Sizce üst kat komşumuz haklı mı ?

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.664
2.417
448
Merhabalar,kafamı meşgul eden bir derdim var, bizim en üst katta oturan komşu bugün annemi aramış, çatı akıtıyormuş ve yaptırılması için bir ustayla anlaşmış toplam 13 milyar tutuyormuş ve her daireye 3 milyar küsür düşüyor( 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz), ben bu sene üniversiteye başladım ve bana hiç bir yerden burs çıkmadı, yurtta kalıyorum onun parası var bir sürü borcumuz var , banyo çok kötü durumdaydı onu yaptırdık kredi çekmiştik hala ödüyoruz vs vs bir sürü borcumuz var, hatta annem doğalgaz parasından tasarruf edeyim hem de bebeğe bakarım diye ablamın yanına gitti kışı orada geçirecek. Şimdi kadın tutturmuş hepimiz bu apartmandayız ödemek zorundasınız diye. Yahu biz bir anda 3,5 milyarı neremizden çıkartalım ya. Taksit taksit aylık 300 tl civarı düşüyor, bizim için yine çok zor çünkü benim masraflarım var, yurt parası ulaşım yemek vs.. Tabii ki haklı apartman ortak sonuçta biz de ödemeliyiz ama biz en alt katta oturuyoruz, çatının bizimle hiçbir alakası yok, geçen sene bodrumun merdivenlerini onartmıştık zar zor, bodrum katı bizimle alakalı çünkü en yakın olan kat biziz, kimse dogru düzgün katkı yapmak istemedi herkes en ucuz meblağyı verdi, ve kalitesiz bir şekilde yapıldı merdivenler, şu an çatlak çatlak mesela. Çatının bütün kremitlerini değiştirtecekmiş, hani yeşil çatılar var ya o şekilde yaptıracakmış. Sadece akıtan yerleri onartmayacakmış. Sadece akıtan yerleri onartsa ödeyeceğimiz miktar daha az olurdu ve ödeyebilirdik. Of bilmiyorum annemin canı cok sıkkın, paylaşmak istedim sizce kadın haklı mı, çok düşüncesizce değil mi yaptığı..

Merhabalar,kafamı meşgul eden bir derdim var, bizim en üst katta oturan komşu bugün annemi aramış, çatı akıtıyormuş ve yaptırılması için bir ustayla anlaşmış toplam 13 milyar tutuyormuş ve her daireye 3 milyar küsür düşüyor( 4 dairelik bir apartmanda oturuyoruz), ben bu sene üniversiteye başladım ve bana hiç bir yerden burs çıkmadı, yurtta kalıyorum onun parası var bir sürü borcumuz var , banyo çok kötü durumdaydı onu yaptırdık kredi çekmiştik hala ödüyoruz vs vs bir sürü borcumuz var, hatta annem doğalgaz parasından tasarruf edeyim hem de bebeğe bakarım diye ablamın yanına gitti kışı orada geçirecek. Şimdi kadın tutturmuş hepimiz bu apartmandayız ödemek zorundasınız diye. Yahu biz bir anda 3,5 milyarı neremizden çıkartalım ya. Taksit taksit aylık 300 tl civarı düşüyor, bizim için yine çok zor çünkü benim masraflarım var, yurt parası ulaşım yemek vs.. Tabii ki haklı apartman ortak sonuçta biz de ödemeliyiz ama biz en alt katta oturuyoruz, çatının bizimle hiçbir alakası yok, geçen sene bodrumun merdivenlerini onartmıştık zar zor, bodrum katı bizimle alakalı çünkü en yakın olan kat biziz, kimse dogru düzgün katkı yapmak istemedi herkes en ucuz meblağyı verdi, ve kalitesiz bir şekilde yapıldı merdivenler, şu an çatlak çatlak mesela. Çatının bütün kremitlerini değiştirtecekmiş, hani yeşil çatılar var ya o şekilde yaptıracakmış. Sadece akıtan yerleri onartmayacakmış. Sadece akıtan yerleri onartsa ödeyeceğimiz miktar daha az olurdu ve ödeyebilirdik. Of bilmiyorum annemin canı cok sıkkın, paylaşmak istedim sizce kadın haklı mı, çok düşüncesizce değil mi yaptığı..

apartmanın giderleri herkesin mesuliyetindedir.
ancak bütün çatıyı onaracağım diye kendi kendine karar alamaz. bütün daireler oturu konuşur bir karara bağlanır.
bugün akan yerler onarılıp seneye başka bir taraftan patlak verecekse elbette tüm çatıyı aynı anda yenilemek daha mantıklı.
yani herkes oturacak karar verecek ve borç eşit miktarlarda ödenecek......

çatı ortak kullanımı alanı mı?
eğer değilse ödemek zorunda değilsiniz.
geçen yıl aynı şey bizim binada da oldu.
çatı katında kendi terasları var ve halı yıkamaktan su çekti bina
çatlaklar için sıva, şap gerekti ve 5 kuruş para vermeyeceğimi ısrarla söyledim
bu binanın dış cephe boyası, merdiven boyası gibi bir şey değil.
çatıyı siz ortak alan olarak kullanmıyorsanız ödemem diyebilirsiniz.

apartmanın giderleri herkesin mesuliyetindedir.
ancak bütün çatıyı onaracağım diye kendi kendine karar alamaz. bütün daireler oturu konuşur bir karara bağlanır.
bugün akan yerler onarılıp seneye başka bir taraftan patlak verecekse elbette tüm çatıyı aynı anda yenilemek daha mantıklı.
yani herkes oturacak karar verecek ve borç eşit miktarlarda ödenecek......

Haklısınız ama keşke bunu kışa girerken,okul başlamışken değil de ılkbaharda (gecen senenın ılk baharında ) falan soyleseydı de kendimizi ona gore ayarlasaydık, pat diye böyle o kadar zor durumda kaldık ki..

en üst katta oturuyorum ,çatım akıyordu ,usta getirip onarttık ,kimseden para istemedim ,ama annemlerle yaşadığım zamandan hatırlıyorum çatıda bir sorun olsa tüm apartman ödüyordu ,bende anlamam hiç neden diğer katlarda oturanların ödemek zorunda olduğunu ,en üstte oturuyorsan bunu göze almışsın demektir ,alt katta oturanlarla çatının bir ilgisi olması benim anlayamadığım bişey malesef..

ama sizin için bir çözüm yolu bulamadım ,kadın kararlı belli ki fakat bir toplantı yapılıp karar verilmeli ,kafasına göre usta bulup ,tüm çatıyı değiştirtmek te neyin nesi ,ona tabi 13 milyardan kurtulup 3 milyar ödemek cazip geliyor ,itiraz edin ,sadece onarım yaptırın ,bunun mümkün olmadığını ,parasını veremeyeceğinizi söyleyin ,canınızı alacak değil ya ,senet yok sepet yok ...
ay çok kızdım ..

Keyfi olarak bütün çatıyı yenilemek diye birşey söz konusu olamaz. Toplantı yapılır ve zaten sadece eve hasar verilen yer yaptırılır yani geri kalanı sizi hiiiiç ilgilendirmez sıkmayın canınızı :)

çatı ortak kullanımı alanı mı?
eğer değilse ödemek zorunda değilsiniz.
geçen yıl aynı şey bizim binada da oldu.
çatı katında kendi terasları var ve halı yıkamaktan su çekti bina
çatlaklar için sıva, şap gerekti ve 5 kuruş para vermeyeceğimi ısrarla söyledim
bu binanın dış cephe boyası, merdiven boyası gibi bir şey değil.
çatıyı siz ortak alan olarak kullanmıyorsanız ödemem diyebilirsiniz.

Bizim çatı katında da bodrumsu gibi bir şey var yani sadece onlar kendi eşyalarını koyuyolar biz oradan faydalanmıyoruz, ama halı yıkama gibi bir durum yok bizde..

Keyfi olarak bütün çatıyı yenilemek diye birşey söz konusu olamaz. Toplantı yapılır ve zaten sadece eve hasar verilen yer yaptırılır yani geri kalanı sizi hiiiiç ilgilendirmez sıkmayın canınızı :)

İşte 2. kattakileri de ikna etmişçoğunluk olucak derse biz napıcaz bilmiyoruz ya, aynen keyfi oluyor bu tamamen, estetik görüntü katmak isiyor, bir de bu kişi bu sene evini satacak sanırım evine değer katmak istiyor finansal bakımdan, bilemiyorum..

en üst katta oturuyorum ,çatım akıyordu ,usta getirip onarttık ,kimseden para istemedim ,ama annemlerle yaşadığım zamandan hatırlıyorum çatıda bir sorun olsa tüm apartman ödüyordu ,bende anlamam hiç neden diğer katlarda oturanların ödemek zorunda olduğunu ,en üstte oturuyorsan bunu göze almışsın demektir ,alt katta oturanlarla çatının bir ilgisi olması benim anlayamadığım bişey malesef..

ama sizin için bir çözüm yolu bulamadım ,kadın kararlı belli ki fakat bir toplantı yapılıp karar verilmeli ,kafasına göre usta bulup ,tüm çatıyı değiştirtmek te neyin nesi ,ona tabi 13 milyardan kurtulup 3 milyar ödemek cazip geliyor ,itiraz edin ,sadece onarım yaptırın ,bunun mümkün olmadığını ,parasını veremeyeceğinizi söyleyin ,canınızı alacak değil ya ,senet yok sepet yok ...
ay çok kızdım ..

Ah çok haklısınız yaa.. Bir de kredi çekin diyormuş. Yahu 3 milyarlık kredi öderken olacak 5 milyar. Bizim için çok fazla. Hiç düşünmüyor bunun okuyan kızı var evin gideri var diye. Kendi iki oğluda evli tabi ki bizim kadar masrafı yok.. Düşüncesizlik ya.. Keske sizin dediğiniz gibi olsa.

bana gore sizhaklisinz eger merdivenler konusunda herkes kafasina gore meblaglar yatirdiysa vesonuc yine kotu olduysa catidada aynisi olmak zorunda sizi zorlayamazlar bu konuda anneniz merdiven durumunu konu olarak sursun onlerine ayricada tamam ortak sonucta herkesin katkisi olmali ama sizdaha once birdurum yaasiyorsunuz vebu durumda kimse adil davranmazken catidada ayni oz veriyi siz onlara gostermeyin resmen ayrimcilik veuyaniklik etmeye calisiyorlarr siz zaten en kalt altta oturuyosunuz siz o catinin nesinden yaralaniyorsunuzki odemekzorunda kalasiniz

İşte 2. kattakileri de ikna etmişçoğunluk olucak derse biz napıcaz bilmiyoruz ya, aynen keyfi oluyor bu tamamen, estetik görüntü katmak isiyor, bir de bu kişi bu sene evini satacak sanırım evine değer katmak istiyor finansal bakımdan, bilemiyorum..

Çözüm belli tabiki çatıyı yaptırmaya karşı çıkamazsınız ancak istedikleri kadar kabul etsinler, biz sadece daireye zarar veren kısma destek oluruz geri kalanı bizim rızamız dışında dersiniz kimse birşey söyleyemez 1000 tl verir bırakırsınız. Büyük ihtimalle onlarda bu durumdan sonra vazgeçer.

Maddi durumunuzun şuan böyle bir meblayı ödemeye müsait olmadığını. . Ancak onarım yaptırılıp karşı tarafında mağdur olmamasını dile getirebilrisiniz. Ayrıca bu işler tek bir kişiye sorulmakla olmaz.Belki başkaları daha uygun fiyat öne sürecek. Biraz araştırma yapılıp sonrasında karar verilmeli. .

Bizim çatı katında da bodrumsu gibi bir şey var yani sadece onlar kendi eşyalarını koyuyolar biz oradan faydalanmıyoruz, ama halı yıkama gibi bir durum yok bizde..

Çatı katında sorunlu yer tamir edilir. Ne demek bütün çatı yenilenecekmiş, saçma diğer sağlam yerlerde sökülüp boş yere tamir yapılacak. En iyisi diğer oturanların fikirleri nedir? bunu bilmek gerekli. En doğrusu akıtan kısımın tamiridir. Birde çatı katını kendileri kullanıyormuş, şimdi tamir yapılsa sanki size kullandıracak mı?

Maddi durumunuzun şuan böyle bir meblayı ödemeye müsait olmadığını. . Ancak onarım yaptırılıp karşı tarafında mağdur olmamasını dile getirebilrisiniz. Ayrıca bu işler tek bir kişiye sorulmakla olmaz.Belki başkaları daha uygun fiyat öne sürecek. Biraz araştırma yapılıp sonrasında karar verilmeli. .

Haklısınız 13 milyar bence de cok yuksek bir meblağ.. Baska yerlere de sorulmalı

Son düzenleme:

Üst komşunuz haklı canım çatı merdivenler asansör vs birinci katta bile olsan apartman sakinleri nin mesuliyetinde ödeme planını falan esnetseler belki sizi de zorlamadan durumunuz da sıkışıkmış ama yapacak bi şey yok. çok da pahalıymış bide başka ustalara baktırsınlar günahını almayaym da belki komşunun da çıkarı olabilir bu işten bi kişiye bağlı kalmayın apartman olarak ortak karar alın öyle kafasına göre gidip anlaşması çoooook yanlışşşş:47::47::47::47: anlaşmış telefon açıyor bi de sizi şu kadar düşüyo yok öylllleeee haklı bile olsa yanlışş benim fikrim bu

Toplantıda Bodrum katındaki merdivenlerin tamiri konusunda diğer apartman sakinlerinin tavrını hatırlatın, ayrıca sizde en alt kattaysanız ve madem üst katı çatısı yenilenecek sizde bodrum kata ısı yalıtımı yapılmasını teklif edin sonuçta en alt katta oturduğunuzdan ısınmak için daha fazla fatura ödüyorsunuz..

canım bu yazını görmemiştim yorum yazarken ev falan satacakmış çatıyı da kendisi kullanıyormuş durumumz yok deyin geçin zorla alacak değil ya ne insanlar var ya Kul hakkından korkmuyorlar mı hiç

Toplantıda Bodrum katındaki merdivenlerin tamiri konusunda diğer apartman sakinlerinin tavrını hatırlatın, ayrıca sizde en alt kattaysanız ve madem üst katı çatısı yenilenecek sizde bodrum kata ısı yalıtımı yapılmasını teklif edin sonuçta en alt katta oturduğunuzdan ısınmak için daha fazla fatura ödüyorsunuz..

Emin olun öyle bir şey desek bu da nerden cıktı diye kabul etmezler, cazgır biraz bizim bu komşu, olacak dedi mi oluyo nedense. Bıktım bu durumdan. Kendini apartman yöneticisi sanıyo. Bu arada bizde apartman yöneticisi falan yok 4 daireyiz zaten aydan aya 15 tl temizlik parası veririz 2. kata o kadar. Of vallahi cok sinirlendim ya..

Apartmanın onarimindan herkes ortak para oder ama merdivenlerde mirin kirin ertilerse siz de vermeyin merivenleri de en kaliteli biçimde ortak odeselerdi sorun yoktu bence.ama normalde hersey ortak odenir

Back
X