadigin farkindayim, Amerika'daki yasam standardina erisemeyebilirim, falan filan... Ama bendeki ozlem ve maneviyat daha agir basiyor. Ikilemde kalmiyorum mesela, kesinlikle donecegim diyorum herseye ragmen. Amerika'da maddiyata doydum ama bir yanim hep eksik, hep bos. O yuzden donecegim. Aileden, akrabadan, kisacasi ait oldugun herkesten uzakta dunyanin bir ucunda yalniz yasamak bana gore degil. Yalnizliktan kastim akrabasizlik, yoksa tam yalnizlik degil tabii.
Ama sizinle aramizda buyuk bir fark var, ben bekar ve cocuksuzum, yasim ise 24. Cocugum olsaydi hala Turkiye'ye donmek ister miydim? Cocugum icin donmeyebilirdim. Cunku egitim duzeyiydi, yasam kalitesiydi, Amerika'da belli standartlara alistiktan sonra daha asagisina alismak zor. Hele de ortada bir cocuk olunca dusunecek cok sey oluyor. Tabi TR'de daha kotu hayat var diye birsey yok, ben kesin donus yapip da daha guzel yasayan insanlarin hikayelerini de okudum. Insanin konumuna gore degisiyor yasayacagi hayat standardi iste.
Ben yazdiklarinizdan pek o kadar donmeye istekli olmadiginizi cikardim. Bence donseniz pismanlik yasarsiniz gibi. Orayi seviyorsaniz donmeyin. Ben Istanbul'da dogdum, buyudum, bu sehire deli oluyorum, donmek istiyorum, donecegim de. Su an Istanbul'da tatildeyim, 2 hafta sonra Amerika'ya donecegimi dusunmek bile beni bunalima sokuyor diyebilirim. O denli bendeki durum yani.
Benimki kadar olmasa da donme istegi sizde icten gelmiyorsa, guclu degilse, beklentilerinizi karsilayamadiginiz icin pisman olabilirsiniz Turkiye'de.