Sizce yanlış bir çocukmu yetiştiriyorum??

Kimse kimseye abi ablası demesin zaten, lüzum yok.

Bunun dışında, cam fanusta tutamazsiniz, illa ki büyüyecek, evde ki sobe tatmin etmeyecek.

Okula gidince aynı çevre olacak.

Tasinmaktan baska çareniz yok . Akraba ilişkileri için ne yapılabilir bilemedim.

Size şu kadarını söyleyim ablamda yeğenimi öyle yetiştirdi. Oyunsa ben oynarım gezmekse birlikte gezeriz. Sokak çocukları asi şımarık vs dedi cıkartmadı onların yanına. Sonuc: Şuan okula yazıldı hergün ağlıyor, arkadaslarına ayak uyduramıyor kendini büyük sanıyor. Öğretmeni hic arkadası olmamıs belli, cok zor isiniz dedi ve suan okuldan kaydını sildirdik. Ablam cok pisman böyle yetistirdigine cünkü 1.sınıfa bile baslayamayacak böyle giderse. Cocuklarınızı yasıtlarınla büyütün lütfen, kötü sözler unutulur elbet hem sizin cocugunuz onlardan kötü sey ogrense de onlarda cocugunuzdan güzel sey ogrenebilir. Cocugunuzu kendinize bagımlı yetistirmeyin yoksa sizin olmadıgınız bir ortamda tedirgin hisseder kendini ilerde özgüvensiz biri olur..
Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..

Haftanın belli günlerinde yarım günlük periyodlarla oyun grubuna goturun bence mahalleye salınacak gıbı degılse ve bu kadar dıkkatlı bır anneysenız bencede mahalledekı cpcuklarla oynamasın

çocuğunuz diğer çcocuklardan bu kelimeleri öğrenebilir ama onun söylemesini engellemk yanlış olduğunu öğretmeniz gerekir. bunu ayırt edemicek kadar küçük ama en azından kulak dolgunlu olur yanlış olduğuna dair. yarın bir gün ana okuluna başladığında da çocuklar aynı değil onlardan da öğrenebi,lir bu tarz şeyleri
Bi öğretmen buna izin vermez bence ya açık yazmak istemiyorum aba 6 yaşında mahallemizin çocuğu sinirlenmiş karşısındakine yatırda bacını s....km diyor ve şuanda 2 yı taşınamam oradan 2 yıl sonra zaten durmam o semtte ama zaten çocuk kötüye örnek almış olacak.

Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..
o kötü sözleri zamanla unutur diye düsünüyorum yarin obur gün okula basladıgında sınıftaki cocuklarda o kötü egitilen cocuklardan farklı olmayacak bence bu durumdan kacamazsınız gibi geliyor ne yazık ki..

Evet yanlış yetiştiriyorsunuz. Çocuğunuzu hayatı boyunca akranlarından, küfürden, kötü sözden koruyamazsınız. O ortamdaki çocuklarla okula başlayacak çocuğunuz. Oyun grupları var internetten bulabilirsiniz, kreşe verebilirsiniz başka bir semtte ama çocuğunuzun yaşıtlarıyla oyun oynama yaşı gelmiş artık. 3 sene sonra ilkokula başladığında yaşıtlarıyla bir anda aynı sınıfta çok bocalar. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuzun kuzenleriyle ilişkisine de engel oluyorsunuz. Aile apartmanında yaşamaya kabul ettiyseniz artılarına eksilerine göğüs germek durumundasınız. Tavrınız fazla korumacı bu durumu değiştirmek istiyorsanız tek çözüm taşınmak.
Yorumunuzda katıldığım tek şey taşınma kısmı çünkü bi iki müsade ettim soluğu acilde aldım aile apartmanı diye katlanmak zorunda değilim kapımı kapatınca orası sadece benim evimdir.. Herkes biraz daha sakin çocuk yetiştirsin madem öyle kızımı alt kattaki kuzeninin yanına yolladım su almak bende oraya gittim bi bardak su almak için mutfağa gittim çaydanlığı kızımın yüzüne atmış aie apartmanı diye böyle şeylere katlanamam çünkü ben kızıma çiçeği bile koparırsak ölürü öğretiyorum.. İnşallah imkanlarım biraz zorlu şu ara Allahtan fırsat bekliyorum taşınmak için..

Ben çalışıyorum haftaiçi işten gelince çocugumu arada çıkarıyorum parka veya kapı önüne orda da çocuklar var bu arada benimki 14 aylık çocuk sürekli evde ananeyle genel itibariyle gezmeyi vs seven biri değilimdir evi tercih ederim.Çocukta genelde evde o yüzden.Fakat karşı komşunun çocugu gelsin arada nasıl mutlu oluyor veya yanından geçen çocukları görsün çok hoşuna gidiyor.Bende küfürlü ortama bırakmak istemezdim çocugumu.Yarım gün oyun grubuna verseniz hem arkadaş edinir.Böyle çocugunuz arkadaş görmeyerek belki paylaşımcı vs olmayabilir arkadaşlarıyla da zaman geçirmesi lazım
Çok istiyorum arkadaş çevresi olsun çok mutlu olurum tabi ama bazı imkanlar o semtte oturmama mecburum 2 3 yıl kadarbu yüzden binadaki mahalledeki çocuklardahiç eğitim terbiye yok alt katta eltimin 10 yaşında oğlu var annesi sesleniyor verdiği cevap. Ne var lan havlıyosun yine !!! Annesine..

Yorumunuzda katıldığım tek şey taşınma kısmı çünkü bi iki müsade ettim soluğu acilde aldım aile apartmanı diye katlanmak zorunda değilim kapımı kapatınca orası sadece benim evimdir.. Herkes biraz daha sakin çocuk yetiştirsin madem öyle kızımı alt kattaki kuzeninin yanına yolladım su almak bende oraya gittim bi bardak su almak için mutfağa gittim çaydanlığı kızımın yüzüne atmış aie apartmanı diye böyle şeylere katlanamam çünkü ben kızıma çiçeği bile koparırsak ölürü öğretiyorum.. İnşallah imkanlarım biraz zorlu şu ara Allahtan fırsat bekliyorum taşınmak için..

Kapıyı kapatınca kendinizi çevreden soyutlamış olmuyorsunuz eğer öyle olsaydı zaten burda konu açmanıza gerek kalmazdı. Hem o apartmanda o çevrede oturmaya devam edip hem de burası çok kötü o yüzden kızımı kimseyle görüştürmüyorum derseniz eğer başlıktaki sorunuza istinaden söylüyorum evet yanlış çocuk yetiştiriyorsunuz. Beklediğiniz fırsat umarım gelir ama Allah havadan para göndermeyecek herhalde eğer ekonomik olarak düşünüyorsanız sizin de çalışmanızı öneririm. Taşınamıyorsanız da kızınızı başka bir semtte kreşe gönderebilirsiniz çalıştığınız para ile hem yaşıtları ile birlikte olur, çünkü iletişimi yüksek bir birey olması için bu şart.

Ben de 5 yaşını bitirene kadar hiç dışarı çıkmadım. Kötü bir muhitte oturuyorduk. Balkondan dışarıdaki çocukları izlerdim. Sonra siteye taşındığımızda çok zorlandım. Hatta ailem koşmayı bile bilmiyor diye dalga geçerdi :KK53: Okula başladığımda da başta 1-2 sene zorlandım sonra arkadaşlık kurabilmeye başladım. Gerçekten çok zor oldu herşey benim için.

Siz en azından çocuğunuzu parka vs.götürüyorsunuz. Ben parkın ne olduğunu okula başlayınca gördüm :KK53:

Kreşe gönderme şansınız varsa gönderin. Yarım gün gitse de olur. Yaşıtlarıyla kaynaşır.

Kapıyı kapatınca kendinizi çevreden soyutlamış olmuyorsunuz eğer öyle olsaydı zaten burda konu açmanıza gerek kalmazdı. Hem o apartmanda o çevrede oturmaya devam edip hem de burası çok kötü o yüzden kızımı kimseyle görüştürmüyorum derseniz eğer başlıktaki sorunuza istinaden söylüyorum evet yanlış çocuk yetiştiriyorsunuz. Beklediğiniz fırsat umarım gelir ama Allah havadan para göndermeyecek herhalde eğer ekonomik olarak düşünüyorsanız sizin de çalışmanızı öneririm. Taşınamıyorsanız da kızınızı başka bir semtte kreşe gönderebilirsiniz çalıştığınız para ile hem yaşıtları ile birlikte olur, çünkü iletişimi yüksek bir birey olması için bu şart.
Size göre aile binası diyince nasıl bişey canlanıyor bilemedim burada gayet tecrübeli fikirler veren anneler var diye konu açtım çocuğumu terbiye yoksunu tabletin telefonun büyüttüğü çocuklarla iletişim kurması yanlışşş ben başka fikir aradım ve biçok kişi güzel fikirler verdi sağolsun benim çocuğum zarar görecekse şayet siz benim aile apartmanı diye uzak duramam demek istediniz sanırm ama öyle değil uzak dururum kreşi olan iş arıyorum zaten maddi sorun değilde başka sorun için şu an taşınamamam ama güzel fikirler aldım konu açmakla.

Ben de 5 yaşını bitirene kadar hiç dışarı çıkmadım. Kötü bir muhitte oturuyorduk. Balkondan dışarıdaki çocukları izlerdim. Sonra siteye taşındığımızda çok zorlandım. Hatta ailem koşmayı bile bilmiyor diye dalga geçerdi :KK53: Okula başladığımda da başta 1-2 sene zorlandım sonra arkadaşlık kurabilmeye başladım. Gerçekten çok zor oldu herşey benim için.

Siz en azından çocuğunuzu parka vs.götürüyorsunuz. Ben parkın ne olduğunu okula başlayınca gördüm :KK53:

Kreşe gönderme şansınız varsa gönderin. Yarım gün gitse de olur. Yaşıtlarıyla kaynaşır.
Parka tiyatroya hayvanat bahçesine götürüyorum tabiki eve kapanık değil ki cnm

Ben çocuğumu parka hayvanat bahçesine sahile pikniğe götürüyorum tabiki ev hapsinde bi çocuk değil çok yanlış anlaşılmışım sanırım

Ben çocuğun büyüdüğü çevrenin önemli olduğunu düşünüyorum kişilik gelişimi için eğer sizinde taşınma imkanınız varsa taşının daha düzgün biyere ha yoksa o zaman kizinizin çocukluğunu elinden almamalisiniz çocuk bu oynayacak yani . Belli süre dahilinde oynamasına izin verin göz kulak olarak .elinize başka akrabalariniza olan kininizi, kizginligınizi da kizinizin cocuklugundan çıkarmayın derim

Nezih ve mediniyet seviyesi yüksek bı semte taşının.
Haklısınız fakat yazdıklarınızın yaşandığı bir yerde yaşayıp çocuğunuzu koruyamazsınız. Anaokulu, ilkokul, arkadaş ortamı vs vs ister istemez çocuk diğerlerinden birşeyler kapacak.
Ben iyi denecek bir yerde oturuyorum fakat site de resmen içine canavar kaçmış felaket derece ağzı bozuk çocuklar var. Bebeğim biraz büyüsün taşınıcaz.

İstanbul'un kültürel seviyesi yüksek bir ilçesinde oturuyorum. Küfür de var kavgada.
İstediğiniz bir ütopya.
Çocuğu fanusa koymuşsunuz. Yok öyle bir dünya. Hayat sizin utopyaniz gibi değil maalesef.
Siz çocuğunuza doğruyu öğretin yeter.
Hayatta kimse ona sizin gibi hep gulmeyecek sizin gibi korumayacak.
Savunmasız bir çocuk yetistiriyorsunuz.

Ben de taşınmanızı tavsiye ederim. Sizinle gününü dolu dolu geçirmesi çok iyi. Belli ki bilinçli bir ebeveynsiniz. Ama çocuğun sağlıklı bir sosyal ve duygusal gelişimi için akran iletişimine de ihtiyacı var. Muhakkak ya taşının ya da eğer kısa mesafede daha bezih yerler varsa binin otobüse vs gidin çocuğunuzla ordaki parka vs.

Eğer sosyal ortamı yoksa o dediginiz kres cağı gelmiş oluyor.
3 yaşındaki çocuğun artık sosyallesmeye ihtiyacı var.
Aile apartmanı, arkadaş çevresi, mahalle ortami kötü taman da bir minibüs mesafede düzgün yerler vardır, çocuğu haftada 2-3 gün götüreceğiniz, cocuk atolyeleri, oyun grupları..
Böyle bir şey bakının madem kreş yok, cocuk yok.

Bir de yanlıştan bu kadar korkmayın.
Çocuk yanlısı da görmeli.
Bu kadar hassas ve mükemmelliyetci olursanız da çocuk icin iyi olmaz.

Öğretmen başlarında ama kendi aralarında oynuyor bu çocuklar. Bunun için özel saati var oğlumun gittiği anaokulunun. Öcü öğrenmiş mesala iki günde. Uçarmış falan diyor. Biz evde öyle birşey den hiç bahsetmedik. Telaffuzu çok iyiydi k 'yı g gibi söylemeye başladı. Sınıf arkadaşları da kültürlü insanların çocukları. Yani dış ortama gidince korumak zor.

ankaranin en nezih semtinde dogdum buyudum, turkiyenin de en iyi okullarinda okudum ama yine agzi bozuk, kotu aliskanligi olan cocuklar vardi. nedense hic onlari taklit etmedim cunku benim ailem bana zaten dogruyu yanlisi ogretmisti. kotu bir cevrede buyusem de bence ben bu sekilde olurdum cunku ailemden gereken egitimi almistim.

cocugunuzu guzel yetistirdikten sonra sorun olacagini zannetmiyorum, nereye kadar onu izole buyuteceksiniz? aileden gorgulu cocuk her ortamda zaten kendisini belli eder.

Back
X