Sizce yanlış mı yapıyorum ben anneler?

ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Kızım 3 yaşımı geçti. Sadece bir kere gece acillik olduğum için babaannesiyle kaldı bir kere de geçtiğimiz günlerde tansiyon sıkıntım oldu ikinci kez hamileyim ve doktor kontrolünde olmam gerektiği için babaannesinde kaldı.
Kızım bana çok bağlı bi çocuk değil ve babanesigil de ananesigilde inanılmaz düşkün kızıma ama kesinlikle kendi yatağında uyumalı çocuk. Ha su olur kendinize zaman ayırmak için sabahtan bırakıp akşam alınabilir ama 4 gün 22 aylık çocuk için çok fazla. Ben olsam vicdanım rahatsız olur.

Dediğiniz şeyleri yapmak için çocuğunuzdan ayrı kalmanıza gerek yoktu bence sizin dinlenmenizden çok onun anneye ihtiyacı var 4 yaşında ki kızımı bile bırakmıyorum ben hemde 2tane çocuk çayı sıcak içmeyi unuttum ama benimle olmaları daha sağlıklı

O halde bize neden sordunuz? Kendinizce sebepleriniz olduğunu düşünüp bırakmışsınız. 4-5 gün fazla.

2.5 yaşındaki oğluma doğdu doğalı gece gündüz kimsenin desteği olmaksızın bakıyor ve çalışıyorum eşim de yok tamamen tek başımayım yani hiç aklımdan geçmedi birine bırakmak tabi benim bırakacağım da kimse yok yani annem filan öyle kabul etmez insan tabi yıpranıyor anlıyorum madem bırakmışsınız artık tadını çıkarın olan olmuş gidip geri mi alacaksınız 1 seferlikmiş zaten.

5 aylik bebegime.gece gündüz yalnız bakan biri olarak biraz nefes almak annelerin de hakkı diyorum.
1 seferlik 4-5 gün sorun olmaz gibi. Her ne.kadar fazla uzun bir süre olsa da. İnsan özler ya kokusunu ...

Ben bırakamazdım. 3 yaşında hala da bırakamam. Uyuyamam herhalde. Allah mecbur etmesin.
O yaşlarda anneden ayrılırken ağlamayan çocukla ilgili anne-çocuk bağında problem olduğunu söylüyor pedagoglar.
Tabi herkesin kendi bileceği iş. Kendi çocuğunuz kendi kararınız.

Ben çok küçükken yatılı misafirliklerde ebeveynlerden birinin çocukla birlikte olması gerektiğini düşünüyorum ve öyle uyguluyorum.

Bana kalırsa keşke çok kötü iseniz babaya bırakıp bir haftasonu siz kaçamak yapsaydınız veya baba ile birlikte kv ye gönderseydiniz. Anasından babasından ayrı 2 yaşında bir çocuğun 4-5 gün farklı bir evde yatılı kalması bana çok tuhaf geliyor, düşüncesi bile.

Bu seferlik olmuş artık

Ama bundan sonra bunalmamış için bebeği de her şeye dahil edin

Açın müziği birlikte dinleyin kitabı yüksek sesle okuyun ev işini birlikte yapın

22 aylık çocuğun uyku düzenini oturtun ki sizin de uyku düzeniniz olsun

Kolay gelsin

Valla bize eskiden annelerimiz nasıl bakıyormuş şaşırıyorum şimdi kimse yanlız bakamıyor bebeğine çok ilginç geliyor bana çocuğum yok düşünmüyorum elbette zordur ama bilemiyorum yani
aynn yalnız bakanlar sürekli bunu vurguluyor çok anlamsız şekilde..
ben de ilk çocuğum ve 15 günlükten beri yalnız bakıyorum tamm ev işi çocuk filan yorucu ama övünülcek ya da dert yanılcak gibi değil..zira herkes bizim çocğumuza bakmak zorunda değil

2 yaşına gelmiş çocuk
yabancı da mı anane de sonucta. bunda vicdan yapılacak bişi yok. yapanlar da bana komık gelıyor açıkcası.
senın ruh halın iyi olacak kı cocuga düzgün bakabilesin

Valla bize eskiden annelerimiz nasıl bakıyormuş şaşırıyorum şimdi kimse yanlız bakamıyor bebeğine çok ilginç geliyor bana çocuğum yok düşünmüyorum elbette zordur ama bilemiyorum yani
annelerımız yalnız bakmamıs ki canım.. evler dip dibe ya da aynı evde yaşıyorlardı genellıkle eskıler.
ve bende yalnız bakıyorum bu arada çok çok zor. ve bebegın huyu da önemli. her bebek bir degıl
benımkı 3 bebege bedel. görümcemınkı 6 ay evde bebek oldugu bile anlaşılmamıs
o kadar uysal ve sakınmiş.

Yoo hiç alakası yok birlikte yaşasalar bile kadın için daha kötü bebek hariç bir düny insanlada ilgilenmek zorunda kalıyorlardı yardım şöyle dursun
Ben genede herkes kendi işini kendi yapsıncıyım

4-5 gün 22 ay için çok uzun ..Gündüz bir kaç saat bile yeterli olurdu size .Kuaför,alışveriş,arkadaşlarla kahve vs için .

huysuzluğu varsa 2 yaşına az kalmış oyun gruplarından birine yazdırabilirsiniz hem sosyalleşir hem paylaşmayı vs öğrenir

Ben olsam bırakmazdım.
Ki benim çocuklarım da annemde durabilir, hiç sorun olmaz ama yapamam.
28aylık ikizlerim var.
Bunaldığım oluyor tabiiki zaman zaman.kavga ediyorlar, bağırış çağırış ama ben yanlarında olmalıyım. Ben eğitmek istiyorum tamamen. Çünkü şimdi herşeyi öğreniyorlar, çok açık zihinleri, herşeye kafa basmaya başladı, beni görmemelerini istemem bu süreçlerde. Yapamam ben..

Ama size de kötü bişey demek istemem. Belli ki çok bunalmışsınız. Zordur..
Bence bebeğinizin uykusu, beslenmesi ile ilgili sorunları halletmeye çalışın, size daha çok zaman kalsın.
Ben mesela müzik, tv, kitap, net, uyku.. Herşeye vakit buluyorum.
Kk da bile tüm gün geziyorum yani

Benim merak ettigim konu cocugundan ayri nasil durabiliyorsun ozlemiyor musun?
Ben olsam sanirim dayanamazdim daha kötü olurdum.

4 Aylık bebeğim var. Öğrenciyim. 19 yaşındayım. Okula gidip gelmek zorundayım çünkü devam sıkıntısı var. Ailemden ve eşimin ailesinden çok uzakta oturuyoruz. Bebeğime ben ve eşimden başka bakan kimse yok. Her gün ders çalışmam gerekiyor. Okuldan koştur koştur gelip yemek derdine düşüyorum. Temizlik şudur budurda cabası. Her gün saat 7 de gözüm kapanıyor. Gecelerimiz eşimle nöbetleşe ayakta bebek sallayarak geçiyor. O kadar yorgun oluyorum ki.
Herkes bana bebeği kv de ver o baksın 1 yaşına gelince alırsın diye baskı yapmalarına rağmen kimseye vermedim.
Ondan 1 gün bile ayrı kalamam.
İstersen bal gibi bakarsın da kolaya alışmışsınız ne diyeyim. 22 aylık çocuk kocaman olmuş neticede.
İnsan isterse her şeyi yapar canım. Sende biliyorsun da vermek işine geliyor, aslında vicdan yapıyorsun mesajındanda bunu anladım.
Her günüm yorgun geçsin ama bebeğim gözümün önünde olsun. Neticede bu günler geçicek.

4-5 gun cok uzun
ıkı ıkızıma da tek baısna bakıyorum bırısı 5 yasında bırsı 3,5 .
babasına bıle 3-4 saat bıraksam özlerım..
yaz tatılınde buyuduler bırakın 3 gun bıze dedı anneanne-babaanne ..hayatta bırakamam kı tad alamam..

sıze onerım cok yoruyorsa gunde 2 saat bırakmanız..
ama yatılı bırakmayın bnce de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…