- 18 Eylül 2016
- 550
- 1.013
- 23
Evet çocuğun birden fazla kişiye bağlanması gibi durum oluyo, kaygılı bağlanma deniyo buna. Adem Güneş var pedagog, ben onun kitabında okumuştum. Mümkün mertebe tek anne, yada bakıcıyla dönüşümlü bakılmalıymış ama bakıcı olduğu durumda bile bakıcının sık değişmesi yada birden çok bakıcı olmamalıymış. Çocuk kendini güvende hissetmezmiş. Bunun sosyallikle ilgisi yok ayrıca; çocuk sosyal olabilir ama içten içe anneye güven duygusu zedelenebilir.Bir yerde okumuştum bu gelişim dönemlerinde bebeğe bakan kadın sayısının çoğalması karakter yapısını olumsuz yönde etkiliyor yazıyordu ayrıca anneden bu kadar uzun kalması anne bebek arasındaki bağı da etkiliyor bence
Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?
Benimde kizim 19 aylik her ne kadar annem yalvarsada ver ben 2 gün bakayim diye icim el vermiyo , kahve keyfi yapmak istedigimde cikiyorum disarda bie cafede kahvemi iciyorum oda oynuyo öyle zaman geciriyoruuz, temizlik yapinca muzik aciyorum öyle oyalaniyo benfe temizlik yapiyorum yani her anne uykusuz kaliyo dinlenemiyo .. yazdiklarinda haklisin kesinlikleBence de vicdan azabı duymalisiniz.
Bebeğinizin size ihtiyacı var onlara değil bebeginiz yaninizdayken de müzik kahve keyfinize devam edebilir siniz.
Herkes bu şekilde çocuk büyütüyor hem kendi hem bebeğinin mutluluğu için
Oğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?
Vala cok doğru yapmıssınızOğlum 22 aylık ve daha önce annemle paslaşarak bakıyorduk, yorulmuyordum sonra annem ildışına gitti, 4 aydır hep ben ilgilendim, tabiçokyıprandım, uykusuzluk vs de cabası oldu, oğlumun huysuzlukları, baüırışı çağırşı, sürekli ilgi istemesi, yemek seçmesi çok yıprattı ve 4-5 gün anneannesinde kalacak ama doğru mu bu aklımda soru işaretleri var.her gün arıyorum soruyorum...annem babam ablam ona deli oluyorlar, onları oğlum da çok seviyor, ben de bayağı dinlendim, kendime geldim, uzun zamandır yapamadığım şeyleri yapabilmek için zaman buldum(kahve keyfi,müzik, kitap, film vs) ama vicdan azabı da çekiyorum ama bir anne ve bir kadınoalrak kendime de uzun zamandır zaman ayırmamıştım, evde uykusuz ve hayalet gibi dolaşıyordum.Sizce yanlış mı yapıyoum ben?
Bana da cok komık gelio2 yaşına gelmiş çocuk
yabancı da mı anane de sonucta. bunda vicdan yapılacak bişi yok. yapanlar da bana komık gelıyor açıkcası.
senın ruh halın iyi olacak kı cocuga düzgün bakabilesin
Kesinlikle katılıyorum.annelerımız yalnız bakmamıs ki canım.. evler dip dibe ya da aynı evde yaşıyorlardı genellıkle eskıler.
ve bende yalnız bakıyorum bu arada çok çok zor. ve bebegın huyu da önemli. her bebek bir degıl
benımkı 3 bebege bedel. görümcemınkı 6 ay evde bebek oldugu bile anlaşılmamıs
o kadar uysal ve sakınmiş.
Evet çok iyi dinlendim, yarın oğlanı getireceğim, nefes almaya ihtiyacım vardıNekadar abarti yorumlar okuyorum herkes cocuk uzmani kesilmis.
Canim den dinlendinmi? Kendine geldinmi? Esinle basbasa vakit gecirdinmi?
Evladin anne anne dede teyze evinde senden cokkk daha guzel vakit gecirmistir eminim.
Kendini hic suclu hissetme herkesin arada nefes Almaya ihtiyaci vardir.
Almaya gittiginiz zaman cok daha faydali ve mutlu dinlenmis bir anne olarak gidiceksin.
Ve cocuguna coook daha iyi ve faydali geliceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?