Tüp Bebek Merkezleri Sizce varikosel ameliyatı mı tüp bebek mi?

Aynen canım bizde öyle çok uzun sürdü karar vermemiz doktora güvenmek önemli içine sinmesi önemli.. Kafanda soru işareti kaldığında olmuyor doktoruma ön yargılı gittim yatıştırdı beni konuşmasıyla sakin sakin anlattı güven verdi doktor çok önemli... Sen Nerede oturuyorsun canım hangi doktora muayene oldunuz
Kayseri'de Oğuz Ekmekçioğlu'na gittik canım. Doktor çok güzel anlattı. Umut verici değil de gerçekçi konuştu. İçime sindi aslında. Oda zaten illa ameliyat olun demedi. Karar sizin dedi. Bu şekilde de tüp bebeğe gidebilirsiniz dedi. Bende doktorun odasına çok gergin girdim ama çıktığımda hafiflemiştim. Ama gel gör ki buralardan falan okuyunca kafamın içinde hep bir acaba dolanıyor.

Kayseri'de Oğuz Ekmekçioğlu'na gittik canım. Doktor çok güzel anlattı. Umut verici değil de gerçekçi konuştu. İçime sindi aslında. Oda zaten illa ameliyat olun demedi. Karar sizin dedi. Bu şekilde de tüp bebeğe gidebilirsiniz dedi. Bende doktorun odasına çok gergin girdim ama çıktığımda hafiflemiştim. Ama gel gör ki buralardan falan okuyunca kafamın içinde hep bir acaba dolanıyor.
Bence sen doktoruna güvenmelisin canım. Çünkü tüp bebek maddi manevi çok zor. İğneler ilaçlar şunlar bunlar hep masraf. Tutup tutma ihmali yüzdesi hastaya göre değişiyor. Sen doktoruna güven bence. Ameliyat olduktan sonra spermleri normale dönüp normal yoldan kalan bir çok hasta var. Morfoloji de artabiliyormus bazı Kürlerle. Sen bence aklını yorumlarla karıştırma doktoruna güven canım . Riskli olsaydı ameliyat onermezdi yani bence.. hemde çok düşük bir ihtimal 10 kişi yani

Bence sen doktoruna güvenmelisin canım. Çünkü tüp bebek maddi manevi çok zor. İğneler ilaçlar şunlar bunlar hep masraf. Tutup tutma ihmali yüzdesi hastaya göre değişiyor. Sen doktoruna güven bence. Ameliyat olduktan sonra spermleri normale dönüp normal yoldan kalan bir çok hasta var. Morfoloji de artabiliyormus bazı Kürlerle. Sen bence aklını yorumlarla karıştırma doktoruna güven canım . Riskli olsaydı ameliyat onermezdi yani bence.. hemde çok düşük bir ihtimal 10 kişi yani
Doktor da diyor öyle bir şey ki kimse garanti de veremiyor. Eşimde önce tüp bebek yapsak da tutmazsa ameliyat olsam diye düşündü. Ama dediğin gibi tüp bebek zaten başlı başınca zor bir süreç, hem maddi hem manevi. Yaşınız genç ameliyattan 6-7 ay sonra başlarsınız başlamak isterseniz tüp bebeğe dedi. Şuan için ameliyata karar kıldık bakalım. Dediğin gibi kafamı hiç karıştırmayım ben.

Doktor da diyor öyle bir şey ki kimse garanti de veremiyor. Eşimde önce tüp bebek yapsak da tutmazsa ameliyat olsam diye düşündü. Ama dediğin gibi tüp bebek zaten başlı başınca zor bir süreç, hem maddi hem manevi. Yaşınız genç ameliyattan 6-7 ay sonra başlarsınız başlamak isterseniz tüp bebeğe dedi. Şuan için ameliyata karar kıldık bakalım. Dediğin gibi kafamı hiç karıştırmayım ben.
Aynen mantıklı düşünmüşsünüz eşinle hiç kafanı karıştırma canım hayırlısı takdiri ilahi hiç bı şekilde hamile kalamazsin diyen doktorların hastaları bile pozitif gördü yani.
Allah nasip etsin yeter ki. Umudumuzuu kaybetmeyelim canım

Aynen mantıklı düşünmüşsünüz eşinle hiç kafanı karıştırma canım hayırlısı takdiri ilahi hiç bı şekilde hamile kalamazsin diyen doktorların hastaları bile pozitif gördü yani.
Allah nasip etsin yeter ki. Umudumuzuu kaybetmeyelim canım
Tabi ki de biz elimizden geleni yapalım da veren Allah. Siz ne zaman başlayacaksınız tüp bebeğe?

İnşallah canım inşallah senin güzel haberlerini de tez vakitte alırız 😊
Merhaba konunuzu okudum benımde eşimde varıkosel var sol tarafta hem sperm sayısı az hem hareket morfoloji iyi son testte 7 çıkmıştı biz tüp bebeğe başladık bugün transferm var 1 saat sonra inşallah sizde bende isteyen herkes güzel sonuçlar alır

Merhaba konunuzu okudum benımde eşimde varıkosel var sol tarafta hem sperm sayısı az hem hareket morfoloji iyi son testte 7 çıkmıştı biz tüp bebeğe başladık bugün transferm var 1 saat sonra inşallah sizde bende isteyen herkes güzel sonuçlar alır
İnşallahh canımmm güzel haberlerinizi bekliyorummm çok sevindim aman dikkat edin kendinize ağır falan kaldırmayın egilmeyin iş tutmayın biraz canım

İnşallahh canımmm güzel haberlerinizi bekliyorummm çok sevindim aman dikkat edin kendinize ağır falan kaldırmayın egilmeyin iş tutmayın biraz canım
Yok canm yapmıyorm ufak tefek seyler dısında ani eğilme yapmıyorm tabi kıyafet giyerken vs eğiliyorsn ama daha dikkatli yavaş rabbim nasip etsn😊

Yok canm yapmıyorm ufak tefek seyler dısında ani eğilme yapmıyorm tabi kıyafet giyerken vs eğiliyorsn ama daha dikkatli yavaş rabbim nasip etsn😊

Amin inşallahhh canım :) bende çok istediğim için herkese dua ediyorum güzel haberleri alınca kendim gibi seviniyorum canım inşallah bakalım hayırlısı bende 8 Mayıs'ta başlıyorum tedaviye bakalım 😊

Sevgili arkadaşlarım. Eşimi en sonunda ikna ettim. Bugün doktor yolunu tuttuk. Ürolojiye yönlendirildik ve grade 3 varikosel teşhisi konuldu. Sperm sayınız çok düşük olduğundan ameliyat sonrası 0 a düşebilir veyahut %30 oranında artış olabilir dedi. Düşme ihtimaline karşı önce bebek işini halledelim sonra ameliyat edelim dedi. Proxed plus verdi. Ücret olarakta yaşımdan dolayı devlet karşılamamakta. Baya sayfa okudum aklım karıştı kimi ameliyat olmuş kendiliğinden kalmış vs.. Eşim bir türlü sıcak bakmıyor tüp bebek tedavisine zaten ücret de sıkıntı bilemedim:mad:
Benim bildiğim kadarıyla sperm erkek vücudunun ürettiği birşey bizim gibi tüm yumurtalarla dogmuyorlar yani bizde bitince bitiyo ama onlarda öyle değil eğer kemoterapi falan alma durumu yoksa ben önce amelyat olsun derim ama öncelikle farklı bir kaç dr daha fikir alın sonra kararınız netlesir hem kararı sağlıklı verirsiniz.
Geçmiş olsun

Benim bildiğim kadarıyla sperm erkek vücudunun ürettiği birşey bizim gibi tüm yumurtalarla dogmuyorlar yani bizde bitince bitiyo ama onlarda öyle değil eğer kemoterapi falan alma durumu yoksa ben önce amelyat olsun derim ama öncelikle farklı bir kaç dr daha fikir alın sonra kararınız netlesir hem kararı sağlıklı verirsiniz.
Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim. Bir kaç doktorla görüştük aslında, vakit kaybetmeden, riske girmeden tüp bebek yapmaları gerektiğini söylediler. Ameliyat da riskli çünkü. Azospermi olmasından endişeliyiz. Bir tane çocuğunuz olsun sonra ameliyat yaparız dediler. Artık tüp bebeğe karar verdik zor bir karar. Zor süreç yani maddi manevi. Ameliyat durumu desen oda riskli. %50 %50. Ama sıfıra düşmesinden iyidir en azından tüp bebek. Doktorum Mayısın sekizinde çağırdı. Tüp bebeğe başlayalım diye. Bakalım nasıp. İnşallah hayırlısı olur. Kemoterapi almıyoruz çok şükür 🙏

Çok heyecanlı bir gün olacak desene 😊 Tedavide neler oluyor mesela beni neler bekliyor bilmiyorum ne yaşadın anlatır mısın zahmet olmazsa canimm 😘
Tabiki anlatırım benım adetin ilk günü 11 nisandı 13 ünde doktora gittim muayene oldum tüp bebeğe başlamak için bir sıkıntı yok dedi yumurtalarıma baktı bu ay gelişecek 8 9 yumurtan var dedi gonalf450 verdi gunluk 225 doz kullandım bır gun arayla kontrole gittim doktor sürekli kaç mm olmuşlar senkronize mi büyüyorlar istenilen gibi mi diye kontrol ediyor.ayın 17 sinde gittiğim zaman 12 mm yumurta gördüğü için gonalf yanında baskılayıcı cetrotide iğneye başladı biri sabah biri akşam vuruluyordum bunları kendin çok rahat göbek bölgene yapıyorsun ben 21 inde son kontrolüm oldu yumurtalar istenen düzeye gelmiş rahim kalınlığımda güzeldi e2 ve progesteron testi yapıldı akşamına ovitrelle ve chromıon diye ıkı tane catlatma iğnesi oldum 23 nisanda da yumurtalarm toplandı 9 tane ve yedisi olgundu 7si döllendi 5.güne 5 tane embrıyom gitti 1 inide dün bana transfer ettiler yumurta toplama ve transfer arasında haplar var tabıkı kımısıne iğnede verıyorlarmış kişinin durumuna bağlı transferden sonrada devam edeceklerin oluyor ben şuan ıkı hap bir fitil bırde progestan iğne kullanıyorm hemşire yapıyor bu iğneyi 2 günde bir 😊hayırlısı bakalm bundan sonra rabbimin taktiri🙏 korkulacak gerılecek stres olacak hiç bir şey yok ağrı acı yok her günün keyfini çıkar tedavi oluyorum fikrini kafandan çıkar ben iğnemi vs olup unutup devam ediyordum stresli hiç olmadım bunu tüp bebek sürecindeyim diye düşünerek yaparsan zorlanırsın susamış da su ihtiyacı varmış gibi iç bardağı bırak gitsin😀

Back
X