Sizce yanlış bir çocukmu yetiştiriyorum??

Sizin ortama gore haklisiniz bence , diger cocuklarla gorusturmemekte. Ben de olsam aynisini yapardim.

Oyun gruplari en mantikli görünen.yinede oyun gruplarinda da hosunuza gitmeyen davranislari olan cocuklar olacaktir.Hatta özel okulda , nezih semtte olsa , cocugunuz sizin istemediginiz davranislar ogrenecektir.
Yani cocuga belli yaslardan sonra cok engel olamiyorsunuz.
Temelini saglam olusturursaniz ve siz kendi ailenizde cocuga nasil davranirsaniz oyle yetisiyor bence cocuk. Yani disaridan cok etkilenmiyor.
Cocuk yetistirmek cok zor gercekten .

Size göre aile binası diyince nasıl bişey canlanıyor bilemedim burada gayet tecrübeli fikirler veren anneler var diye konu açtım çocuğumu terbiye yoksunu tabletin telefonun büyüttüğü çocuklarla iletişim kurması yanlışşş ben başka fikir aradım ve biçok kişi güzel fikirler verdi sağolsun benim çocuğum zarar görecekse şayet siz benim aile apartmanı diye uzak duramam demek istediniz sanırm ama öyle değil uzak dururum kreşi olan iş arıyorum zaten maddi sorun değilde başka sorun için şu an taşınamamam ama güzel fikirler aldım konu açmakla.

Bana neden yükseldiğinizi gerçekten anlamadım. Bir şey anlatmaya çalışmışsınız ama ne anlatmaya çalıştığınızı da anlamadım. Nokta diye bir şey hani bir cümlenin bitip başka bir cümlenin başladığını gösteren işaret, arada kullansanız daha anlaşılır olur. Çocuğunuzun o dediğiniz çocuklarla iletişim kurması ne kadar yanlışşş ise akranlarıyla iletişim kurmaması da aynı ölçüde yanlışşşş, bu duruma çözüm bulmalısınız ben çalışıp kreşe vermenizi önerdim siz kreşi olan iş arıyormuşsunuz aynı kapıya çıkmıyor mu?

Bana neden yükseldiğinizi gerçekten anlamadım. Bir şey anlatmaya çalışmışsınız ama ne anlatmaya çalıştığınızı da anlamadım. Nokta diye bir şey hani bir cümlenin bitip başka bir cümlenin başladığını gösteren işaret, arada kullansanız daha anlaşılır olur. Çocuğunuzun o dediğiniz çocuklarla iletişim kurması ne kadar yanlışşş ise akranlarıyla iletişim kurmaması da aynı ölçüde yanlışşşş, bu duruma çözüm bulmalısınız ben çalışıp kreşe vermenizi önerdim siz kreşi olan iş arıyormuşsunuz aynı kapıya çıkmıyor mu?
Aile binası diye mecburmuşum gibi yorumunuzdan hoşlanmadım. Hiçkimse aile binası diye hiçbirşeye mecbur değil ,, size katıldığım kısmıda yazdım ben çocuğumu eve hapsediyormda demedim,, yani sadece oturduğum bina dahilinde çocuklar çok saygısız bu yüzden uzak tutuyorum dedim. Kreşe verin dediniz bende zaten kreşli bir iş arıyorum dedim nokta virgüle kadar takılmışsınız acaba kim yükselmiş??????

Ben çocuğun büyüdüğü çevrenin önemli olduğunu düşünüyorum kişilik gelişimi için eğer sizinde taşınma imkanınız varsa taşının daha düzgün biyere ha yoksa o zaman kizinizin çocukluğunu elinden almamalisiniz çocuk bu oynayacak yani . Belli süre dahilinde oynamasına izin verin göz kulak olarak .elinize başka akrabalariniza olan kininizi, kizginligınizi da kizinizin cocuklugundan çıkarmayın derim
Haklısınız zaten arkadaş çevre edinmeye çalışıyorum taşınmak için sabrediyorum,, tabiki çocukluğunu yaşasın. Ama akrabalarıma kinli değilim çocuk zarar verip küfür edince çocuktur bişey olmaz diyorlar. Yani keşke anlata bilsem bi hafta önce bana anne bebeklerimde or...pu çocuğumu dedi yani anlatamıyorum inanınki Allahtan oradan taşınma fırsatı diliyorum, :((

Sizin ortama gore haklisiniz bence , diger cocuklarla gorusturmemekte. Ben de olsam aynisini yapardim.

Oyun gruplari en mantikli görünen.yinede oyun gruplarinda da hosunuza gitmeyen davranislari olan cocuklar olacaktir.Hatta özel okulda , nezih semtte olsa , cocugunuz sizin istemediginiz davranislar ogrenecektir.
Yani cocuga belli yaslardan sonra cok engel olamiyorsunuz.
Temelini saglam olusturursaniz ve siz kendi ailenizde cocuga nasil davranirsaniz oyle yetisiyor bence cocuk. Yani disaridan cok etkilenmiyor.
Cocuk yetistirmek cok zor gercekten .
Yaramaz olsun kırsın döksün, kreşte v.s dağıtmayı öğrensin ama küfür,, yalan,, saygısızlık öğreneceği kişilerden uzak tutmak amacı.

İstanbul'un kültürel seviyesi yüksek bir ilçesinde oturuyorum. Küfür de var kavgada.
İstediğiniz bir ütopya.
Çocuğu fanusa koymuşsunuz. Yok öyle bir dünya. Hayat sizin utopyaniz gibi değil maalesef.
Siz çocuğunuza doğruyu öğretin yeter.
Hayatta kimse ona sizin gibi hep gulmeyecek sizin gibi korumayacak.
Savunmasız bir çocuk yetistiriyorsunuz.
Çocuğum evden çıkmıyor cam çerçeve kapalı, dışarı adım atmıyormu yazdım. Pardonda öyle bi yorum yaptınız ki,, uzayda yaşamıyoruz hanfendi ben küfürlü çocuklardan uzak tutuyorum 3 yaşında bunu öğrenmesine engelim. Öyle küfürlü çocuk var diyip susamam.. Tabiki park , gezi vs yapıyorum.

Çocuğunuzu etrafında istemediğiniz kişilerden izole edemezsiniz,sizin göreviniz doğruyı yanlısı öğretmek,ilgilenmeniz cok iyi ancak akranlarıyla oynamaya da ihtiyacı var.Siz verdiğiniz eğitimden eminseniz zaten o cocuk o küfürleri kullanmaz.En nezih semt dediğiniz yerde bile pek cok sorunlu cocuk olabilir veya sizin hoslanmadıgınız tarzda insanlar olacaktır bunu engelleyemezsiniz ne yazık ki

ankaranin en nezih semtinde dogdum buyudum, turkiyenin de en iyi okullarinda okudum ama yine agzi bozuk, kotu aliskanligi olan cocuklar vardi. nedense hic onlari taklit etmedim cunku benim ailem bana zaten dogruyu yanlisi ogretmisti. kotu bir cevrede buyusem de bence ben bu sekilde olurdum cunku ailemden gereken egitimi almistim.

cocugunuzu guzel yetistirdikten sonra sorun olacagini zannetmiyorum, nereye kadar onu izole buyuteceksiniz? aileden gorgulu cocuk her ortamda zaten kendisini belli eder.
Haklısınız bende daha 3 yaşında olduğu için ilk önce ben eğitim ,terbiye, doğru yanlışı ayırt etsin istiyorum. Yani 6 yaşında zaten okul çağı şu an için yanlışmıyım sizce??

Ben de taşınmanızı tavsiye ederim. Sizinle gününü dolu dolu geçirmesi çok iyi. Belli ki bilinçli bir ebeveynsiniz. Ama çocuğun sağlıklı bir sosyal ve duygusal gelişimi için akran iletişimine de ihtiyacı var. Muhakkak ya taşının ya da eğer kısa mesafede daha bezih yerler varsa binin otobüse vs gidin çocuğunuzla ordaki parka vs.
Parka v.s gidiyoruz zaten tanımadığı çocuklarla bile 1saatlikte olsa arkadaşlık kuruyor ama çevrem çok sıkıntılı bu konuda.

Aile binası diye mecburmuşum gibi yorumunuzdan hoşlanmadım. Hiçkimse aile binası diye hiçbirşeye mecbur değil ,, size katıldığım kısmıda yazdım ben çocuğumu eve hapsediyormda demedim,, yani sadece oturduğum bina dahilinde çocuklar çok saygısız bu yüzden uzak tutuyorum dedim. Kreşe verin dediniz bende zaten kreşli bir iş arıyorum dedim nokta virgüle kadar takılmışsınız acaba kim yükselmiş??????

Noktasına virgüle takılmakla yükselmek ne alaka? Keşke siz de biraz takılsaydınız da doğru düzgün yazsaydınız. Yazı yazarken bunları dikkat ederseniz anlayabiliriz ne söylemeye çalıştığınızı. Bende eve hapsettiğinize dair bir imada bulunmadım zaten kendiniz yazmışsınız yaşıtlarıyla görüştürmüyorum diye. Konuyu ne yapmalıyım diye değil ben yanlış mı yapıyorum diye açmışsınız evet yanlışsınız. Çocuğunuz sosyal ve iletişimi yüksek bir birey olmak için yaşıtlarıyla vakit geçirmeli. Sakındığınız çocuklarla ilkokulda sınıf arkadaşı olacak zaten. Aynı şeyi kaçıncıya açıklıyorum bilmiyorum ama o evde o koşullar altında yaşıyorsunuz memnun değilseniz taşınırsınız, işe girer çocuğunuzu kreşe verirsiniz bunlar çözüm yollarınız yok eğer hiç birini yapamam derseniz şikayet etmeyi bırakın bir faydası olmuyor çünkü. Aynı cümleler etrafında dönüp durmaktan çok sıkıldım her mesajıma bıraktığınız beğenmediğim ifadenizi bıraktıktan sonra bir daha beni alıntılamayın lütfen.

Bende ayni dertten muzdaribim komsularim var cok da severim ama ikisinin de iki oglu var benimkiler 3.5 yasinda digerlerininki biri 4 digeri 5 yasinda ve arada bir araya geldiğimizde buyuk olan cok yaramaz agzi bozuk anani tarzinda konuşuyor bir kucuk olan diger komsunun oglu gecen gittigimde o da tarz cumleler soyledi cunku anneleri cok sık gorusur ve ben onlari bir araya getirmeye cekiniyorum cunku benimkilerin agzindan birak anani.. tarzi salak lafi bile cikmaz apartmanin bahcesine indigimizde onlar da oluyor haliyle evde cok zor bizimkiler sıkılıyor illaki inmek zorundayim ama evlerine gitmiyorum haliyle asagida da pek bir arada oynamiyorlar mesela bahceye disardan mahallenin cocuklari geldi biri bizimkine sisko diyor digeri lanlu lunlu konusuyor cok rahatsiz oluyorum uyariyorum ama nereye kadar gidecek illaki okulda boyle arkadaslari olacak ama egitim temel yasta alinir düşüncesindeyim en azindan ileride duysa da diline pelesenk olmaz diye dusunuyorum bir salak derken utanir diye dusunuyorum insallah yanlis dusunmuyorumdur

Yanlış düşünüyorsunuz .
Çocuk ilerde girdiği çoğu ortamda küfür duyacak.
Çocuğu yaşıtlarından, çevreden şimdilik uzak tutabiliyorsunuz ama büyüdüğünde okula başladığında malesef önüne geçemeyeceksiniz.
Benim de çocuklarım var 2.5 yaşındaki oğlum birinden p.ç kelimesini duydu , 2 gün ağzına doladı ben de cok yanlis oldugunu sıksık anlattım şimdi asla kullanmıyor.
Yani çocuk bu ; siz istediğiniz kadar eve kapatın , oyunlar oynayın falan mutlaka dışarda ogrencek (Çünkü herkes çocuğuna terbiye veremiyor)
Size düşen , ısrarla ve güzelce yanlış olduğunu anlatmak.

siz doğru ve yanlışı öğretirsiniz çocuk girdiği ortamlarda ayrımını yapar.
başka türlü çocuğunuzu muhafaza edemezsikz

İyyyy annemi gördüm okurken
O da bizi disariya salmazdi. Mahalleliyi "sokak cocugu mu onlar her an disarida" diye kucumserdi. Bizim mahallenin cocuklari da 90lar, her an sokakta oynayan tayfadandi. Ama dogruya dogru,agizlari bozuktu. Ailelerin dogurup dogurup salcali ekmek verip sokaga attığı tiplerden.
Biz kirk yilda bir sokaga çıkardık, haliyle bizi oyuna cok almak istemezlerdi. Oyuna girince de erkenden elenen hep biz olurduk. Cunku misal, ip sallanirken kosa kosa girip icine girmeyi bile bilmezdik,aliskin olmadigimiz icin.
Anneme gelince, bize tv izletmezdi.... kitap serileri alirdi. Onlari okurduk yatip kalkip.
Sonuc?
Bok gibi bir cocukluk.
Neredeyse sıfır cocukluk anisi
Dizimde yara olmadan büyüdüm. Ablam da olmasa kafayi yerdim heralde. En azindan o bir oyun arkadasimdi
Bizi nasil etkiledigine gelince... ablam ilk genclikte arkadasliga asiri asiri onem veren bir insandi. onca zaman arkadassiz kalinca bir gruba girmenin mutlulugu ile sanirim. Yani benim gozlemim bu yonde oldu.
Ben de ozgurlugumu ele aldigimdan beri-yani uni cagindan itibaren eve erken saatte girmeyen, gezmeye-kesfetmeye normal bir insandan on kat onem veren biri haline geldim. Cocuklugum anısız gecmis olabilir ama en azincan gencligimde bir suru guzel ve kötü macera yasadim. En azindan hatirlayacak, anlatacak anilara sahibim...
O yuzden basliga cevabim, evet yanlis bir çocuk yetistiriyorsunuz. Cocugun sosyallesmesine izin vermiyorsunuz. Yanlisi dogruyu bilmesini geciktiriyorsunuz. Umarim bu yanlistan donersiniz de o da "annem cocuklugumu katletti" demez!

İstediğiniz kadar sakının, uzak tutun.
Bir gün topluma karışacak biliyorsunuz değil mi?
Okula başladığında sınıfında böyle çocuklarla sıra arkadaşı olması gerekecek..
Kolay değil kaygınızı anlıyorum ama maalesef durum bu.. :S

O zaman nezih bir kreş bulup yarım gün götüreceksiniz. Akran iletişimi şart. Bununla ilgili bir milyon tane makale var. Çocuğunuz 3 yaşında artık, ona iyilik değil kötülük yapıyorsunuz.

Back
X